DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Modificarea normelor de creditare, exista hoti mai mari decat bancile?

Ake
post 20 Sep 2010, 17:56
Post #61

Morderator

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Sincer, nici eu n-am priceput de ce sunt asa multi nemultumiti. Sigur ca bancile se fac vinovate in unele cazuri de greseli, dar nu pot sa cred ca e cazul atator de multi oameni.
Sa iau un exemplu ipotetic.
Eu am luat un credit cu DAE 6% care sa spunem e format din 3% dobanda si 3% comision pentru plata curvelor pentru angajatii bancii. Sa spunem ca atunci cand am luat creditul era cea mai buna oferta pentru ca la alte banci nu era nici un comision ci doar dobanda curata de 10%. Am semnat ca sunt de acord sa platesc comision, ca oricum era cea mai buna oferta.
Acum, dupa OUG 50, comisionul ala a devenit ilegal si banca vrea sa-l redenumeasca in comision legal pentru muschiu meu. Desi DAE e in continuare cel mai avantajos, eu dau in judecata banca sa-mi dea inapoi banii pe care i-a(m) dat pe curve. De ce? doar la inceput am fost de acord.

Recunosc pe de alta parte ca sunt si o gramada de cazuri in care oamenii s-au trezit peste noapte ca au de plata chestii de care n-au stiut la inceput, dar nu acestia sunt majoritatea. Daca cititi pe forumurile astora nemultumiti, cei mai multi vor de fapt sa li se scada ratele (cu care au fost de acord) pe spinarea celor care sunt cu adevarat indreptatiti sa dea banca in judecata. Parerea mea e ca fac mai mult rau, pentru ca bancile se vor apara la fel "la gramada" si vor avea castig de cauza.

Raman la parerea ca fiecare in parte trebuie sa apeleze la contestatii. Cred ca sunt mai multe sanse de succes decat actionatul "la gramada'.

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Garett
post 20 Sep 2010, 18:07
Post #62

Membru autentic

Group: Members
From: Galati

De ce bancile nu se fac vinovate, in unele cazuri, de greseli in favoarea clientului? Cum naiba toate costurile si toate riscurile le suporta exclusiv clientul iar bancile se bucura de profituri grase in perioada de criza? Sau de ce in tarile cu apa calda s-a pus impozit suplimentar pe profitul bancilor iar la noi fac "gat" pentru ca n-au chef sa aplice legea si nimeni nu le da peste nas?

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
cdadan
post 20 Sep 2010, 18:28
Post #63

fara turbo viata e pustiu

From: Cluj Napoca

QUOTE(tribunul @ 20 Sep 2010, 13:12)
Sa zicem ca platesti lunar 400 lei. In primul an din cei 400 lei, dobanda este peste 200 lei.  In ultima luna dobanda este 1 leu.
*

A, peste 50% din rata e dobanda, asa mai merge. Ai combinat 10 cu 50 de n-am mai stiut ce sa cred.
N-am cum sa uit, pana acum am platit peste 45.000 lei, iar suma imprumutata (soldul) a scazut cu 8.000 de lei.

--------------------
pegas de dame 1986
+
Shush
post 20 Sep 2010, 18:46
Post #64

٩(Ś̯Ś)۶

From: Brasov

Caz concret. Credit pentru 5000 de lei, rata 125 de lei pe luna. Dupa un an (adica 12x125 = 1500 lei) am ales sa rambursam tot creditul (nu aveam comision de rambursare anticipata). Am platit vreo 4600 sau 4700 de lei. Sper sa nu mai avem nevoie vreodata de credite !

--------------------
Seat Leon 2008 Reference 1.6 - Bv-29-Trei Litere
Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4
If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ?
+
Ake
post 20 Sep 2010, 19:02
Post #65

Morderator

Group: Moderatori

QUOTE(Garett @ 20 Sep 2010, 18:07)
De ce bancile nu se fac vinovate, in unele cazuri, de greseli in favoarea clientului?

Habar n-am, dar aceeasi chestie am observat-o si la supermaketuri. biggrin.gif
Intotdeauna casierele gresesc in favoarea magazinului. Mi-am pierdut adunat cred ca zile intregi pe la Relatii Clienti in Cora si Carrefour astepand sa-mi dea cate 5-10 lei batuti aiurea la casa.

This post has been edited by Ake: 20 Sep 2010, 20:09

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
einstein1984
post 20 Sep 2010, 19:46
Post #66

fan Dacia

Stai linistit, ca nu iau ele banii acasa, tot magazinului ii raman.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
User is online!Galerie FotoPM
+
george_scala_2004
post 21 Sep 2010, 11:06
Post #67

Membru autentic

Ilie Șerbănescu

2,7 miliarde de oameni continua sa nu beneficieze de servicii bancare formale ! oare cum e posibil ca un numar asa de mare sa nu fie clienti la banci ? trebuie luate imediat masuri. asa ce nu e de suportat. va dati seama citi bani pierd bancile ?

pai de la cine sa mai ia ele toate taxele si comisioanele ?

This post has been edited by george_scala_2004: 21 Sep 2010, 11:07

--------------------
... ... ...
+
cdadan
post 22 Oct 2010, 09:33
Post #68

fara turbo viata e pustiu

From: Cluj Napoca

Zilele trecute am primit raspuns la sesizarea depusa in septembrie. Cica imi scade dobanda de la robor + 5 la robor + 4.5. Cam acelasi lucru s-a intamplat si la alte banci, cei care au depus sesizari si au refuzat sa semneze au primit o reducere de dobanda.
Interesant e faptul ca ei raspund cand vor, insa au pretentia sa reactionezi in 5 zile. Am depus inca o comunicare catre banca, care poate fi sintetizata astfel: "ba pe-a matii!"

--------------------
pegas de dame 1986
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th May 2025 - 13:36
Forum Renault