repartitor frana, scartaiala repartitor
![]() ![]() ![]() |
repartitor frana, scartaiala repartitor
george_slz |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|||
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu mai degraba as zice asa:
1.Daca haraie la franare e mizeria din tamburii de pe spate. 2.Daca scartaie la semafor cand ridici piciorul de pe pedala de frana - e de la placutele ce trebuie pilite usor pe margini. Eventual se pileste putin si umarul discului. 3.Daca scartaie pe spate doar la denivelaturi atunci e de la repartitor sau de la teaca arcurilor de pe puntea spate. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
sorin_tcm |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 200 Joined: 6 March 06 ![]() |
Buna ,
am si eu o intrebare, cand pun frana se aude din spate un "chitait" - asa cum se auzea la SOLENZA, am inteles ca ar fi de la repartitor de frana dar am citit si daca am inteles bine masina mea (logan prestige , cu abs) nu are acel repartitor. De unde ar putea fi acest sunet care este similar cu cel de la solenza(am avut inainte o solenza de acolo stiu)? |
--------------------
dacia
Logan Prestigios 1.6 16v - FURIA GRI -
2007
- cj55DFG
|
|
poe |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 203 Joined: 7 June 06 From: Constanta ![]() |
Am auzit si eu zgomotul asta la multe loganuri chiar si la un clio. Niste mizerii.
|
--------------------
Dacia
Logan Kiss FM, 1.5 dci 85CP
2007
|
|
boobybooby23 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 3 January 09 ![]() |
pe spate scartaie sabotii pe platourile de frana,se rezolva dand tamburii jos ,desprafuiti si pus oleaca de ulei sau vaselina pe colturile superioare a partilor metalice a sabotilor si fortand cu o surubelnita sabotii in exterior,si nu,nu are nimica o cantitate asa mica de vaselina sau ulei in zona aia,in privinta repartitorului e bine sa fie suspendat spatele ca sa se distanteze tija repartitorului de parghia de actionare a acestuia
|
--------------------
Logan
LS0A
2005,stock
- nt 05 zac
|
|
radus |
![]()
|
![]() -Membru cu atributii....- Group: Members Posts: 102 Joined: 16 August 05 From: Jidvei ![]() |
Eu as zice ca scartaie cablul de la frana de mana, care se freaca de o piesa metalica protejata cu un cheder...
|
--------------------
dacia
logan
Laureat,2005
- AB xx RMS
|
|
boobybooby23 |
![]()
|
nu scartie cablu ala fiindca e apasat pe suportu puntii
|
--------------------
Logan
LS0A
2005,stock
- nt 05 zac
|
|
SorinXp |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 30 June 05 ![]() |
Scartaie sabotul pe taler. Cu timpul o sa-i treaca ... (se poate testa in parcare, apesi frana si ridici sau cu frana de mana...)
Daca o dai cu vaselina o sa treaca pe moment, dar dupa 10-15k km apare iar (problema la orice masina cu tamburi, nu afecteaza eficienta sistemului de franare - doar te face cu nervii). Aveti grija la vaselina sa nu ramaneti fara frana, ca am auzit un caz in care a dat la greu si apoi spunea ca ii iese fum din tamburi, cred ca s-a incins vaselina ![]() This post has been edited by SorinXp: 14 Mar 2010, 01:55 |
--------------------
DACIA
LOGAN
Prestige 1.6 16v Dec2008
- B97GCT
|
|
boobybooby23 |
![]()
|
dar macar ala a scapat de scartait
![]() |
--------------------
Logan
LS0A
2005,stock
- nt 05 zac
|
|
costelish |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 96 Joined: 29 July 08 ![]() |
Pana la urma tot nu inteleg. La mine sunt urmatoarele simptome care se datoreaza la fel repartitorului ala. M-am bagat sub masina si am vazut ca tija aia nu e fixa deloc si evident trancaneste la denivelari. La fel nu e fixa si nici "tabla aia cu gaura", nu stiu cum se chiama. Ce sa-i fac, caci de la astea doua imi fazeun zgomot infernal la denivelari. Asa trebue sa fie slabite astea 2 piese de la repartitorul ala de frana?
|
--------------------
dacia
logan
2005
|
|
boobybooby23 |
![]()
|
nu,alea ar trebui sa fi fie in presiune,adica sa forteze tija in acea lamela,daca tija nu actioneaza asupra lamelei nu ai frana pe spate,iti ramane numai fata si automat o uzura accentuata a discurilor si placutelor si o franare nu foarte eficienta
|
--------------------
Logan
LS0A
2005,stock
- nt 05 zac
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 15:19 |