Chit pentru masina, ....procedee de aplicare
![]() ![]() ![]() |
Chit pentru masina, ....procedee de aplicare
paulp |
![]()
|
||
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|||
raptordivx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 335 Joined: 26 November 04 From: Suceava ![]() |
Am ajuns la partea de tinichigerie, si m-am hotarat sa schimb si capota de la portbagaj sa pun din aceea cu eleron din tabla, pentru ca acum am din plastic negru. Am fost la REMAT si au spus ca sa vin luni ca se apuca sa taie o masina acum daca stie cineva cat sa dau pe o capota din aia ? Ca sa nu ma jecmaneasca, si m-ar mai interesa cam cat face o portiera ca sa le schimb cu totul. 10x
Hai ca va pup ma duc sa-mi iau un flex ![]() A sa nu uit inca o treaba .... daca schimb si capota e la motor trebuie sa imi iau si aripile de acolo ?? sau merg astea vechi .. ca daca ma apuc de luat de pe acolo .. ma usuca astia la bani ![]() This post has been edited by raptordivx: 27 May 2005, 11:46 |
--------------------
Renault
Laguna
1999 / 1.6 16v / concorde
- SV-10-SIS Vreau LAGUNA 2 :D
|
|
raptordivx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 335 Joined: 26 November 04 From: Suceava ![]() |
Am dat de dracu !! Am desfacut masinuta bucatele si cee vazui mai oameni buni .. lonjeronul de pe partea soferului e varza .. mai am vreo sansa sa aduc masinuta pe linie ?? daca schimb lonjeronul nu va merge stamb masina ?? Se poate pune unul nou fara riscul asta ?? Sau se indreapta dupa ce este pus ??
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
raptordivx |
![]()
|
Ajutor .. cu ce pot sa dau jos antifonul vechi ?? in afara de peria de sarma .. ca ma apuca revelionul.
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
cu un spaclu artizanal, ascutit, dar mai bine e o perie de sirma rotativa, pusa pe bormasina sau pe fai.
|
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(raptordivx @ 31 May 2005, 14:26) Ajutor .. cu ce pot sa dau jos antifonul vechi ?? in afara de peria de sarma .. ca ma apuca revelionul. Pai de ce vrei sa dai jos tot antifonul vechi? Daca antifonul e umflat, cu rugina sub el, atunci se ia usor cu un spaclu. Daca sta bine lipit lasa-l acolo, spala-l bine si degreseaza-l si mai da un strat peste el. |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
raptordivx |
![]()
|
Vreau sa pot ajunge la tabla pentru a pune cele 5 straturi obligatorii (dupa mine)
1. grund 2. lovitura de ciocan 3. strat antifon cu pensula 4. strat antifon batut (strop) 5. vopsea si sa vad pe unde dreaq mai rugineste ca o ia dracu ca m-am saturat sa raschetz la ea ![]() ![]() ![]() ![]() Pauleee numai tu esti de vina numai din cauza ta m-am apucat eu de masina ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by raptordivx: 31 May 2005, 14:36 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Daca vrei sa faci o treaba buna ia antifon din ala care se da in fabrica. E la tuburi de 1 sau 2 L metalice, se da cu pistoul si e gri. Trebuie dat tot o data. Se intareste dupa desfacerea bidonului.
Eu am dat cam 230 000 pe un bidon de 2L. Antifonul ala negru care se da cu pensula nu e rezistent. Poti sa dai si 7 straturi ca tot se cojeste. E bun de dat in interiorul masinii dar pe afara nu rezista. Cel din fabrica (dupa 96 am impresia ca au inceput sa dea cu asa ceva) e cel mai bun. La berlina mea din 96 unde are antifon e in perfecta stare. A ruginit doar pe la aripi unde nu au dat cu nimic. |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
- .
|
|
m_and_trix |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 144 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Antifonul se da cu pistol de vopsit obisnuit pt. vopsirea masinii?Sau unul special pt. antifon .Ca vreau si eu sa iau antifon din asta dar nu stiu daca imi trebuie alt pistol de vopsit.
![]() |
--------------------
AUDI
A4 AVANT
2004 1.9 TDI
- B-989-NLY
|
|
cristidb |
![]()
|
Se da cu un pistol special care se infige direct in tub. Nu merge cu pistol de vopsit.
|
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
- .
|
|
raptordivx |
![]()
|
Ce sa fac cu pragurile ? Am ajuns la ele si nu stiu cum sa le fac.. sa dau cu antifon pe ele din acela cauciucat si sa le vopsesc cu negru .. sau sa le dau cu antifon care se face tare si sa dau cu vopsea la culoarea masinii ca cele din fabrica ?? Idei ? Cum e mai bine ? Cum tin mai bine ?
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
raptordivx |
![]()
|
Saut m-am intors
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by raptordivx: 7 Jun 2005, 08:48 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
..
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
raptordivx |
![]()
|
Eheee dragii mosului ca-n poveste inainte mult mai este
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
AC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 569 Joined: 11 March 04 From: Iasi ![]() |
QUOTE(raptordivx @ 13 Jun 2005, 13:53) ....... Abia acum pot sa dau raspunsul unor carcotasi care ma puneau sa sudez cu aparatul de sudura (ca cica cu autogenul se decaleste tabla ![]() Dragu' moshului, aici te inseli amarnic (sau te-a pacalit un "meseriash"). In functie de grosimea tablei se regleaza intensitatea curentului electric si nu se gaureste deloc! Flacara oxiacetilenica decarbureaza puternic otelul ceea ce duce la o dramatica rezistenta la coroziune! (o sa vezi probabil in cateva lunii cum infloreste pe sub vopsea). Daca vrei, nu ma crede pe mine ci pe meseriashul din spatele blocului si poate o sa te simti mai bine... ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TX
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Intreb: chitul se mai poate aplica peste grund? sau numai pe tabla curata?
Si pe unde se gaseste spray asa zis "de zinc"? |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
raptordivx |
![]()
|
Chitul se poate da si peste grund dar inainte sa da totusi si cu putin smirgher ca sa fii sigur ca nu ai pe acolo bucatele ce se exfoliaza. Grundul e doar un tratament ce se aplica pe tabla, dupa care se vopseste, deci poti linistit sa pui chit. Eu la mine, am avut locuri unde a trebuit sa sudez, apoi am dat cu grund imediat pentru a nu lucra rugina, cand o sa ma apuc de slefuit pentru vopsea am sa trec cu smirgherul bine pe acolo, dar tratamentul a fost facut pe tabla sudata.
Si apropo de sudura, a fost facuta de un sudor de la DACIA SERVICE.... eu stiu acum .. poate ala era pus sa duca gunoiul pe acolo. ![]() Pentru cei care doresc sa scape de vaselina din portiere mare atentie cum o dati jos de acolo. NU incercati sa o dati joc cu motorina. Puteti face asta cu diluant. Motorina care va ramane pe portiere face reactie cu vopseaua ulterioara ce va fi aplicata pe masina si o sa plangeti ![]() Pentru compartimentul motor, si cei care doresc sa il dea cu teroson, trebuie sa il spalati inainte sa il curatati cu smirgher, si inca o data spalat si clatit dupa ce ati terminat de slefuit, deoarece acolo sunt grasimi si ulei, iar terosonul se va coscovi instantaneu. This post has been edited by raptordivx: 15 Jun 2005, 14:52 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
AC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 569 Joined: 11 March 04 From: Iasi ![]() |
QUOTE(raptordivx @ 15 Jun 2005, 14:39) ..... Si apropo de sudura, a fost facuta de un sudor de la DACIA SERVICE.... eu stiu acum .. poate ala era pus sa duca gunoiul pe acolo. ![]() ..... Spui ca era sudor la D.S. de parca cine stie ce profesor in ingineria materialelor ar mai fi fost ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TX
|
|
raptordivx |
![]()
|
Deci !! SA-L FEREASCA DUMNEZEU
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Acum pentru cei care incearca sa-si faca linia (cea de la portiere ) de la masina, treaba se incepe cu capota fata, care trebuie sa se imbine bine cu aripile, dupa care se verifica fiecare portiera mai intai la BOLTURI care nu trebuie sa joace in nici un fel si nici balamalele sa nu se miste ( sa nu existe miscare nici pe verticala nici pe orizontala ) In momentul in care se strange portiera de stalp trebuie ridicata cu cel putin 3 mm mai sus de colt deoarece in momentul cand dai drumul la usa ea se lasa sub propria greutate in jos. Usile trebuie sa fie reglate NUMAI cu geamurile si macaralele pe ele, si cu cremaliere noi sau neroase. Masticul de la aripi se pune mai grosut un pic pentru a putea fi dat jos surplusul in momentul in care aripa cade perfect pe locasurile ei. No hai bafta si ne mai auzim ca tre sa ma duc la matuit vopseaua veche. This post has been edited by raptordivx: 16 Jun 2005, 13:56 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
raptordivx |
![]()
|
Aseara am terminat de dat cu Teroson in compartimentul motor. Din ce am vazut cum se face : 1 trebuie dat un strat de teroson subtire (adica cu duza pistolului data la minim) 2. Stratul final se da cu punct mare insistandu-se la partea dinspre habitaclu (pe acolo patrunde cel mai mult zgomot). Cine vrea si il tine buzunarul (280.000/cutie de 2 litri) da bine de tot si pe toata suprafata capotei, este un insonorizant perfect, nici nu mai e nevoie de blana daca nu e diesel, si e reglat frumos motorul sa mearga rotund.
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
raptordivx |
![]()
|
In privinta spritchitului, ajung 2 litri + 1 litru de diluant pentru el. La smirgeruire se foloseste prima data o granulatie de 100 urmatoarea se foloseste de 200 iar ultima de 280 sau mai mare insa numai cu apa. Se foloseste pentru ultima operatie numai smirgher special (pentru apa) altfel dati de doua ori cu unul normal si va sare granulatia de pe el. E bine sa folositi la primele granulatii 100 si 200 mai multe bucati de smirgher deoarece se infunda des si ai numai senzatia ca el curata vopseaua. Eu personal am folosit cate un sul din fiecare granulatie mai putin la ultima care nu este la sul (eu am gasit bucati debitate de 30/30).
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
B31AYZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 647 Joined: 1 April 04 ![]() |
QUOTE(raptordivx @ 21 Jun 2005, 16:39) In privinta spritchitului, ajung 2 litri + 1 litru de diluant pentru el. La smirgeruire se foloseste prima data o granulatie de 100 urmatoarea se foloseste de 200 iar ultima de 280 sau mai mare insa numai cu apa. Se foloseste pentru ultima operatie numai smirgher special (pentru apa) altfel dati de doua ori cu unul normal si va sare granulatia de pe el. E bine sa folositi la primele granulatii 100 si 200 mai multe bucati de smirgher deoarece se infunda des si ai numai senzatia ca el curata vopseaua. Eu personal am folosit cate un sul din fiecare granulatie mai putin la ultima care nu este la sul (eu am gasit bucati debitate de 30/30). Salut , Eu nu am inteles tot mecanismul de vopsire .Poate face cineva un tutoirial in acest sens. Eu am pus banda adeziva pe usi sa nu sara vopsea (am vopsit pragurile) si cand am dezlipit banda, s-a luat vopseaua . Arata urat acum . Se mai vede spritchitul cu un strat subtire de vopsea deasupra . Nu stiu cum sa repar .Daca trebuie sa vopsesc toate usile, cum fac? |
--------------------
DACIA
1300 din 1980
- B31AYZ
|
|
``GTI`` |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 24 May 05 ![]() |
daca erai baiat destept ai fi pus ziare si inchideai usile si atat,
eu am vopsit la un prieten pragurile cu sprei negru si am pus ziare si am inchis usile,la aripile din fata a tinut el un ziar foarte intins (i-am facut degetele negre ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
dacia
1310
- bv Audi A6 2001
|
|
B31AYZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 647 Joined: 1 April 04 ![]() |
QUOTE(``GTI`` @ 21 Jun 2005, 17:23) daca erai baiat destept ai fi pus ziare si inchideai usile si atat, eu am vopsit la un prieten pragurile cu sprei negru si am pus ziare si am inchis usile,la aripile din fata a tinut el un ziar foarte intins (i-am facut degetele negre ![]() ![]() ![]() ![]() N-am fost destept .Acum cum repar ? De ce s-a luat vopseaua ? E normal ? |
--------------------
DACIA
1300 din 1980
- B31AYZ
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
raptordivx |
![]()
|
Dupa ce o sa vad cum si ce face mesterul asta cu care lucrez eu, si o sa termin masina am sa imi fac timp sa scriu aici tot ce a facut el, pentru fiecare parte din procesul tehnologic de vopsire, care este destul de lung si anevoios daca vrei sa faci toata masina asa cum ma chinui eu de vreo 3 saptamani, si deabia am ajuns la partea cu spritzchitul. Ce e drept nu am lucrat decat de la 17.00 pana la la 22.00 ca si eu si el avem servici. Sunt mai multe etape insa daca citesti bine topicul asta vezi ca e undeva scris exact toate etapele, etape dupa care imi fac si eu masina.
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
raptordivx |
![]()
|
Cu ajutorul Domnului ieri am terminat de vopsit masina. Pentru cei interesati sa vopseasca masina cu vopsea de care am folosit eu DURALCHID de la policlor, sunt de ajuns 3 cutii cu vopsea + 3 intaritoare + 1 litru de diluant. Eu am laut 4 cutii si am aruncat 2x750 ml la gunoi ca am facut-o pe toata si in 4 ore e tare ca piatra.
Atentie !!! Am vopsit masina in 2 straturi tot ce inseamna tabla interior + exterior + motor + portbagaj. Nu aruncati banii pe geam. This post has been edited by raptordivx: 28 Jun 2005, 21:54 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
raptordivx |
![]()
|
Si uite ca dupe ce termini masina si spui ca ai sacii in caruta, apar alte probleme de montaj, la care trebuie sa fii atent deoarece vopseaua este inca cruda si orice atingere mai apriga duce la semne. Prima problema si prima provocare a fost punerea inapoi a geamurilor de pe spate. Rezolvarea a fost urmatoarea:
1. se monteaza prima data peria exterioara a geamului, dupa ce in prealabil i-au fost schimbate clemele vechi cu unele noi. 2. se pune coltarul usii la locul lui ca si cum ar trebui sa il puneti definitiv si se monteaza culisa interioara a geamului, se taie surplusul de culisa (pentru cei care pun una noua). 3. Macaraua dupa ce a fost bine curatata de eventualele pete de rugina si apoi unsa, se monteaza la loc, se strange definitiv si se lasa la maximum in jos. 4. Se scoate inapoi coltarul geamului FARA a da jos culisa de pe el si se pune in exteriorul usii. 5. Se introduce geamul (dinspre interior) cu partea dinspre sofer inainte, dupa ce a intrat de tot in usa, se indreapta si se are grija ca marginea dinspre sofer sa intre bine in culisa. 6. Se pune la loc stiftul care asigura geamul sa nu iasa de pe macara. 7. Usa se pune fixa intre picioare si cu ambele poduride palma strangeti bine coltarul introducandu-l in acelasi timp la locul lui. 8. Se baga mana prin partea de jos a usii (prin locul pe care se introduce macaraua) si se fixeaza coltarul pe geam astfel incat geamul sa intre pana la capat in culisa. 9. Se strange surubul de fixare a coltarului prin partea stanga de jos a portierei (acolo trebuie sa fie si un dop de plastic care trebuie pus inapoi se vede inestetic.) 10. Se strang cele doua surubele din cantul exterior usii chiar la capatul de sus al coltarului. 11. Se verifica buna culisare a geamului dupa care se bea o bere rece. ATENTIE marita la introducerea a doua oara a coltarului in usa (dupa ce a fost bagat geamul) pentru ca se pot produce zgaraieturi foarte urate. SUCCES !!! |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
B30KDT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 10 May 05 From: bucuresti ![]() |
niste poze cand ne arati si noua
felicitari pt munca depusa,a cam durat ceva |
--------------------
DACIA
DACIA
2012
|
|
raptordivx |
![]()
|
Poze cu masina am sa pun in jurul datei de 18.07.2005 pentru ca plec in concediu si am sa imi iau un aparat photo digital ca banii de aparat s-au dus de mult. Cand am sa termin am sa pun si lista materialelor si preturile ca sa isi faca omul o idee. Masina arata bine zic eu. Inca mai am de finistat barele din fibra de sticla si de imbracat masina. O fac in 2 culori (negru + galben) cu piele ecologica.
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 14:21 |