DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Despre poporul roman si muzica "populara", comentarii dupa melodia cu "Loganul"

teodor
post 17 May 2005, 10:51
Post #31

.

Group: Members
From: Bucuresti

.......nu ii condam pe cei care o asculta, cel putin canta in romaneste asa este ce sa ma mai iau in gura cu ei, cand la Teo in emisiune apar maenlisti mai ceva ca astia de la stiri , si mai nou se dau manele si la sport , incep sa cred ca eu sunt ala nebun care nu vrea sa asculte manele si nu inteleg aceasta muzica, ca un mic exemplu am mers cu microbuzul buc-bz si soferul sa ma stranga de gat l cand i-am zis sa opreasca muzica si sa puna ceva mai linistit.....
Pt mine acest hip-hop de afara il incadrez la ...manele....
As vrea sa aud si eu un Sting , Depeche, ceva U2, dar nu mai ai unde,decat acasa linistit in fotoliu.

--------------------
Passat 4Mot 2.0TDI SLZ 1,9 Diesel 2006 - BZ-xx-www
M-am trezit Luni si m-am gandit Marti sa ma duc Miercuri la munca...Da` cand am vazut Joi ca vine Vineri, ce dreaq` sa caut Sambata la munca...cand Duminica e zi libera ...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vv
post 17 May 2005, 10:59
Post #32

dilbert.com

ashu, nu sari la gatul omului, ca as vrea sa-l vad si eu pe Sting cantand hip-hop.
Asa, scuza-ma, dar prefer la orice ora Analia Selis si Directia 5 in loc de Boyzone sau alte paragladine. Mai, muzica romaneasca s-a ridicat mult - incredibil de mult - in ultimii ani. Imi aduc aminte cu oroare vremurile in care muzica romaneasca = "fetitele sunt goale" si alte aberatii de gen. 3rei sud-est erau parfum.
Hai sa nu o scoatem acum ca numai romanii au muzica de toata jena, ca iti dau eu niste mostre daca vrei neaparat. Si nici nu cred ca trebuie sa apelez la necunoscuti, probabil ca gasesc niste versuri foarte potrivite si la Eminem.

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
costi
post 17 May 2005, 11:03
Post #33

Membru autentic

"nu ii condam pe cei care o asculta, cel putin canta in romaneste,..."

Asta-i cel mai tare argument pro manele; uite la asta nu m-am gindit; poate Pruteanu sa o fi facut (din punct de vedere al limbii romane) dar si el e anti manele (muzical vorbind) ......
Of, of, mai, mai.....

ashu vezi ca der wunderkind se cheama acum Adi de Vito; salamul a a ramas insa salam smile.gif

This post has been edited by costi: 17 May 2005, 11:03

--------------------
DSN/SLZ
+
mil
post 17 May 2005, 11:26
Post #34

ocupat

From: x

ba sa avem pardon, la francezii muzica rock si rock pop e la mare cinste, de fapt in Fr au facut cariera si vand pe rupte americani ca Jeff Buckley sau Ben Harper, rockeri care daca nu era Franta ar fi inchis taraba...si rockeri francezi au stilul lor, va recomand un din tanara generatie un nea' Stephan Eicher...acum in Fr s-au mai prostit (in noua generatie sunt africani si arabi de origine melteana) si a ajuns hip-hopul la moda (NRJ)...dar inainte cel mai ascultat radio era RTL2 (pop.rock).

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
teodor
post 17 May 2005, 11:45
Post #35

.

Daca ar fi dupa mine astia cu manelele ar murii de foame, cum naiba a prins aceasta speta de manea la noi nu stiu, acu 2 ani merg si eu la padure de 1 mai sau a cu 3 ani, iar imi joaca feste memoria, si in toate masinile care erau pe acolo numai manele, gratar si manele asta ar fi un slogan bun pt. astia de la protv..... laugh.gif laugh.gif

--------------------
M-am trezit Luni si m-am gandit Marti sa ma duc Miercuri la munca...Da` cand am vazut Joi ca vine Vineri, ce dreaq` sa caut Sambata la munca...cand Duminica e zi libera ...
+
Sony
post 17 May 2005, 12:25
Post #36

Membru autentic

From: Ban Land

QUOTE(teodor @ 17 May 2005, 12:45)
gratar si manele asta ar fi un slogan bun pt. astia de la protv..... laugh.gif  laugh.gif
*

Dar ce ai, frate, impotriva gratarului? 10561582.gif

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
teodor
post 17 May 2005, 13:16
Post #37

.

pai la cat costa un gratar....

--------------------
+
ashu
post 17 May 2005, 13:47
Post #38

Membru erectil

vv, io ma legam de argumentul cu cantatul in romaneste. N-are nici o legatura limba in care e un cantec sau altul cu calitatea sa, aia vroiam sa zic.
Cat despre evolutia muzicii romanesti, io cred ca traim in universuri paralele, de poti sa zici asa ceva. Muzica cea mai buna in Romania s-a facut cam intre 90 si 94. Era putina dar de calitate. Acuma e plin-plin de grupuri si grupulete dance, tot felul de parasute care-si fac trupe, nu mai au de mult nici o legatura cu muzica. Plus manelele omniprezente. Era parfum nene cand eram io in liceu, in principal numai trupe rock, si alea bune.

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
Charlton
post 17 May 2005, 13:56
Post #39

ان سيارتي ك

From: Gugulania

Ceau Ashu , ai dreptate , cand eram junior mergeam la concerte , si chiar aveam autografe de la trupe bune : Metropol , Compact , Rosu si Negru etc.
In general era muzica "lucrata" , prea putin electronica ( mai mult la orga ) , ori acum cu un calculator faci c-am de toate .

--------------------
Dacia Logan Preferance 2005 / - CS-05-FUB
Batranul marinar cu alge in barba si scoici pe burta.
GPS...chinezarie da' bun.
+
asarban
post 17 May 2005, 14:06
Post #40

Membru autentic

Group: Banned

Bai frate si veneau staruri si trupe tari in concerte ma!
Mai tineti minte?
Cine mai tine minte "ECO-POP-ROCK" de prin 91-92.?
Dar in 1994 concertul ala maraton de 3 zile unde au venit Ramazzoti, Cocker si nu mai stiu cine..Tom..zdamasii
Si cate si mai cate..m-am dus si la Scorpions si a fost misto!
La dracu pana si putafripta asta de miseljacson in 91 si 93 a facut valuri (mai tineti minte poza cu nea Nelu de brat cu superstaru?)
Acuma? cine vine la noi? Surorile bradars, cu un amplu repertoriu de 3 "cuchealapaia" si 5 "aserehe", ori cazaturi de prin anii 1913 toamna sau toate "Gonzesele" din telenovele...
Macar daca venea madam Sony Music, da' a venit ailalta la care nici sa te duci sa te uiti strict la ea nu avea sens

Unde sunt concertele Iris, Compact (ma rog...), Celelalte Cuvinte, Andries,

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
mil
post 17 May 2005, 15:00
Post #41

ocupat

Andrei le-ai mestecat rau...pe rand:
- concertul cu Cocker, Ramazotti si Rod Stewart + Timpuri Noi + Holograf (in deschidere) a durat 1 zi in '94...tin minte ca era o caldura pe 23 de mureai si tot ce se gasea de baut era coca cola la pahare de hartie de 0.33...dupa ce terminai instant beutura, il aruncai pe jos si lumea le calca in picioare. Cand a cantat Cocker...un destept a inceput sa le culeaga si sa le arunce in sus...apoi s-a luat dupa el tot stadionul de nu mai puteau aia de la Tele 7 sa filmeze concertul de pe turn...a fost tare misto, cand a plecat Cocker a zis f. sincer ca publicul a fost de nota 15 ca nu a mai vazut asa feed-back in viata lui, asta desi a aruncat unul cu o minge de tenis de aproape l-a nimerit, si asta cand canta pe scena. Mare profesionist n-a miscat un muschi a stat stana.
- MJ a avenit in 92 si in 96
- EcoPopRock era mai muilt pentru trupe mici, prilej de betie cu gasca...de ex. starurile erau Altar, eu el putin nu stiu sa fi fost prea vestit
- Ce facea Ciubuc si GD Total Service (Zone Records actualmente) se cheama simplu Rock 90, 91, 92, 93 si chema seara trupe romanesti si in inchidere strainezi: Uriah Heep, Jetro Thull, Scorpions, Asia altele mai mici

Dar concertele Phoenix din 91, 92, 94, 96, 98, 2000...am si acu o jumate plezna de la bateria lui Tandarica

ehei, intr-o vreme firmele de tigari se bagasera cu rockul erau galele assos, camel, gauloises...acum nu stiu de ce au disparut, fac toate panotaj. Dar au fost vremuri de aur pentru rock la noi...asta e...da' astia saracii de sunta cum la liceu si au alternativa Guta sau ASIA nu-s mai de plans?

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
asarban
post 17 May 2005, 17:52
Post #42

Membru autentic

Important e ca ai prins ideea!
Da zau ca ala cu Rod ..alea alea.( ce mi-e Rod ce mi-e Tom..la varsta mea..) parca a tinut 3 zile..
Sau sunt eu ca in bancu cu Bula pe balcon si fulgerele de foc...

--------------------
+
costi
post 17 May 2005, 18:06
Post #43

Membru autentic

care coane?

--------------------
DSN/SLZ
+
Marius
post 17 May 2005, 18:08
Post #44

Membru autentic

Domnu' avocat, v-ati apucat de tras jointuri ? biggrin.gif

--------------------
ex Dacia ex Solenza ex 2003 Clima - ex 1.4 MPI
+
mil
post 17 May 2005, 18:26
Post #45

ocupat

zi bancul ca nu e of topic si iti spun dupa smile.gif

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
asarban
post 17 May 2005, 20:05
Post #46

Membru autentic

Bula statea pe balcon si tragea un joint
Admira peisajul cand la un moment dat vede o dara de foc pe cer.
Oaaau! Ce spectaculooos.
Dupa putin timp iar o dara de foc...oaaau ce misto...
Dupa inca putin timp inca una..
Asta intra repede in casa si ii intreaba pe ai lui: maaamaa ati vazut darele alea de foc de pe cer?
La care ma-sa: Bula mama, unde ai fost 3 zile ca nu mai stiam nimic de tine.,..

--------------------
+
Bobo
post 17 May 2005, 23:18
Post #47

Membru autentic

adevarate vremuri trairam, ca sa zic asa...

ce chestie.. prima data cand am auzit manele, a fost in fac., cand am scapat un accelerat spre buzau si am luat un personal; si se urcau baietii care coborau la mizil, avand casetofonul pe umeri.. nici prin gand nu-mi trecea ca o sa aud la tv chestiile astea...
sau erau afisele cu adi copilu, vali vijelie, etc si ma intrebam cine pielea mea se duce la astia..
eram naiv rau... adica prost de tot ca sa zic asa..

--------------------
+
Marius
post 18 May 2005, 09:45
Post #48

Membru autentic

QUOTE(mil @ 17 May 2005, 19:26)
zi bancul ca nu e of topic si iti spun dupa smile.gif
*

Dupa ce ? Dupa ce inchizi topicu'? laugh.gif

--------------------
ex Dacia ex Solenza ex 2003 Clima - ex 1.4 MPI
+
mil
post 18 May 2005, 15:16
Post #49

ocupat

dupa ii spun daca e ca in banc sau nu...raspuns, nu e...ca el a ssta o zi la concert si i s-au parut ca trei...e drept ca si eu mi-l aduc aminte f. clar desi au trecut mai bine de 10 ani...bravo d-le Avram ati dilatat timpul...sper sa nu faceti la fel si cu cel petrecut in puscaria din Germania.

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
Manuel
post 18 May 2005, 17:48
Post #50

Membru autentic

From: VASLUI

Dati repede pe PROTV!!! Canta Guta o manea in franceza!

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active 2013 / 2.0 CDTI / 165CP - VS15CMA
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
Sony
post 19 May 2005, 13:49
Post #51

Membru autentic

From: Ban Land

E si asta o poligloaba?

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
Manuel
post 19 May 2005, 13:53
Post #52

Membru autentic

From: VASLUI

Cred ca habar n-avea ce canta. E vorba de Guta ala mic, nu de "maiahi". Si hitul se cheama "Mon amour". Apropo, sa stiti ca s-a tuns singur, dupa modelul vazut in Germania.

--------------------
Opel Astra J Sports Tourer Active 2013 / 2.0 CDTI / 165CP - VS15CMA
"Base e un bou betiv." (corbex)
+
driverx
post 19 May 2005, 13:57
Post #53

--- Membru cu ralanti ---

QUOTE(C.M. @ 18 May 2005, 18:48)
*

Vedeti ce face globalizarea? O sa tampim intreaga planeta. Tot globul o sa vorbeasca limba romaneste, si nu oricare, ci aia de cartier. Singura muzica disponibila va fi maneaua, dar numai in romana, ca alea in franceza si alte limbi au fost de tranzitie, pentru a castiga ascultatori de peste granita.

Apocalipsa mai.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
costi
post 19 May 2005, 14:05
Post #54

Membru autentic

QUOTE(C.M. @ 18 May 2005, 18:48)
*

Ha ? blink.gif
Mai ala nici romaneste nu stie de unde atita franceza?
Mai bagati niste virusi anti-manele !

--------------------
DSN/SLZ
+
..IcemaN..
post 19 May 2005, 20:29
Post #55

membru drept superior

From: Bucuresti-Dristor

imi expun si eu parerea aici ! biggrin.gif
Eu sunt inca in liceu (Gr Sc Nichita Stanescu) la zi , mate-info....si vreau sa spun ca educatia primita la scoala <si nu numai> are un impact f mare in preferintele ,muzicale ale unui tanar liceean.

Negru pe alb.... cei care invata la zi <cursuri de liceu cu profil teoretic> , mate-info , stiinte ale naturii etc... au din punctul meu de vedere preferinte muzicale demne de luat in seama <cel putin 75 % dintre ei> si aici ma refer la rock...romanesc <Phoenix , Cargo , Vama Veche, Vita de Vie etc> precum si rock de afara <GNR , AC/DC,U2 , Coldplay etc..>
printre care de altfel ma numar si eu smile.gif

in schimb.... cei de la liceu cursuri zi profil tehnic si SAM<ex-profesionala> isi pocnesc degetele pe manele asculttate la telefonj , scuipa semintele inntr-o veselie , nu-s in stare sa faca acordul intre subiect si predicat , tona de gel in cap , pantofii lacuiti<gen coarne de traur laugh.gif > si camasa creponata cu motive arabesti.....

unde vreau sa ajung.... atat timp cat parintii acasa vor savura incultura unor retardati , si invatamantul nu va sustine o campanie anti-manele <putem sa afirmama de asemenea anti-prostie biggrin.gif > natiunea va avea de suferit , de ce va avea de suferit? pai....atat timp cat cineva prefera sa asculte indemnul la betie , adulterism , superficialitate si ilegalitati nu stiu ce se va alege de tanara generatie
sad.gif

au uitat toti de pace , dragoste si buna-intelegere , au uitat toti de Bob Marley ?

nu , nu toti , dar cei care nu au uitat sunt insa in minoritate mellow.gif

mai am o luna de liceu si scapi de "baietatsii" ce-si aduc fufele la SAM cu Dacia plina de chitibusuri si Zgomotecu' din care rasuna tare Adrian Manelian .... cand termin eu orele happy.gif

--------------------
Dacia Berlina 1997, 1.4 L - B- -ICE
CHOKE!!!
on my exhaust smoke ! :))
+
ashu
post 19 May 2005, 23:25
Post #56

Membru erectil

Ce pot sa zic, mi-a mers la inima postul tau. Se pare ca totusi lumea nu s-a schimbat prea mult de cand am terminat eu liceul. Ma bucur sa vad ca elevii cu creier mai stiu inca sa asculte muzica. Cat despre cei de la profesionala, aia erau la fel de distrusi si acum 11 ani, cand am terminat eu liceul, si tot mizerii gen Cenusareasa sau ce era pe vremea aia ascultau.

--------------------
+
AND
post 19 May 2005, 23:49
Post #57

Membru autentic

Individul creste influentat de persoanele apropiate si cercurile sociale printre care se'nvarte ..nene , asta e! Cu toate ca eu ascult muzica de la Scorpions si Billy Joel la Vama Veche si altele , urasc manelele si tot ce simbolizeaza ele la noi in tara ; in acelasi timp , un baiat nascut si crescut in acelasi loc (dr taberei) si bloc ca si mine (copilarit impreuna etc) imi spune recent o aberatie de genul : " Mai.. daca nu stii sa apreciezi o manea , inseamna ca nu stii sa iubesti! " . Am ridicat spranceana , si am trecut mai departe! Ce puteam sa-i spun? Ca e prost? Ca e taran? Orice i-as fii spus , el tot manelist ar fii ramas!..asa ca m-am resemnat si nu am incercat sa-mi sprijin punctul de vedere sad.gif . Ce era de facut domnu ashu? Unii daca nu mai pot fii "salvati" , de ce sa incerci?

This post has been edited by AND: 19 May 2005, 23:51

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
ashu
post 19 May 2005, 23:54
Post #58

Membru erectil

Ce era de facut? Pai sa-i arati ca stii sa iubesti, iubindu-l putin in gura, vreo 10 minute. rolleyes.gif

--------------------
+
AND
post 19 May 2005, 23:56
Post #59

Membru autentic

Nici o problema , il prind maine! ph34r.gif

This post has been edited by AND: 19 May 2005, 23:57

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
Bobo
post 20 May 2005, 09:08
Post #60

Membru autentic

ashu tu esti optimist, io insa nu sunt.. atat timp cat pe toate canalele media esti bombardat in nestire cu retardati, e ft. greu sa te mentii pe o linie.. doar daca ai o familie care iti da o educatie buna, si daca ai niste gene sanatoase ca sa zic asa.. altfel, te ia valul instant, nu ai cum sa rezisti;

numai manelisti, ciao darwin, meme stoica, becali, dragomir, etc...o iei razna..
iar daca ai tai acasa uita tv deschis pe vreo emisiune d-asta, tu copil fiind ai pus-o...

--------------------
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 08:12
Forum Renault