Zborul cu avionul, intrebari, sugestii
![]() ![]() ![]() |
Zborul cu avionul, intrebari, sugestii
bogdan_dsn |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 730 Joined: 14 September 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Kia
Ceed SW 1.4 TGDI
2020
|
|||
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Pai aterizarea-i partea care-ti da senzatii tari. Chiar daca se produce la 1 minut dupa decolare.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(brigada_diverse @ 11 Sep 2010, 20:38) Cu ce-ai zburat tu maaaaaaaaaa? ![]() QUOTE(4x4 @ 11 Sep 2010, 21:16) dacă aș fi zburat atunci cu Tarom ăia ar fi aplicat principiul "Las-o băi că merge așa". Du-te si-mpusca-te, da' fa=o in timp ce te arunci de pe Intercontinental!QUOTE Cea mai proastă mâncare am primit la AirFrance, nu că ar fi fost rea, doar că nu era pe gustul meu Maxima zilei, mai tare decit aia cu panseluta!QUOTE Aici chiar ești lipit de scaun binișor. Nu știu cu ce mașină ai mers tu, dar nu multe pot face asta (de exemplu porsche poate Tu stii, ai condus si multe masini in afara de puscaria aia de papuc vopsit cu bidineaua, d-aia stii ca Porschele trage mai bine ca avionu'.![]() QUOTE 78.gif 78.gif 78.gif 78.gif 78.gif QUOTE(4x4 @ 11 Sep 2010, 21:25) Normal că flexează, sunt lungi! Mai au și combustibil în ele, iar de forțele ce acționează asupra lor ce să mai zic. Noroc ca nu doare timpenia!!!!!!This post has been edited by Marty: 11 Sep 2010, 21:49 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
Vrei poze cu porscheul? Am participat la un test drive în București, pe centură, trebuia să te ții de volan când călcai pedala.
Pentru restul comentariilor ce pot sa zic, "Experiența își spune cuvântul", după ce ajungi să însumezi peste 5000 de posturi pe DC nici Dumnezeu nu se poate pune cu tine. |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Pasagerii din avionul ala aterizat pe plaja ar trebui sa delege 3-4 dintre gagicile prezente sa declare recunostinta pilotilor, pe cale orala, de doua ori pe an, atita timp cit traiesc ei.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(4x4 @ 11 Sep 2010, 21:53) Vrei poze cu porscheul? Am participat la un test drive în București, pe centură, trebuia să te ții de volan când călcai pedala. Spre deosebire de papuc unde trebuie sa te-mpingi in volan cind accelerezi.QUOTE Pentru restul comentariilor ce pot sa zic, "Experiența își spune cuvântul", după ce ajungi să însumezi peste 5000 de posturi pe DC nici Dumnezeu nu se poate pune cu tine. Am mai multi ani de aviatie decit ai tu de viata, asa ca mucles! |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
corbex |
![]()
|
Pe mine, cind accelerez, ma impinge in podea. E de la forta punctului G ?
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Cris_Kgs |
![]()
|
![]() "Ăla cu Dacia" Group: Members Posts: 41 Joined: 21 December 08 From: Pitesti ![]() |
La mine cand accelerez pune frana.
![]() This post has been edited by Cris_Kgs: 11 Sep 2010, 22:15 |
--------------------
Dacia / Skoda
Solenza 1.4/Octavia 2 facelift
2005 / 2011 Posesor de Solniță fără turometru, deci feriți-vă.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(4x4 @ 11 Sep 2010, 21:39) Vezi că nu ai voie să iei mâncare cu tine dacă treci granița, mie mi-au aruncat sandvișurile și ceaiul prima dată când am zburat. Bă, esti nebun??!! Tu chiar ai plecat cu senviciuri si ciai la tine pentru avion??!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Cris_Kgs |
![]()
|
![]() "Ăla cu Dacia" Group: Members Posts: 41 Joined: 21 December 08 From: Pitesti ![]() |
Creste monumentu' si moare eroul
|
--------------------
Dacia / Skoda
Solenza 1.4/Octavia 2 facelift
2005 / 2011 Posesor de Solniță fără turometru, deci feriți-vă.
|
|
Marty |
![]()
|
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Nici eu.
![]() ![]() ![]() Bine ca nu i-a piuit conserva de fasole in buzunar la imbarcare. ![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
membru_DC |
![]()
|
- Group: Members Posts: 1.149 Joined: 24 May 09 ![]() |
QUOTE(Markos @ 11 Sep 2010, 23:15) eu am trecut cu mancarea in bagaju de mana..... insa energizantu meu si ciaiu lu gagica-mea nu au reusit sa treaca in zona neutra ![]() LE: m-am speriat de trafic si mi-am luat o marja avand in vedere faptul ca trebuia sa le predau si masina alora de la RENT-A-CAR, asa c-am ajuns inainte cu 4 ore de decolare, de aici si motivu' cu incapatanarea mea sa trec cu mancarea in bagaju de mana..... dupa ce am aruncat in cos sticlele cu lichide, peste 1 min. am dat 5 ieuro pe o sticla de apa plata This post has been edited by membru_DC: 11 Sep 2010, 22:42 |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
QUOTE(Filip @ 11 Sep 2010, 22:25) Ba da, dar nu ma asteptam sa flexeze varfurile aripilor VIZIBIL. Adica sa vezi cu ochii tai cum se misca. Ma asteptam ca fuselajul sa fie supus unor tensiuni, datorita variatiei de temperatura si presiune sa se dilate sau sa se contracte DAR IN NISTE LIMITE INVIZIBILE OCHIULUI LIBER. SI aripile alea, fac asa... cam ca celofanu` care sta sa zboare de pe acoperisul unui bordei? ![]() La 767, un avion chiar mic pentru long-haul (zbor intercontinental), deschiderea aripilor e de vreo 47 de m. Daca nu ma insel, aripile sunt construite sa flexeze 2-3 metri. Si e mai bine asa, altfel ar fi niste tensiuni prin fuselaj si ar crapa prin alte parti ![]() QUOTE Deoarece eu nu am fost vreodata cu avionul, as vrea sa va intreb -pe cei cu experienta- unele lucruri... E posibil sa ai rau de miscare in avion, daca nu ai rau de miscare in general? Nu am mers prea mult pe vapoare, doar cu cateva bacuri, maxim 20 de minute. Iar atunci eram pe punte deci nu stiu daca as avea rau de mare daca nu as vedea ca se misca vaporul. In carusel etc imi vine greata, dar doar daca se invarte repede sau doar in aceiasi directie. Nu imi vine rau daca dorm in masina sau autobuz sau tren etc. Daca ai un loc economy/coach te asezi pe ce loc vrei tu? ca pe biletul meu nu scrie nimic de niciun loc. In bagajul de cala recipientele ce contin lichide/geluri (sampon de ex) trebuie sa le pun in punga de plastic cu fermoar sau nu? Nu prea as vrea sa iau toate "cosmeticele" si sa le pun in pungi. sad.gif wacko.gif Daca mai aveti alte intamplari / chestii de povestit despre zborul cu avionul, va rog sa le impartasiti. tongue.gif Cu ce companie zbori? In Europa? Schimbi pe undeva? Eu am avut o usoara ameteala pe vapoare, primele dati cand am mers - mai ales cu de-ala relativ mici - spun relativ, ca tot puteau lua vreo 100 de masini pe ele. Cu avionul nu am avut niciun fel de probleme, exceptand o singura data cu malevul, la decolare de pe budapesta, cand pe la vreo 3000 de metri a incasat o pala de vant lateral, de i-au luat lu ala vreo 3 oscilatii sa scoata avionu tin "tangaj" lateral - sau cum mama ciorilor s-o chema cand o aripa e mai sus ca cealalta, iar in secunda urmatoare e invers. Raul de avion e mai degraba psihologic, esti in aer si simti ca nu poti controla nimic. Unii se obisnuiesc cu ideea usor, altii... QUOTE Nu prea as vrea sa iau toate "cosmeticele" si sa le pun in pungi. sad.gif Samponu se pune in valiza mare, respectiv bagaju de cala. Ai voie recipiente de pana in 200 ml, fiecare in punga sigilata (inclusiv gelurile - de ras, de par, etc., pasta de dinti, etc. trebuie in pungi sigilate). Ti le detecteaza oricum la scanner si ti le scoate afara - iti da pungi pentru ele, de obicei, sau te pune sa le arunci. Asa ca incearca sa pui tot ce e mai sensibil in valiza, scutesti din timpul tau si mai ales al celorlalti la controlul de imbarcare. Ce ai tu e e-ticket. Cu ala te duci la ghiseu (unde iti lasi valiza) si iti da cardul de imbarcare, o hartie cu banda magnetica si cu locul. In funtie de companie, poti face check-in online cu 24 de ore inainte, si iti alegi tu locul. Dupa ce lasi bagajele, treci prin controlul de securitate. E bine sa iti scoti tot ce ai metalic pe tine, ceas, curea, monede, carduri si sa pui in rucsacul de mana sau in cosul de plastic pe care o sa ti-l dea. Pastrezi doar pasaportul si cardul de imbarcare in mana. De asemenea, scoti laptopul si il pui in cosul de plastic, la controlul de securitate. Chestiile astea oricum o sa ti le ceara ei, dar salvezi din timpul tau si al altora daca le faci din proprie initiativa. This post has been edited by cristianco2002: 11 Sep 2010, 22:51 |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
membru_DC |
![]()
|
- Group: Members Posts: 1.149 Joined: 24 May 09 ![]() |
QUOTE(eXtenSion @ 11 Sep 2010, 21:29) Daca mai aveti alte intamplari / chestii de povestit despre zborul cu avionul, va rog sa le impartasiti. ![]() daca esti baiat cuminte, poti sa primesti chiar si 3 doze de bere de la stiuardesa ![]() PS: nu te uita pe geam la decolare/aterizare daca esti slab de inger ..... neaparat, da' neaparat sa aplaudati la aterizare insotite obligatoriu' de cateva strigate de haita in semn de fericire ca ai scapat cu viata ![]() This post has been edited by membru_DC: 11 Sep 2010, 22:47 |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
Cum bre`, puscarie de papuc? Auzi... puscarie de papuc!
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Pilif nu e cam tarziu pentru tine? Te striga patul sa faci nani si sa debitezi prin somn, nu pe forum.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
E dreptul meu Constitutional sa debitez aberatii!!!!!!
|
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(Filip @ 11 Sep 2010, 22:21) Vai de capul tau. Cel mai interesant e atunci cand esti asezat undeva in partea din spate. Pe turbulente, daca privesti in fata, pe culoar, observi cum flexeaza corpul avionului. E tub flexibil. Tot pe turbulente, senzatiile sunt percepute mult amplificat. Daca ai un pahar cu apa pe masuta din fata, nu se varsa in veci. Incearca sa vezi in masina. Chiar si atunci cand pare ca nu scutura prea tare, apa din pahar se varsa. Aceleratiile la decolare nu sunt fenomenale. E interesant faptul ca accelereaza constant, o perioada desul de lunga. Se plafoneaza destul de tarziu. ![]() Matli esti simpatic. Ai incercat pastile gen emetiral? Daca nu functioneaza, vezi ca mai sunt si niste pastile de calmare, sora mea le foloseste cu succes impotriva raului de masina. Poza de la primul meu zbor. P1000081.JPG ( Size: 356.09k ) Number of downloads: 570 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
PS: nu manca mult inainte sa te urci in avion...
![]() http://acaptainslog.blogspot.com/2008/01/cadet-barf_29.html |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
QUOTE(eXtenSion @ 11 Sep 2010, 21:29) Depinde. Dar ai sa te obisnuiesti ![]() QUOTE(eXtenSion @ 11 Sep 2010, 21:29) Daca ai un loc economy/coach te asezi pe ce loc vrei tu? ca pe biletul meu nu scrie nimic de niciun loc. La check-in (locul unde predai bagajul) ti se va da cartela de imbaracare care are trecuta poarta unde te imbarci si locul in avion. Poti sa rogi sa-ti dea la geam/culoar. QUOTE(eXtenSion @ 11 Sep 2010, 21:29) In bagajul de cala recipientele ce contin lichide/geluri (sampon de ex) trebuie sa le pun in punga de plastic cu fermoar sau nu? Nu prea as vrea sa iau toate "cosmeticele" si sa le pun in pungi. ![]() Nici pomeneala. Eu in bagajul de cala caram si cate 5 sticle de vin, infasurate-n haine. Problema e sa nu ai lichide in bagajul de mana. Gandeste-te ca in general avionul isi ia zborul (sa zicem un A310) pe la 250-270 km/h, si pana la viteza aia ai sa simti din plin cum accelereaza pe pista - cea mai tare masina ever. Viteza de croaziera e peste 800km/h. Cool, huh? ![]() Daca zboara la inaltime, ai sa poti vedea ca 'in sus' albastrul cerului se intuneca din ce in ce mai mult spre negru. Norii au sa fie jos sub tine, sus e numai timp frumos ![]() Sau, poate ai sa vezi cum rasare soarele, sau apune .. Sfatul meu ar fi sa iei un loc la geam, un aparat foto bun si .. eventual o piatra-n gura! Ia-ti o carte de citit, ca o sa te plictisesti, chiar daca zbori doar 2-3 ore. Si mai poti face ceva: vezi ca spre coada avionului uneori raman locuri libere, poti sa te duci (dupa ce auzi anuntul 'boarding complete') si sa te asezi pe ultimul rand, te relaxezi mai bine pe 2 locuri. Sa nu uiti sa ceri bere, sau vin. La Tarom se mananca bine, Alitalia sunt cei mai scartari, KLM, Lufthansa, Finnair, AirFrance, in general iti dau sandwich-uri. Despre sandwich-uri: cateodata imi mai luam vreo 4-5, in bagajul de mana. Pentru ca ajungeam seara tarziu la hotel si pentru un amarat de sanwich imi lua room-service-ul vreo 30 de euro ![]() Daca vrei sa-ti iei de mancare, ia in bagajul de cala. Am carat si branza pentru cineva (sport extrem, infasurata bine). Vezi ca bagajul de cala il trantesc aia in dusmanie (uita-te cand le descarca). Nu-ti pune camera foto in el! Laptop daca ai, trebuie sa-l scoti la controlul de securitate. Apropo de control, daca zbori la Tel-Aviv, cand ai sa pleci de-acolo, daca ai ghinion, te pureca aia si te-ntreaba si ce lapte ai supt.. ![]() Zborul e placut, ai sa capeti o noua perspectiva asupra Pamantului. Sa nu uiti sa multumesti cand cobori din avion ![]() This post has been edited by hash: 11 Sep 2010, 23:57 |
--------------------
-
-
-
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
eu din pacate am zburat numai cu astea 2 tipuri , si nu dadea mincare
![]() This post has been edited by bygy007: 12 Sep 2010, 00:38 Attached thumbnail(s) an_2.jpg ( Size: 86.97k ) Number of downloads: 545 Antonov.an26.fairford.arp.jpg ( Size: 583.72k ) Number of downloads: 611 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
pe aldoilea am avut ocazia sal vad si io oadata pe un camp spre giurgiu .oprisem si mam dus sa-i fac poze
![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Eu am zburat cu AN-2 d-ala pana cand am vazut cum flutura panza de pe aripi...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
QUOTE(Markos @ 11 Sep 2010, 23:15) Este la Tarom o duduie stewardesa care are-n fisa postului atat: ceai sau cafea. Da' e ataaaat de deformata profesional ca-i iese pe gurita "ceaceacafea". Bai nene, am ras la zboru' ala de am picat sub scaun. Dup-aia am vomitat tot ![]() QUOTE(cristianco2002 @ 11 Sep 2010, 23:38) sa scoata avionu tin "tangaj" lateral - sau cum mama ciorilor s-o chema cand o aripa e mai sus ca cealalta, iar in secunda urmatoare e invers. Bataie din aripi. Sau ruliu. Extension, cel mai bine, ia autobuzul. 12 Sep 2010, 02:08: PS: cum a vazut-o p-asta numa' mintea stricata a lu' Marty stie QUOTE Cea mai proastă mâncare am primit la AirFrance, nu că ar fi fost rea, doar că nu era pe gustul meu This post has been edited by Muttley: 12 Sep 2010, 01:08 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Arhimede |
![]()
|
![]() Membru inferior, lung si tare Group: Members Posts: 2.294 Joined: 5 March 05 ![]() |
|
--------------------
dacia
lgn
2005 Ambition 0% avertisment=0% divertisment
|
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
Fat-Guy-on-Airplane-375x500.jpg
QUOTE(Markos @ 11 Sep 2010, 22:15) Era primul zbor cu avionul pe care îl făceam, eu și cu tata spre America, deci mama ne-a dat tot ce a crezut ea de cuviință. Vă dați seama ce furioasă a fost când i-am spus că ăia au aruncat ceaiul ei de mușețel și dulceața la aeroport. Marty Ai grijă să nu te ia pe sus ăștia, că prea vorbești urât. This post has been edited by 4x4: 12 Sep 2010, 04:57 |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
Nu-i asa ca primul lucru care l-ai facut cand te-ai urcat in avion a fost sa te descalti? Ai scos ziaru, senvisurile, ceaiul si ai facut un mini picnic.
|
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 23:31 |