DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages « < 2 3 4 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Belea cu Romtelefon

Marty
post 13 Jun 2012, 06:43
Post #91

Membru cu privire de ansamblu

Group: Members
From: Corbu

Mi-a venit o idee... Eu nu pot sa fac o plingere penala si sa-i reclam p-astia pentru santaj? nedumerire.gif S-au exprimat in scrisoare ca "ddaca nu platesc pina pe 16 Iunie, isi rezerva dreptul de a ma da pe lista de rau platnici". Din punctul meu de vedere, contractul este reziliat din luna Februarie, din punctul lor de vedere, desi se declara toti surprinsi si nu inteleg de ce, contractul meu este inca in vigoare si mi se emit facturi in pofida faptului ca cererea de reziliere are data, numar si tot ce mai trebuie.

13 Jun 2012, 07:21:
Hai ca devine si mai haios.... Cererea de reziliere a fost inregistrata pe 16 Februarie, a fost inregistrata si s-a reziliat contractul pe 16 Mai si ultima factura a fost emisa pe... 18 Mai. 04.gif
Astia-s mai prosti ca nuaptea, sa dea dracu'!!!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

This post has been edited by Marty: 13 Jun 2012, 07:21

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Markos
post 13 Jun 2012, 07:40
Post #92

fost programator

From: Scursurești Vale

Poate c-au descoperit fo sumă de plata pe 16 mai, d-aia..

This post has been edited by Markos: 13 Jun 2012, 07:40

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
tribunul
post 13 Jun 2012, 11:10
Post #93

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

QUOTE(Marty @ 13 Jun 2012, 07:43)
Hai ca devine si mai haios.... Cererea de reziliere a fost inregistrata pe 16 Februarie, a fost inregistrata si s-a reziliat contractul pe 16 Mai si ultima factura a fost emisa pe... 18 Mai. 04.gif
*

in mod normal nu-ti reziliaza contractul pana nu platesti tot, inclusiv pe luna in curs.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
klaus
post 13 Jun 2012, 11:19
Post #94

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

scrie undeva (in legi, in contract) ca nu se pot emite facturi pentru datorii anterioare rezilierii contractului dupa ce s-a reziliat contractul?
Ca alea tot datorii sunt, rezilierea nu anuleaza si datoriile.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
tribunul
post 13 Jun 2012, 11:35
Post #95

Nu-ti reziliaza contractul pana nu platesti tot, daca i-au reziliat contractul de unde sa mai apara sume restante de plata.

--------------------
+
klaus
post 13 Jun 2012, 11:49
Post #96

步步

Una-i notiunea de "reziliere" si alta e notiunea de "datorie de plata".

Altfel matale cand te duci la asigurator sa-ti plateasca vreo dauna ala zice: reziliem, si nu mai am sa-ti dau nici un ban.

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
drakuxxx
post 13 Jun 2012, 16:10
Post #97

Membru

Am eu un var de al meu, care a reziliat contractul cu Romtelefonul acum vreo 10 ani cu totul platit la zi. Dupa 5 ani de la reziliere i-a venit o factura de plata cu tot cu penalitati, iar dupa alti 5 ani i-a mai venit inca una. Bineinteles ca tot el a trebuit sa le demonstreze alora cu multa putere de convingere ca nu mai are abonament la ei de mult timp, si intr-un final si-au dat seama aia ca e greseala. Acum el isi asteapta periodic factura de la abonamentul Romtelecom pe care nu il are de fapt.

--------------------
Opel Zafira 2006, 1.9
+
Markos
post 13 Jun 2012, 18:01
Post #98

fost programator

Cine nu primește facturi RT nu există sleep.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
corbex
post 13 Jun 2012, 18:03
Post #99

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Cine le plateste exista, dar degeaba.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
tribunul
post 13 Jun 2012, 20:17
Post #100

QUOTE(klaus @ 13 Jun 2012, 12:49)
Una-i notiunea de "reziliere" si alta e notiunea de "datorie de plata".

Altfel matale cand te duci la asigurator sa-ti plateasca vreo dauna ala zice: reziliem, si nu mai am sa-ti dau nici un ban.
*

Am vrut sa reziliez contractul de la RCS si mi-au zis clar pana nu platesc si factura pe luna in curs nu mi-l reziliaza, deci daca platesc pe luna in curs, de unde sa mai apar restant.
Automat in factura de pe luna in curs, fiind ultima factura trebuie sa apara eventualele restante, daca sunt, si din moment ce achit ultima factura...

Faptul ca ei emit factura pe 20 si ultima zi scadenta este pe 30, deci daca platesc pe 21 apar restant in factura dar nu sunt, este o mare porcarie, dar s-au scos si cu asta si au bagat o steluta....posibil restant.

--------------------
+
klaus
post 13 Jun 2012, 21:31
Post #101

步步

utilizeaza pe viitor notiunea de "denuntare" nu de "reziliere" in discutiile cu furnizorii

--------------------
+
tribunul
post 13 Jun 2012, 21:53
Post #102

QUOTE(klaus @ 13 Jun 2012, 22:31)
utilizeaza pe viitor notiunea de "denuntare" nu de "reziliere" in discutiile cu furnizorii
*

Te legi de exprimare..."incetarea contractului" te multumeste?

--------------------
+
kato
post 13 Jun 2012, 21:59
Post #103

Membru autentic

From: barlad

nu cred ca stimabilul klaus trebuie sa fie cel multumit in cazul de fata. daca a sugerat o portita de scapare ca sa-ti fie mai bine in cazul in care se ajunge la un eventual proces cu furnizorul este o chestie buna zic eu. blush.gif

--------------------
renault scenic 2000 rxt - scenic III 1.6 dci - vs 05 glx vs 79 glx
+
klaus
post 13 Jun 2012, 22:09
Post #104

步步

QUOTE(tribunul @ 13 Jun 2012, 22:53)
Te legi de exprimare..."incetarea contractului" te multumeste?
*

Denuntarea e un act UNILATERAL, se pot masturba aia pana nu mai pot, ca nu "reziliaza" pana nu platesti etc.
De la data denuntului (ma rog, in functie de contract poate fi de la 30 de zile de la data denuntului), aia nu mai pot avea nici o pretentie in continuare, doar cele pana la data respectiva.
Am sa ma citez dintr-un post mai vechi pentru clarificarea notiunilor
QUOTE(klaus @ 16 Apr 2011, 13:13)
contractele isi inceteaza efectele ca urmare a:
- ducerea lor la indeplinire de ambele parti
- denuntul - unilateral de catre una din parti. Asta in general produce efecte gen penalizari sau alte obligatii, dar pt contractele cu persoane fizice exista prevederi legale care permit denuntarea fara probleme.
- revocarea - prin consimtamantul ambelor parti se desfiinteaza contractul
- rezilierea - desfiintarea contractului (cu executie succesiva - de ex cel de tv prin cablu, de telefonie) ca urmare a neexecutarii (culpabile) a obligatiilor de catre una din parti
- rezolutiunea - desfiintarea contractului cu executare dintr-o data (de ex. de vanzare-cumpararea) pentru neexecutarea culpabila a obligatiilor de catre una din parti.

Legat de denuntul in cazul persoanelor fizice, ce intra sub incidenta legilor de protectie a consumatorilor, denuntul se poate face oricand conform art. 84 din Lg. 296/2004 privind codul consumului, care instituie o exceptie de la regula generala (care interzice denuntul unilateral fara un motiv just si aplearea la denunt fara justiticare ar putea duce la acuzarea de "abuz de drept" si cererea de despagubiri pentru pagube etc). Dar la persoane fizice se aplica exceptia cu denuntul cand doreste consumatorul.
*

--------------------
+
tribunul
post 13 Jun 2012, 22:51
Post #105

QUOTE(kato @ 13 Jun 2012, 22:59)
nu cred ca stimabilul klaus trebuie sa fie cel multumit in cazul de fata. daca a sugerat o portita de scapare  ca sa-ti fie mai bine in cazul in care se ajunge la un eventual proces cu furnizorul este o chestie buna zic eu.  blush.gif
*

Cand vrei sa-ti inchizi un abonament de telefon, cablu, etc ... folosesti termenul de "denuntare unilatarela"? hai sa fim seriosi.
Sunt sigur ca stimabilul Klaus a inteles perfect de la inceput despre ce era vorba, dar cum ii sta in fire a simtit nevoia sa ... puncteze.

Termenul corect este "denuntare unilaterala" dar "popular" termenul folosit este "reziliere" sau vreau sa inchid.

Incetarea contractului, prin orice forma (reziliere, denuntare, etc...) ar trebui sa fie specificata in fiecare contract.

Si sa revin la subiect, nu este vorba de nicio portita de scapare ci doar de termenul folosit.

This post has been edited by tribunul: 13 Jun 2012, 22:54

--------------------
+
Markos
post 13 Jun 2012, 22:52
Post #106

fost programator

Deci dragoselu l-a denunțat pe Marty nedumerire.gif

--------------------
Reno Megan Privilej
+
klaus
post 13 Jun 2012, 22:57
Post #107

步步

cand te duci la "furnizor" si le spui de reziliere, aia, ca niste smecheri ce sunt, induc lumea in eroare ca rezilierea ar fi "de comun acord", ceea ce nu e adevarat.
D-aia, cand le spui un termen legal pe care ei nu il inteleg, o lasa mai moale cu "trebuie sa fiti la zi".
Experienta mea personala.
Daca te-am jignit cu ea, imi cer scuze, sa-mi editez postarile daca sunt asa de "in plus"...

--------------------
+
tribunul
post 13 Jun 2012, 23:12
Post #108

QUOTE(klaus @ 13 Jun 2012, 23:57)
cand te duci la "furnizor" si le spui de reziliere, aia, ca niste smecheri ce sunt,  induc lumea in eroare ca rezilierea ar fi "de comun acord", ceea ce nu e adevarat.
D-aia, cand le spui un termen legal pe care ei nu il inteleg, o lasa mai moale cu "trebuie sa fiti la zi".
Experienta mea personala.
Daca te-am jignit cu ea, imi cer scuze, sa-mi editez postarile daca sunt asa de "in plus"...
*

Cand te duci la furnizor si le zici de reziliere aia incep sa vada in ce conditii se poate face, si in functie de conditiile la care te incadrezi, te "reziliaza".
Din moment ce intrunesti anumite conditiile prin care se poate face incetarea unui contract, nu poate furnizorul sa faca cum are chef, trebuie sa te incadreze conform cu cele specificate DE EL in contract.

--------------------
+
klaus
post 14 Jun 2012, 07:39
Post #109

步步

In afara de contract, mai exista si niste legi de protectie a consumatorului. Care, in mod ciudat, sunt superioare juridic contractului...

--------------------
+
4 Pages « < 2 3 4
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 01:52
Forum Renault