cat sa tai din arcuri, cat imi coboara?
![]() ![]() ![]() |
cat sa tai din arcuri, cat imi coboara?
alex3faq |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 19 December 09 From: Constanta ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SupeRNovA
2001/europa
- CT-26-SEB
|
|||
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
QUOTE(caphonne @ 13 Jul 2010, 12:59) Vericul meu are un Ford K adus din Germania cu amortizoare rigide arcuri ''sport'' etc.Am facut un drum Berceni-Pipera dezastru total masina facea ca toate alea la fiecra denivelare.La sinele de tramvai trebuie sa trec foarte incet.La drum lung pe Buc-Giurgiu intradevar masina mergea super dar tot se simteau cela mai mici denivelari.O asemenea masina nu o mai poti folosi ca masina de zi cu zi dar fiecare face ce vrea. Asta incercam si eu sa ii explic colegului bogyciu. Nu se merita sa "sacrifici" masina, doar daca mai ai una "de rezerva". Si sunt sigur ca majoritatea de pe aici folosesc masina preponderent in oras, si poate o data la ceteva luni, extra-urban, cu mici exceptii !! bafta |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Bogyciu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.017 Joined: 11 July 07 From: Constanta ![]() |
Eu fac odata la 2 zile un drum de cariera lung de ~7km, fara asfalt, piatra si nisip, cu riduri facute de camioane (cine a frecventat asa ceva stie de ce vb) si unde mai pui ca umblu si cu 175/55/15 pe masina... Exista o mica diferenta intre amortizoare "sport" gata cumparate si cele "facute", am mers si eu cu masini cu suspensie "supersport" dar e diferenta f mare. Am sa detaliez mai mult, dar tre sa fug acum.
|
--------------------
....
....
....
- ....
|
|
alex3faq |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 19 December 09 From: Constanta ![]() |
@keddy_net- si pozele cu masina lasata! sunt facute cu telefonu dar sunt bune pentru ati face o idee
Attached thumbnail(s) Imag010.jpg ( Size: 456.26k ) Number of downloads: 1130 Imag009.jpg ( Size: 456k ) Number of downloads: 1172 Imag008.jpg ( Size: 448.3k ) Number of downloads: 1097 |
--------------------
Dacia
SupeRNovA
2001/europa
- CT-26-SEB
|
|
vick_supernova |
![]()
|
![]() Membru Dacia Group: Members Posts: 238 Joined: 3 November 09 ![]() |
Bogyciu u ai taiat din arcuri o spira jumate si ai pus si amortizoare sport? m-ar interesa si pe mine dar eu nu as taia din arcuri as pune decat amortizoarele sport.
bafta |
--------------------
Dacia
Supernova
2001/comfort
- VL 03 WXS
|
|
Bogyciu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.017 Joined: 11 July 07 From: Constanta ![]() |
Scrie si pe pagina anterioara, am taiat 2 pe fata si una pe spate (si cred cat de curand am sa mai tai una de pe spate).
|
--------------------
....
....
....
- ....
|
|
keddy_net |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 27 October 07 From: Bucuresti ![]() |
alex3faq eu am taiat o spira pe fata de jos am cauciucuri de 175 pe fata si am impresia ca sunt cu 1 cm mai inalte decat cele de 165 si am distanta intre cauciuc si aripa cu 1cm mai mica decat a ta pe fata, iar pe spate nu am taiat nimic si e cu 2 cm mai lasata pt ca ma un wofer cam mare...am sa incerc sa ii fac niste poze. La fel e si a mea cu capace de matiz rosie dar fara bari in culoarea masinii. Masina e de constanta, acolo e inscrisa de acolo sunt si eu, dar de 8 ani stau in bucuresti, ajung destul de des prin constanta.
Se cam simte amortizorul din dreapta ca e pe duca, el mai are foarte putin ulei in el, decat sa ma duc sa dau 120 ron pe unul nou ma gandeam sa le duc pe amandoua la intarit tot cam la aceeasi bani ies. Stiti pe cineva care reconditioneaza si le face foarte bine, nu le vreau pe cele mai dure adica de drift, le vreau pe alea de strada asa am inteles ca sunt de drift si de strada...Are cineva puse pe masina amortizoare facute care nu sunt cele mai dure (adica de strada) ? Ce sa fac cum sa fac cu burduful ala am facut zilele astea 500 de km cu el asa si maine mai fac cam 250, nu merge sa il schimb cumva fara sa scot planetara? This post has been edited by keddy_net: 19 Jul 2010, 23:26 |
--------------------
Dacia
Super Nova
2001
- B 455 KDY Alpine cda 9831, DLS MS6A, DLS CA12 Dacia Supernova (zdrang zdrang)
in/sonorizari auto |
|
alex3faq |
![]()
|
astept poze:D
|
--------------------
Dacia
SupeRNovA
2001/europa
- CT-26-SEB
|
|
evolio |
![]()
|
![]() Privitor melancolic al iernii Group: Members Posts: 77 Joined: 10 February 10 From: Ploiesti ![]() |
Parerea mea avand in vedere starea drumurilor noastre nu se merita sa ai o masina joasa pentru ca dai cu ea intr-o groapa te lasa cu mana la inima , obligandu-te sa schimbi bari sau mai stiu eu ce alte elemente
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova Clima
2002
- PH-87-BUZ Membru plecat cu gandul.........
|
|
Hacker |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 880 Joined: 12 October 06 ![]() |
Eu nu stiu cum ati ajuns voi la discutii de genul, amortizoare tari, arcuri taiate
![]() Bine asta e doar parerea mea. Succes... |
--------------------
Dacia
1310 / Super Nova
1985 / 2001
- B-21-VZK / B-85-LTJ Dacia 1310 85'
Dacia SN 01 Peugeot 206 HDI |
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
pai poate au 50kg si nu se simte
![]() This post has been edited by djasu82: 23 Jul 2010, 21:44 |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
suspensia este intr-adevar rigida fata de solenza, logan, etc
pt mine personal as vrea sa fie si mai tare ![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
keddy_net |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 27 October 07 From: Bucuresti ![]() |
salut, revin cu pozele pt cei interesati
am taiat absolut egal din amandoua si pe partea dreapta a coborat mai putin, si am facut 1500km de cand le-am taiat, deci au avut o groaza de timp sa se aseze. Oare am cum sa il fi prins gresit pe cel din dreapta? sau o explicatie, ms salut! Attached thumbnail(s) Imag022.jpg ( Size: 376.42k ) Number of downloads: 963 Imag023.jpg ( Size: 423.23k ) Number of downloads: 908 Imag020.jpg ( Size: 458.17k ) Number of downloads: 330 |
--------------------
Dacia
Super Nova
2001
in/sonorizari auto |
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
poate nu ai asezat la fel arcurile ,eu nu am taiat nimic s-a lasat de la antifonare si insonorizare aproape la aceeasi dimensiuni ca in pozele puse de tine.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
keddy_net |
![]()
|
am pus poze cum era inainte ca sa se vada diferenta (zici ca era jeep la ce distanta avea intre cauciuc si aripa) si o poza cu porbagajul
![]() djasu82 poate tu ai mai multi km si s-au lasat arcurile, s-au poate le-ai schimbat si ai pus de solenza care am inteles ca sunt putin mai moi si vin mai scurte. Masina are abea 68 xxx km. Ce insonorizare ai facut pe supernova? Cam cat sa mai tai din celalalt ca sa imi vina amandoua la fel? This post has been edited by keddy_net: 27 Jul 2010, 21:23 Attached thumbnail(s) Imag006.jpg ( Size: 381.11k ) Number of downloads: 320 Imag001.jpg ( Size: 394.95k ) Number of downloads: 260 Imag00100.jpg ( Size: 391.67k ) Number of downloads: 254 Imag026.jpg ( Size: 427.96k ) Number of downloads: 279 |
--------------------
Dacia
Super Nova
2001
in/sonorizari auto |
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
djasu82
doar nu ai ingreunat-o cu peste 100 kg ca sa se lasa asa keddy_net esti sigur ca ai pus capatul la spira la locul lui ? Da arcurile de solenza sunt mult mai moi si se lasa masina mult de bot in timp, am vazut multe lasate de fata si cu spatele inalt This post has been edited by Relu_GTT: 27 Jul 2010, 21:29 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
djasu82 |
![]()
|
cam 2000 km am
![]() La insonorizare si antifonare am aplicat metodele puse si de alti colegi in practica . Arcurile trebuie sa fie taiate in mod egal. |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
keddy_net |
![]()
|
Pai normal ca am pus capatul spirei la pozitie ca altfel nu prea ai cum, dar iti dai seama ca flansele alea de acolo s-au rotit nu mai sunt cum erau la inceput, adica pozitia arcului miscat, nu mai e ca inainte. Nu stiu daca are vreo legatura; arcurile au fost taiate identic la fel.
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2001
in/sonorizari auto |
|
djasu82 |
![]()
|
pai eu de ce am spus cu vreo 10 posturi mai in sus ca dupa ce se taie arcul se incalzeste cu eletrodul sau autogenul dupa 5 cm de la capatul arcului pentru a se indoi putin asa cum era originalul.
Eu am vazut la un amic cum a facut dupa ce a taiat cu flexu a pus aparatul de sudura in funciune si cu un eletrod a rosit dupa aproximativ 5 cm zona si cu un ciocan de 2kg la adus la pozitia initial bucata respectiva. |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Bogyciu |
![]()
|
La Supernova nu trebuie indoita spira. In plus si asa daca tai din el arcul nu mai are aceeasi elasticitate pe o anumita portiune, daca il mai sin incalzesti sa il indoi il nenorocesti de tot. Pe fata flansa de sus are pozitie fixa iar jos talerul se invarte, asa ca nu prea ai cum sa nu ii nimeresti pozitia. Daca vrei sa ai inaltimi egale, cumpara un set de amotizoare noi (sau le intaresti pe acestea) si un set de arcuri noi din care sa tai egal. Arcurile niciodata nu se uzeaza uniform (adica pereche) de aceea se si recomanda schimbarea "la set". Domnul care mi-a facut mie amortizoarele face si taler reglabil pe fata, nu stiu exact cum dar m-as cam interesa, asta pt ca sunt unele situatii in care ti-ar prinde bine o suspensie putin mai inalta, fata de restul timpului cand mergi "pe burta".
|
--------------------
....
....
....
- ....
|
|
keddy_net |
![]()
|
djasu82 arcurile sunt taiate de jos, nu ai nevoie de comprimarea spirei, plus ca am un prieten cu solenza care a facut asta pe spate, a taiat de sus a incalzit a deformat, si i`au plesnit arcurile in 2 zile, deci nu faceti asa ceva, taiati de JOS, si nu incalziti/indoiti/comprimati.
da pai am in proiect intarirea actualelor amortizoare doar pe fata stage 1 (adica nu cele mai rigide). Cam cat sa mai tai din cel din dreapta sa imi vina amandoua la acelasi nivel, (am taiat doar o spira din ele) salut! This post has been edited by keddy_net: 2 Aug 2010, 19:46 |
--------------------
Dacia
Super Nova
2001
in/sonorizari auto |
|
keddy_net |
![]()
|
Din arcurl din dreapta am mai taiat jumatate de spira a mai coborat putin dar tot nu sunt egale, o sa revin cu poze...
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2001
in/sonorizari auto |
|
capu14rox |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 163 Joined: 8 November 09 From: Tirnaveni Jud. Mures ![]() |
Am o intrebare, de ceva timp scutura mai tare masina ca inainte, nu de mult am facut ITP-ul si la amortizoare mi-a iesit Fata stanga 43%-dreapta 45%, spate stanga 56%-58, oare de la ce sa fie, mentionez ca presiunea in roti este aceeasi.stima
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2002
|
|
ramsen |
![]()
|
![]() My Solenza Group: Members Posts: 3.368 Joined: 15 May 08 From: Pitesti - ARGES ![]() |
amortizoarele sint de vina...eu le-am schimbat de 2 luni si se simte
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 1.4 Mpi E2 / 2004
- Inca o mai DETIN
|
|
capu14rox |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 163 Joined: 8 November 09 From: Tirnaveni Jud. Mures ![]() |
Toate 4 le-ai schimbat, cele de solenza se potriovesc la SRN, am inteles ca ar fi um pik mai silentioase, cat au costat ?
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2002
|
|
suchea |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 584 Joined: 7 March 09 From: Galați ![]() |
am taiat si eu cate o spira de la arcurile fata si am o nelamurire : sus unde se pune flansa ...inainte era diametrul exact cat flansa ....dar acum e mai mare.......ce sa fac?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001/confort
- GL 61 TES http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=259258&hl=
|
|
uscatu83 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 390 Joined: 20 November 07 From: Turnu Magurele - Bucuresti ![]() |
Trebuia sa tai de jos din arcuri, nu de sus.
|
--------------------
Dacia
Super Nova cu Ac.
2001 Detinator de Super Nova cu Ac si rugina.
|
|
and_rei |
![]()
|
![]() Membru multumit de fosta lui SupeRNova Group: Members Posts: 3.015 Joined: 20 November 08 From: Bucuresti ![]() |
acum cumperi altele
|
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
2005 "Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
|
|
Laika |
![]()
|
![]() DaciaClub Group: Members Posts: 555 Joined: 7 November 10 From: Sibiu ![]() |
![]() This post has been edited by Laika: 8 Dec 2010, 18:09 |
--------------------
Ex Dacia
Super Nova
2001
- SB 05 APW Pana la capat!
|
|
suchea |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 584 Joined: 7 March 09 From: Galați ![]() |
no problem.........nu-s cele de pe masina ; aveam altele
![]() deci de jos......aha!!!!!!!!!!!! This post has been edited by suchea: 8 Dec 2010, 19:34 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001/confort
- GL 61 TES http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=259258&hl=
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 08:09 |