ce parere aveti de legea anvelopelor de iarna?
![]() ![]() ![]() |
ce parere aveti de legea anvelopelor de iarna?
bendix |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
- TM10### , alb arctic In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|||
Alex4u |
![]()
|
![]() Ultima scursura' umana Group: Members Posts: 2.131 Joined: 19 March 10 From: Scursureștii de Campie ![]() |
|
--------------------
EX:DACIA
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese Ex Audi A4 1.6 105 HP Ex Peugeot 206 Ford Focus II 2009. Opel Astra G 1.6 16v |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Stati bre linistiti:
QUOTE Proiectul este pe masa ministrului Transporturilor Anca Boagiu și ar urma să intre în vigoare de la 1 noiembrie. Poate pe la 01.11.2012. Asta daca nu-i vorba despre masa din bucatarie. This post has been edited by Markos: 28 Oct 2010, 21:13 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.018 Joined: 23 July 09 ![]() |
QUOTE(argon @ 28 Oct 2010, 20:37) Unde locuiesti, la scurusresti vale? pana si la Deva-sat la vulcanizare te intreaba daca sa ti le tina ei in depozit contra a cateva sute de mii. Cu tot cu jante? Da care-i problema sa le tii pe balcon? Eu oricum tin pe balcon tot ce nu folosesc, bicicleta, truse mai vechi de scule, piese etc. Bine am balcon inchis, nu ninge pe ele. E inchis si incalzit cum ar veni. Bine... va inteleg pe voi cei cu sotii, trebuie sa faceti concesii. ![]() This post has been edited by Filip: 28 Oct 2010, 21:15 |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
QUOTE(dandee @ 28 Oct 2010, 21:39) din cate am inteles eu toate categoriile de masini trebuie sa fie echipate cu cauciucuri de iarna in caz contrar li se poate (a se citi "li se va") retine certificatul cat si numerele de inmatriculare! asta cu incepere de la 1 noiembrie 2010, adica peste 4 zile! in alta ordine de idei este un lucru benefic sa ai anvelope de iarna, dar la fel de important este sa sti sa mergi iarna (tata le avea aproape ca in palma si nu a avut nici o problema) Din auzite, oricine poate spune ce vrea. Ceva oficial exista in momentul de fata? Ca altfel poate sa te pupe pe gumele de vara. Eu le am, dar o sa le pun atunci cand temperatura exterioara o sa scada ziua sub 7 grade, nu cand zice un idiot. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu-i chiar deplasata propunerea cu obligativitatea de a le folosi incepand cu o data fixa. Ce faci daca pleci dupa 1 noiembrie la un drum mai lung, pleci pe soare si bine si te prinde viscolul? Ii zici lui nea' politaiu ca era cald cand ai plecat?!? Legea nu ar trebui sa lase loc de arbitrariu, de aceea, daca se va adopta, va preciza sigur o data fixa. In alte tari din Europa asa e.
Si nici gumele astea de iarna nu-s chiar de plastilina, sa ramana pe asfalt la 12 grade, in loc de 7, cat se recomanda... L.E: Mai era un topic FIX cu acelasi subiect. De ce a mai fost nevoie de inca unul? ![]() http://www.daciaclub.ro/Anvelopele-de-iarn...ii-t194927.html This post has been edited by VladG: 28 Oct 2010, 21:25 |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
dandee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 13 January 09 ![]() |
eu nu cred ca e panarama sunt convins ca sticleti vor sta imediat la panda sa mai faca un ban! de acord cu aldyor
28 Oct 2010, 21:32: http://www.adevarul.ro/locale/hunedoara/hu..._360564285.html daca moderatorii considera si hotarasc ca trebuie sa se inchida atunci asa sa fie! This post has been edited by dandee: 28 Oct 2010, 21:32 |
--------------------
dacia
berlina
1999
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Intr-un fel sunt de acord, in alt fel nu.
Pe de o parte, sunt pentru anvelope de iarna, iarna, pe de alta parte, nu sunt de acord sa fii tras pe dreapta pentru controlul acestora. Da, daca raman impotmolit si sunt depistat ca n-am gume adecvate, atunci sunt intr-adevar pasibil de amenda. Nu stiu la cati dintre voi le convine ca, sa zicem ca aveti nevoie sa carati ceva mai voluminos, murdar, etc, si imprumutati o jughina de masina de pe la neamuri ca sa carati cu ea intr-o zi de ianuarie, neechipata bineinteles, dar soselele sunt curate si poate sunt si 10 grade afara si, taman atunci va trage pe dreapta vreun Siderov Pavel braileanu', tablagiu sef la el in comuna, si va frige amenda ca deh, legea ii da voie. In tari cu apa calda, poti sa circuli beat-mort sau fara permis, nu te trage nimeni pe dreapta daca nu dai de banuit. La noi cica s-a desfiintat controlul de rutina, dar au "misiuni, razii, etc", in care te cauta si de trusa medicala daca e nevoie. |
--------------------
.
.
.
|
|
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
|
--------------------
0.00
%
:(( Teacher's, e valabil citatul filozofului Marty! Ia incet sa nu te ineci!
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
QUOTE(cristio_79 @ 28 Oct 2010, 22:15) Eu le am, dar o sa le pun atunci cand temperatura exterioara o sa scada ziua sub 7 grade, nu cand zice un idiot. In brasov de mai bine de o saptamana temperatura este sub 7 grade. Cu mult..... Martinezule, eu acasa in curte in 10 minute schimb toate 4 caucioacele.... Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
Eu auzisem ca legea este doar pentru masinile de transport marfa si transport persoane. Daca e asa e foarte bine, dar si asa sunt unele probleme. La ce imi folosesc cauciucurile de iarna daca sunt uzate peste limita maxima? Sta nea mitica de la rutiera sa se uite la fiecare masina dupa fulgulet si dupa semnulet sa vada daca mai corespunde sau nu?
Eu unul am 2 seturi de jante, unele de tabla cu caucucuri noi de iarna si unele de aliaj pe care am cauciucurile de vara. Le schimb singur in 15 min, si nu mai dau in fiecare an 2 mil pe schimbat si echilibrat anvelope. This post has been edited by Neagu Ionut: 28 Oct 2010, 22:30 |
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(Neagu Ionut @ 28 Oct 2010, 22:29) ... Eu unul am 2 seturi de jante, unele de tabla cu caucucuri noi de iarna si unele de aliaj pe care am cauciucurile de vara. Le schimb singur in 15 min, si nu mai dau in fiecare an 2 mil pe schimbat si echilibrat anvelope. Tu da, dar echiparea unui tir cu gume de iarna costa vreo 30.000 lei. Si, daca masina cu pricina mai circula vreo 60-70% prin tarile civilizate unde drumurile se curata de zapada, deja mai ca devine discutabila initiativa legislativa... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Alydor |
![]()
|
|
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
QUOTE(Alydor @ 28 Oct 2010, 23:08) In Constanta, ziua au fost si 13-15 grade, noaptea scadea pe la 5-7. De azi s-a racit mai tare ca bate si vantul ca naiba. Daca in Brasov e zapada si la Constanta e soare si uscat, iar eu n-am ganduri de plimbare, ce ar trebui sa fac? O sa urmez ce spun producatorii de anvelope in general: ca sunt eficiente cand temperatura scade sub 7 grade, nu ca vrea nu stiu cine sa le pun de la 1 octombrie sa fiu sigur ca nu ma prinde zapada nepregatit. Legea va fi facuta clar sa stranga bani din amenzi de la transportatori si sa mai traga niste smecheri, asa-zisi importatori, cateva tunuri cu gume de camioane, utilitare etc. Oricum va fi aplicata in stilul romanesc, el iti zice de amenda cu apropos de spaga samd. Pe autoturisme sunt destui care si-au pus sau isi pun. O anvelopa de camion costa acum cativa ani vreo 12 milioane. Si nu una de marca mai buna. Inmultit cu vreo 12, 14, 16 sau 18 roti, se apropie. This post has been edited by cristio_79: 28 Oct 2010, 23:21 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
Alydor |
![]()
|
O anvelopa de iarna de tir costa cam 600-1000 de ron.... doar n-o avea 30 de roti tiru ala... da-l dreq...
Suma respectelor,Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Alydor, o anvelopa pentru un Mercedes ML costa 1500 lei. Indraznesc sa cred ca o anvelopa de TIR, proiectata sa ruleze vreo 200 - 300 k km costa nitel mai mult.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Alydor |
![]()
|
da-l ba dreq de ML.... ca acolo platesti fitza...
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
turturel |
![]()
|
![]() membrisor Group: Members Posts: 1.385 Joined: 2 May 08 From: Braila ![]() |
sunt de acord cu legea asta cu anvelopele de iarna. de ce? fiindca in alte tari este asa de cand lupu catel..sau ma rog..de foarte multa vreme. nu ma dau banii afara din casa..dar am reusit sa imi iau 4 anvelope..2 acum 2 ani si 2 acum 1 an. cele de acum 2 ani stau pe spate permanent..cele de 1 an.urmeaza sa le pun in acest weekend. diferenta e de la cer la pamant as putea spune cu gumele de iarna..cel putin pt mine asa s-a simtit. inainte de a ma gandi la mine..ma gandesc la ceilalti..Doamne Fereste sa am gumele de vara pe zapada si sa fiu nevoit sa evit ceva..vreo masina, vreun copil, vreun biciclist ticnit..barem cu alea de iarna e altceva...ai o oarecare directie si posibilitate de a frana. primul lucru pe care l-am facut anul trecut dupa ce am montat gumele a fost frana brusca pe o strada necirculata si destul de lata..si rezultatul a fost ok..am putut controla masina cat de cat..fata de cele de vara cu care trageam dreapta si ea tot inainte vroia.
This post has been edited by turturel: 28 Oct 2010, 23:04 |
--------------------
Dacia
Supernova
2003 confort
|
|
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
Alydor, uite aici preturi:
http://www.anvelope-de-iarna.ro/anvelope-d...camioane/3.html 2000 lei bucata. |
--------------------
0.00
%
:(( Teacher's, e valabil citatul filozofului Marty! Ia incet sa nu te ineci!
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 28 Oct 2010, 22:41) In tari cu apa calda, poti sa circuli beat-mort sau fara permis, nu te trage nimeni pe dreapta ...... poate in tarile calde... ![]() |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 28 Oct 2010, 22:41) . In tari cu apa calda, poti sa circuli beat-mort sau fara permis, nu te trage nimeni pe dreapta daca nu dai de banuit. La noi cica s-a desfiintat controlul de rutina, dar au "misiuni, razii, etc", in care te cauta si de trusa medicala daca e nevoie. In UE, Germania sa zicem, sunt comtroale tematice. Adica opresc tot ce misca, si pun fiola de exemplu, fara sa ceara acte. Sau, verifica gumele de iarna, da numa' asta si iti zic de cand te opresc ce vor. |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.286 Joined: 24 June 07 ![]() |
O lege a bunului simt prin care sa bagi la semnatura fostul username, macar o luna dupa ce-l schimbi n-o fi? Ca m-am chinuit cateva secunde sa-mi dau seama care esti.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
nu pot, ca mi-e frica de dictatura
![]() |
--------------------
...
..
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Ideea este buna, problema este termenul de aplicare... Nu poti sa impui in 4-5-10-15 chiar 30 zile ca TOATE masinile sa fie echipate cu anvelope de iarna, in conditiile in care situatia din tara este cum este, iar 4 cauciucuri + 4 jante reprezinta o suma destul de substantiala pentru majoritatea populatiei as zice... (peste 1000-1200RON intr-un caz fericit...) Era excelent ca asa ceva sa fie adus la cunostinta cu cel putin 6 luni inainte fata de ziua 1 de aplicabilitate... Plus ca sunt sigur ca daca o asemenea lege va fi publicata si preturile la anvelope vor suferi instantaneu modificari. Si nu vor fi modificari in jos...
This post has been edited by PaulT: 28 Oct 2010, 23:32 |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
neumann |
![]()
|
exact! Ideea e buna, insa ei vor doar sa faca bani... ar trebui anuntat cu un an inainte, pentru ca as paria ca daca se bulucesc toti sa cumpere, n-au magazinele de unde sa livreze, si da, creste pretul.
|
--------------------
...
..
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Deja, daca incerci sa cumperi anvelope, in multe magazine gasesti doar produse la pret mediu si mare. Cele entry s-au dus... Ideea ( repet) este perfecta dar nu asa se procedeaza.
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(radian @ 28 Oct 2010, 23:39) Tu da, dar echiparea unui tir cu gume de iarna costa vreo 30.000 lei. Si, daca masina cu pricina mai circula vreo 60-70% prin tarile civilizate unde drumurile se curata de zapada, deja mai ca devine discutabila initiativa legislativa... Si daca se curata zapada ce are? Ii vorba de gume de iarna nu gume de zapada. |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.286 Joined: 24 June 07 ![]() |
Mai simplu mi se pare sa fie amendati cei care blocheaza drumul. Indiferent de ce anvelope au. Pentru ca am mers vreo trei ani cu Dacia incaltata cu niste cauciucuri banale de vara si am vazut o gramada de meseriasi cu cauciucuri de iarna care ramaneau impotmoliti pe unde eu treceam.
Chiar un vecin nu mai putea sa scoata masina din parcare, facuse patinoar sub roti, s-a dus repede si a luat doua gume de iarna SH pentru fata, si dupaia mandru imi arata mie cum cica acum iese lejer. Si de unde, ca s-a impotmolit iar. Sa nu se inteleaga ca nu-s importante, dar nu ele-s cele mai importante. Degeaba le ai daca nu esti in stare... |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
alinHR |
![]()
|
![]() Membru pe doua roti Group: Members Posts: 91 Joined: 27 December 09 From: Miercurea Ciuc ![]() |
Neaparat toate 4 gume sa fie de iarna?Eu am numai pe fata
![]() |
--------------------
Renault,Yamaha
19 1721 Ph1,XJ 600
1991,1992
- HR-90-ALN,HR-04-UBD
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu as avea cateva observatii despre expresii de genul:
"nu-mi permit cauciucuri de iarna", "nu-mi permit Casco/RCA/Sa spal masina la spalatorie/Sa fac reviziile la service" observatiile ar fi urmatoarele (pe scurt): ![]() |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 19:30 |