DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages « < 3 4 5 6 7 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Formarea profesionala, pentru cei aflati la început de drum

bygy007
post 29 Oct 2010, 15:58
Post #121

Membru autentic

Group: Members
From: BUCURESTI

QUOTE(Shush @ 29 Oct 2010, 12:47)
Ma chinui sa scap de frigider sad.gif (la un pret decent)
*

ia legatura cu colegu dragoselu din galati poate te ajuta el ca si asa este in greva sau schimb pe usturoi ceva

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Laurentziu83
post 29 Oct 2010, 16:00
Post #122

Membru autentic

QUOTE(Shush @ 29 Oct 2010, 12:19)
Si faza ca nu exista locuri de munca in Romania eu nu o cred !
*

Si atunci de ce TREBUIE ca un locuitor din satul Vadeni, comuna Cavadinesti, jud Galati, de exemplu, sa plece la oras pentru a-si asigura o paine pe masa, un acoperis deasupra capului, o baie (si nu wc in fundul curtii) si cele necesare traiului. N-am intrat in detalii gen masina dacia 1300, termopane, pereti tencuiti cu ciment, etc. Gaseste-i omului ala un servici in satul ala nenorocit si dup-aia mai vorbim, indiferent de cat de destept sau cate studii ar avea. Sau, dupa logica ta, nici nu ar trebui sa existe astfel de sate cu astfel de oameni?

QUOTE(kum @ 29 Oct 2010, 13:47)
Astea ti le spune cineva care de asemeni traieste intr-un oras cu centru universitar si care a avut bursa toata facultatea! wink.gif
*

Si din care oras eu plec acum.

QUOTE(einstein1984 @ 29 Oct 2010, 14:14)
Revenind la subiect, considera cineva ca ce a propus BOC e inutil? Ca eu cred ca totusi e un pas (oricat de mic) inainte.
*

Eu consider ca e inutil. Intai Boc sa faca un cadru legislativ mai simplu, prin care sa stimuleze firmele sa se dezvolte, o fiscalitate mai simpla si mai putin costisitoare, si abia dup-aia vorbim de proiecte dintr-astea de ocupat timpul vreunuia de la guvern care s-a saturat sa se bata de musca. Iar cu 110 mii de euro probabil se va cumpara un apartament de 2-3 camere unde va fi sediul miscarii asteia, se va utila si se vor plati salariile pe cateva luni la toti cei de acolo. Dupa care sediul se va inchide, sanatate si drum bun.

--------------------
. . .
+
kum
post 29 Oct 2010, 16:05
Post #123

Banat

Group: Banned
From: Galati

QUOTE(Laurentziu83 @ 29 Oct 2010, 17:00)
...
Si din care oras eu plec acum.

Cam tarziu! unsure.gif

--------------------
Laguna 2.0T 2006 - GL-15-...
Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
+
Laurentziu83
post 29 Oct 2010, 16:09
Post #124

Membru autentic

Ata ete. smile.gif

--------------------
. . .
+
Markos
post 29 Oct 2010, 16:11
Post #125

fost programator

From: Scursurești Vale

QUOTE(kum @ 29 Oct 2010, 17:05)
Cam tarziu!  unsure.gif
*

s-au retras ma apele.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
Garett
post 29 Oct 2010, 16:12
Post #126

Membru autentic

QUOTE(Shush @ 29 Oct 2010, 12:08)
... Am intrebat un rrom daca ne poate ajuta contra cost. Era vorba de 5-6 geamuri, treaba de maxim jumatate de ora. I-am oferit 30 de lei, a cerut 100  ohmy.gif Daca chiar il ardea ca nu are cu ce sa cumpere paine accepta si 15 lei.
*

Pai tigani te-ai apucat sa intrebi si tu daca vor sa munceasca??? blink.gif

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
radian
post 29 Oct 2010, 21:39
Post #127

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(Shush @ 29 Oct 2010, 12:48)
... crede-ma, nu ma cunosti. In orice situatie as fi fost mi-as fi dat tot interesul sa fac sa imi fie mereu mai bine...
*

Wow, hai sa-ti ridicam statuie. Tu esti singurul care in orice situatie isi vrea binele. Toti ceilalti suntem niste masochisti care ne vrem raul...

Sau, poate binele pe care si-l vrea X de pe strada difera nitel de binele pe care tu, in marea-ti marinimie hotaresti ca i-ar veni turnat ca o manusa.

De ce ai simtit nevoia sa precizezi ca celui la care i-ai propus sa-ti spele cateva geamuri era tigan? De ce consideri tu, ca daca ii oferi unui prapadit de pe strada o firimitura, ala obligatoriu trebuie sa se gudure pe langa tine si sa-ti linga mana? Tu ai vazut in ala o sluga care sa-ti fie la dispozitie sa-ti rezolve o nevoie de moment. Ala, o fi vazut in tine vaca buna de muls. Daca ii ofereai 100 de lei, omul poate iti cerea 200, daca ii ofereai 10 lei, poate se multumea si cu 15. Ori nu te-ai priceput sa oferi "firimitura" cuiva care sa aiba nevoie de ea, ori n-ai stiut sa negociezi...

QUOTE(ady77 @ 29 Oct 2010, 14:37)
Am citit pe realitatea.net: Pentru anul 2011 este disponibilă, pentru implementarea acestei legi, suma de aproximativ 110.000 de euro, fiind vorba de peste 1.500 de beneficiari ai acestui act normativ.

Deci nu se mai imbogateste nimeni.
*

Ca veni vorba de finantari, de programul precedent, ala prin care pinguinul promitea cu mare fast sponsorizari de 10k euro pentru firmele celor sub 35 de ani ai mai auzit ceva? Asta o fi noua strategie portocalie? Lunar lanseaza pe piata cate un program de finantare, despre care scriu ziarele 2, 3 zile, bizonul carpatin trage concluzia ca pinguinul transpira din greu sa conceapa programe pentru iesirea din criza, apoi, peste tot se asterne uitarea.

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
Markos
post 29 Oct 2010, 21:49
Post #128

fost programator

From: Scursurești Vale

pai mersi, programe de-astea cu buget anual de 100K sa tot scoti. mai de criza, asa wink.gif

stie cineva cati bani publici a varsat nea Emil în teritoriu pt papagalii aia portocalii din parlament, ca sa stea frumos la locurile lor în timpul votarii motiunii? m?

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
Shush
post 29 Oct 2010, 23:42
Post #129

٩(Ś̯Ś)۶

From: Brasov

QUOTE(radian @ 29 Oct 2010, 21:39)
De ce ai simtit nevoia sa precizezi ca celui la care i-ai propus sa-ti spele cateva geamuri era tigan? De ce consideri tu, ca daca ii oferi unui prapadit de pe strada o firimitura, ala obligatoriu trebuie sa se gudure pe langa tine si sa-ti linga mana? Tu ai vazut in ala o sluga care sa-ti fie la dispozitie sa-ti rezolve o nevoie de moment. Ala, o fi vazut in tine vaca buna de muls. Daca ii ofereai 100 de lei, omul poate iti cerea 200, daca ii ofereai 10 lei, poate se multumea si cu 15. Ori nu te-ai priceput sa oferi "firimitura" cuiva care sa aiba nevoie de ea, ori n-ai stiut sa negociezi...
*

Am spus rrom nu tigan. El isi ducea veacul pe acolo asa ca i-am oferit lui. Am considerat ca fac un bine pentru ca i-am oferit o suma decenta. Nu am vazut in el o sluga ci o persoana care putea sa faca respectiva treaba (pe care as fi facut-o eu fara nicio jena, dar cum am spus pe alt topic am o mare frica de scari).

--------------------
Seat Leon 2008 Reference 1.6 - Bv-29-Trei Litere
Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4
If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ?
+
radian
post 30 Oct 2010, 05:00
Post #130

Ai identificat corect problema: cateva geamuri murdare care trebuiesc curatate.
Ai avut la dispozitie un buget mai mult decat generos pentru solutionarea problemei.
Ai avut mana libera sa actionezi.

Ai dat-o in bara, nu ai fost in stare sa duci la bun sfarsit "proiectul". In plus ai dat dovada si de o lipsa elementara de diplomatie. Iti place sau nu, asta e, dupa standardele la moda, a face referire la originea etnica a unei persoane nu da bine la imagine. Daca si in viata reala dai cu mucii in fasole laudandu-te ca esti "putin rasist" esti tare...

Seful tau daca ar face o astfel de analiza banala, sigur 10 ani de aici incolo, in cadrul firmei ai ramane doar un "negrisor pe plantatie", adica, functionarul care trudeste 10 - 12 ore pe zi, fara a prezenta destula incredere pentru a i se da pe mana sarcini de importanta majora pentru firma...

<span class='edit'>30 Oct 2010, 05:51:</span>
QUOTE(einstein1984 @ 29 Oct 2010, 13:14)
Revenind la subiect, considera cineva ca ce a propus BOC e inutil? ...
*

A te intreba despre intiativele lui Boc daca sunt inutile, inseamna, ca macar in fundul sufletului tau sa accepti premiza ca e posibil ca Boc sa faca si ceva util. Complet fals!

Bugetul alocat pentru angajarea ucenicilor este de 110.000 euro. La un curs de 4,26 lei / 1 euro => 468.600 lei. La 300 lei lunar x 12 luni => 3.600 lei / an / ucenic. Adica, banii alocati, ajung pentru sustinerea financiara a angajarii a unui numar de cca. 4 ucenici / an / judet. Intradevar, este un program menit sa ajute integrarea tinerilor pe piata muncii.

De fapt, programul este util. Propagandei portocalii. Refuz sa accept ca din toti cei care au lucrat la elaborarea acestui program nu a fost macar unul sa faca socoteala de mai sus. In cinismul lor, pedeleii au aruncat pe piata o galusca destinata celor multi, cu scoala putina, de la orase. Sa vada tot omul cum guvernul se gandeste la talpa tarii. Doar e vorba de angajarea de ucenici, adica baiatul lu' Nea Gica de la 7, instalatorul, are si el o sansa, guvernul se gandeste la copii lui...

<span class='edit'>30 Oct 2010, 05:51:</span>
QUOTE(einstein1984 @ 29 Oct 2010, 13:14)
...Ca eu cred ca totusi e un pas (oricat de mic) inainte.
*

Ai macar o vaga idee cate programe de finantare au fost incepute inca de pe vremea lui Nastase, dezvoltate de Tariceanu alaturi de altele multe noi, pe care imbecilul de Boc s-au le-a oprit, ori a schimbat din mers regulile jocului astfel incat banii sa poata fi atribuiti clientelei politice (vezi pana unde a degenerat programul cu salile de sport in mediul rural). Tu vorbesti de un pas mic inainte? traiesti cumva cu impresia ca lumea moderna a inceput cu Boc I?

This post has been edited by radian: 30 Oct 2010, 06:16

--------------------
+
Smiley
post 30 Oct 2010, 06:41
Post #131

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(radian @ 30 Oct 2010, 06:00)
...........
Bugetul alocat pentru angajarea ucenicilor este de 110.000 euro. La un curs de 4,26 lei / 1 euro => 468.600 lei. La 300 lei lunar x 12 luni => 3.600 lei / an / ucenic. Adica, banii alocati, ajung pentru sustinerea financiara a angajarii a unui numar de cca. 4 ucenici / an / judet.  ..........Refuz sa accept ca din toti cei care au lucrat la elaborarea acestui program nu a fost macar unul sa faca socoteala de mai sus.
*

au facut si ei calcului, dar le-a iesit mai mult la impartire. undeva intre 1500 si 1800 de "beneficiari" smile.gif
http://www.avocatnet.ro/content/articles/i...ic-angajat.html

--------------------
+
radian
post 30 Oct 2010, 21:13
Post #132

Pai "ei" au "uitat" sa ia in calcul ca suma este alocata pentru 1 an, iar ucenicul ar trebui sa primeasca 12 salarii intr-un an.

This post has been edited by radian: 30 Oct 2010, 21:14

--------------------
+
Marty
post 31 Oct 2010, 08:26
Post #133

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Ia sa vezi reconversie dramatica in cazu' meu. Ma apuc de vindut produse de curatenie & papetarie si de-nchiriat baruri.
Hai baieti, care ai nevoie de consumabile la firma, baieti? Dispenserele vine gratis baieti! Hai baieti, care nu te-ai hotarit unde faci petrecerea de sf. de an de la firma, baieti? Hai sa-ti dau o locatie, baieti....

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
User is online!Galerie FotoPM
+
Laurentziu83
post 31 Oct 2010, 08:33
Post #134

Membru autentic

Rromania n-are nevoie de ingineri bah, nu stiai?

Rromania are nevoie de chelneri, zidari, mecanici, taximetristi, montatori AC, instalatori, agenti de vanzari, etc, prea multa desteptaciune strica.

Mi-e si greata cand deschid ejobs-ul si, pe Galati cel putin, din 10 anunturi, 9 sunt de agenti de vanzari pentru nimeni (ca n-au cui sa-i vanda), si al 10-lea anunt angajeaza pt videochat.

This post has been edited by Laurentziu83: 31 Oct 2010, 08:43

--------------------
. . .
+
dragoselu
post 31 Oct 2010, 08:46
Post #135

SB-12-UST

From: Sibiu

QUOTE(Marty @ 31 Oct 2010, 09:26)
Ia sa vezi reconversie dramatica in cazu' meu. Ma apuc de vindut produse de curatenie & papetarie si de-nchiriat baruri.
Hai baieti, care ai nevoie de consumabile la firma, baieti? Dispenserele vine gratis baieti! Hai baieti, care nu te-ai hotarit unde faci petrecerea de sf. de an de la firma, baieti? Hai sa-ti dau o locatie, baieti....
*

Marty, da' eu ce sa mai fac... De la anul ar insemna sa fac naveta la Targu Bujor sau la Tecuci unde imi asigura inspectoratul post... Daca dispare clasa a 9-a din ciclul liceal, am pus-o si urat de tot! Imi mai ramane o solutie, sa emigrez fie in Anglia, fie in Franta... sad.gif

31 Oct 2010, 09:49:
QUOTE(Laurentziu83 @ 31 Oct 2010, 09:33)
Rromania n-are nevoie de ingineri bah, nu stiai? 

Rromania are nevoie de chelneri, zidari, mecanici, taximetristi, montatori AC, instalatori, agenti de vanzari, etc, prea multa desteptaciune strica.

Mi-e si greata cand deschid ejobs-ul si, pe Galati cel putin, din 10 anunturi, 9 sunt de agenti de vanzari pentru nimeni (ca n-au cui sa-i vanda), si al 10-lea anunt angajeaza pt videochat.
*

De acord si cu videochat-ul, dar sa-l puna in cancelarie... blush.gif Si sa-i trimitem apoi o caseta lui Base si Boc, drept model de reconversie profesionala... wink.gif Iti dai seama ce si-ar mai freca piticul si chiorul mainile de bucurie... uite un popor de oameni inteligenti... radmasa.gif

This post has been edited by dragoselu: 31 Oct 2010, 08:49

--------------------
Volkswagen Passat TDI 1996 - GL-11-UST
[SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
+
radian
post 31 Oct 2010, 08:53
Post #136

Profesore iar incepi sa ne toci marunt cu naveta la Tecuci? Abia a inceput anul scolar...

Ce drac sa cauti in Hexagon sau in Regat? N-auzisi ce ti-o zis ROstradamus? Du-te bre in Noua Zeelanda.

--------------------
+
dragoselu
post 31 Oct 2010, 08:56
Post #137

SB-12-UST

QUOTE(radian @ 31 Oct 2010, 09:53)
Profesore iar incepi sa ne toci marunt cu naveta la Tecuci? Abia a inceput anul scolar...

Ce drac sa cauti in Hexagon sau in Regat? N-auzisi ce ti-o zis ROstradamus? Du-te bre in Noua Zeelanda.
*

N-am auzit bree... Da ce o zis? Pe bune ca nu stiu!

--------------------
+
Laurentziu83
post 31 Oct 2010, 09:28
Post #138

Membru autentic

QUOTE(dragoselu @ 31 Oct 2010, 09:46)
Marty, da' eu ce sa mai fac...
*

Asta este, eu unul am incheiat-o cu Galatiul. Bine, la mine e mai simplu sa plec, doar am trantit geanta in portbagaj si am plecat, nu mai am alte obligatii.

--------------------
. . .
+
C@talin
post 31 Oct 2010, 09:29
Post #139

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

deci profesoru face training la comertu cu usturoi ?

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
dragoselu
post 31 Oct 2010, 09:35
Post #140

SB-12-UST

QUOTE(C@talin @ 31 Oct 2010, 10:29)
deci profesoru face training la comertu cu usturoi ?
*

Da-l dreaku' de usturoi radioactiv! Ca ala numai usturoi nu mai e! Vreau si eu ceva de lucru in Galati, sa nu mai car atata usturoi ca deja m-am saturat cand aud de usturoi!!! VREAU un post decent, stabil, care sa-mi ofere siguranta ca imi intretin copilul, familia, masina...

--------------------
+
corbex
post 31 Oct 2010, 10:10
Post #141

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

QUOTE(radian @ 31 Oct 2010, 09:53)

*

In Noua Zeelanda n-au net? rolleyes.gif

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
M.C.
post 31 Oct 2010, 10:23
Post #142

Membru autentic

From: Ploiesti ,din cind in cind.

QUOTE(corbex @ 31 Oct 2010, 12:10)
In Noua Zeelanda n-au net?  rolleyes.gif
*

Net au sigur.Si de mare viteza.
Dar in mod sigur nu au cafetiere electrice cu baza ignifugata! icon_mrgreen.gif

This post has been edited by M.C.: 31 Oct 2010, 10:24

--------------------
Renault Megane II Sedan Influence 1,6 16 V ,2005
Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
+
radian
post 31 Oct 2010, 13:58
Post #143

QUOTE(M.C. @ 31 Oct 2010, 10:23)
... Dar in mod sigur nu au cafetiere electrice cu baza ignifugata! icon_mrgreen.gif
*

Esti rautacios... biggrin.gif

--------------------
+
Filip
post 31 Oct 2010, 14:59
Post #144

Forumist

QUOTE(Marty @ 31 Oct 2010, 08:26)
*

Si cat la suta din vechiul salariu iei acum? Sau ai salariu variabil, in functie de comision? Oricum nasol rau de tot. Mie mi-a zis cineva odata ca nu e bine sa-ti schimbi meseria, trebuie sa lucrezi doar intr-un anumit domeniu si sa fii cat poti tu de bun in ceea ce faci. Mai bine ramaneai la oferta aia de la turci sau cine erau, cu 1500 euro pe luna si 20 de zile de concediu. Sau sa fi incercat ceva in strainatate, tu esti calificat Marty, e pacat sa dai cu piciorul la asa ceva! Poate sunt prea mic sa-mi dau cu parerea, dar... mi-am dat cu parerea. radmasa.gif

--------------------
Renault Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v 1998 ,1999, 2006
Fara Dacie viata e pustiu.
+
Garett
post 31 Oct 2010, 18:25
Post #145

Membru autentic

QUOTE(radian @ 29 Oct 2010, 21:39)
De ce ai simtit nevoia sa precizezi ca celui la care i-ai propus sa-ti spele cateva geamuri era tigan?
*

Mai, no offense, da' tigani muncitori nu exista nici in basmele lui Ispirescu!
Bine,.asta nu inseamna ca nu putea sa obtina aceeasi reactie din partea unui "roman verde", munca cinstita a decazut la nivelul de "rusine nationala"!

--------------------
No Reno Forever
+
radian
post 31 Oct 2010, 18:54
Post #146

Eu cunosc destui tigani care merita tot respectul. Oameni cu facultate, muncitori, si care in viata lor n-au avut nicio problema cu legea. Hai totusi sa nu generalizam ca nu-i cazul.

--------------------
+
Garett
post 31 Oct 2010, 19:04
Post #147

Membru autentic

Eu nu vorbesc din auzite, am crescut in "Mazepa neagra", a.k.a. micro 40 si nu stiu nici macar un singur tigan muncitor, la locul lui, etc.

--------------------
No Reno Forever
+
ady77
post 31 Oct 2010, 19:08
Post #148

راحتزیل یو

From: near Bacau

QUOTE(radian @ 31 Oct 2010, 18:54)
Eu cunosc destui tigani care merita tot respectul. Oameni cu facultate, muncitori, si care in viata lor n-au avut nicio problema cu legea. Hai totusi sa nu generalizam ca nu-i cazul.
*

Din pacate contraexemplele sunt mult mai numeroase.

This post has been edited by ady77: 31 Oct 2010, 19:08

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
radian
post 31 Oct 2010, 19:55
Post #149

Am un amic, de cativa ani pensionar, a fost inginer minier (de la mina se iese la pensie la 45 de ani, cu 20 de ani de subteran). Dupa pensionare, omul s-a pus la punct cu autocadul si acum lucreaza la un atelier de proiectari. Numai ca nu-i place munca nu poti zice. Il cunosc de cand eram copii, si nicio data nu si-a negat apartenta la comunitatea tiganeasca.

Mai am un amic, tot tigan, cu doctarat in psihologie la Oxford. De asta am mai scris pe aici.

Nici eu nu vorbeam din auzite. E drept ca, din pacate astea sunt cazuri rare, dar exista...

--------------------
+
mad toz
post 2 Aug 2011, 00:11
Post #150

fan dacia-reno

From: Bucuresti

Readucem la viata acest topic.
De un an de zile nu pot sa gasesc un loc de munca. Am fost la ceva interviuri si nimic.
Sa auzim sfaturi.

Specializare : inginer mecanic, facutaltatea Transporturi ( UPB) , vehicule transport feroviar. Nu vreau sa lucrez neaparat in acest domeniu, orice tine de inginerie, sau orice loc de munca.

--------------------
Dacia 1310 1998-Berlina Motor 1,6 8v ,72 HP , 125 Nm
2004 Renault 1.9 8v , 120 HP , 300 Nm
+
8 Pages « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 15:44
Forum Renault