spalator parbriz
![]() ![]() ![]() |
spalator parbriz
sergiu-iulian |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.103 Joined: 16 December 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 Confort
- Ms 64 GVS DACIA =>Daca Ai Cap Ia-ti Alta!!!
|
|||
avram1987 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 12 October 08 From: Galati ![]() |
eu am luat de logan cu 5 lei bucata din vitan Fata de alea stoc sunt mult superioare uda tot parbrizul si combinate cu un set de stergatoare plate de 20" curat tot parbrizul
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001
- VS-85-XXX Dacia SuperNova .............Culoare Verde JAD
Ai venit la mine intr-o noapte calduroasa de vara, te-ai lipit de mine |
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
@serviccom: inainte de a infirma spusele altui coleg, documenteaza-te. Din fabrica furtunul pentru duza din stanga (cum te uiti spre motor) este trecut pe langa aeroterma in partea de jos. Duza nu este la o inaltime atat de mare fata de vasul pentru lichid, astfel incat in curbe, atunci cand parchezi masina in panta, si mai ales cand vasul pentru lichid este aproape plin, apa intra in balans si evident iese direct pe duza.
Sa nu uitam ca duzele de super nova au orificiu mare, lucru care faciliteaza curgerea apei. Prin schimbarea traseului duzei din stanga (cum te uiti la motor) prin capota, si scurtarea furtunelor, creste debitul si nu mai curge apa prin duza, bineinteles daca se pun si duze de logan. demo.jpg ( Size: 443.64k ) Number of downloads: 431 @sergiu. De la unul din magazinele de piese auto de pe str. Muntii Carpati din sectorul 5. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
sergiu-iulian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.103 Joined: 16 December 07 ![]() |
@Maskatu,nu ma poti ajuta si pe mine cu un set?
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
2003 Confort
- Ms 64 GVS DACIA =>Daca Ai Cap Ia-ti Alta!!!
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Nu vreau sa fiu inteles gresit, eu doar incerc sa justific fenomenul. In primul rand duzele sunt ceva mai sus ca nivel decat nivelul vasului, fie el chiar si in panta sau curba, au cativa cm, iar lichidul nu urca, el numai coboara sau se mentine la acelasi nivel. Daca scurtezi furtunul presiune nu poate creste, aceasta creste doar daca se modifica dimensiunile duzelor, nu cunosc definitia presiunii si nici nu vreau sa ma uit in cartea de fizica.
Asta ar insemna ca daca scurtezi conductele de benzina, creste presiunea in rampa? In mod sigur ca daca masori presiunea chiar la iesirea din pompa, aceasta va avea aceeasi valoare ca si in rampa. Sunt masini cu spalator pe luneta, iar pompa e la motor in acelasi vas ca si pentru parbriz, sau sunt pompe duble, iar furtunul duce pana in spate, iar presiunea e aceeasi ca si pe fata. Ceea ce cred eu despre picurarea pe capota din duze, e zic ca se petrece altceva. In momentul in care ai intrerupt comanda de sprit, in duze ramane lichid, e logic, iar in timpul mersului datorita curentului de aer lichidul e absorbit din duze si picurat pe capota, asta cred eu. La urma urmei nu cred ca se poate numi asta o problema, faptul ca iti picura din duze cateva picaturi, se fim seriosi. 9 Apr 2010, 19:33: Sa nu ziceti ca sunt pesimist, o sa incerc si eu sa trag furtunul pe acolo si sa il scurtez, lasa si la mine dare amandoua, dar nu ma deranjeaza, am crezut ca din cauza ca dau sprit, iar cand se opreste jetul mai picura si pe capota si se scurge in jos, iar in combinatie cu praful se vede darele alea. Repet nu o consider o problema. This post has been edited by serviccom: 9 Apr 2010, 18:33 |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
GrOzOy |
![]()
|
![]() Membru cu Dacie ! Group: Members Posts: 839 Joined: 8 September 09 From: Ramnicu Sarat,Buzau ! ![]() |
La mine ce-a din dreapta nu picura ... curge chiar si pe langa duza nu da ci din ea curge . Am observat ca nu are duzele ei ... Acestea au cate 2 si au si leduri
![]() Am studiat mai atent circuitul si am facut si eu mare lucru in 2 min ![]() ![]() ![]() Attached thumbnail(s) DSC03151.JPG ( Size: 321.03k ) Number of downloads: 446 DSC03152.JPG ( Size: 351.73k ) Number of downloads: 424 DSC03158.JPG ( Size: 165.57k ) Number of downloads: 413 DSC03159.JPG ( Size: 140.55k ) Number of downloads: 394 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 , fara piele :D
- BZ 52 MTG Cazan Romanesc !
Pasionat de fiarele vechi care merg mai spectaculos ca plasticele de ultima generatie ! |
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Am facut si eu jongleria cu furtunul ala si l-am ridicat sus si l-am fixat de grila cu 3 coliere zimtate. Nu mai picura de loc pe capota nici unul, ca nu se mai vad urme, deci Maskatu a avut dreptate. Dar a aparut ceva care nu prea imi place, duza din dreapta pleaca cu o mica intarziere, inainte nu imi faccea asa, plecau (stropeau) instantaneu ambele. Fenomenul cu picuratul nu prea l-am inteles, cum nici pe asta. Voi ce ziceti?
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
Fishy |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 27 September 09 From: Bucuresti ![]() |
Muta t-ul cum a zis maskatu si nu o sa iti mai plece cu intarziere.
La fel imi facea si mie dupa ce am trecut furtunasul prin capota iar prin mutarea t-ului s-a rezolvat. Tot are o fractiune de secunda intarziere fata de cel din stanga, doar na cel din stanga este imediat cum vine jetul, insa acea fractiune daca nu esti atent nici nu o observi. PS: ce naiba are ora la forum cand postezi? Este in urma cu o ora ![]() This post has been edited by Fishy: 24 Apr 2010, 00:02 |
--------------------
Dacia
SuperNova Rapsoide
2001
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
@serviccom:
In primul rand, cu traseul scurtat, presiunea va ramane oricum aceeasi, debitul fiind cel care va creste. In al doilea rand distanta de la capota (capota inchisa) pana sus in buza rezervorului pentru spalat parbriz nu este mare deloc, si in mers apa intra in balans pentru ca circuitul nu este etans, duzele avand acele gaurele prin care iese apa, si evident ele nu sunt inchise ermetic, astfel incat apa sa nu poata iasa. Ce spui tu nu are nici o logica. Nu sunt picaturi care se preling din duza. Este lichid in toata regula care se scurge din duza dreapta. Daca ar fi asa, de ce nu se "preling picaturile" si din duza din stanga? Adica cea din dreptul rezervorului? Simplu... pentru ca duza este sus si nu are apa cum sa intre in balans. Eu de cand am scurtat traseul si am mutat t-ul + adaugarea duzelor de logan care au orificiul mai ingust, am scapat de scurgerile de pe capota, si evident a crescut si DEBITUL. Ma bucur ca ai reusit sa faci ce am tot spus, si ai obsevat ca am dreptate. La mine ambele duze pleaca impreuna. Sigur ai montat traseul corect? T-ul trebuie mutat sus langa duze stanga. Deci va veni furtun de la pompita, ajunge in T langa duze stanga. Din T pleaca furtun de 3-4 cm in duza stanga, si tot din T pleaca furtun spre duza dreapta (cea indepartata). Furtunul sa fie cat mai scurt si bagat prin capota. Apropo... duze de logan ai pus? Duzele din fabrica sunt proaste. @GrOzOy: Daca vrei sa faci o treaba buna, muta furtunul de la diuza din dreapta (cea indepartata) prin capota, taie furtunul si muta t-ul sus langa duza din stanga. Gasesti explicatii in topic mai in urma. Si eventual schimba panaramele alea de duze cu leduri care sunt de prost gust. Pune-ti duze de logan si lasa improvizatiile astea cocalaresti. Arata mult mai frumos cu duze de logan. @Fishy: Nu are nimic.... My controls> Options (board settings) > bifezi "Is daylight saving time in effect?". |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
serviccom |
![]()
|
Ideea e ca inainte imi curgeau amandoua, acum s-a potolit, dar imi pleaca cu intarziere cea din dreapta (mica dar mi se pare naspa). Am scurtat furtunul ala care pleaca in dreapta si l-am ridicat sus prinzandu-l cu 3 coliere zimtate de tapusele alea de la grila. Teul nu l-am mutat. Nu cred ca am strans prea tare colierele alea, o sa fac si o poza cu smecheria, poate am gresit ceva. Am duzele ei, dar daca nu sunt scumpe cele de logan si merg, o sa iau din alea.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
cam 5 lei bucata e o duza de logan ( e la fel ca la megane) trebuie doar sa tai putin din ele cu un cuter ca sa intre si iti poti modifica si furtunasele cu T ul ala cum a zis si Maskatu si daca faci asa o sa poti si scurta aprx 50 cm din cel de pe dreapta daca muti t-ul, eu asa am facut si e mult mult mai bine
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
serviccom |
![]()
|
Multumesc domnilor, asa fac.
This post has been edited by serviccom: 24 Apr 2010, 20:10 |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
si sa vezi se spala diuzele de logan am si eu asa ceva si se merita .
This post has been edited by djasu82: 26 Apr 2010, 13:34 |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
cu astea duble intradevar speli parbrizu, iar cu alea stoc doar stropesti putin si mai mult il murdaresti
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
Maskatu |
![]()
|
Pe langa faptul ca il spoiesti pana apuca se se ude bine, il mai si zgarii foarte frumos....
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
serviccom |
![]()
|
Ok am inteles, nu as vrea sa-l zgarii, deocamdata e perfect, multi ma intreaba daca l-am schimbat acum
![]() |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
Maskatu |
![]()
|
Eu l-am mai polishat cu scratch removere dar nu prea au avut efect.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
GrOzOy |
![]()
|
![]() Membru cu Dacie ! Group: Members Posts: 839 Joined: 8 September 09 From: Ramnicu Sarat,Buzau ! ![]() |
@Maskatu : Duzele astea au fost pe masina cand le-am cumparat , ledurile sunt deconectate iar aceste duze spala excelent ... imi arunca foarte mult pe parbriz ( in iarna asta am facut plinu in spalator de vreo 2 -3 ori deci arunca mult si bine) iar de cand am facut treaba aia din pozele de mai sus stergatorul din dreapta care curgea inainte acum sa linistit. Cand o sa am timp o sa mut teul acela sus langa capota si sa vad ce pot face cu furtunasul acela prin capota ca din cate am obs nush cum l-ati bagat voi prin capota .. O sa studiez eu mai cu atentie ! Salut
|
--------------------
Dacia
SuperNova
Pasionat de fiarele vechi care merg mai spectaculos ca plasticele de ultima generatie ! |
|
Maskatu |
![]()
|
Pune duze de logan daca vrei jet puternic, fara risipa prea mare de apa.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
GrOzOy |
![]()
|
Sincer, crede-ma ca este foarte puternic jetu lor , au cate 2 tasnitori si arunca pe tot parbrizul deia eram curios daca stie careva ce si cum se numesc ca sunt tare bune fata de cele stock si mai ales ca are si leduri
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
recomand stergatoarele "champion" nu fac reclama din astea am pe masina le-am pus dupa ce mi-am schimbat parbrizul sa nu-l mai zgaraie pe asta nou, nu-s cele mai ieftine, se gasesc in hiper-marketuri, chestia la ele e ca pe langa ca sterg si curata bine nu zgaraie cand e uscat si prafuit parbrizul, am diuze stock care stiti cum sunt, am in plan sa le schimb...
This post has been edited by danciusergiu84: 27 Apr 2010, 08:11 |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
QUOTE(GrOzOy @ 26 Apr 2010, 22:12) Sincer, crede-ma ca este foarte puternic jetu lor , au cate 2 tasnitori si arunca pe tot parbrizul deia eram curios daca stie careva ce si cum se numesc ca sunt tare bune fata de cele stock si mai ales ca are si leduri ![]() ![]() Am avut pe 1310 si da arunca cum trebuie poate prea mult zic eu ![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 12:45 |