Cum scap de igrasie?, Mai ales de miros, decat de umiditate...
![]() ![]() ![]() |
Cum scap de igrasie?, Mai ales de miros, decat de umiditate...
dacia_slk |
![]()
|
||
![]() If I'm not back in five minutes... wait longer! Group: Members Posts: 544 Joined: 13 November 09 From: Milky Way ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SLK
55 AMG That's why I told you "touch nothing"... But you're a bunch of cowboys...
"Consilio et animis." |
|||
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Poti sa dai cu clor pana orbesti, daca nu stopezi SURSA de infiltratii prin capilaritate, degeaba.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.755 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
si nici cu orice alta solutie minune din comert ... care de fapt tot pe baza de clor este
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
dacia_slk |
![]()
|
![]() If I'm not back in five minutes... wait longer! Group: Members Posts: 544 Joined: 13 November 09 From: Milky Way ![]() |
Pă' cam așa am înțeles și io, dar mă gândeam că poate scap mai ieftin...
Și la faza cu capilaritatea ce să fac? Adică, altceva am vrut să zic: "cum stopez prin capilaritate sursa de infiltrații"? ![]() ![]() This post has been edited by dacia_slk: 6 Jul 2010, 13:53 |
--------------------
Dacia
SLK
55 AMG That's why I told you "touch nothing"... But you're a bunch of cowboys...
"Consilio et animis." |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
cumperi Capilar Stop si torni în calorifere.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Sau Caterpilar si scapi de vechitura aia de casa.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
dacia_slk |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
SLK
"Consilio et animis." |
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.745 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Am o casa de peste 100 de ani. Asa ca n-are betoane are un pic de fundatie de caramida. Fiind in TM bineinteles ca avea igrasie. S-au inlocuit unel caramizi din zid care erau atacate de salitru(?). S-a sapat sant pana sub fundatie s-a pus o folie hidroizolanta s-a turnat o centura de beton. Peretii au fost curatati pana la caramida. Cam in doua luni s-au uscat. S-a retencuit ,zugravit. Am scos toata pardoseala veche si am turnat sapa+folie. Money, money money
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
dacia_slk |
![]()
|
QUOTE(bion @ 6 Jul 2010, 17:13) Chiar caramizile din fundatie (primul rand, ala peste care sta tot restu') stateau in aer? Adica nu era pamant sub ele? Si peste ele peretele si acoperisul? Sau vrei sa zici "pana sub nivelul fundatiei"? QUOTE(bion @ 6 Jul 2010, 17:13) Banuiesc ca centura s-a turnat direct langa fundatia veche si folia s-a pus langa centura (intre centura si malul de pamant), spre exteriorul constructiei... Sau nu... n-am prea inteles exact... Dupa ce s-a uscat, banuiesc ca a disparut si mirosul... How much? |
--------------------
Dacia
SLK
"Consilio et animis." |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
e exact ce ti-am povestit mai devreme, unii îi zic "hidroizolare", altii îi zic "subzidire". de fapt, are dublu rol, si de izolare hidro (beciuri pline cu apa - daca exista beci -, igrasie, umezeala), si de consolidare a fundatiei (brau beton). e cam necesara pentru casele vechi, mai ales daca panza freatica îsi face de cap prin zona.
This post has been edited by Markos: 6 Jul 2010, 17:34 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Folia intre fundatia de caramida si beton.(s-a sapat pana sub nivelul fundatiei aprox. la 80 cm.)
Nu pot estima valoarea pen`ca au fost multe lucrari la casa dar stiu ca betonul autobetoniera cu pompa si folia au fost cam 50 mil acu 3 ani( perimetru 60 m) |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
dacia_slk |
![]()
|
N-aveti idee cam cat ar costa o centura de vreo 12m?
Cu partea din interior ma descurc, mai ales ca nu-i suprafata mare... |
--------------------
Dacia
SLK
"Consilio et animis." |
|
bion |
![]()
|
Pai socoate. Sapat, folia,betonul. carmizi care mai trebe schimbate. Vezi cat de adanc si lat e santul calculezi cati mc de beton intra cati mp de folie cate buc. caramida .
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Markos @ 6 Jul 2010, 18:33) Hidroizolarea presupune hidroizolarea fundatiei pe exterior, atat cat e fundatia (ca adancime) cu diverse solutii, in care pot fi incluse inclusiv solutii de termoizolare (aplicarea de polistiren extrudat). Se lipesc pe perete diverse folii hidroizolante sau alte solutii (inclusiv turnarea de centuri de beton pa inaltimea fundatiei cu rol de indepartare a fundatiei capilare (caramida) de pamantul din care trage (prin interpunerea unui perete de beton). Dar asta nu face si hidroizolarea sub fundatie, ci doar pe lateralul ei. Subzidirea presupune saparea SUB fundatie (nu doar de-a lungul ei) si adancirea fundatiei pana la terenul de rezistenta (sub nivelul de inghet in general). Daca fundatia are 30 cm, se sapa sub ea si se toarna betoane pentru a ajunge la 0,9 - 1,1 metri. Realizarea subzidirii pe toata lungimea fundatiei (prin subzidiri succesive, pe bucati) intrerupe si capilaritatea intre noua fundatie turnata (subzidirea) si fundatia veche, impuscandu-se 2 iepuri - stabilizarea fundatiei siintreruperea capilaritatii. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Markos |
![]()
|
aha, deci eu stiam de subzidire, m-am lamurit.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
dacia_slk |
![]()
|
@klaus: Aha... de-abia acum am priceput si io; nu puteati sa ziceti de la inceput asa?!
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
SLK
"Consilio et animis." |
|
bion |
![]()
|
Mai intai si la inceput se sapa un groapa de verificare a situatiei fundatiei in locul aparent cel mai afectat si se verifica si in interior ce e sub dusumele si in fonctie de ce se constateaza se adopta solutia de izolare sau subzidire sau caterpilarizare
![]() This post has been edited by bion: 6 Jul 2010, 18:48 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
dacia_slk |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
SLK
"Consilio et animis." |
|
bion |
![]()
|
Nu asta e solutia nivelanta
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
dacia_slk |
![]()
|
Deci bag capilaritate de-asta in calorifere pana se egalizeaza nivelul?
|
--------------------
Dacia
SLK
"Consilio et animis." |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Baci un caterpilar peste casa pina se egalizeaza topografia locului.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
dacia_slk |
![]()
|
Ba, m-ati zapacit de tot... ce treaba are tipografia cu caloriferele mele?
|
--------------------
Dacia
SLK
"Consilio et animis." |
|
bion |
![]()
|
IO ZIC SA -TI IEI UN CORT CU HIDROIZOLATIE SI AI SCAPAT DE GRIJI SI SFATURI
![]() This post has been edited by bion: 6 Jul 2010, 19:00 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
Markos |
![]()
|
o poza face cat o mie de cuvinte. ideea e sa ajungi la asa ceva:
Attached thumbnail(s) Demolata.jpg ( Size: 3.02mb ) Number of downloads: 1396 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
dacia_slk |
![]()
|
QUOTE(bion @ 6 Jul 2010, 18:59) Si asta il pun in loc de folie? ![]() Ok, cred ca esplicatia lui klaus a fost cea mai edificatoare... Merci de sfaturi, baieti. Niste preturi (eventual la metru de centura de fundatie (de ... sa zicem 80cm) + folie) nu stiti? ![]() This post has been edited by dacia_slk: 6 Jul 2010, 19:07 |
--------------------
Dacia
SLK
"Consilio et animis." |
|
Markos |
![]()
|
cu tevea sau fara?
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 10:30 |