DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cum sa conduci pt a economisii carburant ?, Ecologic

Andy_ACS
post 24 Jul 2010, 16:33
Post #31

Yes, I'm not!

Group: Members
From: Craiova

QUOTE(dariuspavel @ 23 Jul 2010, 22:44)
Subturat inseamna sa tii motorul mai jos (in ture) decat plaja de turatie de cuplu maxim [...]
*

Gresit!
Vrei sa spui ca de exemplu la o masina care are cuplul maxim la 4500rpm daca merg cu 4000rpm e subturat?
Subturarea este in opinia mea strans legata de sarcina, nu se definste numai in functie de turatie.
Ex:
- Pot merge normal la 1800rpm, cu treapta a treia, constant, pe drum drept. Masina nu e subturata
- Pot sa urc o coasta cu a cincea la 1800rpm si sa bag piciorul adanc in acceleratie, caz in care e vorba de subturare

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
djasu82
post 24 Jul 2010, 19:50
Post #32

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

cine mere subturat isi pregateste bani pentru catalizator ... nu scoti consum mic mergand subturat cu sarina mare de tremura motorul... In plaja 2500-3000 de ture e super ok schimbul treptelor de viteza iar la drum intins 2200 de ture consum ok asta la benzinare 1.4-1.6 si la dci tot pe acolo se situeaza.

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
iulian'71
post 24 Jul 2010, 21:30
Post #33

membru uneori batut in cap

Parerea ta. Stiu masini pe scoala cu peste 150k fara sa fi schimbat catalizatorul sau alte piese care cad de regula la "expertii in arta condusului" sub 100k.

--------------------
Renault Megane sedan/ Kadjar Expr. 1.5dci85cp.2009/Business 2018 1.5dci 110cp - GL-07-***
Mersul pe jos face piciorul...peste 45.
Grabeste-te incet.
+
djasu82
post 24 Jul 2010, 21:47
Post #34

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

daca ai gandi logic si ai vedea cum lucreaza un motor cu control eletronic ti-a schimba parerea restu cu scoala de soferi e egal cu 0 fiindca masinile sunt verificate din 3 in 3 luni de la a la z noxe iar daca apar probleme sunt remediate ca altfel se ridica licenta.

This post has been edited by djasu82: 24 Jul 2010, 21:48

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
dariuspavel
post 24 Jul 2010, 22:29
Post #35

Membru incepator

Fratilor tind sa cred ca parerile sunt fff impartite si nu mai stiu ce sa cred si mai ales cum sa conduc sad.gif

--------------------
Ford Focus 1.8 16v Focus 2001 - Extr3m3 Dr1v3r
Drive and stay alive
+
iulian'71
post 25 Jul 2010, 11:37
Post #36

ITP-ul se face la 6 luni pt. scolile de soferi iar turatia nu depaseste 2000-2500n/min decat accidental si licenta nu se ridica cu mana cum crezi tu ci autorizarea nu se mai acorda, iar aceasta se face anual sau in momentul in care exista la ARR, RAR, politie depusa o plangere si dupa ce aceasta a fost verificata si confirmata. Deci vezi ca esti cam pe langa subiecte. Catalizatorul se infunda si din cauza benzinei de care are parte masina. Mai citeste si altceva decat parerile de pe forum.

This post has been edited by iulian'71: 25 Jul 2010, 11:38

--------------------
Renault Megane sedan/ Kadjar Expr. 1.5dci85cp.2009/Business 2018 1.5dci 110cp - GL-07-***
Grabeste-te incet.
+
Laurentziu83
post 25 Jul 2010, 11:51
Post #37

Membru autentic

QUOTE(dariuspavel @ 24 Jul 2010, 23:29)
Fratilor tind sa cred ca parerile sunt fff impartite si nu mai stiu ce sa cred si mai ales cum sa conduc  sad.gif
*

Mergi ca si cum nu te-ar interesa consumul si nu vei avea probleme cu masina.

Probleme la masini nu au cei care le dau acceleratie de sar pistoanele prin capota, ci cei care merg batraneste cu ele.

--------------------
. . .
+
iulian'71
post 25 Jul 2010, 12:03
Post #38

Tocmai am descris stilul meu de condus economic la postul #22 si am avut consumuri sub cel al producatorului.

--------------------
Grabeste-te incet.
+
Dj Valy
post 25 Jul 2010, 12:58
Post #39

Daciot inrait (Dacia 4 life)

From: Constanta

Detin Logan 1.4 Ambiance, deci fara aer conditionat.Doar acum vara,merg cu geamul lasat jos,la sofer,atat.In rest geamurile sunt ridicate.

De obicei scot un consum destul de bun,nu stiu exact cat,insa stiu ca de cand alimentez si pana se aprinde iar avaria-martor de lipsa benzina, trece mult timp.

Vitezele le schimb astfel :

La drum drept schimb intre 1800-2000 rpm, dar de obicei cam 1800.
In deal ii dau vreo 2200-2500, in general 2200, depinde si de gradul de inchinare al dealului, apoi schimb urmatoarea treapta.
In vale schimb si la 1600 rpm,sau o las pe liber.

Si in oras la viteza constanta de 55-60 km/h eu deja sunt in treapta a 5-a.

Foarte rar cand ma infig in depasiri, ajung si la 3000 rpm, ca sa aibe un cuplu mai bun, sa dezvolte puterea necesara pentru a efectua depasirile.

De obicei am mersul batranesc, nu ma grabeste nimeni...mai gasesc dezaxati care claxoneaza,dau flash-uri...cine se grabeste,sa ma depaseasca.Eu nu ma grabesc, si astfel sunt foarte multumit de consum.

This post has been edited by Dj Valy: 25 Jul 2010, 12:59

--------------------
Dacia Logan 1.4MPI Ambiance 2006
+
florisss
post 25 Jul 2010, 14:58
Post #40

Membru incepator

conduci precum un tataee in carje... nu ne-ai spus consumul, cat e media 5-6? mai condu tu mult asa si adio sonde lambda si catalizator si ce o mai fii...

--------------------
dacia logan 2005 laureate - AG-83-xyz
+
CGDBZ
post 25 Jul 2010, 16:37
Post #41

Membru autentic

From: BZ

"In vale schimb si la 1600 rpm,sau o las pe liber" - nu numai ca nu ai consum mic daca o lasi pe liber dar iti pui viata ta si a celorlalti participanti la trafic in pericol , risci sa ajungi in vre-o rapa cum au ajuns unii saptamana trecuta pe Transfagarasan dupa ce le-au cedat franele . Cand conduci o masina ar trebui sa pui pe primul plan siguranta nu consumul sau mai stiu eu ce altceva .

--------------------
- - -
+
dariuspavel
post 25 Jul 2010, 17:12
Post #42

Membru incepator

QUOTE(Dj Valy @ 25 Jul 2010, 13:58)
Detin Logan 1.4 Ambiance, deci fara aer conditionat.Doar acum vara,merg cu geamul lasat jos,la sofer,atat.In rest geamurile sunt ridicate.

De obicei scot un consum destul de bun,nu stiu exact cat,insa stiu ca de cand alimentez si pana se aprinde iar avaria-martor de lipsa benzina, trece mult timp.

In deal ii dau vreo 2200-2500, in general 2200, depinde si de gradul de inchinare al dealului, apoi schimb urmatoarea treapta.

Foarte rar cand ma infig in depasiri, ajung si la 3000 rpm, ca sa aibe un cuplu mai bun, sa dezvolte puterea necesara pentru a efectua depasirile.

De obicei am mersul batranesc, nu ma grabeste nimeni...mai gasesc dezaxati care claxoneaza,dau flash-uri...cine se grabeste,sa ma depaseasca.Eu nu ma grabesc, si astfel sunt foarte multumit de consum.
*

da spune-ne consumul

--------------------
Drive and stay alive
+
iulian'71
post 25 Jul 2010, 17:51
Post #43

Da dar ai sa ai o masina foarte buna multi ani si fara probleme tehnice. Ptr. baietii care cred ca infunzi sau distrugi catalizatorul si sonda Lambda functioneaza perfect atata timp cat motorul este cald si mersul mosneagului cu carje nu poate afecta functionarea. Mai multi "viteji" au shimbat sonda decat "melci". Eu conduc destul de regulamentar cu multa frana de motor cu accelerari lente, dar nu as sfatui pe alde agerica sa se puna cu mine cand trec si la celelalt stil adica sportiv.
Daca tineti la banii vostri conduce-ti ponderat, daca aveti prea multi de nu aveti ce face cu ei datii in goarna fratilor. Si eu am fost agerica pe vremuri dar instinctul de conservare, anii si experienta isi spun cuvantul.
De exemplu drumul Tecuci-Bacau pe care il fac foarte des si care are 105km mers rapid 55-60 minute, mers regulamentar 1h10'-1h15'. Consum cu Loganul 1.6 pe care l-am avut in primul caz 7.2%, in al doilea caz 5.8-6%. Mai detin datele fiindca mi-am facut un jurnal de bord unde am scris toate alimentarile si unele drumuri lungi sau chiar si in oras unde nu am depasit 10% conform notarilor.

This post has been edited by iulian'71: 25 Jul 2010, 18:04

--------------------
Grabeste-te incet.
+
florisss
post 25 Jul 2010, 18:23
Post #44

Membru incepator

iulian, tu schimbi cumva treptele la 2000?!? nu zic sa nu conduce-ti economic dar sa nu se faca o obijnuinta din asta , nu ai mila de masina daca mergi cu ea la 1500 indiferent ca esti a 5 -a cu 60 sau oricum ar fii tot sub 2000ro/h mergi cu ea asa ca ia gandeste-te mai bine si mai adauga inca 500rot\h peste, nu tre sa fii zmeul zmeilor dar nici chiar asa domne..
pana la urma fiecare conduce cum vrea eu sunt de parerea ca, condusul sportiv costa / dar si cel batraneste costa.... Drum bun si conduce-ti moderat wink.gif

This post has been edited by florisss: 25 Jul 2010, 18:57

--------------------
dacia logan 2005 laureate - AG-83-xyz
+
dariuspavel
post 25 Jul 2010, 18:38
Post #45

Membru incepator

Daca intretinerea motorului este corecta cred ca un stil de condus mediu intre extremele care le-ai zis tuh florisss va duce la o lunga perioada de viatza a motorului cat si a celui care conduce biggrin.gif

--------------------
Drive and stay alive
+
Dj Valy
post 25 Jul 2010, 18:44
Post #46

Daciot inrait (Dacia 4 life)

From: Constanta

Consumul,estimativ,calculat de mine :

In afara, viteza medie de deplasare 90km/h, consum 6% (anul trecut, consum scos de tata cand s-a mers la munte)

Consumuri scoase de mine :

In oras aproximativ 9% (cu acest mers batraneste,si foarte sanatos)

In afara,cu 70-80 km/h , consum de aproximativ 5,5%.

Din moment ce multi circula astfel,batraneste (chiar si instructorii auto), si nu au avut nicio problema cu nicio sonda lambda,sau catalizatoare, inseamna ca nu exista nicio problema.

Masina mea are aproape 30000 Km, functioneaza perfect in acest stil al meu de mers.

Tata a avut de la munca un Renault Kangoo de marfa, cumparat nou-nout de la Olteanu din Palas.Fiind cumparat pe firma, reviziile trebuiau efectuate obligatoriu.
Tata a condus batraneste acest Renault Kangoo,si la fiecare revizie masina era in stare excelenta,acest lucru fiind confirmat de cei de la service.Pana a fost predata, nu a avut niciun defect,iar stilul de mers a fost economic si ecologic.

Eu nu ma iau din auzite ca se strica nush ce sonda si nush ce catalizator.
Dovada personala o am si de la masina mea, nu am avut nici cea mai mica problema cu ea,mergand doar in acest stil.
O respect, o conduc asa cum trebuie, si ma duce oriunde vreau fara nici cea mai mica problema.De cand a fost fabricata,si primul proprietar, si eu (al doilea), singurul lucru ce am bagat in ea a fost benzina,schimburile de ulei facute la timp si lichidul de parbriz.

In rest doar timp de plimbari sa tot fie. wub.gif

--------------------
Dacia Logan 1.4MPI Ambiance 2006
+
dariuspavel
post 25 Jul 2010, 18:46
Post #47

Membru incepator

QUOTE(Dj Valy @ 25 Jul 2010, 19:44)
Consumul,estimativ,calculat de mine :

In afara, viteza medie de deplasare 90km/h, consum 6%  (anul trecut, consum scos de tata cand s-a mers la munte)

Consumuri scoase de mine :

In afara,cu 70-80 km/h , consum de aproximativ 5,5%.

Din moment ce multi circula astfel,batraneste (chiar si instructorii auto), si nu au avut nicio problema cu nicio sonda lambda,sau catalizatoare, inseamna ca nu exista nicio problema.

Masina mea are aproape 30000 Km, functioneaza perfect in acest stil al meu de mers.

Tata a avut de la munca un Renault Kangoo de marfa, cumparat nou-nout de la Olteanu din Palas.Fiind cumparat pe firma, reviziile trebuiau efectuate obligatoriu.
Tata a condus batraneste acest Renault Kangoo,si la fiecare revizie masina era in stare excelenta,acest lucru fiind confirmat de cei de la service.Pana a fost predata, nu a avut niciun defect,iar stilul de mers a fost economic si ecologic.
Eu nu ma iau din auzite ca se strica nush ce sonda si nush ce catalizator.
Dovada personala o am si de la masina mea, nu am avut nici cea mai mica problema cu ea,mergand doar in acest stil.
O respect, o conduc asa cum trebuie, si ma duce oriunde vreau fara nici cea mai mica problema.De cand a fost fabricata,si primul proprietar, si eu (al doilea), singurul lucru ce am bagat in ea a fost benzina,schimburile de ulei facute la timp si lichidul de parbriz.

In rest doar timp de plimbari sa tot fie. wub.gif
*

30 000 de km is putin, mai asteapta putin sa vezi daca se intampla ceva , in jur pe la 100 000 blink.gif

--------------------
Drive and stay alive
+
slider2
post 25 Jul 2010, 19:03
Post #48

doar membru si atat

QUOTE(iulian'71 @ 25 Jul 2010, 11:37)
ITP-ul se face la 6 luni pt. scolile de soferi iar turatia nu depaseste 2000-2500n/min
*

da?? inseamna ca masina pe care am facut eu scoala de soferi avea turometrul dereglat...

QUOTE(Dj Valy @ 25 Jul 2010, 12:58)

*

ultima afirmatie este radmasa.gif . asa ca si cultura generala, a merge batraneste nu inseamna sa subturezi masina, ci inseamna sa accelerezi lin si viteza de deplasare sa fie una redusa.
mai schimba tu mult la 1800rpm si mai vorbim... oricum stiu c-o sa ignori ceea ce zic eu legat de schimbat viteza, dar macar nu mai scoate pe liber aiurea. in primul rand in momentul in care ai luat piciorul de pe acceleratie dar nu ai scos pe liber consumul este 0, in al doilea rand te ajuta la franare. fa un mic experiment si ai sa vezi. incearca sa mentii aceeasi viteza de deplasare la vale. o data cu schimbatorul pe liber si o data cu o treapta de viteza cuplata, dar turatie peste 1500rpm.

QUOTE(iulian'71 @ 25 Jul 2010, 17:51)
Eu conduc destul de regulamentar cu multa frana de motor cu accelerari lente, dar nu as sfatui pe alde agerica sa se puna cu mine cand trec si la celelalt stil adica sportiv.
*

fara suparare dar cu un megane dci de 85cp eu n-as vorbi de un mers sportiv...

QUOTE(Dj Valy @ 25 Jul 2010, 18:44)
*

daca zici tu...

This post has been edited by slider2: 25 Jul 2010, 19:06

--------------------
symboala neagra 2008
mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
+
dariuspavel
post 25 Jul 2010, 19:07
Post #49

Membru incepator

Daca ii si diesel meganu-ul ala nu stiu daca stie masina aia ce inseamna termenul sportiv... in fine... doar o parere personala... smile.gif

--------------------
Drive and stay alive
+
klaus
post 25 Jul 2010, 21:28
Post #50

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Aici se inchide.
Cine doreste sa discute despre condusul economic o poate face la topicurile:
- http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=24929
- http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...ndpost&p=867186
de la tutoriale, care se aplica tuturor masinilor, nu doar loganelor.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
2 Pages < 1 2
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 17:50
Forum Renault