Despre poporul roman si muzica "populara", comentarii dupa melodia cu "Loganul"
![]() ![]() ![]() |
Despre poporul roman si muzica "populara", comentarii dupa melodia cu "Loganul"
teodor |
![]()
|
||
. Group: Members Posts: 176 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Passat 4Mot 2.0TDI
SLZ 1,9 Diesel
2006
- BZ-xx-www M-am trezit Luni si m-am gandit Marti sa ma duc Miercuri la munca...Da` cand am vazut Joi ca vine Vineri, ce dreaq` sa caut Sambata la munca...cand Duminica e zi libera ...
|
|||
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
ashu, nu sari la gatul omului, ca as vrea sa-l vad si eu pe Sting cantand hip-hop.
Asa, scuza-ma, dar prefer la orice ora Analia Selis si Directia 5 in loc de Boyzone sau alte paragladine. Mai, muzica romaneasca s-a ridicat mult - incredibil de mult - in ultimii ani. Imi aduc aminte cu oroare vremurile in care muzica romaneasca = "fetitele sunt goale" si alte aberatii de gen. 3rei sud-est erau parfum. Hai sa nu o scoatem acum ca numai romanii au muzica de toata jena, ca iti dau eu niste mostre daca vrei neaparat. Si nici nu cred ca trebuie sa apelez la necunoscuti, probabil ca gasesc niste versuri foarte potrivite si la Eminem. |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
"nu ii condam pe cei care o asculta, cel putin canta in romaneste,..."
Asta-i cel mai tare argument pro manele; uite la asta nu m-am gindit; poate Pruteanu sa o fi facut (din punct de vedere al limbii romane) dar si el e anti manele (muzical vorbind) ...... Of, of, mai, mai..... ashu vezi ca der wunderkind se cheama acum Adi de Vito; salamul a a ramas insa salam ![]() This post has been edited by costi: 17 May 2005, 11:03 |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
ba sa avem pardon, la francezii muzica rock si rock pop e la mare cinste, de fapt in Fr au facut cariera si vand pe rupte americani ca Jeff Buckley sau Ben Harper, rockeri care daca nu era Franta ar fi inchis taraba...si rockeri francezi au stilul lor, va recomand un din tanara generatie un nea' Stephan Eicher...acum in Fr s-au mai prostit (in noua generatie sunt africani si arabi de origine melteana) si a ajuns hip-hopul la moda (NRJ)...dar inainte cel mai ascultat radio era RTL2 (pop.rock).
|
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
teodor |
![]()
|
Daca ar fi dupa mine astia cu manelele ar murii de foame, cum naiba a prins aceasta speta de manea la noi nu stiu, acu 2 ani merg si eu la padure de 1 mai sau a cu 3 ani, iar imi joaca feste memoria, si in toate masinile care erau pe acolo numai manele, gratar si manele asta ar fi un slogan bun pt. astia de la protv.....
![]() ![]() |
--------------------
Passat 4Mot 2.0TDI
SLZ 1,9 Diesel
2006
- BZ-xx-www M-am trezit Luni si m-am gandit Marti sa ma duc Miercuri la munca...Da` cand am vazut Joi ca vine Vineri, ce dreaq` sa caut Sambata la munca...cand Duminica e zi libera ...
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
teodor |
![]()
|
pai la cat costa un gratar....
|
--------------------
Passat 4Mot 2.0TDI
SLZ 1,9 Diesel
2006
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
vv, io ma legam de argumentul cu cantatul in romaneste. N-are nici o legatura limba in care e un cantec sau altul cu calitatea sa, aia vroiam sa zic.
Cat despre evolutia muzicii romanesti, io cred ca traim in universuri paralele, de poti sa zici asa ceva. Muzica cea mai buna in Romania s-a facut cam intre 90 si 94. Era putina dar de calitate. Acuma e plin-plin de grupuri si grupulete dance, tot felul de parasute care-si fac trupe, nu mai au de mult nici o legatura cu muzica. Plus manelele omniprezente. Era parfum nene cand eram io in liceu, in principal numai trupe rock, si alea bune. |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
Charlton |
![]()
|
![]() ان سيارتي ك Group: Members Posts: 366 Joined: 18 February 05 From: Gugulania ![]() |
Ceau Ashu , ai dreptate , cand eram junior mergeam la concerte , si chiar aveam autografe de la trupe bune : Metropol , Compact , Rosu si Negru etc.
In general era muzica "lucrata" , prea putin electronica ( mai mult la orga ) , ori acum cu un calculator faci c-am de toate . |
--------------------
Dacia Logan
Preferance
2005 /
- CS-05-FUB Batranul marinar cu alge in barba si scoici pe burta.
GPS...chinezarie da' bun. |
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Bai frate si veneau staruri si trupe tari in concerte ma!
Mai tineti minte? Cine mai tine minte "ECO-POP-ROCK" de prin 91-92.? Dar in 1994 concertul ala maraton de 3 zile unde au venit Ramazzoti, Cocker si nu mai stiu cine..Tom..zdamasii Si cate si mai cate..m-am dus si la Scorpions si a fost misto! La dracu pana si putafripta asta de miseljacson in 91 si 93 a facut valuri (mai tineti minte poza cu nea Nelu de brat cu superstaru?) Acuma? cine vine la noi? Surorile bradars, cu un amplu repertoriu de 3 "cuchealapaia" si 5 "aserehe", ori cazaturi de prin anii 1913 toamna sau toate "Gonzesele" din telenovele... Macar daca venea madam Sony Music, da' a venit ailalta la care nici sa te duci sa te uiti strict la ea nu avea sens Unde sunt concertele Iris, Compact (ma rog...), Celelalte Cuvinte, Andries, |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
mil |
![]()
|
Andrei le-ai mestecat rau...pe rand:
- concertul cu Cocker, Ramazotti si Rod Stewart + Timpuri Noi + Holograf (in deschidere) a durat 1 zi in '94...tin minte ca era o caldura pe 23 de mureai si tot ce se gasea de baut era coca cola la pahare de hartie de 0.33...dupa ce terminai instant beutura, il aruncai pe jos si lumea le calca in picioare. Cand a cantat Cocker...un destept a inceput sa le culeaga si sa le arunce in sus...apoi s-a luat dupa el tot stadionul de nu mai puteau aia de la Tele 7 sa filmeze concertul de pe turn...a fost tare misto, cand a plecat Cocker a zis f. sincer ca publicul a fost de nota 15 ca nu a mai vazut asa feed-back in viata lui, asta desi a aruncat unul cu o minge de tenis de aproape l-a nimerit, si asta cand canta pe scena. Mare profesionist n-a miscat un muschi a stat stana. - MJ a avenit in 92 si in 96 - EcoPopRock era mai muilt pentru trupe mici, prilej de betie cu gasca...de ex. starurile erau Altar, eu el putin nu stiu sa fi fost prea vestit - Ce facea Ciubuc si GD Total Service (Zone Records actualmente) se cheama simplu Rock 90, 91, 92, 93 si chema seara trupe romanesti si in inchidere strainezi: Uriah Heep, Jetro Thull, Scorpions, Asia altele mai mici Dar concertele Phoenix din 91, 92, 94, 96, 98, 2000...am si acu o jumate plezna de la bateria lui Tandarica ehei, intr-o vreme firmele de tigari se bagasera cu rockul erau galele assos, camel, gauloises...acum nu stiu de ce au disparut, fac toate panotaj. Dar au fost vremuri de aur pentru rock la noi...asta e...da' astia saracii de sunta cum la liceu si au alternativa Guta sau ASIA nu-s mai de plans? |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
asarban |
![]()
|
Important e ca ai prins ideea!
Da zau ca ala cu Rod ..alea alea.( ce mi-e Rod ce mi-e Tom..la varsta mea..) parca a tinut 3 zile.. Sau sunt eu ca in bancu cu Bula pe balcon si fulgerele de foc... |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
care coane?
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Marius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 13 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Domnu' avocat, v-ati apucat de tras jointuri ?
![]() |
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
mil |
![]()
|
zi bancul ca nu e of topic si iti spun dupa
![]() |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
asarban |
![]()
|
Bula statea pe balcon si tragea un joint
Admira peisajul cand la un moment dat vede o dara de foc pe cer. Oaaau! Ce spectaculooos. Dupa putin timp iar o dara de foc...oaaau ce misto... Dupa inca putin timp inca una.. Asta intra repede in casa si ii intreaba pe ai lui: maaamaa ati vazut darele alea de foc de pe cer? La care ma-sa: Bula mama, unde ai fost 3 zile ca nu mai stiam nimic de tine.,.. |
|
|
Bobo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 756 Joined: 24 October 02 From: Bucuresti ![]() |
adevarate vremuri trairam, ca sa zic asa...
ce chestie.. prima data cand am auzit manele, a fost in fac., cand am scapat un accelerat spre buzau si am luat un personal; si se urcau baietii care coborau la mizil, avand casetofonul pe umeri.. nici prin gand nu-mi trecea ca o sa aud la tv chestiile astea... sau erau afisele cu adi copilu, vali vijelie, etc si ma intrebam cine pielea mea se duce la astia.. eram naiv rau... adica prost de tot ca sa zic asa.. |
-------------------- |
|
Marius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 13 October 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
mil |
![]()
|
dupa ii spun daca e ca in banc sau nu...raspuns, nu e...ca el a ssta o zi la concert si i s-au parut ca trei...e drept ca si eu mi-l aduc aminte f. clar desi au trecut mai bine de 10 ani...bravo d-le Avram ati dilatat timpul...sper sa nu faceti la fel si cu cel petrecut in puscaria din Germania.
|
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Dati repede pe PROTV!!! Canta Guta o manea in franceza!
|
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
E si asta o poligloaba?
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Cred ca habar n-avea ce canta. E vorba de Guta ala mic, nu de "maiahi". Si hitul se cheama "Mon amour". Apropo, sa stiti ca s-a tuns singur, dupa modelul vazut in Germania.
|
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(C.M. @ 18 May 2005, 18:48) Vedeti ce face globalizarea? O sa tampim intreaga planeta. Tot globul o sa vorbeasca limba romaneste, si nu oricare, ci aia de cartier. Singura muzica disponibila va fi maneaua, dar numai in romana, ca alea in franceza si alte limbi au fost de tranzitie, pentru a castiga ascultatori de peste granita. Apocalipsa mai. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
costi |
![]()
|
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
..IcemaN.. |
![]()
|
![]() membru drept superior Group: Members Posts: 38 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti-Dristor ![]() |
imi expun si eu parerea aici !
![]() Eu sunt inca in liceu (Gr Sc Nichita Stanescu) la zi , mate-info....si vreau sa spun ca educatia primita la scoala <si nu numai> are un impact f mare in preferintele ,muzicale ale unui tanar liceean. Negru pe alb.... cei care invata la zi <cursuri de liceu cu profil teoretic> , mate-info , stiinte ale naturii etc... au din punctul meu de vedere preferinte muzicale demne de luat in seama <cel putin 75 % dintre ei> si aici ma refer la rock...romanesc <Phoenix , Cargo , Vama Veche, Vita de Vie etc> precum si rock de afara <GNR , AC/DC,U2 , Coldplay etc..> printre care de altfel ma numar si eu ![]() in schimb.... cei de la liceu cursuri zi profil tehnic si SAM<ex-profesionala> isi pocnesc degetele pe manele asculttate la telefonj , scuipa semintele inntr-o veselie , nu-s in stare sa faca acordul intre subiect si predicat , tona de gel in cap , pantofii lacuiti<gen coarne de traur ![]() unde vreau sa ajung.... atat timp cat parintii acasa vor savura incultura unor retardati , si invatamantul nu va sustine o campanie anti-manele <putem sa afirmama de asemenea anti-prostie ![]() ![]() au uitat toti de pace , dragoste si buna-intelegere , au uitat toti de Bob Marley ? nu , nu toti , dar cei care nu au uitat sunt insa in minoritate ![]() mai am o luna de liceu si scapi de "baietatsii" ce-si aduc fufele la SAM cu Dacia plina de chitibusuri si Zgomotecu' din care rasuna tare Adrian Manelian .... cand termin eu orele ![]() |
--------------------
Dacia
Berlina
1997, 1.4 L
- B- -ICE CHOKE!!!
on my exhaust smoke ! :)) |
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Ce pot sa zic, mi-a mers la inima postul tau. Se pare ca totusi lumea nu s-a schimbat prea mult de cand am terminat eu liceul. Ma bucur sa vad ca elevii cu creier mai stiu inca sa asculte muzica. Cat despre cei de la profesionala, aia erau la fel de distrusi si acum 11 ani, cand am terminat eu liceul, si tot mizerii gen Cenusareasa sau ce era pe vremea aia ascultau.
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Individul creste influentat de persoanele apropiate si cercurile sociale printre care se'nvarte ..nene , asta e! Cu toate ca eu ascult muzica de la Scorpions si Billy Joel la Vama Veche si altele , urasc manelele si tot ce simbolizeaza ele la noi in tara ; in acelasi timp , un baiat nascut si crescut in acelasi loc (dr taberei) si bloc ca si mine (copilarit impreuna etc) imi spune recent o aberatie de genul : " Mai.. daca nu stii sa apreciezi o manea , inseamna ca nu stii sa iubesti! " . Am ridicat spranceana , si am trecut mai departe! Ce puteam sa-i spun? Ca e prost? Ca e taran? Orice i-as fii spus , el tot manelist ar fii ramas!..asa ca m-am resemnat si nu am incercat sa-mi sprijin punctul de vedere
![]() This post has been edited by AND: 19 May 2005, 23:51 |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
ashu |
![]()
|
Ce era de facut? Pai sa-i arati ca stii sa iubesti, iubindu-l putin in gura, vreo 10 minute.
![]() |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Nici o problema , il prind maine!
![]() This post has been edited by AND: 19 May 2005, 23:57 |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
Bobo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 756 Joined: 24 October 02 From: Bucuresti ![]() |
ashu tu esti optimist, io insa nu sunt.. atat timp cat pe toate canalele media esti bombardat in nestire cu retardati, e ft. greu sa te mentii pe o linie.. doar daca ai o familie care iti da o educatie buna, si daca ai niste gene sanatoase ca sa zic asa.. altfel, te ia valul instant, nu ai cum sa rezisti;
numai manelisti, ciao darwin, meme stoica, becali, dragomir, etc...o iei razna.. iar daca ai tai acasa uita tv deschis pe vreo emisiune d-asta, tu copil fiind ai pus-o... |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 08:12 |