Stiri pe scurt, -auto-
![]() ![]() ![]() |
Stiri pe scurt, -auto-
lucianac79 |
![]()
|
||
. Group: Members Posts: 153 Joined: 14 June 04 From: Roman,Iasi. ![]() |
Attached thumbnail(s) BMW_3_Series_1975_800x600_wallpaper_01.jpg ( Size: 56.87k ) Number of downloads: 1327 |
||
--------------------
Dacia
Logan
- .
Laureate 2010
|
|||
minny |
![]()
|
![]() Membru porcos Group: Members Posts: 1.217 Joined: 18 April 06 ![]() |
A aparut MCV prestige si in RO. Sursa.
|
--------------------
------
------
------
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.229 Joined: 13 October 06 ![]() |
studiu jd power germania
adevarata stire nu e ca dacia e peste multe marci la general ci ca Laguna e prima in segmentul ei ![]() |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
Highwayman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.874 Joined: 30 September 04 From: Marele sat numit Bucuresti ![]() |
Viitorul Citroen C3:
http://www.worldcarfans.com/109062420128/n...ing-for-dealers |
--------------------
-
-
Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005 "If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
|
|
Modus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.485 Joined: 21 August 08 ![]() |
Deloc nu imi place!!! Ala de dinainte desi avea un design clar indreptat spre publicul feminin arata foarte bine! Asta insa, mi se pare ca nu rimeaza deloc cu marca Citroen. Un C4 Picasso de dimensiuni liliputane nu e ce trebuie.
|
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
![]() ![]() Bai frate, inteleg ca tre sa foloseasca aceleasi linii la toate modele pentru a da un inteles manualului de identitate DAR NICI CHIAR ASA ![]() |
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
nu pot sa nu remarc lipsa de creativitate in ceea ce priveste jantele de aliaj de pe noul c3, ori e la moda ca toate modele sa aiba acelasi design la jante.
pentru cei care nu stiu la ce ma refer uitati-va la poza din lateral, cea in care se vad jantele cele mai bine, si apoi aici: http://www.daciaclub.ro/SURPRIZA-Dacia-San...147871-s90.html, la posturile 110 si 112. This post has been edited by slider2: 26 Jun 2009, 15:03 |
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu zic ca arata bine si nu e de ras...aia se cheama identitate de marca care pe la noi nu se mai gaseste, la noi se schimba designul total de la o generatie la alta si nu ramane decat sigla!
|
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
una e identitate de marca si alta e copierea aproape perfecta a designului modelului de clasa mai mare. nu este singurul caz oricum. acelasi lucru se poate observa la noul colt, la noua mazda 3...
|
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Ah...dupa tine daca unu face doua lucruri asemanatoare inseamna ca a copiat(a copiat de la el insusi)!
c5 este berlina, asta e o bulina cu haion umflata...unde vezi tu copiere, nu stiu! Pastreaza liniile de design ale fetei si spatelui dar asta e identitate de marca, lucru pe care astia de la citroen l-au avut mereu de-a lungul istoriei... |
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
exact asta am spus.. identitate de marca dar parca putin prea mult... Cand spun mini C5 chiar spun bine. Nu este vorba de modelul asta nou ci este vorba de modelul anterior (cu facelift / backlift)
![]() Design-ul jantelor de aliaj se mai gaseste si la BMW, Ford si Opel. |
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
szchymyk |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 27 June 09 ![]() |
a auzit cineva ca s-ar scoate taxa pe poluare cat de curand?
|
--------------------
opel
astra break
2002
|
|
black_alienware |
![]()
|
![]() B L K Group: Members Posts: 622 Joined: 15 November 07 From: Moreni ![]() |
http://www.curierulnational.ro/Eveniment/2...ifice+taxa+auto
Eu zic ca niciodata nu v-a fi scoasa taxa auto. This post has been edited by black_alienware: 28 Jun 2009, 12:11 |
--------------------
Renault
Scenic
- DB || B L K
2001/1.9DCI/102HP
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
http://www.news.com.au/heraldsun/story/0,2...64-2902,00.html
'Artistic' BMW promo cops spray for encouraging hoons LUXURY car manufacturer BMW has been left in a spin after its new "artistic" TV ad was banned for encouraging hoon driving. Australia's advertising watchdog outlawed the ad for a BMW convertible because driving stunts shown in the clip would break Australian road rule laws. The ad features the BMW Z4 coupe creating a giant artwork in a warehouse by driving with painted tyres, and includes the vehicle spinning its wheels and skidding [...] The ad sparked a backlash; one viewer told the Advertising Standards Bureau and Channel 9 the clip "would encourage car hoons to spin and burn their tyres." Cat de idiot trebuie sa fii ca sa interzici un ad pentru asta? Long live Australia, nanny state! |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
catal1n2000 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 16 May 08 ![]() |
"Renault has announced two new special editions, according to a company press release. The Renault Clio World Series and Renault Megane World Series will be shown off for the first time at Silverstone over the July 4th weekend. The Megane special edition will be available as both a hatchback and coupe."
Mai multe detalii aici: http://www.worldcarfans.com/109062620156/r...unveiled-for-uk |
--------------------
Toyota
Auris 1,33 VVTI
2010
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.492 Joined: 14 January 06 ![]() |
http://standard.money.ro/articol_101898/al...in_romania.html
Alcoa Fujikura reloca o fabrica in Romania QUOTE Producatorul de cabluri auto Alcoa Fujikura va inchide o fabrica din Cehia si va disponibiliza 790 de angajati, o parte din productie urmand sa fie transferata in Romania, a declarat seful sindicatului KOVO, Josef Stredula. Inchiderea este planificata pentru finele lunii septembrie, cand majoritatea angajatilor vor parasi compania. Alcoa Fujikora detine in Romania o fabrica, in judetul Arad, care asambleaza retele de cabluri pentru Ford, Audi si VW. (Mediafax) |
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
catal1n2000 |
![]()
|
Noul Chevrolet Spark/Matiz.
591411.jpg ( Size: 46.31k ) Number of downloads: 746 4749179.jpg ( Size: 46.85k ) Number of downloads: 753 Sursa: http://www.worldcarfans.com/109062920181/m...as-daewoo-matiz |
--------------------
Toyota
Auris 1,33 VVTI
2010
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
Dacia pregateste un monovolum si o berlina medie
Dacia va lansa in urmatorii doi ani o berlina medie si un monovolum compact, acestea urmand sa completeze gama constructorului roman. Informatiile au fost publicate de un blog spaniol. Spaniolii de la Autoblog.es scriu astazi, intr-un material dedicat viitorului marcii Dacia, despre faptul ca producatorul roman vizeaza imbogatirea ofertei actuale, care curpinde cinci modele, cu cel putin inca trei versiuni de caroserie. Daca SUV-ul este deja asteptat si va fi lansat fie in toamna sau primavara, la Frankfurt sau Geneva, spaniolii sustin ca Dacia isi va baza gama pe inca doua modele, care vor reprezenta punctul de plecare din punctul de vedere al pretului in segmentele lor. Este vorba de un monovolum compact, ale carui dimensiuni ii vor merite acestuia sa intre pe piata in acelasi segment cu noul Kia Soul, dar si de o berlina medie care se va situa peste Logan ca dimensiuni si care va ataca segmentul cunosut mai ales prin Passat, Insignia, Accord sau Mondeo. Conform sursei citate de blogul spaniol, noile modele vor pastra caracteristicile clasice ale gamei Dacia, urmand sa se prezinte pe piata cu un raport calitate-pret foarte avantajos. Apropo de pret, viitoarele generatii Logan si Sandero vor beneficia, spun ibericii, de o reducere de pret de "cateva sute de euro" datorata scaderii costurilor de productie. http://www.automarket.ro/stiri/dacia-prega...edie-22352.html http://es.autoblog.com/2009/06/27/dacia-po...ina-medio-alta/ http://es.autoblog.com/tag/Dacia+Duster/ http://www.portalautomotriz.com/content/2/...00/format/html/ |
--------------------
...
...
... “The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci. |
|
boga81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 313 Joined: 18 September 08 From: Bucuresti ![]() |
F1/ Alonso la Ferrari, anuntul oficial in septembrie
http://sport.hotnews.ro/stiri-motor-587294...-septembrie.htm |
--------------------
Suzuki
SX4 1.6 4x4 Navi
- ex: '08, Sandel 1.5 dCi MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm
Gone CrAzY! Back soon... |
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Un interviu cu Stephen Norman (Global Marketing Director în cadrul Renault) care ne relevă strategia adoptată de Dacia și Renault în ceea ce privește bugetele …
Articolul este aici. |
--------------------
Dacia
Duster
- RO 44 AWD
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
fansuv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 545 Joined: 28 March 09 ![]() |
DACIA= IKEA= ieftin si foarte util.
http://www.sfin.ro/articol_16784/„eu...kea”.html "Eu văd Dacia un brand precum Ikea” publicat in Auto pe 28 Iunie 2009, 18:00 Interviu cu Stephen Norman, Global Marketing Director în cadrul Renault Stephen Norman este un nume în marketingul mondial și în special în cel din industria auto. Parcursul său în cadrul unora dintre cele mai importante companii auto europene demonstrează acest lucru, iar reușita conducerii Renault de a-l transfera nu poate fi decât apreciată. Vizita pe care a făcut-o în România ne-a oferit șansa de a realiza un scurt interviu, unul pe care am preferat să-l axăm pe detaliile tehnice ale activității sale. Și asta cu atât mai mult cu cât Norman nu a participat de la bun început la Programul Logan, demarat de Renault la sfârșitul anilor ’90-începutul anilor 2000, ci și-a luat în primire jobul abia când Logan se apropia de face-lift, iar Sandero era aproape gata de lansare Stephen Norman este un nume în marketingul mondial și în special în cel din industria auto. Parcursul său în cadrul unora dintre cele mai importante companii auto europene demonstrează acest lucru, iar reușita conducerii Renault de a-l transfera nu poate fi decât apreciată. Vizita pe care a făcut-o în România ne-a oferit șansa de a realiza un scurt interviu, unul pe care am preferat să-l axăm pe detaliile tehnice ale activității sale. Și asta cu atât mai mult cu cât Norman nu a participat de la bun început la Programul Logan, demarat de Renault la sfârșitul anilor ’90-începutul anilor 2000, ci și-a luat în primire jobul abia când Logan se apropia de face-lift, iar Sandero era aproape gata de lansare. Indiscutabil, viziunile sale de marketing își vor pune mai profund amprenta asupra brandului Logan în perioada următoare, însă nu trebuie să uităm că în timpul mandatului său Dacia a primit o nouă imagine de marcă, un nou logo și a trecut într-o etapă de „rafinare”. De altfel, într-o discuție cu unul dintre colegii de breaslă, Stephen Norman a amintit că Skoda a avut nevoie de aproape 15 ani pentru a deveni ceea ce este astăzi. Fără să precizeze însă prea exact dacă Dacia țintește un parcurs similar celui al Skoda. Dincolo de aceste detalii, am descoperit o persoană nu doar veselă, ci și extrem de abilă în alegerea răspunsurilor, în manipularea discuției cu zâmbetul pe buze, în timp ce puncta exact cu cuvintele-cheie din comunicarea de brand. Care este secretul stabilirii unui buget de marketing în industria auto? Ei bine, știi că vorbim despre o industrie care are o vechime de 110-115 ani, astfel că avem o istorie lungă a teoriei construirii unui buget. Lucrăm în industria auto cu metode aduse de americani în 1950-1960, ceea ce, în principiu, constă în stabilirea de ținte de volum și de profit, iar în materie de marketing avem cheltuielile fixe, ceea ce înseamnă publicitate și cea mai mare parte a promoțiilor „above the line”, alte cheltuieli cum sunt comunicarea pe care o facem noi înșine, apoi, desigur, cheltuielile „below the line”, care sunt, în mare, extra-marje pentru distribuitorii noștri, pe care trebuie să le oferim pentru a „prinde” piețele. Deci chestiunea este, la propriu, una mecanică. Secretul este să fii sigur, cred eu, că ambițiile tale pentru perioada următoare sunt rezonabile raportat la perioada anterioară. Ca să-ți faci o idee, un buget care are o creștere de mai mult de 5 procente l-aș privi cu îngrijorare. Un buget cu o valoare mai mică cu 5% l-aș privi de asemenea cu îngrijorare. Factori de piață importanți pentru mine ar fi volumul de vânzări, raportat la market share, evident, contribuția la profit, nivelul de awareness, nivelul imaginii de brand și, probabil, câteva elemente demografice. Aceștia ar fi indicatorii-cheie la care mă uit. A doua întrebare este oarecum legată de prima. Ce procent din bugetul lansării unui automobil este alocat marketingului? Este o întrebare teribil de complicată. Ca să faci o platformă nouă, cu un motor nou, cu transmisie nouă, poți să vorbești despre sume care depășesc, depășesc cu mult, un miliard de dolari. Banii necesari pentru lansarea mașinii în jurul lumii, în termeni de publicitate și promovare, sunt o fracție minusculă din această sumă. Dacă întrebarea este care sunt costurile de promovare pentru lansarea unui vehicul comparativ cu dezvoltarea unui vehicul nou, răspunsul este un procent foarte mic. Dacă întrebarea se referă la costurile de marketing atunci când modifici o platformă, când nu schimbi motorul, atunci procentul poate ajunge la 15-30%. Depinde de numărul inovațiilor pe care le introduci în noul model. Dar răspunsul este unul complicat. Cred că un lucru pe care oamenii nu-l înțeleg cu adevărat legat de industria auto sunt sumele de bani cheltuite cu adevărat în dezvoltarea unei game complet noi de autovehicule. Banii necesari pentru ingineria unui model se ridică la sute și sute de milioane de euro și depășesc un miliard când vorbim despre o platformă nouă și noi motoare. Și care ar fi aceste sume pentru modelele Dacia, pentru gama Logan? Nu pot să răspund la această întrebare, pur și simplu pentru că nu am permisiunea să o fac. Dar dă-mi voie să mă leg de răspunsurile de la întrebările anterioare. Când introduci o platformă absolut nouă, cum a fost cazul modelului Logan, vorbim despre investiții semnificative, în care bugetul de marketing este redus procentual. Când vorbim despre dezvoltări ulterioare, cheltuielile de marketing se ridică la 15-20-25% din costul programului. Care ar fi atunci diferențele de marketing între o marcă low-budget, precum Dacia, și una medium sau up-market, cum este Renault? Diferențele sunt mari. Dar nu e o chestiune de „low-budget”. Din păcate, persoanele care lucrează în industria de media nu-mi oferă un preț mai scăzut pentru o reclamă la Dacia față de o reclamă la Renault. Asta e problema mea. Ai putea să mergi la redacție să spui că ai o idee genială și să propui editorilor un preț mai bun pentru Dacia față de Renault... Totuși, spațiul și suportul celor două reclame sunt aceleași... ...Desigur, dar cititorii nu sunt aceiași... În fine, ca să-ți răspund la întrebare, noi trebuie să fim mult mai atenți cu felul în care cheltuim banii cu Dacia, față de modul în care o facem cu Renault. În plus, în contextul actualei crize economice, trebuie să fim atenți cu orice. Dar e evident că, atunci când „target-ezi” un brand ca Dacia, vorbești cu un tip specific de clienți, care, pe piețele vest-europene - hai să ieșim din România -, ar putea fi 60-70% din ei foști posesori de mașini rulate. Și în industria auto, din experiența mea de 44 de ani, avem o istorie destul de săracă despre cum să faci asta. În mod normal, vorbim despre o înnoire a clienților, astfel că, dacă vrei să vinzi Renault, te adresezi clienților de Volkswagen, sau de Peugeot, sau de Ford, de Opel, de Citroën. Știm unde sunt, știm ce citesc, știm ce fac. Este foarte ușor. Se schimbă foarte puțin, din nefericire. În cazul Dacia, clienții vin de pe piața de mașini rulate, ei n-au mai avut niciodată o mașină nouă. Și trebuie să facem o mulțime de cercetări atente pentru a afla ce consum de media au aceștia. Știm, de exemplu, că televiziunea este un canal foarte important. Dacă vinzi un produs up-market, precum Infiniti, televiziunea nu este o media foarte importantă. Deci trebuie să fim mult mai concentrați, mult mai atenți la modul în care distribuim banii pentru Dacia, față de cum împărțim banii pentru Renault. Dar cred că se va schimba. Eu văd foarte tare Dacia ca un brand precum Ikea. Aveți Ikea aici, în România? Eu așa văd Dacia, ca Ikea. Dar avem o mulțime de lucruri de făcut pentru ca asta să devină evident pentru oricine. Care sunt particularitățile celor două modele, Logan și Sandero, în materie de marketing și comunicare? Am să-ți dau în continuare un răspuns foarte onest. Este foarte ușor pentru mine să-ți spun diferența dintre strategia de marketing pentru Dacia și cea pentru Renault, răspunsul tocmai ți l-am dat. Acum mă întrebi cum manageriez marketingul pentru Logan și Sandero. Sincer, industria auto nu este un loc atât de exact, în care să poți preciza exact că ai o strategie pentru Logan și una pentru Sandero. O regulă generală spune că țintim Sandero către zonele urbane, semi-urbane, spre persoane tinere, spre persoane… aș spune mai puțin căsătorite, dar nu e corect... spre persoane celibatare, mai degrabă. Logan este orientat către clienți căsătoriți, mai în vârstă, cu copii. Sandero este mai atractiv pentru clienții de Golf, mai tineri, necăsătoriți și, dacă o spun s-ar putea să mă ucideți, dar sunt mai sexy. Asta nu înseamnă că ne facem reclamă în Penthouse - adică am putea, dar nu ne-am gândit la asta până acum -, dar trebuie să ne asigurăm că ne adresăm celor mai tineri. Dar, te rog, nu-ți imagina că avem abilitatea de a face un reglaj atât de fin. Suntem capabili să ne adresăm celor mai tineri și, în particular, poți vedea asta în tonul și calitatea lucrurilor pe care le facem, dar canalele media nu sunt atât de exacte. Ambele categorii se uită la televizor, intră pe Internet, se plimbă, intră în magazine, ascultă radioul. Mesajul este diferit, este o ușoară diferență de target, dar nu este așa ușor să-i separi. În general, este aceeași diferență, întâlnită peste tot, dintre sedan și hatchback? Da, așa cred. Există diferențe între diferite piețe și ceea ce vedem pe piețele emergente - și te rog să mă scuzi pentru expresie, pentru că nu este o expresie foarte frumoasă - este o atracție pentru mașinile cu portbagaj, ceea ce numim sedanuri, dar în România vedem o schimbare, iar hatchback-urile cresc puternic în acest moment și vom vedea că această creștere va accelera. Dar, dacă mă întrebi dacă targetăm sedanurile diferit de hatchback-uri, îți răspund sincer că nu o facem. Suntem fericiți că avem clienți care să le cumpere, și acesta este principalul obiectiv al nostru. O ultimă întrebare. Care sunt criteriile de măsurare pentru a stabili contribuția strategiei de marketing și cea a produsului la succes sau la eșec? Aș vrea să fac un comentariu foarte clar pentru acest interviu. Nu cred că marketingul poate transforma un produs fără succes într-unul de succes. Cel puțin nu am văzut până acum să se întâmple asta. Ceea ce poate marketingul să facă este să transforme un produs de succes în- tr-unul cu și mai mult succes, iar un marketing prost să-l încetinească. Dacă luăm exemplul Dacia, adevărul este că Logan, Logan MCV, Sandero sunt produse de succes, iar cu un marketing bun, fie că vorbim despre advertising, relațiile cu clienții, nivelul dealerilor, putem face ca succesul să fie și mai mare. Dacă întrebarea ar fi „pe o scară de la 0 la 100, cât este produsul și cât este marketingul?”, produsul este 100, iar marketingul este, la fel de bine, 100. Dar dacă nu ai prima sută, niciodată nu ai ce face cu a doua sută. Biografie Stephen Norman, Senior Vice President, Global Marketing for the Renault Group Născut pe 31 august 1954, în Marea Britanie, Stephen Norman a absolvit Leicester University, având o licență în Economie și Politici Internaționale. În perioada 1976-1994 a lucrat pentru Rover Group în Anglia, Belgia, Spania și Franța, în ultimul loc având poziția de Marketing Director din 1987 până în 1994. În 1994 a fost angajat de Volkswagen Franța ca Sales și Marketing Director, Managing Director și ulterior președinte, în perioada 2000-2004. În 2004 a devenit Managing Director Fiat Franța, în 2005 fiind avansat ca Marketing Director - Worldwide pentru Fiat Brand, în Torino. Din septembrie 2007 a devenit Senior Vice President of Global Marketing în cadrul Renault, iar din 2 ianuarie 2008 a devenit membru al Management Committee. |
--------------------
logan
1.6
2007
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Primele fotografii oficiale cu noul BMW X1
Primele imagini oficiale care surprind noul SUV compact de la BMW au fost publicate pe internet inainte de dezvaluirea oficiala a modelului de la Salonul Auto de la Frankfurt. Prietenii nostri de la BMWBlog au reusit sa obtina o galerie foto oficiala cu noul BMW X1, noul SUV de dimensiuni mici de la BMW. Modelul a fost dezvaluit partial de catre oficialii BMW in cadrul unor teasere, care surprindeau anumite elemente ale lui X1, iar BMW a lansat si o galerie foto oficiala a prototipului lui X1 in timpul testelor, dar modelul respectiv era acoperit de camuflaj in momentul in care a fost fotografiat. Principala diferenta dintre studiul de design X1 si versiunea de productie a lui X1 consta in design-ul stopurilor, care a fost inspirat din aspectul stopurilor lui Seria 3 facelift si Seria 7 F01. Dupa cum era de asteptat, design-ul interior a primit liniile lui X3 si anumite elemente de la noul Seria 7. Spre deosebire de X3, modelul X1 prezinta o consola centrala inclinata usor spre sofer, element intalnit pe numeroase modele BMW. BMW nu a dezvaluit inca datele tehnice ale acestui model, dar X1 ar putea imparti o mare parte din gama de motorizari cu fratele sau de platforma, Seria 3 E90. BMW X1 va debuta la Salonul Auto de la Frankfurt, iar modelul va fi disponibil in Europa la scurt timp dupa acest eveniment. Noul BMW X1 va rivaliza modele precum Volkswagen Tiguan, Ford Kuga, Toyota RAV-4 si Honda CR-V. Noul BMW X1 este mai scurt, mai ingust si mai scund decat modelul X3. Lungimea acestui model este de 4.469 de milimetri, pe cand latimea este de 1.793 milimetri, iar inaltimea lui X1 se ridica la doar 1.534 mm. Gama de motorizari a lui X1 contine cinci motorizari diesel si o unitate pe doua unitati pe benzina. Cel mai puternic model X1 va fi intitulat xDrive28i si va fi echipat cu un motor care dezvolta 258 CP si un cuplu motor de 310 Nm, pe cand varful gamei de motorizari diesel va fi un motor cu patru cilindri, care dezvolta 204 CP. Cel mai puternic diesel de pe BMW X1 va fi disponibil pe versiunea xDrive23d, si va oferi un cuplu motor de 400 Nm la 2.000 rpm, alaturi de cei 204 CP ai sai. Aceasta versiune a lui X1 poate accelera de la 0 la 100 km/h in doar 7.3 secunde. http://www.automarket.ro/stiri/primele-fot...w-x1-22382.html http://www.bmwblog.com/2009/06/30/official...-bmw-x1-photos/ 1 Jul 2009, 15:29: Vanzarile la Dacia Logan au crescut cu 87,7 la suta in Franta Vanzarile de autoturisme Dacia Logan au crescut cu 87,7 la suta in luna iunie, in Franta, pe fondul majorarii vanzarilor de masini noi din aceasta tara, a anuntat Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA). Vanzarile de masini noi a crescut cu 7,1 in luna iunie in Franta, comparativ cu anul trecut, ajungandu-se la 235.407 unitati, relateaza agentia Dow Jones. Inregistrarile de masini noi Peugeot, care includ brandurile Peugeot si Citroen, au crescut 12,7 procente, comparativ cu aceeasi perioada din 2008. In schimb, vanzarile Renault s-au vandut mai bine cu 10,3 procente, in luna iunie. In ultimele sase luni, s-au inregistrat cu 3,2% mai multe masini produse de grupul Peugeot-Citroen, in timp ce Renault a avut scaderi de 1,9%. http://www.ziare.com/Vanzarile_la_Dacia_Lo...nta-804959.html This post has been edited by george_scala_2004: 1 Jul 2009, 15:29 |
--------------------
...
...
... “The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci. |
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
S-a intors lumea cu susul in jos! Pe cand si Ferrari sau Lambo?
http://www.24auto.ro/newsroom/Cygnet_primu...ton_Martin.html |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Cum scapi de mașină pe timp de criză
Românii interesați de vânzarea rapidă și în condiții bune a autoturismelor folosite pot apela la firme specializate. Mașina „din dotare” poate deveni o pacoste în această perioadă: costurile pe care le presupun unele modele ajung greu de suportat pentru românii loviți în plin de criză. Cei care doresc să vândă repede pot apela acum la comercianții de autovehicule second-hand, interesați în ultima vreme și de autoturismele aflate în circulație pe teritoriul României. Firmele pre feră în general schimburile de mașini (deja cunoscutul „buyback”). Există însă și posibilitatea vânzării. EVZ continuă astăzi serialul despre oportunitățile deschise de criza economică. Specialiștii din domeniu vă oferă câteva lecții de supraviețuire în „jungla” pieței auto din anul 2009. Dacă pentru cei care vor să scape de mașini există doar portițe de salvare, pentru cei care-și caută acum o mașină există oportunități în toată regula. Decontul pentru „explozia” din anii trecuți Dezvoltarea pieței de autoturisme second-hand rulate în România pare normală, după ce, în anii trecuți, piața de automobile noi cunoscuse o adevărată explozie. Vânzările au scăzut mult între timp, mașinile cumpărate atunci „au împlinit” doi sau trei ani, iar proprietarii vor să scape de ele. Viitorii proprietari au și ei avantaje: pun mâna pe o mașină înmatriculată deja în România și scapă astfel de plata taxei. Firmele nu se îngrămădesc deocamdată prea mult în această zonă: oferta de mașini din Germania este imensă. Sunt în general mașini de calitate, care și-au făcut veacul pe drumuri mult mai bune. Dacă sunt bine întreținute, mașinile rulate în România pot însă încerca să le „concureze”. Evaluarea mașinii, posibilă on-line Înainte de a demara procedurile de vânzare, autovehiculul trebuie evaluat de experți independenți, care vor întocmi o fișă tehnică. Pe baza acesteia, firma care-l cumpără stabilește un preț de comun acord cu proprietarul. Mai departe, e doar o chestiune de hârtii. La firma Dreamcar.ro S.R.L, actele notariale prin care mașina este vândută sunt achitate de vânzător, iar cele de cumpărare a noii mașini sunt suportate de firmă. O altă companie, AAA New Kopel, oferă, deocamdată, doar serviciul de schimb al mașinii, însă se pregătește să treacă și la cumpărarea de autoturisme. „Acest serviciu se află în dezvoltare în momentul de față”, după cum explică directorul general al companiei, Dudy Perry. Secțiunea referitoare la astfel de tranzacții a fost deja introdusă pe site-ul aaank.ro. Aici sunt explicați și pașii de urmat, odată ce vânzarea va fi posibilă: o evaluare a mașinii, făcută on-line sau la sediul companiei, verificarea documentației, oferta de preț, o analiză a condițiilor tehnice și încasarea banilor. Evaluarea on-line se face în funcție de marca mașinii, model, tipul caroseriei, anul fabricației, culoare, combustibil, capacitate cilindrică, putere și tipul transmisiei. De asemenea, vânzătorul va trece un preț propus. Aceste informații, însoțite de datele personale, sunt trimise către firmă. VARIANTĂ Automobilul din stoc, la superofertă Între știrile despre producătorii de automobile în genunchi se întrezăresc oportunități și pentru cumpărători. Pentru o parte dintre români - oameni care știu ce vor, care n-au pretenții prea mari și care sunt înzestrați cu ceva răbdare - situația de acum e mană cerească. Experții din domeniu îi îndeamnă să nu se îngrămădească însă la mașini abia scoase din fabrică. Pot găsi unele la superofertă: produse anul trecut, poate chiar cu zero kilometri la bord, dar cu prețul secerat de criză. O altă variantă: mașinile returnate de cei care nu și-au mai putut plăti leasingul. Autovehiculele din oferta firmelor de leasing, îngroșată binișor în ultimele luni, au și avantajul unui istoric transparent. Pe scurt, știi pe ce dai banii. „Dacă nu vând mașinile, nu le mai ia nici dracu’” Mașini cât vezi cu ochii. Anul trecut, când criza părea doar o ipoteză, dealerii auto și-au făcut stocuri serioase. „Căderea a început prin septembrie 2008. Dealerii aveau prognozate vânzări până la sfârșitul anului, așa că «s-au aprovizionat». Trebuie acum să scape de ele”, explică Stelian Damov, realizator la TVR, preșe dintele Asociației Presei Auto din România. „Se ajunge la situații în care autoturisme produse anul trecut, cu zero kilometri la bord, au prețuri foarte mici. Vin modelele noi, iar producătorii trebuie să scape de cele vechi pentru că, după aceea, nu le mai ia nici dracu’”, mai spune Damov. El vorbește și despre oportunitatea reprezentată de autovehiculele „întoarse în leasing”, valabilă „pentru cei care n-au o pro blemă cu mașinile second- hand”. Avantajul: „ai un istoric al mașinii și s-ar putea să găsești ceva OK”. Posibilul dezavantaj: „unele sunt «căzături»”, după cum avertizează Stelian Damov. „Consumatorul se va orienta spre automobilele de clasă mică și medie și va apărea și autolimitarea parcursului kilometric anual.” Așa suna, în septembrie anul trecut, previziunea pentru 2009 a vicepreședintelui Dacia, Constantin Stroe. Acum, acesta își consideră predicția „mai mult decât valabilă”: „Față de ce spu neam, aș adăuga faptul că azi putem vorbi despre o piață auto aflată la 60% din cea de anul trecut”. Pentru cei care-și caută acum o mașină, Constantin Stroe are o singură recomandare: să fie foarte atenți pe ce dau banii. „Pot cum păra la un preț mai mic o mașină rulată, dar chilipirul se poate transforma într-o povară”. SFATURI Secretul: un bun raport între preț și utilitate Modele cu un consum eficient și cu o capacitate cilindrică mai scăzută. Acesta ar fi „profilul” mașinilor „de criză” recomandate de redactorulșef al revistei „Auto Motor și Sport”, Adrian Drăgan: 1. Trebuie căutată cea mai bună ofertă; trebuie mers la dealer și forțat un discount cât mai mare; 2. În al doilea rând, oferta obținută prin programul Remat poate fi un plus , majoritatea importatorilor implicați în program având în ofertă modele atractive prin raportul preț/calitate/echipare; 3. În special în România anului 2009 trebuie avută în vedere fluctuația legislației cu privire la modul de taxare. Legea poate fi oricând schimbată. Sfatul meu se îndreaptă, în aceste condiții, spre achiziția de modele de mic litraj, dar supraalimentate. Trebuie evitată cumpărarea automobilelor cu motoare cu capacitate cilindrică ridicată sau a celor foarte scumpe. Acestea ar putea să aibă pe viitor un preț de revânzare foarte mic și taxe de utilizare (impozite) foarte mari; 4. Trebuie studiată și oferta de automobile cu propulsii alternative sau hibride; 5. Trebuie căutate automobile cu un bun raport între preț și utilitate, fapt ce ar putea genera un reviriment al break-urilor. http://www.evz.ro/articole/detalii-articol...timp-de-criza/# This post has been edited by george_scala_2004: 2 Jul 2009, 07:44 |
--------------------
...
...
- Antonio Gramsci. |
|
catal1n2000 |
![]()
|
Viitorul Clio RS???
3544668.jpg ( Size: 150.21k ) Number of downloads: 383 4486161.jpg ( Size: 132.62k ) Number of downloads: 371 Sursa: http://www.worldcarfans.com/109070120223/r...-interpretation |
--------------------
Toyota
Auris 1,33 VVTI
2010
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Clientii au returnat societatilor de leasing peste 10.000 de masini
In ultimii ani, societatile de leasing s-au aflat intr-o continua batalie pentru acapararea unei cote cat mai mari de piata, pentru atingerea acestui scop aruncand cu oferte care mai de care mai atragatoare. Rezultatul a fost ca piata a crescut exploziv, cifra de afaceri a multora dintre companii inregistrand ritmuri anuale de crestere de peste 75-100%, specifice unei tari subdezvoltate. Acum insa, piata auto s-a prabusit iar societatile de leasing s-au transformat in administratori de parcuri auto datorita miilor de masini returnate de catre clientii care nu isi mai pot plati ratele. Iata ce ii declara presedintele unei societati de leasing analistului economic Radu Zilisteanu : "Societatea pe care o conduc are un sold al finantarilor prin leasing auto de circa 200 mil.€, din care circa 10% reprezinta masini returnate, adica circa 20 mil.€. Daca ar fi sa extrapolam procentul la intreaga piata, cu un sold de 8 mld.€, ar însemna masini returnate de circa 800 mil.€. Daca luam o medie a finantarii de 35.000 €, avand in vedere ponderea mare a autotractoarelor si remorcilor, ar însemna circa 22.900 masini, din care jumatate ar fi autoturisme." Criza economica a schimbat complet perspectivele de dezvoltare ale societatilor care activeaza in acest domeniu, astfel ca in primul trimestru al acestui an cifra de afaceri a acestor companii a scazut in medie cu peste 50% iar numarul masinilor returnate a depasit 10.000. In plus, pe fondul scaderii semnificative a preturilor masinilor second hand, societatile de leasing vand in pierdere masinile returnate de catre clienti, ceea ce inseamna ca acestia din urma vor fi “vanati” pentru recuperarea diferentei. Avocatii vor avea mult de lucru in perioada urmatoare. http://khris.ro/index.php/07/2009/clientii...0000-de-masini/ Companiile de leasing, transformate în administratori de parcuri auto Returnarea autoturismelor, autoutilitarelor și autocamioanelor finanțate în leasing a devenit o modă în ultima vreme. Criza economică a determinat multe companii, clienții tipici ai companiilor de leasing, să returneze automobilele către societatea finanțatoare din cauza imposibilității plății ratelor. În consecință, societățile de leasing au fost silite să închirieze sau să cumpere locuri de depozitare a mașinilor returnate. Vorbeam zilele trecute cu un prieten, președinte al unei societăți de leasing, despre această situație și despre credibilitatea numărului de 10.000 de mașini returnate companiilor de leasing de la începutul crizei, avansat de Adriana Ahcearliu, secretar general al Asociației Societăților Financiare din România (ALB), "Societatea pe care o conduc are un sold al finanțărilor prin leasing auto de circa 200 mil.€, din care circa 10% reprezintă mașini returnate, adică circa 20 mil.€. Dacă ar fi să extrapolăm procentzul la întreaga piață, cu un sold de 8 mld.€, ar însemna mașini returnate de circa 800 mil.€. Dacă luăm o medie a finanțării de 35.000 €, având în vedere ponderea mare a autotractoarelor și remorcilor, ar însemna circa 22.900 mașini, din care jumătate ar fi autoturisme", mi-a spus președintele respectivei societăți de leasing. După reculul drastic al pieței auto, mulți potențiali cumpărători încearcă să profite de această oportunitate adusă de criza economică, încercând să-și cumpere autoturisme fabricat în 2008 sau 2007, încă în garanție, la prețuri care pot fi negociate destul de mult, mai ales dacă optează pentru plata cu bani gheață. Astfel, ei pot achiziționa un autoturism în garanție la același preț cu care ar putea cumpăra un autoturism second hand adus din străinătate. Pe de altă parte, trebuie multă atenție la cumpărarea unui autoturism de la o societate de leasing. De multe ori, clienții care nu mai pot returna finanțarea și decid să înapoieze mașina societății de leasing o dau descompletată, avariată, uneori cu nisip turnat în baia de ulei, iar revizia tehnică periodică este omisă de multe ori de societatea de leasing, ceea ce conduce la pierderea garanției. Așa că se poate profita de această oportunitate oferită de criza economică, dar cu multă atenție. http://reflectiieconomice.zilisteanu.ro/20...formate-in.html http://www.automarket.ro/stiri/mitsubishi-...jero-22409.html 2 Jul 2009, 14:14: http://economie.hotnews.ro/stiri-auto-5879...re-40-iunie.htm salvarea vine din...china ? http://economie.hotnews.ro/stiri-auto-5878...pentru-opel.htm primele semne ale revenirii ? http://economie.hotnews.ro/stiri-auto-5878...e-optimista.htm This post has been edited by george_scala_2004: 2 Jul 2009, 14:14 Attached thumbnail(s) 233784l_576x432_h_6f5f8358.jpg ( Size: 60.5k ) Number of downloads: 57 259033l_576x432_h_e32edd67.jpg ( Size: 69.76k ) Number of downloads: 35 416868l_576x432_h_7d2aabd3.jpg ( Size: 53.71k ) Number of downloads: 39 524902l_576x432_h_77db8c72.jpg ( Size: 58.17k ) Number of downloads: 42 565988l_576x432_h_3dad5f70.jpg ( Size: 66.89k ) Number of downloads: 34 756489l_576x432_h_e8f9d6a9.jpg ( Size: 39.37k ) Number of downloads: 31 |
--------------------
...
...
- Antonio Gramsci. |
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Și colectia de masini a lui Michael Jackson…că tot se discută despre el zilele astea…
michael_jackson_2.jpg michael_jackson_1.jpg michael_jackson_3.jpg michael_jackson_21.jpg Restul în link-ul de mai sus. |
--------------------
Dacia
Duster
- RO 44 AWD
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
dacialoganmcv |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 522 Joined: 9 July 08 ![]() |
http://www.mediafax.ro/economic/dacia-va-l...ml?1686;4613406
Dacia va lansa un model sportiv înainte de următoarea aniversare a încă zece ani de la preluarea Dacia de către grupul francez Renault, în 1999, a declarat, joi, agenției MEDIAFAX, președintele Consiliului de Administrație al constructorului auto, Jacques Chauvet. În iunie 2008, directorul de produs Sandero la nivel mondial, Sophie Albertus, declara agenției MEDIAFAX că Dacia va lansa în 2009 un Logan Sedan cu motor de 1,6 litri, care dezvoltă 133 de cai putere, aceeași motorizare de pe Renault Twingo Sport. Dacia estimează că va produce în acest an aproape 300.000 de unități, ceea ce ar reprezenta o creștere de 23% față de nivelul de 242.415 unități construite anul trecut. |
--------------------
Dacia /
Logan MCV /
2006 / Preference / Gris platine
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Basescu: Dacia Logan merge mai bine decat Guvernul
Presedintele Traian Basescu s-a urcat in doua noi modele Dacia-Duster si Sandero Stepway si le-a recomandat romanilor care vor sa ia o decizie "inteligenta" sa opteze pentru aceasta marca, remarcand, in gluma, ca merge "mai bine decat Guvernul". La sosirea la Palatul Regal, unde s-a desfasurat evenimentul aniversar care marcheaza zece ani de la privatizarea Uzinelor Dacia, presedintele a urcat in Dacia Duster, primul concept car al marcii Dacia, admirand designul futurist al modelului. Intrebat de un jurnalist strain daca ii place marca Dacia, Basescu a raspuns ca el conduce un Logan. "Si merge mai bine decat Guvernul?" Presedintele a ras la auzul intrebarii raspunzand: "Da, mai bine decat Guvernul!". Presedintele a trecut apoi la volanul unui Sandero Stepway rosu, de care s-a aratat foarte entuziasmat. "Parca e mai legat decat Loganul", a apreciat Basescu. Intrebat daca nu se gandeste sa achizitioneze un astfel de model, seful statului a spus ca nu-si poate permite sa isi schimbe masina, dar ca va conduce un Sandero Stepway cu prima ocazie. Presedinteles-a interesat daca modelul se fabrica si pentru piata interna si s-a aratat mirat ca Sandero Stepway se vinde deja in alte tari, dar nu inca in Romania. "In orice caz, o decizie inteligenta a unui roman care vrea sa isi cumpre masina ar fi sa isi cumpere Dacia", a constatat seful statului dupa ce a admirat cele doua masini. Trecand pe langa portiera Daciei Sandero, presedintele a tinu sa o testeze, constatand ca "se inchide mai frumos decat la Logan". Seful statului a purtat o scurta discutie privata cu directorul general al grupului Renault Romania, Francois Fourmont, presedintele CA Dacia Jacques Chauvat si vicepresedintele CA Dacia Constantin Stroe si apoi a participat la un spectacol al grupului Divertis. Seful statului i-a aplaudat razand pe "Ion Iliescu" si "George Becali" in varianta celor de la Divertis. "Multumesc domnului Toni Grecu ca nu l-a adus pe Valntin Darie ( membru al grupului Divertis care il imita pe presedintele Basescu-n.r.) si a preferat originalul, dar promit sa va distrez la fel de bine ca si Valentin Darie", a spus presedintele cand a urcat pe scena, inainte sa-si inceapa discursul. "Da, in urmatorii cinci ani, cum spuneati", a replicat Basescu unei remarci venite din partea lui Toni Grecu. Seful statului a vizionat, alaturi de reprezentantii la varf ai grupului Dacia-Renault, o istorie a marcii Dacia si a evolutiei sale pana la momentul actual. http://www.ziare.com/Basescu_Dacia_Logan_m...nul-807276.html Dacia va produce anul acesta 300.000 de autoturisme Dacia va produce, in 2009, aproximativ 300.000 de vehicule la uzina de la Pitesti, sustine Francois Fourmont, directorul general al Automobile Dacia si director general al grupului Renault. In 2008, Dacia a produs 242.385 de vehicule, dintre care 172.886 au mers la export. "Pentru anul in curs estimam ca vom produce aproximativ 300.000 de vehicule Dacia, insa nu avem in plan realizarea unui model cu volanul pe partea dreapta", a spus Fourmont cu ocazia aniversarii a 10 ani de la preluarea producatorului roman de automobile de catre Grupul Renault. De asemenea, presedintele Consiliului de Administratie al Dacia si membru in consiliul director al Renault, Jacques Chauvet, a declarat, joi seara, ca in Europa de Vest vanzarile de masini scad cu doua cifre, in timp ce pentru Dacia acestea cresc cu doua cifre. Chauvet a mentionat ca exista posibilitatea ca gama Dacia sa se mareasca, pe viitor, fie cu un model de clasa mica, fie cu un monovolum si o berlina de clasa medie superioara, fara a confirma ca sunt deja existente planuri pentru acestea. Potrivit presedintele Consiliului de Administratie al Dacia, pana la urmatoarea aniversare, cea de 11 ani, va fi prezent pe piata noul Logan cu motor de 1,6 litri si 133 de cai putere, precum si un model SUV. De asemenea, potrivit lui Chauvet, la jumatatea lunii septembrie, in uzinele de la Pitesti va fi produs Loganul cu numarul un milion. "Dacia este un succes. Nu stiu daca vom produce si pentru Marea Britanie. Nu stiu daca vom produce si un model cu volanul pe partea dreapta", a spus Jacques Chauvet. Renault a investit in Romania 1,5 miliarde de euro de la preluarea Dacia, in 1999, si are, in prezent, 18.000 de salariati, generand alte 130.000 de locuri de munca in industria pe orizontala. De la preluarea Dacia, la Mioveni au fost produse peste 1.320.000 de masini, peste 1.400.000 de motoare, peste 1.550.000 de cutii de viteze si peste 1.520.000 de seturi de transmisii. http://www.ziare.com/Dacia_va_produce_anul...sme-806984.html Basescu: Succesul Dacia se datoreaza inteligentei Dacia, o reala emblema nationala care face cinste Romaniei, este singura mare marca nationala care a rezistat tranzitiei si care foloseste cea mai avansata tehnologie in serviciul unor produse romanesti. Acest succes se datoreaza inteligentei - atat a managerilor, cat si a celor 18.000 de angajati care lucreaza la Dacia -, considera presedintele Traian Basescu, la nici o luna dupa ce a tras concluzia ca "scoala romaneasca scoate tampiti". "Dacia se califica in a fi singura mare maca nationala care a rezistat tranzitiei si a devenit mai puternica decat era inainte de inceperea tranzitiei. Dacia-Renault inseamna cea mai avansata tehnologie pusa in slujba produselor romanesti. Produsul Dacia este un produs care demonstreaza ce inseamna inteligenta", a declarat seful statului, joi,la aniversarea a zece ani de la privatizarea Uzinelor Dacia. Presedintele a insistat asupra inteligentei: "Vor fi suficiente cereri romanesti care sa raspunda nevoilor pentru ca Dacia este un produs care demonstreaza ce inseamna capacitatea tehnologica, seriozitatea si inteligenta manageriala". Elogiile performantelor romanesti nu se opresc aici! Potrivit lui Traian Basescu, inteligenta nu este singurul produs al scolii romanesti care a transformat Dacia intr-o masina care se pliaza atat pe nevoile interne, dar cu acelasi succes si pe cele externe: ce este Dacia astazi "se datoreaza si harniciei, dar si dedicatiei celor 18.000 de muncitori". "A fost singurul subiect necontroversat in toate guvernele de pana acum. Dacia nu face decat sa demonstreze ca, atunci cand o idee este preluata din guvern in guvern si cand o investitie este sustinuta constant, ea poate deveni o emblema si poate face cinste Romaniei", a adaugat presedintele. Traian Basescu a dovedit inca o data, prin mesajul transmis joi la aniversarea Dacia, ca nu este constant, cel putin la nivel declarativ. Ploaia de laude la adresa inteligentei care a urcat Dacia pe culmile succesului vine dupa ce, pe 18 iunie, s-a justificat in fata lui Gabriel Liiceanu pentru ca "ne facem toti filosofi" in loc sa ne facem mecanici si tinichigii auto, meserii care ar avea un deficit de forta de munca in Romania. "Eu am vrut sa spun: scoala scoate tampiti. Si, in ultima clipa, am zis sa nu spun aceasta vorba. Este o prostie ce voiam sa spun. Desi ea, pe fond, era corecta", a "reparat" Basescu. "Viitorul Dacia este unul atragator" Tocmai pentru ca reprezinta "un anume tip de tehnologie - cea mai avansata tehnologie pusa in serviciul unor produse romanesti", Traian Basescu este convins ca viitorul Daciei Renault este unul "destul de atractiv, atragator". Insa acest viitor stralucit pe care seful statului il prevede va deveni realitate doar daca liderii grupului Renault vor tine cont de trei piloni importanti de evolutie pozitiva: de leadership-ul tehnologic, de promovarea unui produs prietenos cu mediul si de siguranta pasagerului, dar si de siguranta in trafic. "Viitorul Daciei Renault este unul destul de atractiv, de atragator daca va avea in vedere trei mari piloni de evolutie pozitiva. Trebuie sa tina cont de leadership-up tehnologic. Centrul de la Titu este o garantie ca acest leadership tehnologic va putea fi sustinut de Dacia. Produsul trebuie sa fie prietenos cu mediul si, nu in ultimul rand, trebuie asigurate siguranta pasagerilor si siguranta in trafic", a atras atentia Basescu. "Dacia vinde azi mai mult decat a vandut in 2007, mai mult decat a vandut in 2008. Sper ca va ramane un produs care sa raspunda pietei multi ani de acum incolo", a mai spus Basescu, care s-a dovedit larg la punga atunci cand vine vorba sa laude Dacia. Inainte sa paraseasca Sala Tronului din Palatul Regal al Capitalei, seful statului le-a multumit tuturor celor care au transformat Dacia in ceea ce este astazi. Nu este prima data cand presedintele promoveaza productia interna. In noiembrie 2008, pe cand incepeau sa se simta primele efecte ale crizei economice, Traian Basescu a anuntat primele masuri personale anti-criza. "De maine va asigur ca voi circula cu o Dacie. Tot de maine, ma uit de zece ori atunci cand fac cumparaturile, adica voi cumpara rosii romanesti, lapte romanesc.... Asa, fiecare din noi poate ajuta economia romaneasca", spunea atunci primul om in stat. Din 2 iulie 1999, de cand a preluat oficial uzina de automobile Dacia, si pana astazi, Dacia Renault a trecut de la vechile 1310 si Papuc, la SuperNova, Logan si Sandero. Marca Dacia a devenit un succes peste hotare, iar viitorul suna bine: Renault Dacia va lansa in 2010 primul SUV romanesc. http://www.ziare.com/Basescu_Succesul_Daci...tei-806983.html Basescu le face reclama celor de la Renault: Romani, cumparati Dacii! Presedintele Traian Basescu prezent, joi, la Palatul Regal, la aniversarea a 10 ani de la privatizarea Uzinelor Dacia, le-a facut celor de la Renault reclama pe gratis: i-a indemnat pe romani sa cumpere Dacii. "Romani, cumparati Dacii!", a spus seful statului dupa ce a incercat noul model Dacia Sandero Stepway, l-a analizat in amanunt si a pus intrebari in legatura cu datele tehnice ale automobilului. Presedintele le-a recomandat romanilor noua Dacie doar dupa ce i-a testat performantele. Cand Dacia Sandero Stepway a fost dezgolita, prima impresie a presedintelui a fost ca "Arata bine". Apoi, pe cand se afla la volan, s-a aratat incantat de ce poate si le-a spus celor de la Renault s-o adapteze pietei din Romania: "Eu timp am, macar s-o faceti voi pentru piata interna". Nu in ultimul rand, dupa ce a iesit din automobil, Basescu a tinut sa-i informeze pe reprezentantii Renault ca usile "se inchid mai frumos decat la Logan". Renault marcheaza, joi, 10 ani de la preluarea Dacia, la 2 iulie 1999, perioada in care a investit in Romania 1,5 miliarde euro, arata un comunicat al companiei. Potrivit datelor furnizate, Renault are 18.000 de angajati in Romania, iar activitatile sale genereaza, in total, 130.000 de locuri de munca in intreaga economie. http://www.ziare.com/Basescu_le_face_recla...cii-806768.html |
--------------------
...
...
- Antonio Gramsci. |
|
Squirrel |
![]()
|
Și a apărut și prima prezentare de înaltă definiție a BMW X1
Audi A7 Sportback - planificat pentru sfârșitul lui 2010 9081027.005.Mini4L.jpg Porsche va lansa Panamera GTS - versiune de înaltă performanță dar și o variantă Diesel 4693942.jpg This post has been edited by Squirrel: 3 Jul 2009, 10:08 |
--------------------
Dacia
Duster
- RO 44 AWD
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
STIRI PE SCURT!!!
FARA COMENTARII!! |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 23:55 |