Despre poporul roman si muzica "populara", comentarii dupa melodia cu "Loganul"
![]() ![]() ![]() |
Despre poporul roman si muzica "populara", comentarii dupa melodia cu "Loganul"
chichi |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 28 December 04 From: Braila ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.2V
2012
- BR
|
|||
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(chichi @ 16 May 2005, 09:23) Lasa-ne ashule cu din astea, caci tot pe aceste melaguri gibonice te-ai nascut si tu... ca doar n-oi fi crescut in eprubeta sau in spatiul extraterestru... Urasc ipocrizia, indiferent ce forma ar imbraca ea... Ipocrizia? Pai omu', poate tu inca nu te-ai trezit destul sa vezi per ansamblu tabloul infect pe care ashu deja il vede. Sa zicem si noi ca uram ignoranta? Ca asta e in stare sa si "omoare" o natie. Vezi Romania. Nu te intrebi DE CE apare o glumita dinasta cu o asemenea muzica (every time) si nu alta? Poate o sa zici ca asta place la bobulatie, dar exact aici e broblemu' |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
chichi |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 28 December 04 From: Braila ![]() |
QUOTE(driverx @ 16 May 2005, 09:31) Ipocrizia? Pai omu', poate tu inca nu te-ai trezit destul sa vezi per ansamblu tabloul infect pe care ashu deja il vede. Sa zicem si noi ca uram ignoranta? Ca asta e in stare sa si "omoare" o natie. Vezi Romania. Nu te intrebi DE CE apare o glumita dinasta cu o asemenea muzica (every time) si nu alta? Poate o sa zici ca asta place la bobulatie, dar exact aici e broblemu' N-ai inteles ce vreau sa zic... Eu nu cred ca traind in mijlocul acestui popor ani de zile, idiotenia si tembelismul acestuia sa nu te afecteaza sub nici o forma, de parca nu ai fost educat si format in acest spatiu mioritic... Este vorba de ipocrizie, pentru ca unii adopta varianta superioritatii fata de restul lumii, desi daca ar fi sa-i iau la bani marunti pe fiecare, sunt convins ca vad la ei aspecte traditionale, specific "romanesti"... Singura scuza a lui ashu pentru afirmatiile sale, ar fi sa fi trait si crescut in occident si atunci imi voi prezenta eu scuzele, cai atunci ar fi intr-adevar in masura sa-si formuleze pareri dispretuitoare... Mi-e sila de ala care vede paiul din ochiul altuia si nu vede barna din ochiul lui. Eu sunt efectiv disperat cand intalnesc asemenea specimene, pentru ca o fiinta care se considera superioara nu mai este dispusa sa evolueze si sa-si retuseze latura negativa. Pai ce sa mai indrepte daca, dupa parerea lui, aceasta nu exista, caci el este "superior"?... Sa ne limitam la a constata si a infiera primitivismul natiei noastre (care are o scuza pentru idiotenia sa, deoarece ii lipsesc anii de democratie ai occidentului) si hai sa renuntam la prejudecatile si superficialitatea de care dam dovada si le remarcile de genul: "Bai, uite ca daca ar fi toti ca mine, s-ar schimba ceva in tara asta, dar nu se schimba deoarece sunt toti idioti si nu meserias ca mine..." Esti Copilul Minune, sau ce? Pentru ca-mi seamana deja a fragment de manea ieftina si proasta si ma dezgusta... Sunt convins ca as gasi printre rudele voastre de obarsie atat de nobila, persoane care se incadreaza in categoria mult hulita de voi... Nu contest faptul ca aveti dreptate in tot ceea ce spuneti, dar va rog si va implor sa ma scutiti de aerele voastre de superioritate, ca nu tine... pentru ca nu veti reusi sa ma convingeti niciodata ca nu ati dobandit de-a lungul timpului vreo trasatura "rusinoasa" de roman... altfel n-as vedea in fiecare zi faze care sa ma dezguste total... Barfiti si sunteti intolerabili ca niste tate, zau asa... Hotarat lucru, nu este in viitorul apropiat vreo speranta pentru tara asta... Cine dracu sa faca schimbarea REALA?... ![]() This post has been edited by chichi: 16 May 2005, 09:18 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.2V
2012
- BR
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Ba am inteles perfect. Si ultimul tau mi-a dovedit-o.
QUOTE(chichi @ 16 May 2005, 10:16) TU, eu, ashu, restu. Si primul pas este sa realizezi ce trebuie sa nu mai accepti ce sa arunci la gunoi...si da...sa adopti un nou sistem de valori. Eu chiar nu vad nimic bun la cel romanesc sau cum zici tu...de pe plaiurile mioritice. Occident? De ce? Nu stiu cum ii pe plaiurile brailene, dar pe aici prin Vest de pe vremea lu' Ceasca altfel se invarteau rotitele pe aici. Am crescut in Oradea, m-am mutat in CJ recent. De pe vremea lu' Ceasca ('85-'90) 3 luni / an stateam in Moldova. Crede-ma, ca asa copil cum eram (fara intelepciunea de acum) cand veneam dupa 3 luni si intram in oradea si cateva zile dupa revenire, ma simteam in occident. Foarte pe bune spun asta. In afara de Iasi, totul era varza pe acolo. In special mintile oamenilor, si asta e cel mai grav. Si asta nu se recupereaza in 15 ani....nici 30 din pacate. Noah....gata cu off-topicul. Sa revenim la melodiile noastre vesele..... |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
hi, hi, hi, totusi sa nu generalizam...
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
driverx |
![]()
|
kaspersky
Ce atitudine ai si tu acuma ![]() ![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Da ba, noi. Tot ce ai scris tu acolo e un mare sofism. Tocmai prin toleranta celor ca tine s-a ajuns aici, prin ignorarea carentelor educationale si culturale ale din ce in ce mai multor romani. Tu traiesti cu impresia ca daca bagi gunoiul sub pres inseamna ca ai facut curat? Bai, n-o sa ne ridicam niciodata tocmai pentru ca aceasta mare mizerie mentala in care se scalada romanii nu este pusa pe tapet in toata splendoarea ei si este ignorata sau scuzata de cei care ar trebui s-o faca.
Tu oare realizezi ce spui? Ce kilu meu de treaba are faptul ca n-am fost o democratie ca occidentalii cu subcultura si gibonismul care culmea, pare ca prinde aripi tot mai mari in ultimii ani, de cand suntem o democratie. N-are nici o legatura una cu alta, faptul ca gasesti scuze fanteziste crezi ca o sa ajute vreodata la disparitia stupiditatii omniprezente in societatea romaneasca? Io am tot zis-o si o repet, ca sa poti schimba ceva trebuie in primul rand sa vezi care e problema, nu s-o ignori. Iar la faza cu nascutul meu in occident, esti de-a dreptul mirobolant. Tocmai pt. ca m-am nascut aici, tocmai pt. ca am fost si eu supus influentelor gibonismului mioritic, d-aia am tot dreptul sa critic ceea ce vad. Iar toti cei care desi nascuti/crescuti aici, au reusit sa se formeze ca niste oameni normali la cap, ar trebui laudati, nu blamati. Io ti-am mai dat tie o data un exemplu, dar nu l-ai percutat, mai incerc o data poate reusesti acum. O caracteristica a romanului este cearta cu igiena. Avem cel mai scazut consum de sapun pe cap de locuitor, lumea pute in autobuz, exista mentalitatea ca e suficient o baie pe saptamana, mai des recesti, etc. Ei bine uite ca sunt oameni, printre care ma numar si eu, care fac dus de 2 ori pe zi, asa ca occidentalii. Intelegi, sunt oameni care desi s-au nascut aici, totusi nu au preluat obiceiul nespalarii. Intelegi care e legatura? Ca se poate sa te ridici deasupra conditiei in care te-ai nascut. Adica aplica exemplul meu si in cazul aruncarii gunoaielor pe strada, al flegmelor si mucilor in public, al scuiparii de coji de seminte, al manelelor, al smecheriilor si "descurcarilor" romanesti, etc, etc. Faptul ca exista astfel de oameni, oameni care au reusit sa fie altfel decat ce au vazut in jurul lor cand s-au format, nu ar trebui sa te irite chichi, ci din contra, sa te bucure, si sa incerci sa te comporti ca ei. Dar ce faci tu este sa te identifici cu prostul gust si sa-i injuri pe cei ce n-o fac, dintr-un sentiment de frustrare sau invidie probabil. Lasa-ma sa cred ca cu oameni ca tine nu avem nici o sansa vreodata sa evoluam ca societate sau ca tara. |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Mda, se poate spune despre Moldova are si zone saraca insa interesant este ca mare parte din tinerii de acolo au plecat sa lucreze prin tari straine, majoritatea in Italia. Cred ca ei vor fi cei care vor reusi sa schimbe fata acestor regiuni, sa faca acel occident aici! Dar, totusi, zic eu, nu-i bine sa generalizezi!!!
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
driverx |
![]()
|
Da, mare parte din tinerimea din Molvoda e peste granita. Dar te intrebi tu de ce oare? Iegzista o iecsplicatie
![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
chichi |
![]()
|
QUOTE(ashu @ 16 May 2005, 10:59) Tocmai prin toleranta celor ca tine s-a ajuns aici, prin ignorarea carentelor educationale si culturale ale din ce in ce mai multor romani. Tu traiesti cu impresia ca daca bagi gunoiul sub pres inseamna ca ai facut curat? Bai, n-o sa ne ridicam niciodata tocmai pentru ca aceasta mare mizerie mentala in care se scalada romanii nu este pusa pe tapet in toata splendoarea ei si este ignorata sau scuzata de cei care ar trebui s-o faca. Nu ignor si nu scuz murdariile si infectiile din societatea noastra. Dar eu nu cred ca tu sau altii care se dau cocosi pe aici sunt superiori celorlalti si ca faceti o nota aparte si-mi voi mentine aceasta parere... QUOTE(ashu @ 16 May 2005, 10:59) Tu oare realizezi ce spui? Ce kilu meu de treaba are faptul ca n-am fost o democratie ca occidentalii cu subcultura si gibonismul care culmea, pare ca prinde aripi tot mai mari in ultimii ani, de cand suntem o democratie. N-are nici o legatura una cu alta, faptul ca gasesti scuze fanteziste crezi ca o sa ajute vreodata la disparitia stupiditatii omniprezente in societatea romaneasca? Io am tot zis-o si o repet, ca sa poti schimba ceva trebuie in primul rand sa vezi care e problema, nu s-o ignori. Iar la faza cu nascutul meu in occident, esti de-a dreptul mirobolant. Tocmai pt. ca m-am nascut aici, tocmai pt. ca am fost si eu supus influentelor gibonismului mioritic, d-aia am tot dreptul sa critic ceea ce vad. Iar toti cei care desi nascuti/crescuti aici, au reusit sa se formeze ca niste oameni normali la cap, ar trebui laudati, nu blamati. . Ai dreptul sa critici ceea ce vezi, dar nu cred ca esti in masura sa pozezi intr-o atitudine superioara... cat despre normalitate si sanatate mintala, este doar parerea ta, eu am indoieli... QUOTE(ashu @ 16 May 2005, 10:59) Io ti-am mai dat tie o data un exemplu, dar nu l-ai percutat, mai incerc o data poate reusesti acum. O caracteristica a romanului este cearta cu igiena. Avem cel mai scazut consum de sapun pe cap de locuitor, lumea pute in autobuz, exista mentalitatea ca e suficient o baie pe saptamana, mai des recesti, etc. Ei bine uite ca sunt oameni, printre care ma numar si eu, care fac dus de 2 ori pe zi, asa ca occidentalii. Intelegi, sunt oameni care desi s-au nascut aici, totusi nu au preluat obiceiul nespalarii. Intelegi care e legatura? Ca se poate sa te ridici deasupra conditiei in care te-ai nascut. Adica aplica exemplul meu si in cazul aruncarii gunoaielor pe strada, al flegmelor si mucilor in public, al scuiparii de coji de seminte, al manelelor, al smecheriilor si "descurcarilor" romanesti, etc, etc.. Bai, ashule, asa este... nu toti romanii fac dus de doua ori pe zi... aici ai dreptate.. Unii nici macar nu au dus si astia o constituie majoritatea, adica cei din mediul rural care inca se mai spala in butoaie si in ligheane cu sapunuri din alea masive facute in gospodariile lor si cu apa de ploaie, care intra binenteles in statistica ta... Mai includ pensionarii si muritorii de foame, someri sau altceva, care practica o economie la sange in ceea ce priveste finantele, deci si consumul de apa. Asa este, sunt de condamnat si nu au nici o scuza, dar oare numai a lor este vina?.. Daca taranii nostrii ar fi trait in alte conditii, daca ar fi existat o protectie sociala reala, oare acesti oameni nu ar face si eu dusuri si bai mai dese, ca toti ceilalti care-si permit sa faca asta?... Tu nu ai inteles esenta. Eu nu ma simt in stare sa ridic piatra de jos si sa arunc in vreunul din ei, deoarece nu ma simt cu nimic mai bun ca ei, spre deosebire de voi, si uneori ma gandesc ca daca as fi fost vitregit de soarta si m-as fi nascut intr-un asemenea mediu, as fi facut la fel ca ei... Sunt de parere ca nici voi nu aveti dreptul sa aruncati cu pietre, iar autosuficienta si intoleranta voastra de tip nazist, imi repugna total...cred ca totusi, mai tine si de umanitatea din fiecare aceasta capacitate de intelegere a cauzelor care au dus la aceste obiceiuri proaste... Sunt si strainii care put, stai linistit, ca nu numai romanii sunt imputiti, dar baremi astia nu au cu ce sa se spele... Nu poti condamna ca este un sofer prost, pe cineva care nu a condus o masina niciodata sau prea putin; este cam acelasi lucru.. ci il condamni pe ala care a facut zeci de mii de km si care tot prost este... Asta nu inseamna ca am gasit scuze si ca este bine sa nu ne spalam, ci ca am incercat sa fim obiectivi si sa analizam problema asa cum se prezinta in realitate, nu la nivel superficial cum se obisnuieste... QUOTE(ashu @ 16 May 2005, 10:59) Faptul ca exista astfel de oameni, oameni care au reusit sa fie altfel decat ce au vazut in jurul lor cand s-au format, nu ar trebui sa te irite chichi, ci din contra, sa te bucure, si sa incerci sa te comporti ca ei. Dar ce faci tu este sa te identifici cu prostul gust si sa-i injuri pe cei ce n-o fac, dintr-un sentiment de frustrare sau invidie probabil. Lasa-ma sa cred ca cu oameni ca tine nu avem nici o sansa vreodata sa evoluam ca societate sau ca tara. Cenzurat de moderator! Citat din regulament: "atacati IDEI nu PERSOANE!" Eu nu am vazut nicaieri pe cineva care sa zica: "Bai, frate, sunt un porc, uite am tras o flegma pe strada..." Cand o sa vad o atitudine de acest gen, atunci mai stam de vorba... Pana atunci... CAUTATI si INVENTATI scuze, ca restul lumii este de vina pentru esecurile voastre si nu voi... This post has been edited by Liviu: 16 May 2005, 17:37 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.2V
2012
- BR
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
hai mai ca ai tu niste idei da' in posturile talie mi se pare ca dai repede cu bata in balta.... vezi pasajul urmator:
QUOTE Eu nu am vazut nicaieri pe cineva care sa zica: "Bai, frate, sunt un porc, uite am tras o flegma pe strada..." Cand o sa vad o atitudine de acest gen, atunci mai stam de vorba... Pana atunci... CAUTATI si INVENTATI scuze, ca restul lumii este de vina pentru esecurile voastre si nu voi... Nu o sa vezi niciodata, aia care gandesc asa nu trag flegme pe strada. BTW, nu stii pe nimeni care sa nu traga flegme pe strada? De unde ai scos-o pe asta cu "restul lumii e de vina pentru esecurile voastre" Ceea ce nu intelegi tu este ca ashu e doar "radical in exprimare", nu e nazist. Ideile pe care le expune el sunt in general cat se poate de corecte, doar ca le expune cu o oarecare duritate si agresivitate. Dar in loc de a te lua de "modalitatea de prezentare", incerca sa intelegi mai bine ce zice, ca nu ai inteles. Scoate eticheta de 'nazist', imagineaza-ti ca ai un mare respect pentru el, si reciteste mesajele sa vezi daca nu cumva suna altfel. (ps ai grija la capitolul 'atac la persoana') This post has been edited by vv: 16 May 2005, 13:02 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
romulus |
![]()
|
![]() membru fost posesor de Dacie Group: Members Posts: 460 Joined: 11 January 05 From: Targu Mures ![]() |
Imi amintesc de anii 87-89 cand la Braila se canta "Cenusareasa" l afiecare colt de strada, in timp ce in Tg Mures nici nu se auzise de "stilul"asta de muzica. Deci, driverx, putem zice ca-s mai avansati ca ardelenii. Vorba aia, si Romtelecomul a scazut tarifele interurbane ca sa poata si ardelenii sa termine ce au de zis... Si nu pentru ca ar avea multe de zis
![]() |
--------------------
Daewoo
Cielo
1997
- MS 06 BCL pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
|
|
chichi |
![]()
|
QUOTE(vv @ 16 May 2005, 14:01) Nu o sa vezi niciodata, aia care gandesc asa nu trag flegme pe strada. BTW, nu stii pe nimeni care sa nu traga flegme pe strada? Adica n-ai aruncat niciodata macar un chistoc mic de tigara pe jos?... Hai, lasa-ma, lasa-ma, n-oi fi fost tu perfectiunea intruchipata... Uite, ma, eu recunosc ca nu intotdeauna am fost 100% civilizat si ca am mai aruncat si mucul de tigara pe jos, asta este... macar sunt recuperabil pentru ca am taria sa recunosc ca am gresit si stiu ca am dat dovada prin acest gest de o acuta lipsa de civilizatie... Mda, dar in privinta celor care se cred "perfecti" si "ireprosabili", am dubii, atat in privinta perfectiunii lor, cat si a gradului de recuperare... QUOTE(vv @ 16 May 2005, 14:01) De unde ai scos-o pe asta cu "restul lumii e de vina pentru esecurile voastre"? Pai, cam asa se numeste cand sunt acuzati altii pentru propriile esecuri, adica "nu traiesc eu bine, ca poporul asta este barbar si incult, dar eu... NU, eu sunt ala valabilu', de ce naiba nu-mi ridica astia o statuie sau o icoana macar?..." QUOTE(vv @ 16 May 2005, 14:01) Ceea ce nu intelegi tu este ca ashu e doar "radical in exprimare", nu e nazist. Ideile pe care le expune el sunt in general cat se poate de corecte, doar ca le expune cu o oarecare duritate si agresivitate. Dar in loc de a te lua de "modalitatea de prezentare", incerca sa intelegi mai bine ce zice, ca nu ai inteles. Scoate eticheta de 'nazist', imagineaza-ti ca ai un mare respect pentru el, si reciteste mesajele sa vezi daca nu cumva suna altfel. (ps ai grija la capitolul 'atac la persoana') In momentul in care te consideri "superior" fata de semenii tai si face discriminari regionale, deja seamana a nazism... baremi, nemtii aveau ceva respect pentru natia lor, el nu stiu, se pare ca se trage din alte popoare, probabil... Ce nu pricepi tu este ca nu condamn ideile lui ashu, dar dau dovada de mai multa toleranta decat el in privinta bolilor din societatea noastra... ceea ce ma irita la el este aerul asta de superioritate nejustificata si ipocrita, atitudinea asta penibila pe care o vad din pacate la foarte multi dintre voi... Ai dreptate, Azur Braila a dat nastere genului de muzica manelist si nu te contrazic in acest sens... Dar nu Moldova este de vina pentru tot ceea ce se intampla cu societatea, inculti si necivilizati sunt si ardelenii, si oltenii, si altii... iar manele se asculta in toate colturile tarii, chiar si in Ardeal... Este adevarat ca Braila este un oras de rahat si terminat, eu personal nu reusesc sa ma mai adaptez aici dupa 5 ani de facultate facuti in alte zone ale tarii, iar cei mai multi au migrat in alta parte. Dar si saracia aici este crunta, iar tembelismul lor se justifica intr-o oarecare masura... eu nu i-as eradica de pe fata Pamantului, asa cum v-ar place voua sa faceti, ci as incerca sa-i recuperez intr-un fel sau altul, dar fara resurse financiare nu se poate face absolut nimic, caci "obrazul subtire cu cheltuiala se tine"... imi ramane doar sa sper intr-o perioada mai buna, dar cred ca nu voi mai fi pe aceste meleaguri, ca sa apuc clipa aceea... Discriminarile regionale pe care le faceti insa, va scad iremediabil in ochii mei si in acest punct voi pune capat discutiei dintre noi... superficialitatea voastra rezulta tocmai din aceasta generalizare si modul ingust si incuiat de a vedea lucrurile... S-a spus candva ca cei din Iasi sunt mai toti plecati pe afara si se faceau diferite speculatii pe aici, dar din cate imi aduc aminte, demult ardelenii au plecat peste hotare, dar probabil ca s-a uitat... asta este, se mai intampla... O zi buna, in continuare... si ashule, n-o lua ca pe un afront, nu esti tu singurul agresiv de pe aici, asta e... n-am nimic cu tine, modul meu de expunere agresiv este de vina... Si atata timp cat nu respecti pe cei din jur (ai mai avut tu reactii urate fata de mine si pe alt topic), nu te astepta sa fii respectat... |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.2V
2012
- BR
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(chichi @ 16 May 2005, 14:09) Adica n-ai aruncat niciodata macar un chistoc mic de tigara pe jos?... Hai, lasa-ma, lasa-ma, n-oi fi fost tu perfectiunea intruchipata... Uite, ma, eu recunosc ca nu intotdeauna am fost 100% civilizat si ca am mai aruncat si mucul de tigara pe jos, asta este... macar sunt recuperabil pentru ca am taria sa recunosc ca am gresit si stiu ca am dat dovada prin acest gest de o acuta lipsa de civilizatie... Mda, dar in privinta celor care se cred "perfecti" si "ireprosabili", am dubii, atat in privinta perfectiunii lor, cat si a gradului de recuperare... Nu, ca nu fumez ![]() QUOTE Pai, cam asa se numeste cand sunt acuzati altii pentru propriile esecuri, adica "nu traiesc eu bine, ca poporul asta este barbar si incult, dar eu... NU, eu sunt ala valabilu', de ce naiba nu-mi ridica astia o statuie sau o icoana macar?..." Din nou - nu ai inteles. Chiar putini se plang aici ca traiesc prost (si in nici un caz nu ashu sau eu), majoritatea se plang ca au de a face cu nesimtirea concetatenilor - e ceva total diferit. QUOTE In momentul in care te consideri "superior" fata de semenii tai si face discriminari regionale, deja seamana a nazism... din nou - incearca sa ignori un pic forma. Sunt chiar curios daca Paul sau Liviu s-au atacat la ce a scris ashu, banuiesc ca nu. Cred in continuare ca de fapt nu ai inteles esenta mesajului, te-ai lasat prea mult afectat de forma. |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Ba eu m-am atacat, asa de tare m-am atacat, ca am avut un atac de flatulenta
![]() Si n-a fost doar Azur in Braila ![]() ![]() ![]() Esenta a tot ce s-a scris aici, e ca tara asta e inca recuperabila. Chiar daca Ashu da verdicte (si le da corect dupa parerea mea), chiar daca Chichi ofera indulgenta (cam multa dar e buna si aia), totusi cu asemenea oameni vom merge mai departe. Oameni care-si pun problema si cauta solutii de rezolvare. Cine vrea o statuie? ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Sa recapitulam.
QUOTE(ashu @ 7 May 2005, 03:26) E clar, sunt o eroare a naturii, m-am nascut din pura intamplare pe aceste meleaguri gibonice. GIBÓN, giboni, s.m. Gen de maimuțe antropoide cu membrele anterioare foarte lungi, fără coadă, cu blana neagră sau cenușie, care trăiesc în pădurile tropicale din Asia, Sumatra, Java etc. (Hylobates); animal care face parte din acest gen. – Din fr. gibbon. Sursa: DEX '98 MELEÁG, meleaguri, s.n. (De obicei la pl.) Loc. teren (situat în apropierea cuiva), împrejurime, vecinătate; cuprins al unei așezări omenești, ținut, regiune, loc; tărâm. – Din magh. mellék. Sursa: DEX '98 So.... dupa cum vedeti expresia folosita de ashu contine doua grave inadvertente. 1 ...asezari omenesti <> maimute antropoide 2. ...pădurile tropicale din Asia, Sumatra, Java etc. <> clar diferit de locul nasterii lui ashu Asa ca sa punem aceste erori ( omenesti de altfel) pe seama amplitudinii emotionale provocate de linia melodica deosebit de profunda a cantecului prestat de talentatul rapsod (rapsoada?) cu radacini in tumultul trairilor onirice ale Baladei Miorita, ( BTW - daca va ganditi bine nu e mare diferenta intre meleaguri gibonice si plaiuri mioritice meleag/plai tot un drac, si intre oaie si maimuta eu nu vad mare diferenta, ...oricum aceste diferente ar fi in favoarea maimutei....) |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(chichi @ 16 May 2005, 11:10) Bai, ashule, asa este... nu toti romanii fac dus de doua ori pe zi... aici ai dreptate.. Unii nici macar nu au dus si astia o constituie majoritatea, adica cei din mediul rural care inca se mai spala in butoaie si in ligheane cu sapunuri din alea masive facute in gospodariile lor si cu apa de ploaie, care intra binenteles in statistica ta... Mai includ pensionarii si muritorii de foame, someri sau altceva, care practica o economie la sange in ceea ce priveste finantele, deci si consumul de apa. Asa este, sunt de condamnat si nu au nici o scuza, dar oare numai a lor este vina?.. Daca taranii nostrii ar fi trait in alte conditii, daca ar fi existat o protectie sociala reala, oare acesti oameni nu ar face si eu dusuri si bai mai dese, ca toti ceilalti care-si permit sa faca asta?... Exact ce ai scris tu mai sus ma face sa-mi repugna cei ca tine, mai mult decat subiectii discutiei in cauza. Ba nene, de ce incerci sa gasesti scuze acolo unde nu e cazul??? Un numar covarsitor de romani care isi permit sa faca un dus pe zi nu il fac, din nesimtire si cretinism, nu din altceva. Sunt pline autobuzele de nesimtiti care put de-ti rup nasul, iar in buzunarul de la piept au un pachet de tigari care costa oricum > 20k, bani de care iti iei 3-5 sapunuri mai ieftine de te speli 2 saptamani de 3 ori pe zi. Sunt si cazuri de oameni care nu-si permit, mai mult la tara probabil, insa este de-a dreptul dezgustator sa imi invoci acele cazuri ca scuza pentru sute de mii de imputiti care au si apa curenta, si bani de sapun, numa vointa nu. D-aia cred cu tarie ca cei ca tine, care le gasesc scuze, in loc sa-i traga de maneca si sa-i atentioneze, sunt la fel de nocivi si nu merita decat dezgustul meu profund. E simplu sa dai tot timpul vina pe situatia materiala precara. Dar nu inteleg de ce daca nu ai bani atunci trebuie sa dai mucioase pe mijlocul strazii. Sa stii ca cunosc oameni cu o situatie financiara nu tocmai de invidiat care pot totusi sa citeasca o carte, sa fie curati si sa se poarte ok. Dupa cum sunt destui cu bani care se comporta ca niste cimpanzei. Banii si comportamentul n-au o legatura intrinseca, se poate si si. Io nu ma laud pe mine ma, nu asta e scopul posturilor mele. Cel mult ti-am dat replica atunci cand mi-ai venit cu argumente ieftine si gretoase de genul: "da ce ma, tu esti mai breaz". Ce fac eu este sa critic, si o sa fac asta toata viata. Tacand nu rezolv nimic. Chiar de curand cand am vazut o vecina curatand ceapa pe geam, am strigat la ea, nu am tacut complice. S-a retras in casa instantaneu si sper sa nu mai faca lucrul asta prea curand. N-am cautat sa-i gasesc scuze, ca o fi prea saraca sa curete ceapa la gunoi, ca poate are varice si nu mai poa sa faca 3 m pana la cos sau alte d-astea ce probabil ti-ar fi trecut tie prin cap. Si consider ca am facut ceea ce trebuia si ceea ce ar face orice om normal la cap. E dreptul meu sa critic cat vreau si sa incerc sa schimb lucrurile asa cum pot. Tampenia spusa de tine cum ca numai daca m-as fi nascut in occident as fi avut dreptul sa critic ma uimeste teribil. Adica cum, fiul unui violator n-are voie sa condamne infractiunea de viol? E si el vinovat in vreo masura de ce-a facut tasu??? Fiecare raspunde pentru el si pentru faptele sale si are dreptul sa combata ceea ce crede el ca e rau. Hai sa-ti mai zic un lucru. Tie iti provoaca sila cei care critica cu vehementa apucaturile maimutesti ale celor mai multi dintre romani. Numele de Iosif Sava iti spune ceva? Omul acela toata viata a criticat incultura si grobianismul majoritatii, cu o vehementa mai mare poate ca a mea. A militat ani de zile pentru cultura, pentru educatie, pentru emancipare prin muzica clasica si nu numai. Ei bine un astfel de om mie nu imi provoaca greata, ci adminiratie. Nu ma intelege gresit, nu ma compar in vreun fel cu el in domeniul culturii si al artelor, ma compar poate in modul cum vedem lupta pentru civilizare. PS. Atentie, nu confundati, driverx e cel cu discutia despre Moldova, nu eu. Nu cred ca am facut vreodata pe acest forum vreo referire negativa la vreuna dintre provinciile istorice ale Romaniei. E un subiect pe care il evit din principiu, asa ca nu imi puneti vorbe-n gura aiurea. |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
chichi |
![]()
|
QUOTE(ashu @ 16 May 2005, 16:19) Exact ce ai scris tu mai sus ma face sa-mi repugna cei ca tine, mai mult decat subiectii discutiei in cauza. Ba nene, de ce incerci sa gasesti scuze acolo unde nu e cazul??? Un numar covarsitor de romani care isi permit sa faca un dus pe zi nu il fac, din nesimtire si cretinism, nu din altceva. Sunt pline autobuzele de nesimtiti care put de-ti rup nasul, iar in buzunarul de la piept au un pachet de tigari care costa oricum > 20k, bani de care iti iei 3-5 sapunuri mai ieftine de te speli 2 saptamani de 3 ori pe zi. Sunt si cazuri de oameni care nu-si permit, mai mult la tara probabil, insa este de-a dreptul dezgustator sa imi invoci acele cazuri ca scuza pentru sute de mii de imputiti care au si apa curenta, si bani de sapun, numa vointa nu. D-aia cred cu tarie ca cei ca tine, care le gasesc scuze, in loc sa-i traga de maneca si sa-i atentioneze, sunt la fel de nocivi si nu merita decat dezgustul meu profund. E simplu sa dai tot timpul vina pe situatia materiala precara. Dar nu inteleg de ce daca nu ai bani atunci trebuie sa dai mucioase pe mijlocul strazii. Sa stii ca cunosc oameni cu o situatie financiara nu tocmai de invidiat care pot totusi sa citeasca o carte, sa fie curati si sa se poarte ok. Dupa cum sunt destui cu bani care se comporta ca niste cimpanzei. Banii si comportamentul n-au o legatura intrinseca, se poate si si. Io nu ma laud pe mine ma, nu asta e scopul posturilor mele. Cel mult ti-am dat replica atunci cand mi-ai venit cu argumente ieftine si gretoase de genul: "da ce ma, tu esti mai breaz". Ce fac eu este sa critic, si o sa fac asta toata viata. Tacand nu rezolv nimic. Chiar de curand cand am vazut o vecina curatand ceapa pe geam, am strigat la ea, nu am tacut complice. S-a retras in casa instantaneu si sper sa nu mai faca lucrul asta prea curand. N-am cautat sa-i gasesc scuze, ca o fi prea saraca sa curete ceapa la gunoi, ca poate are varice si nu mai poa sa faca 3 m pana la cos sau alte d-astea ce probabil ti-ar fi trecut tie prin cap. Si consider ca am facut ceea ce trebuia si ceea ce ar face orice om normal la cap. E dreptul meu sa critic cat vreau si sa incerc sa schimb lucrurile asa cum pot. Tampenia spusa de tine cum ca numai daca m-as fi nascut in occident as fi avut dreptul sa critic ma uimeste teribil. Adica cum, fiul unui violator n-are voie sa condamne infractiunea de viol? E si el vinovat in vreo masura de ce-a facut tasu??? Fiecare raspunde pentru el si pentru faptele sale si are dreptul sa combata ceea ce crede el ca e rau. Hai sa-ti mai zic un lucru. Tie iti provoaca sila cei care critica cu vehementa apucaturile maimutesti ale celor mai multi dintre romani. Numele de Iosif Sava iti spune ceva? Omul acela toata viata a criticat incultura si grobianismul majoritatii, cu o vehementa mai mare poate ca a mea. A militat ani de zile pentru cultura, pentru educatie, pentru emancipare prin muzica clasica si nu numai. Ei bine un astfel de om mie nu imi provoaca greata, ci adminiratie. Nu ma intelege gresit, nu ma compar in vreun fel cu el in domeniul culturii si al artelor, ma compar poate in modul cum vedem lupta pentru civilizare. PS. Atentie, nu confundati, driverx e cel cu discutia despre Moldova, nu eu. Nu cred ca am facut vreodata pe acest forum vreo referire negativa la vreuna dintre provinciile istorice ale Romaniei. E un subiect pe care il evit din principiu, asa ca nu imi puneti vorbe-n gura aiurea. In ciuda duritatii si agresivitatii mesajului postat de tine, inclin sa-ti dau intr-o mare masura dreptate... No comment, ai perfecta dreptate avand in vedere categoria de oameni fata de care te referi... ![]() Daca ai fi fost cat mai explicit inca de la inceput, probabil ca nu ar fi existat aceasta polemica intre noi... ![]() O zi buna... |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.2V
2012
- BR
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Sunteti de muuuult ...
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Dar sintem la cafenea!
Cine stie ce-or fi pus astia in cafea, niscai rom jamaica, vroleaca de balantines ![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
incetati cu cearta va rog ca voi fi obligat sa sterg totate flame-urile...
|
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
ashu |
![]()
|
Pai gata, nu ne mai certam acuma ca ne-am lamurit.
![]() |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Si alta data sa-ti fie invatatura de minte, sa nu mai folosesti termenul asta confuz cu "meleaguri gibonice", zi "plaiuri mioritice", ca pricepem noi.
|
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
revenind on topic, am mers acu' vreo 8 ani cu un microbuz intre Amarasti si Craiova (1 h)...epoca premanelelor, folcor de sintetizator, am innebunit versuri proaste cu aluzii sexuale, de parca aia pe ulita cu sulita scoasa si ar fi toti de-a lu' Terente si femeile stau numai cu poalele in cap...Fata de ce am ascultat eu reprezinta un real progres.
|
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Poate ca or mai fi evoluat in privinta versurilor(desi imi vine sa-mi astup urechile cand aud de "am mertane ,am lovele, am valoare" - ca sa citez desperecheat din niste cacofonii muzicale), dar 80% din muzica lor e copiata de la sarbi, greci, turci, arabi si alte natii balcanice sau arabe.
Faceam mai demult discoteci (am fost si DJ) si cele mai "exotice" piese care se cereau erau cele grecesti si sarbesti. Peste cativa ani, cand au aparut in forta manelele, am ramas mirat: oare unde am mai auzit eu melodia asta ? |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
A fost o faza interesanta la Acasa, la emisiunea Mihaelei raTatu, cand Costita a cantat o manea pe care tocmai o "crease". In studio era un grec care a inceput sa cante odata cu el dar cu cuvinte grecesti.
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Lolek |
![]()
|
Ignorog Group: Members Posts: 93 Joined: 4 October 04 ![]() |
ce versuri manelistice ati auzit voi sa nu fie proaste? (intrebare curioasa)
aaa...ca mai descoperi din cand in cand un diafan acord intre subiect si predicat care strica linia melodica ("dusmanii sunt" e o chestie cu un plus de curatenie si cumintenie, ceea ce e nasol, paleste in fata vindicativului "dusmanii este"). nu stiu de ce am impresia ca ce ati "descoperit" voi cu mai putine zgarieturi sunt de fapt oricum manele proaste pentru manelistii adevarati. si btw...manelele nu sunt singurele plagiate...(vezi Carcotasii ultima emisiune, cu formatia aia de muzica porno a Nicoletei Luciu)...mai vezi un Vank ceva mai in urma si muuuuulti altii. parerea mea e ca ce-i lipseste muzicii romanesti nu sunt artistii...ci publicul. CD-urile tre sa se vanda, lui badea Gheorghe ii place sa-i canti despre ce buna-i Maricica si ce misto ar fi daca ar avea Mertan si tot asa. on-topic: eu unul nu ma regasesc de nici o culoare nici macar in muzica populara traditionala. Nu sunt in stare sa gust nici macar Maria Tanase decat fortat asa...inoculata ideea ca e muzica buna de fapt, numai ca n-o absorb eu, asa ca accept sa ma mai chinuie din cand in cand careva cu ea. dar sa n-aud de mari maestri Dolanescu, Sinulescu, Lataretu sau mai stiu eu cine...aproape ca nu ma mai obosesc dupa telecomanda, stie si singura ce are de facut. Nota: titlul topicului e cu muzica populara nu??? sau am facut eu confuzii? sau nu e populara in sensul ala? Later edit: aha...populara intre ghilimele... ![]() This post has been edited by Lolek: 16 May 2005, 20:59 |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
teodor |
![]()
|
. Group: Members Posts: 176 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
despre poporul roman se poate spune multe , nu prea stim din cine ne tragem , adica din neamul lui Traian si din neamul lui Burebista..........nu imi mai aduc aminte bine ce ne invatau astia pe la scoala prin anii 80....dar era vorba de geneza popurului roman.......ca cica au venit romanii si au ......pardon scuzati ,,fraternizat" pe aici cu femeile dace.....si hop si noi poporul roman........Lipseau cateva sute de ani de la cucerirea daciei de catre romani si pana la ...maretul nemaintilnitul si sclipitorul popor roman.........
Acum 1 an apare un istoric la tv care zicea ca de fapt dacii erau cei care au dat alfabetul la romani si multe alte nu mai tin minte memoria bat-o vina. Pai asta santem ne merge mintea la multe chestii dar gandim in mod individualist si nu stim sa gandim ca o colectivitate, parerea mea care este........ Tara bogata avem , oameni destepti si inteligenti avem(numai la Bili Gates lucreaza cateva zeci de tineri romani, asta 1 expemplu) dar nu stim sa ne facem remarcati decat individual...... Iar cu muzica populara adica cea cantata de Ciobanu, Dolanescu,Loghin si multi altii jos palaria..........cealalta populara manelista pardon scuzati off viata mea suparat sunt doamne-suparat.......nu ii condam pe cei care o asculta, cel putin canta in romaneste,...nu ca hip-hop-ul asta sau cum ii mai zice cu f..k..g mereu . |
--------------------
Passat 4Mot 2.0TDI
SLZ 1,9 Diesel
2006
- BZ-xx-www
|
|
ashu |
![]()
|
QUOTE(teodor @ 17 May 2005, 10:06) cealalta populara manelista pardon scuzati off viata mea suparat sunt doamne-suparat.......nu ii condam pe cei care o asculta, cel putin canta in romaneste,...nu ca hip-hop-ul asta sau cum ii mai zice cu f..k..g mereu . Asa e ma, corect. Prefer oricand Midgetu Miracol U2-ului sau Florin Salam lui Sting, deoarece aia chiar daca canta prost canta in romaneste, nu ca fraierii astia engleji care habar n-are romaneste. Iuhuhuuuu. ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
Bobo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 756 Joined: 24 October 02 From: Bucuresti ![]() |
hahaha....
lasa ashu ca e bine ca avem si noi nationalistii nostri... noi si cu francezii, hehe... |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 09:59 |