Formarea profesionala, pentru cei aflati la început de drum
![]() ![]() ![]() |
Formarea profesionala, pentru cei aflati la început de drum
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
|
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 29 Oct 2010, 12:42) Da contabilitate nu-i pui sa faca la gradinita? In loc de engleza? Ca aici voreba lumea de formare profesionala, nu de gradinita. I-am raspuns lui shush care spunea ca invatamantul e in totalitate gratuit. I-am dat exemplul personal ca mi-e cel mai cunoscut. Cand o sa invete sa scrie si sa citeasca o sa faca si contabilitate si oricum o sa castige mai bine decat tine. |
--------------------
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Incep sa cred ca am eu o mica problema.
Indiferent ca ascult radio, ma uit la televizor, citesc pe forum fix aceleasi chestii : "Romanii sunt saraci", "Suntem in c**** rau de tot", "O ducem rau" etc. Ies afara, ma uit in jur, numai masini scumpe. Ma duc la supermarket, toata lumea cu cosurile pline. Merg sa mananc ceva, cu greu gasesc loc intr-un restaurant/fast-food. Ies seara in oras, nicio sansa sa gasesc vreo masa intr-un bar fara rezervare. Merg la benzinarie, mereu coada. Ca vorbea Ady de rechizite. Am fost acum vreo luna la Carrfour sa cumpar un carnetel de notite si doua-trei caiete. M-am uitat de curiozitate pe acolo : de alea ieftine si simple nu se atingea nimeni, se vindeau numai alea de 5 ori mai scumpe cu Hannah Montana, Michael Jackson, desene animate si altele. This post has been edited by Shush: 29 Oct 2010, 11:58 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(Shush @ 29 Oct 2010, 12:56) Incep sa cred ca am eu o mica problema. Indiferent ca ascult radio, ma uit la televizor, citesc pe forum fix aceleasi chestii : "Romanii sunt saraci", "Suntem in c**** rau de tot", "O ducem rau" etc. Ies afara, ma uit in jur, numai masini scumpe. Ma duc la supermarket, toata lumea cu cosurile pline. Merg sa mananc ceva, cu greu gasesc loc intr-un restaurant/fast-food. Ies seara in oras, nicio sansa sa gasesc vreo masa intr-un bar fara rezervare. Merg la benzinarie, mereu coada. Ca vorbea Ady de rechizite. Am fost acum vreo luna la Carrfour sa cumpar un carnetel de notite si doua-trei caiete. M-am uitat de curiozitate pe acolo : de alea ieftine si simple nu se atingea nimeni, se vindeau numai alea de 5 ori mai scumpe cu Hannah Montana, Michael Jackson, desene animate si altele. Pentru tine Romania inseamna doar orasele mari? Ai iesit vreodata afara prin alte zone decat Brasov, Bucuresti, Timisoara, Oradea, Iasi, Constanta, si inca vreo cateva orase? Pe la sate ai incercat? In special pe la satele de munte, unde un copil de 8-9 ani merge ZILNIC 7-8 Km pana la scoala fie iarna fie vara? Unde n-au bani sa treaca strada? Faptul ca tu ai avut norocul sa te nasti intr-un oras si sa urmezi un invatamant pe care tu il consideri gratuit (nu cred ca parintii tai au aceeasi parere) nu inseamna ca romanii sunt puturosi si ca gioburi exista peste tot si numai cine nu vrea nu isi gaseste! Mai iesi putin prin lume si apoi vino si explica-ne cum e cu gioburile alea de 600 de euro pentru juniori si cu invatamantul gratuit! L.E. Iti garantez eu ca pentru fiecare roman din aia de ii intalnesti tu prin market-uri si prin carciumi mai sunt inca multi care nu au nici cu ce sa-si cumpere o haina! Au bani strict de paine si cartofi! Si nu pentru ca sunt puturosi! This post has been edited by kum: 29 Oct 2010, 12:05 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Ok, deci pentru tine ceea ce se intampla in unele sate ar trebui sa fie reprezentativ pentru Romania.
Si parintii mei sunt "de la tara" si mama mergea aproape 10km pana la scoala. Dar au avut ambitie si au si invatat printre diversele indatoriri pe care le aveau pe langa casa. Multi chiar sunt puturosi. Ca un exemplu : la munca trebuiau sterse niste geamuri la care femeia de servici nu ajungea. Am intrebat un rrom daca ne poate ajuta contra cost. Era vorba de 5-6 geamuri, treaba de maxim jumatate de ora. I-am oferit 30 de lei, a cerut 100 ![]() This post has been edited by Shush: 29 Oct 2010, 12:11 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
traim bine si nu am stiut
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Cine are Ford, io?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
Se vinde greu loganul pe seceta asta. Eu zic sa ramai cu ea ca merge.
QUOTE(Shush @ 29 Oct 2010, 13:08) ... niste geamuri la care femeia de servici nu ajungea. Am intrebat un rrom daca ne poate ajuta contra cost. Rromii mai inalti de 2 metri cer mult. E mai simplu sa folosesti o scara. |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
Shush |
![]()
|
@Zanzie : Am crezut ca se intelege ca era vorba de folosit o scara. Nu puteam sa o punem pe ea sa se urce.
This post has been edited by Shush: 29 Oct 2010, 12:29 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
purta mini?
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Shush |
![]()
|
Are o varsta ...
|
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
Al dracu tigan, a refuzat o plata de 1 leu//minut.
Sper doar sa ajung intr-o buna zi sa castig atata ![]() |
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(Shush @ 29 Oct 2010, 13:08) Ok, deci pentru tine ceea ce se intampla in unele sate ar trebui sa fie reprezentativ pentru Romania. ... Explica-mi si mie te rog cum un copil din orice oras/sat care nu este centru universitar (si stim foarte bine ca sunt doar cateva astfel de orase in toata tara) are aceleasi sanse la un invatamant GRATUIT pe care le-ai avut tu! Multumesc! |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
Shush |
![]()
|
@ageana : Asa e la noi, majoritatea gandesc ceva de genul :
"de ce sa sap la ala in gradina pe 10 le pe ora, ca merit minim 20. Mai bine stau degeaba", "de ce sa pun gresie cu 50 de lei metru ca eu vreau 100. Mai bine nu lucrez" si tot asa ... (sumele sunt puse aiurea) @kum : daca iti dai interesul si inveti e foarte usor sa prinzi loc la camin si bursa. This post has been edited by Shush: 29 Oct 2010, 12:41 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
kog |
![]()
|
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
kum |
![]()
|
Lasa-l ma, ca io m-am lamurit! Habar n-are pe ce lume traieste, da' e plin de povete si mustrari pentru romanii puturosi!
@Shush: bucura-te ca traiesti intr-un oras mare! Sincer iti spun! Este marea ta sansa in viata! La cum gandesti, nu vreau sa-mi imaginez cum ar fi fost sa traiesti pe pielea ta undeva pe la tara! Astea ti le spune cineva care de asemeni traieste intr-un oras cu centru universitar si care a avut bursa toata facultatea! ![]() This post has been edited by kum: 29 Oct 2010, 12:49 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
Shush |
![]()
|
Bine, gata, nu mai zic chiar nimic.
Am avut eu noroc ca am luat bursa aproape toate semestrele de facultate, au avut noroc prietenii si verisorii mei care au stat la camin, am avut noroc ca mi-am gasit doua locuri de munca bine platite. Daca nu merge asa puteti inlocui "noroc" cu "pile" @kum : crede-ma, nu ma cunosti. In orice situatie as fi fost mi-as fi dat tot interesul sa fac sa imi fie mereu mai bine. Chiar daca insemna multa munca fizica sau orice alte sacrificii. This post has been edited by Shush: 29 Oct 2010, 12:49 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
kog |
![]()
|
nu zice nimeni ca nu o fi asa unde ai facut scoala, dar la Arad unde am terminat o facultate treaba statea asa: 10 locuri bugetare la 160 de studenti, 250 oiro camera la camin daca nu ai pile, cam jumatate din camerele de camin se ocupau pe sistemul asta. La studiile de master am intrat la fara taxa daor pentru ca ne stiau profesorii pe cei cativa care am mers nu pentru ca am fi excelat sau pentru ca am fi dat ceva examen de departajare
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
kum |
![]()
|
QUOTE(Shush @ 29 Oct 2010, 13:48) Bine, gata, nu mai zic chiar nimic. Am avut eu noroc ca am luat bursa aproape toate semestrele de facultate, au avut noroc prietenii si verisorii mei care au stat la camin, am avut noroc ca mi-am gasit doua locuri de munca bine platite. Daca nu merge asa puteti inlocui "noroc" cu "pile" @kum : crede-ma, nu ma cunosti. In orice situatie as fi fost mi-as fi dat tot interesul sa fac sa imi fie mereu mai bine. Chiar daca insemna multa munca fizica sau orice alte sacrificii. Man, hai sa-ti povestesc io cum e cu astea de zici tu: io am facut facultate, da' n-am profesat ca inginer decat cativa ani! Am avut o mare sansa sa pot sa invat sa fac altceva, am fructificat acea sansa la modul ca acum profesez in acel domeniu si giobul e unul FOARTE bine platit! Anul asta e chiar la o firma din afara tarii! Deci pot spune ca am avut sanse, noroc sau cum vrei tu sa spui si as putea sa dau sfaturi la altii ca uite dom'le ca io am putut, voi de ce sa nu puteti? Aa, nu vreti! Numai ca eu nu uit de unde am plecat, nu sunt orb sau surd la realitatile din jurul meu! Vad dincolo de spoiala marketurilor, restaurantelor, ... Nu te-a acuzat nimeni ca nu-ti dai interesul sau ca nu te zbati sa-ti fie bine! Dar fara un dram de sansa si fara un concurs de imprejurari favorabil crede-ma ca de multe ori ramai vai de capul tau, indiferent de cat de capabil sau de destept ai fi! This post has been edited by kum: 29 Oct 2010, 12:57 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
Shush |
![]()
|
Tocmai pentru ca nu sunt si nici nu ma consider superior, cred ca daca eu am reusit, la fel de bine pot reusi si alti.
Noroc e ala cand gasesti 10 lei pe jos nu cand iti gasesti un loc de munca. This post has been edited by Shush: 29 Oct 2010, 13:00 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
Recomand calatoriile prin "Romania Pitoreasca", cea cu bude in spatele casei, cu carute, cu agricultura de subzistenta, cu copii crescuti cu mamaliga si pusi la munca, cu jeg si bani doar de energie electrica si paine.
Realitatea cotidiana intr-o foarte mare parte a Romaniei este total diferita de pseudo-decenta in care traim noi, astia putin mai norocosi. Spun norocosi, pt ca si eu am avut noroc chior cu jobul. Daca nu era acest noroc, nu era exclus sa invart saorme sau sa spal masini pe un salariu mizer. |
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
kum |
![]()
|
Da' n-a spus nimeni ca te consideri superior!
Ce dumnezeu nu poti pricepe ca ai avut mai multe sanse in viata decat unul de la tara sau dintr-un oras gen Onesti/Barlad/...? Daca nu realizezi asta, atunci ma tem ca discutia asta nu-si mai are rostul! No offense! ![]() |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(kum @ 29 Oct 2010, 13:55) giobul e unul FOARTE bine platit! Anul asta e chiar la o firma din afara tarii! L-am angajat eu si deja regret. Nu-si plateste chiria si ma fura la portocale ![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.628 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Revenind la subiect, considera cineva ca ce a propus BOC e inutil? Ca eu cred ca totusi e un pas (oricat de mic) inainte.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Programe de astea exista de mai mult timp, numai ca de obicei, in ultimul timp, nu prea erau fonduri. Sper sa asigure si finantarea.
|
--------------------
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.628 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu stiam de ala pentru a stimula angajarea de absolventi de facultate. Si cu toate astea cica 1 din 2 absolventi intra in somaj direct dupa facultate.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
ady77 |
![]()
|
Am citit pe realitatea.net: Pentru anul 2011 este disponibilă, pentru implementarea acestei legi, suma de aproximativ 110.000 de euro, fiind vorba de peste 1.500 de beneficiari ai acestui act normativ.
Deci nu se mai imbogateste nimeni. |
--------------------
|
Markos |
![]()
|
astronomica suma.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
ady77 |
![]()
|
2 genti si o pereche de pantofi de a lu' nuti
|
--------------------
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 15:29 |