DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

11 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Zborul cu avionul, intrebari, sugestii

bogdan_dsn
post 11 Sep 2010, 21:44
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Cluj-Napoca

Eu am fost vara asta pentru prima data da e foarte misto. Decolarea mi-a placut cel mai mult. In afara de infundat urechi n-am avut nici o problema.

--------------------
Kia Ceed SW 1.4 TGDI 2020
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
corbex
post 11 Sep 2010, 21:46
Post #32

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Pai aterizarea-i partea care-ti da senzatii tari. Chiar daca se produce la 1 minut dupa decolare.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
Marty
post 11 Sep 2010, 21:48
Post #33

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

QUOTE(brigada_diverse @ 11 Sep 2010, 20:38)
am mers cu boengiru
*

Cu ce-ai zburat tu maaaaaaaaaa? blink.gif

QUOTE(4x4 @ 11 Sep 2010, 21:16)
dacă aș fi zburat atunci cu Tarom ăia ar fi aplicat principiul "Las-o băi că merge așa".
Du-te si-mpusca-te, da' fa=o in timp ce te arunci de pe Intercontinental!

Cea mai proastă mâncare am primit la AirFrance, nu că ar fi fost rea, doar că nu era pe gustul meu
Maxima zilei, mai tare decit aia cu panseluta!

Aici chiar ești lipit de scaun binișor. Nu știu cu ce mașină ai mers tu, dar nu multe pot face asta (de exemplu porsche poate blush.gif ).
Tu stii, ai condus si multe masini in afara de puscaria aia de papuc vopsit cu bidineaua, d-aia stii ca Porschele trage mai bine ca avionu'.

În special în avioanele mai mici au o accelerație mișto.
*

78.gif 78.gif 78.gif 78.gif 78.gif

QUOTE(4x4 @ 11 Sep 2010, 21:25)
Normal că flexează, sunt lungi! Mai au și combustibil în ele, iar de forțele ce acționează asupra lor ce să mai zic.
*

Noroc ca nu doare timpenia!!!!!!

This post has been edited by Marty: 11 Sep 2010, 21:49

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
4x4
post 11 Sep 2010, 21:53
Post #34

Übermensch

Vrei poze cu porscheul? Am participat la un test drive în București, pe centură, trebuia să te ții de volan când călcai pedala.

Pentru restul comentariilor ce pot sa zic, "Experiența își spune cuvântul", după ce ajungi să însumezi peste 5000 de posturi pe DC nici Dumnezeu nu se poate pune cu tine.

--------------------
W S S
Attere Dominatum!
+
corbex
post 11 Sep 2010, 21:53
Post #35

Pasagerii din avionul ala aterizat pe plaja ar trebui sa delege 3-4 dintre gagicile prezente sa declare recunostinta pilotilor, pe cale orala, de doua ori pe an, atita timp cit traiesc ei.

--------------------
+
Marty
post 11 Sep 2010, 22:09
Post #36

QUOTE(4x4 @ 11 Sep 2010, 21:53)
Vrei poze cu porscheul? Am participat la un test drive în București, pe centură, trebuia să te ții de volan când călcai pedala.
Spre deosebire de papuc unde trebuie sa te-mpingi in volan cind accelerezi.

Pentru restul comentariilor ce pot sa zic, "Experiența își spune cuvântul", după ce ajungi să însumezi peste 5000 de posturi pe DC nici Dumnezeu nu se poate pune cu tine.
*

Am mai multi ani de aviatie decit ai tu de viata, asa ca mucles!

--------------------
+
Merced
post 11 Sep 2010, 22:10
Post #37

No fear. No limit. No equal.

QUOTE(Marty @ 11 Sep 2010, 23:09)
Spre deosebire de papuc unde trebuie sa te-mpingi in volan cind accelerezi.

*

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
corbex
post 11 Sep 2010, 22:12
Post #38

Pe mine, cind accelerez, ma impinge in podea. E de la forta punctului G ? wacko.gif

--------------------
+
Cris_Kgs
post 11 Sep 2010, 22:15
Post #39

"Ăla cu Dacia"

From: Pitesti

La mine cand accelerez pune frana. sad.gif

This post has been edited by Cris_Kgs: 11 Sep 2010, 22:15

--------------------
Dacia / Skoda Solenza 1.4/Octavia 2 facelift 2005 / 2011
Posesor de Solniță fără turometru, deci feriți-vă.
+
Markos
post 11 Sep 2010, 22:15
Post #40

fost programator

From: Scursurești Vale

QUOTE(4x4 @ 11 Sep 2010, 21:39)
Vezi că nu ai voie să iei mâncare cu tine dacă treci granița, mie mi-au aruncat sandvișurile și ceaiul prima dată când am zburat.

Bă, esti nebun??!! Tu chiar ai plecat cu senviciuri si ciai la tine pentru avion??!!

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
radian
post 11 Sep 2010, 22:16
Post #41

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(corbex @ 11 Sep 2010, 21:53)
... atita timp cit traiesc ei.
*

Idea in sine e generoasa, dar vine o varsta cand...

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
Cris_Kgs
post 11 Sep 2010, 22:16
Post #42

"Ăla cu Dacia"

From: Pitesti

Creste monumentu' si moare eroul

--------------------
Dacia / Skoda Solenza 1.4/Octavia 2 facelift 2005 / 2011
Posesor de Solniță fără turometru, deci feriți-vă.
+
Marty
post 11 Sep 2010, 22:17
Post #43

QUOTE(Markos @ 11 Sep 2010, 22:15)
Bă, esti nebun??!! Tu chiar ai plecat cu senviciuri si ciai la tine pentru avion??!!

radmasa.gif  radmasa.gif  radmasa.gif  radmasa.gif  radmasa.gif
*

Baaaaaaaaaaaaa, mooooooooooooooooooooooooooooor, n-o vazusem p-asta..... 78.gif78.gif78.gif78.gif

--------------------
+
Merced
post 11 Sep 2010, 22:18
Post #44

No fear. No limit. No equal.

Nici eu. radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif
Bine ca nu i-a piuit conserva de fasole in buzunar la imbarcare.

ohmy.gif

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
membru_DC
post 11 Sep 2010, 22:38
Post #45

-

QUOTE(Markos @ 11 Sep 2010, 23:15)

*

eu am trecut cu mancarea in bagaju de mana..... insa energizantu meu si ciaiu lu gagica-mea nu au reusit sa treaca in zona neutra blush.gif

LE: m-am speriat de trafic si mi-am luat o marja avand in vedere faptul ca trebuia sa le predau si masina alora de la RENT-A-CAR, asa c-am ajuns inainte cu 4 ore de decolare, de aici si motivu' cu incapatanarea mea sa trec cu mancarea in bagaju de mana..... dupa ce am aruncat in cos sticlele cu lichide, peste 1 min. am dat 5 ieuro pe o sticla de apa plata

This post has been edited by membru_DC: 11 Sep 2010, 22:42

--------------------
- - - - -
+
neumann
post 11 Sep 2010, 22:38
Post #46

Membru autentic

From: Spermezeu

QUOTE(Filip @ 11 Sep 2010, 22:25)
Ba da, dar nu ma asteptam sa flexeze varfurile aripilor VIZIBIL. Adica sa vezi cu ochii tai cum se misca. Ma asteptam ca fuselajul sa fie supus unor tensiuni, datorita variatiei de temperatura si presiune sa se dilate sau sa se contracte DAR IN NISTE LIMITE INVIZIBILE OCHIULUI LIBER. 
SI aripile alea, fac asa... cam ca celofanu` care sta sa zboare de pe acoperisul unui bordei? laugh.gif
*

La 767, un avion chiar mic pentru long-haul (zbor intercontinental), deschiderea aripilor e de vreo 47 de m. Daca nu ma insel, aripile sunt construite sa flexeze 2-3 metri. Si e mai bine asa, altfel ar fi niste tensiuni prin fuselaj si ar crapa prin alte parti biggrin.gif

Deoarece eu nu am fost vreodata cu avionul, as vrea sa va intreb -pe cei cu experienta- unele lucruri...

E posibil sa ai rau de miscare in avion, daca nu ai rau de miscare in general? Nu am mers prea mult pe vapoare, doar cu cateva bacuri, maxim 20 de minute. Iar atunci eram pe punte deci nu stiu daca as avea rau de mare daca nu as vedea ca se misca vaporul. In carusel etc imi vine greata, dar doar daca se invarte repede sau doar in aceiasi directie. Nu imi vine rau daca dorm in masina sau autobuz sau tren etc.

Daca ai un loc economy/coach te asezi pe ce loc vrei tu? ca pe biletul meu nu scrie nimic de niciun loc.

In bagajul de cala recipientele ce contin lichide/geluri (sampon de ex) trebuie sa le pun in punga de plastic cu fermoar sau nu? Nu prea as vrea sa iau toate "cosmeticele" si sa le pun in pungi. sad.gif

wacko.gif

Daca mai aveti alte intamplari / chestii de povestit despre zborul cu avionul, va rog sa le impartasiti. tongue.gif

Cu ce companie zbori? In Europa? Schimbi pe undeva?

Eu am avut o usoara ameteala pe vapoare, primele dati cand am mers - mai ales cu de-ala relativ mici - spun relativ, ca tot puteau lua vreo 100 de masini pe ele.

Cu avionul nu am avut niciun fel de probleme, exceptand o singura data cu malevul, la decolare de pe budapesta, cand pe la vreo 3000 de metri a incasat o pala de vant lateral, de i-au luat lu ala vreo 3 oscilatii sa scoata avionu tin "tangaj" lateral - sau cum mama ciorilor s-o chema cand o aripa e mai sus ca cealalta, iar in secunda urmatoare e invers.

Raul de avion e mai degraba psihologic, esti in aer si simti ca nu poti controla nimic. Unii se obisnuiesc cu ideea usor, altii...

Nu prea as vrea sa iau toate "cosmeticele" si sa le pun in pungi. sad.gif

Samponu se pune in valiza mare, respectiv bagaju de cala. Ai voie recipiente de pana in 200 ml, fiecare in punga sigilata (inclusiv gelurile - de ras, de par, etc., pasta de dinti, etc. trebuie in pungi sigilate). Ti le detecteaza oricum la scanner si ti le scoate afara - iti da pungi pentru ele, de obicei, sau te pune sa le arunci. Asa ca incearca sa pui tot ce e mai sensibil in valiza, scutesti din timpul tau si mai ales al celorlalti la controlul de imbarcare.

Ce ai tu e e-ticket. Cu ala te duci la ghiseu (unde iti lasi valiza) si iti da cardul de imbarcare, o hartie cu banda magnetica si cu locul. In funtie de companie, poti face check-in online cu 24 de ore inainte, si iti alegi tu locul.

Dupa ce lasi bagajele, treci prin controlul de securitate. E bine sa iti scoti tot ce ai metalic pe tine, ceas, curea, monede, carduri si sa pui in rucsacul de mana sau in cosul de plastic pe care o sa ti-l dea. Pastrezi doar pasaportul si cardul de imbarcare in mana. De asemenea, scoti laptopul si il pui in cosul de plastic, la controlul de securitate. Chestiile astea oricum o sa ti le ceara ei, dar salvezi din timpul tau si al altora daca le faci din proprie initiativa.

This post has been edited by cristianco2002: 11 Sep 2010, 22:51

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
membru_DC
post 11 Sep 2010, 22:43
Post #47

-

QUOTE(eXtenSion @ 11 Sep 2010, 21:29)
Daca mai aveti alte intamplari / chestii de povestit despre zborul cu avionul, va rog sa le impartasiti.  tongue.gif
*

daca esti baiat cuminte, poti sa primesti chiar si 3 doze de bere de la stiuardesa tongue.gif

PS: nu te uita pe geam la decolare/aterizare daca esti slab de inger ..... neaparat, da' neaparat sa aplaudati la aterizare insotite obligatoriu' de cateva strigate de haita in semn de fericire ca ai scapat cu viata tongue.gif

This post has been edited by membru_DC: 11 Sep 2010, 22:47

--------------------
- - - - -
+
Filip
post 11 Sep 2010, 22:46
Post #48

Forumist

Cum bre`, puscarie de papuc? Auzi... puscarie de papuc! radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
Renault Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v 1998 ,1999, 2006
Fara Dacie viata e pustiu.
+
bmwh548
post 11 Sep 2010, 23:23
Post #49

Membru cu insomnii

From: Iasi

Pilif nu e cam tarziu pentru tine? Te striga patul sa faci nani si sa debitezi prin somn, nu pe forum.

--------------------
- - - - -
+
Filip
post 11 Sep 2010, 23:35
Post #50

Forumist

E dreptul meu Constitutional sa debitez aberatii!!!!!!

--------------------
Renault Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v 1998 ,1999, 2006
Fara Dacie viata e pustiu.
+
cdadan
post 11 Sep 2010, 23:38
Post #51

fara turbo viata e pustiu

From: Cluj Napoca

QUOTE(Filip @ 11 Sep 2010, 22:21)
Ce? Flexeaza aripile la avion? Marginea lor?  radmasa.gif Asa panarame sunt avioanele astea?
*

Vai de capul tau. Cel mai interesant e atunci cand esti asezat undeva in partea din spate. Pe turbulente, daca privesti in fata, pe culoar, observi cum flexeaza corpul avionului. E tub flexibil.
Tot pe turbulente, senzatiile sunt percepute mult amplificat. Daca ai un pahar cu apa pe masuta din fata, nu se varsa in veci. Incearca sa vezi in masina. Chiar si atunci cand pare ca nu scutura prea tare, apa din pahar se varsa.
Aceleratiile la decolare nu sunt fenomenale. E interesant faptul ca accelereaza constant, o perioada desul de lunga. Se plafoneaza destul de tarziu. tongue.gif
Matli esti simpatic. Ai incercat pastile gen emetiral? Daca nu functioneaza, vezi ca mai sunt si niste pastile de calmare, sora mea le foloseste cu succes impotriva raului de masina.
Poza de la primul meu zbor.

P1000081.JPG ( Size: 356.09k ) Number of downloads: 570

--------------------
pegas de dame 1986
+
neumann
post 11 Sep 2010, 23:39
Post #52

Membru autentic

From: Spermezeu

PS: nu manca mult inainte sa te urci in avion... radmasa.gif

http://acaptainslog.blogspot.com/2008/01/cadet-barf_29.html

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
hash
post 11 Sep 2010, 23:48
Post #53

calculatorist

E posibil sa ai rau de miscare in avion, daca nu ai rau de miscare in general?
*

Depinde. Dar ai sa te obisnuiesti smile.gif (ca nu ai incotro) In general e o experienta placuta. Oricum prima data o sa fii atat de surescitat ca n-o sa-ti arda tie de rau de avion.

Daca ai un loc economy/coach te asezi pe ce loc vrei tu? ca pe biletul meu nu scrie nimic de niciun loc.
*

La check-in (locul unde predai bagajul) ti se va da cartela de imbaracare care are trecuta poarta unde te imbarci si locul in avion. Poti sa rogi sa-ti dea la geam/culoar.

In bagajul de cala recipientele ce contin lichide/geluri (sampon de ex) trebuie sa le pun in punga de plastic cu fermoar sau nu? Nu prea as vrea sa iau toate "cosmeticele" si sa le pun in pungi. sad.gif
*

Nici pomeneala.

Eu in bagajul de cala caram si cate 5 sticle de vin, infasurate-n haine.

Problema e sa nu ai lichide in bagajul de mana.

Gandeste-te ca in general avionul isi ia zborul (sa zicem un A310) pe la 250-270 km/h, si pana la viteza aia ai sa simti din plin cum accelereaza pe pista - cea mai tare masina ever. Viteza de croaziera e peste 800km/h. Cool, huh? smile.gif

Daca zboara la inaltime, ai sa poti vedea ca 'in sus' albastrul cerului se intuneca din ce in ce mai mult spre negru.

Norii au sa fie jos sub tine, sus e numai timp frumos tongue.gif

Sau, poate ai sa vezi cum rasare soarele, sau apune .. Sfatul meu ar fi sa iei un loc la geam, un aparat foto bun si .. eventual o piatra-n gura!

Ia-ti o carte de citit, ca o sa te plictisesti, chiar daca zbori doar 2-3 ore. Si mai poti face ceva: vezi ca spre coada avionului uneori raman locuri libere, poti sa te duci (dupa ce auzi anuntul 'boarding complete') si sa te asezi pe ultimul rand, te relaxezi mai bine pe 2 locuri.

Sa nu uiti sa ceri bere, sau vin. La Tarom se mananca bine, Alitalia sunt cei mai scartari, KLM, Lufthansa, Finnair, AirFrance, in general iti dau sandwich-uri.

Despre sandwich-uri: cateodata imi mai luam vreo 4-5, in bagajul de mana. Pentru ca ajungeam seara tarziu la hotel si pentru un amarat de sanwich imi lua room-service-ul vreo 30 de euro sad.gif
Daca vrei sa-ti iei de mancare, ia in bagajul de cala. Am carat si branza pentru cineva (sport extrem, infasurata bine). Vezi ca bagajul de cala il trantesc aia in dusmanie (uita-te cand le descarca). Nu-ti pune camera foto in el!

Laptop daca ai, trebuie sa-l scoti la controlul de securitate. Apropo de control, daca zbori la Tel-Aviv, cand ai sa pleci de-acolo, daca ai ghinion, te pureca aia si te-ntreaba si ce lapte ai supt.. tongue.gif

Zborul e placut, ai sa capeti o noua perspectiva asupra Pamantului.

Sa nu uiti sa multumesti cand cobori din avion smile.gif

This post has been edited by hash: 11 Sep 2010, 23:57

--------------------
- - -
+
bygy007
post 12 Sep 2010, 00:37
Post #54

Membru autentic

From: BUCURESTI

eu din pacate am zburat numai cu astea 2 tipuri , si nu dadea mincare blush.gif

This post has been edited by bygy007: 12 Sep 2010, 00:38

Attached thumbnail(s)
an_2.jpg ( Size: 86.97k ) Number of downloads: 545
Antonov.an26.fairford.arp.jpg ( Size: 583.72k ) Number of downloads: 611

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
C@talin
post 12 Sep 2010, 00:41
Post #55

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

pe aldoilea am avut ocazia sal vad si io oadata pe un camp spre giurgiu .oprisem si mam dus sa-i fac poze biggrin.gif doar ce ateriza.am vb cu pilotii biggrin.gif

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
C a t a l i n
post 12 Sep 2010, 00:47
Post #56

Eu am zburat cu AN-2 d-ala pana cand am vazut cum flutura panza de pe aripi...

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
Muttley
post 12 Sep 2010, 01:05
Post #57

From: -

QUOTE(Markos @ 11 Sep 2010, 23:15)
Tu chiar ai plecat cu senviciuri si ciai la tine pentru avion??!!
*

Este la Tarom o duduie stewardesa care are-n fisa postului atat: ceai sau cafea.
Da' e ataaaat de deformata profesional ca-i iese pe gurita "ceaceacafea".
Bai nene, am ras la zboru' ala de am picat sub scaun.
Dup-aia am vomitat tot plange.gif

QUOTE(cristianco2002 @ 11 Sep 2010, 23:38)
sa scoata avionu tin "tangaj" lateral - sau cum mama ciorilor s-o chema cand o aripa e mai sus ca cealalta, iar in secunda urmatoare e invers.
*

Bataie din aripi. Sau ruliu.

Extension, cel mai bine, ia autobuzul.

12 Sep 2010, 02:08:
PS: cum a vazut-o p-asta numa' mintea stricata a lu' Marty stie
Cea mai proastă mâncare am primit la AirFrance, nu că ar fi fost rea, doar că nu era pe gustul meu

This post has been edited by Muttley: 12 Sep 2010, 01:08

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
Arhimede
post 12 Sep 2010, 01:29
Post #58

Membru inferior, lung si tare

QUOTE(C a t a l i n @ 12 Sep 2010, 00:47)
Eu am zburat cu AN-2 d-ala pana cand am vazut cum flutura panza de pe aripi...
*

SI ce-ai facut? Te-ai dat jos?

--------------------
dacia lgn 2005 Ambition
0% avertisment=0% divertisment
+
4x4
post 12 Sep 2010, 04:41
Post #59

Übermensch

Fat-Guy-on-Airplane-375x500.jpg

QUOTE(Markos @ 11 Sep 2010, 22:15)
*

Era primul zbor cu avionul pe care îl făceam, eu și cu tata spre America, deci mama ne-a dat tot ce a crezut ea de cuviință. Vă dați seama ce furioasă a fost când i-am spus că ăia au aruncat ceaiul ei de mușețel și dulceața la aeroport.

Marty Ai grijă să nu te ia pe sus ăștia, că prea vorbești urât.

This post has been edited by 4x4: 12 Sep 2010, 04:57

--------------------
W S S
Attere Dominatum!
+
FLP
post 12 Sep 2010, 05:08
Post #60

Sef de trib

From: Bucuresti-Titan

Nu-i asa ca primul lucru care l-ai facut cand te-ai urcat in avion a fost sa te descalti? Ai scos ziaru, senvisurile, ceaiul si ai facut un mini picnic.

--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
+
11 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 23:31
Forum Renault