DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

28 Pages « < 13 14 15 16 17 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> ce parere aveti de legea anvelopelor de iarna?

l@u
post 5 Nov 2010, 21:20
Post #421

Membru autentic

Group: Members

QUOTE(OAP @ 5 Nov 2010, 18:06)
.pentru un om cu venituri modeste inseamna sa rupa de la gura copiilor sa respecte legea lu1 peste si sa fi tu in siguranta...poate iti cade o caramida in cap si scapi de accident produs dioin cauza anvelopelor de vara...
*

atunci urca-ti tu copiii in masina incaltata cu cauciucuri de vara pe zapada si rupe-le gatul ca ai fost istet si gigi contra..............siguranta e in primul rand a ta si apoi a celorlalti soferi , dar se pare ca la tine nu conteaza nimic atunci cand costa !!!!!

--------------------
Land Rover Freelander Td4, HSE -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ady77
post 5 Nov 2010, 21:21
Post #422

راحتزیل یو

From: near Bacau

QUOTE(OAP @ 5 Nov 2010, 17:39)
.doamne ce adunatura de "einshteini"...las sa dea legea sa ii sature ....
*

Ce perversa ai dat si tu icon_mrgreen.gif

Mi-am pus si eu cauciucuri de iarna, anul trecut prin decembrie radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
bygy007
post 5 Nov 2010, 21:23
Post #423

Membru autentic

From: BUCURESTI

eu ramin la parerea mea

kum au facut astia metrou la galati sau esti prin capitala

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
Richelieu
post 5 Nov 2010, 21:25
Post #424

altă scursură umană

From: Scursureștii de Pădure

E prin capitala Greciei. laugh.gif

--------------------
0.00 % :((
Teacher's, e valabil citatul filozofului Marty! Ia incet sa nu te ineci!
+
daniM
post 5 Nov 2010, 21:28
Post #425

Membru autentic

From: Gugulania

Adevarul ca gumele sunt singurul contact cu solul si trebuie tratate cu importanta.Pentru cei mai in varsta,pe vremea lui ceausu existau de vara,iarna?

--------------------
. . . - Skoda Octavia
+
Serje
post 5 Nov 2010, 21:30
Post #426

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

QUOTE(Merced @ 5 Nov 2010, 21:07)
Io-s curios cum se iesea din parcare la inceputul anilor '90, cand anvelope de iarna vedeam pe o masina toata iarna, d-alea cu "crampoane", si mai erau si zapezile care erau, nu frectiile din ultimii ani. Si nu ramaneau nici impotmoliti pe nicaieri. Ai mei se mai duceau pe vremea lu' Ceasca la munte, pe la Cabana Capra au fost la niste revelioane. Cu Dacia, cu ce cauciucuri erau atunci. Nu lipsea niciodata lopata si sacul de nisip din portbagaj, dar eu nu-mi aduc aminte sa fi fost decat o data nevoie de ele.

Deci cum era atunci? Imi explica cineva?
*

O mai scris cineva azi pe aici, alt trafic era atunci pe strazi, mult mai putine masini... in plus daca bine mai tin io minte, anvelopele de atunci erau un soi de ceva mixte, in nici un caz de vara. Da io mai tin minte si cum se impingea la greu la masini pe drumurile in rampa, daca nu le reusea din prima lasau masina inapoi si isi luau avant si incercau din nou ... poti face asa ceva acuma?

This post has been edited by Serje: 5 Nov 2010, 21:32

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
Danny_bb
post 5 Nov 2010, 21:32
Post #427

Membru autentic

From: Brasov/Slobozia

Ce sa spun... ce preocupari legate de siguranta circulatiei are lumea astazi...
Pai amarasteanul care si-a luat logan ca sa mearga cu el la tara la sfarsit de saptamana ce pana corbului face ? Ca omul ala poate nu misca masina din parcare pana cand soseaua nu-i uscata. Nu vreau sa aud vrajeli cu necesitatea masinii si recomandari de autobuze... Pana la urma, fiecare are niste prioritati, poate isi rupe de la gura ca sa tina masina aia. Nu e treaba lui x si lui y de pe daciaclub. Atata timp cat omul nostru isi plateste asigurarea/impozitul si are masina in regula dpdv tehnic nu vad de ce trebuie sa vina tot felul de filosofi de coltul strazii, cu tot felul de teorii care sa stabileasca cineva are voie sa circule pe strazi.
Un cretin cu volanul in mana, ramane cretin si incaltat de iarna. Si aia e marea problema. Ca un sofer cu minim de experienta, e in stare sa aprecieze starea drumului si sa-si adapteze stilul de condus. Si cand spun "adapteze", iau in calcul si ipoteza mersului pe jos sau cu autobuzul.
Multi o sa spuna ca in alte tari exista aceasta obligativitate si e fireasca. Comparatii intre Romania si tarile in cauza trebuie facute avand in vedere mai multe aspecte.

Ca o concluzie... e o masura buna aplicata romaneste.

This post has been edited by Danny_bb: 5 Nov 2010, 21:34

--------------------
Dacia Break 1.6TD 1988, Logan 1.5 dci 2006
+
kum
post 5 Nov 2010, 21:33
Post #428

Banat

Group: Banned
From: Galati

QUOTE(Richelieu @ 5 Nov 2010, 22:25)
E prin capitala Greciei. laugh.gif
*

Si rablamentu-i acasa! plange.gif
Me tare dor de el! Ro de tot! plange.gif

--------------------
Laguna 2.0T 2006 - GL-15-...
Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
+
Laurentziu83
post 5 Nov 2010, 21:36
Post #429

Membru autentic

Ala cu Loganu care se duce la tara la sfarsit de saptamana poate sa stea si acasa cand ninge, ca doar nu se duce in fiecare week-end, sau sa ia rata, daca n-are bani.
Omul gospodar, care intr-adevar are nevoie de masina ca de painea calda, nu asteapta sa dea statul lege sa-si echipeze masina, ci o echipeaza el din proprie initiativa, pentru ca a fost patit si nu mai vrea a doua oara, la fel cum verifica uleiul, o tine din scurt cu eventualele probleme, nu asteapta sa-i sara roata. Sau nici de asta nu avem bani?

Sunt curios cum ar reactiona majoritatea celor care injura pe aici statul atunci cand, doamne-fereste, le-ar fi spulberat de pe trecerea de pietoni cineva drag de catre un sofer dintr-asta "sarac" caruia nu i-au tinut franele. Mai mult ca sigur ca l-ar da in judecata pentru nesimtirea lui.

--------------------
. . .
+
corbex
post 5 Nov 2010, 21:39
Post #430

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

QUOTE(daniM @ 5 Nov 2010, 22:28)
Adevarul ca gumele sunt singurul contact cu solul si trebuie tratate cu importanta.Pentru cei mai in varsta,pe vremea lui ceausu existau de vara,iarna?
*

Erau 4-5 profile, nu stiu ce compozitie aveau dar profilul era minim all season.
In plus, berlina se descurca al dracului de bine pe zapada sau noroi, daca nu te dai la ea.

This post has been edited by corbex: 5 Nov 2010, 21:41

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
Merced
post 5 Nov 2010, 21:40
Post #431

No fear. No limit. No equal.

QUOTE(BZN @ 5 Nov 2010, 21:12)
Simplu, se-nchidea circulatia. tongue.gif
*

QUOTE(Marty @ 5 Nov 2010, 21:13)
Voila!
*

N-as fi asa sigur. Eu zic ca sa aduceau soldati in termen si se curata mai ceva ca-n zilele noastre. Acum am aflat ca ar fi ramas vreo doua ore intr-un viscol pe Transfagarasan, au aparut cu armata si au curatat lejer tot. Bine, acum nu se mai poate, ca nu mai are cine sa vina, dar se duc niste bani, milioane pe dezapeziri care nu se fac.

QUOTE(Serje @ 5 Nov 2010, 21:30)
O mai scris cineva azi pe aici, alt trafic era atunci pe strazi, mult mai putine masini... in plus daca bine mai tin io minte, anvelopele de atunci erau un soi de ceva mixte, in nici un caz de vara. Da io mai tin minte si cum se impingea la greu la masini pe drumurile  in rampa, daca nu le reusea din prima lasau masina inapoi si isi luau avant si incercau din nou ... poti face asa ceva acuma?
*

Eu iarna trecut n-am impins Dacia un metru. Si am mers cu ea aproape in fiecare zi, si prin tot orasul. Sa subliniez, in zilele in care se putea. Ca asta e marele secret cred eu, sa-ti cunosti si limitele si sa stii cand sa lasi masina acasa.
Tot cu o Dacie am fost in decembrie in urma cu multi ani, pe Transfagarasan, pana la Capra, pe zapada, ultimii kilometri. Nu am avut absolut nicio problema, si avea niste cauciucuri pe spate, Victoria, putedre.

Problema in ziua de azi nu-i neaparat numarul mare de masini, cat numarul mare de soferi care habar n-au sa mearga iarna. Si nici mama cauciucurilor de iarna n-o sa-i salveze. Eu oricum ma voi conforma cu legea, masina va ierna linistita, o s-o duc intr-o curte la cineva cu un acoperis deasupra ei, si aia e. Dar o sa vedeti ca mare cenzurat n-o sa fie, tot drumuri blocate, tot aceiasi meseriasi. wink.gif

Normal ca nu m-as fi avantat sa ma duc la mama dracu' cu o masina asa,

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
corbex
post 5 Nov 2010, 21:42
Post #432

Cele mai proaste cauciucuri de pe vremea lu' Ceasca erau doua clase peste Matadoare la aderenta.

--------------------
+
Laurentziu83
post 5 Nov 2010, 21:44
Post #433

Membru autentic

...pacat ca unii nu inteleg asta.

Nici eu nu sunt 100% de acord cu respectiva lege, insa astfel nu mai lasa loc de interpretari. Poate si eu am nevoie odata iarna sa car nustiuce si cea mai buna masina pt asta ar fi un junghi de dacie, ar fi culmea sa o echipez de iarna cand pentru asta as consuma benzina de 20 de lei, mai e si frumos si curat afara si in rest ar putrezi in parcare, dar sunt destui care au gumele panza, si care au si tupeul sa iasa din parcare cu masina de 1.5 tone prin nameti de 20-30 de cm.

--------------------
. . .
+
Danny_bb
post 5 Nov 2010, 21:45
Post #434

Membru autentic

QUOTE(Laurentziu83 @ 5 Nov 2010, 22:36)
Ala cu Loganu care se duce la tara la sfarsit de saptamana poate sa stea si acasa cand ninge, ca doar nu se duce in fiecare week-end, sau sa ia rata, daca n-are bani.
Omul gospodar, care intr-adevar are nevoie de masina ca de painea calda, nu asteapta sa dea statul lege sa-si echipeze masina, ci o echipeaza el din proprie initiativa, pentru ca a fost patit si nu mai vrea a doua oara, la fel cum verifica uleiul, o tine din scurt cu eventualele probleme, nu asteapta sa-i sara roata. Sau nici de asta nu avem bani?

*

Total de acord.

Ideal ar fi ca toti soferii sa fie responsabili si sa-si echipeze masinile corespunzator, in functie de conditiile in care CIRCULA. Nu in functie de data de calendar.
Daca la 1 decembrie sunt 20 de grade voi va incaltati in bocanci ?

--------------------
+
Marty
post 5 Nov 2010, 21:47
Post #435

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

QUOTE(Danny_bb @ 5 Nov 2010, 21:32)
Pai amarasteanul care si-a luat logan ca sa mearga cu el la tara la sfarsit de saptamana ce pana corbului face ?
Isi cumpara o masina pe care sa-si permita sa o intretina!

Ca omul ala poate nu misca masina din parcare pana cand soseaua nu-i uscata. Nu vreau sa aud vrajeli cu necesitatea masinii si recomandari de autobuze... Pana la urma, fiecare are niste prioritati, poate isi rupe de la gura ca sa tina masina aia.
Sa-si ia masina pe care si-o poate permite a.i. sa nu mai trebuiasca sa-si rupa de la gura!

Atata timp cat omul nostru isi plateste asigurarea/impozitul
Atita timp cit imi platesc intretinerea, asigurarea si impozitul pe casa, pot asculta muzica cit de tare vreau!

are masina in regula dpdv tehnic
In stricta conformitate cu legea intrata-n vigoare, NU are masina pregatita d.p.d.v. tehnic!

nu vad de ce trebuie sa vina tot felul de filosofi de coltul strazii
Esti eftin! Rau de tot!

Un cretin cu volanul in mana, ramane cretin si incaltat de iarna.
*

Un cretin cu cauciucuri de vara, care patineaza la semafor nereusind sa plece de pe loc cu ocazia primei ninsori, reusind sa stringa-n spatele lui un sir impresionant de masini, ramine tot un cretin cind se-ncapatineaza sa-si ia macar doua SH-uri de iarna pe fata!

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
einstein1984
post 5 Nov 2010, 21:47
Post #436

fan Dacia

From: Bucuresti

QUOTE(Laurentziu83 @ 5 Nov 2010, 21:59)

Prin orase de munte, gen Toplita, ai sa vezi si pe ultima dacie parlita anvelope de iarna. Pentru ca aia stiu ca, fara asa ceva, n-au cum sa iasa din parcare. Aia cum de au bani si unii de pe aici cu masini de peste 10 mii de euro se plang ca ii obliga statul?
*

Sa vezi in harghita ce gume de iarna au aia pe masini... minim 6-7 mm profil. Am trecut Duminica pe langa piata de la Odorheiu Secuiesc si mai mult am vazut oameni cu roti de iarna in maini decat cu varza sau cartofi.

QUOTE(daniM @ 5 Nov 2010, 22:02)
Ocatviile si meganele ca ocatviile si meganele,ca mai au ,da' ce ne facem cu beamveurile alea cu tractiune spate de prin 90-98,motoare de 2500 pe BG si soferi de 18 ani?
*

Eu ziceam de masini relativ scumpe, nu de gioarsele alea.
Merced, ne lasi? Iarna in Bucuresti, prin anii 80 se suspenda circulatia daca viscolea. Nu mai aveau voie decat Taxi, ITB si masinile de intreprindere. ATAT!

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
Merced
post 5 Nov 2010, 21:48
Post #437

Tocmai, ca legea asta o sa ne oblige, sa ne incaltam in bocanci. Au fost ultimele doua ierni intr-adevar mai nasoale, dar imi aduc aminte in urma cu 5-6 ani cand am jucat tenis de masa imbracat in trening, afara, pe 30 decembrie, cand au fost 3 centimetri de zapada toata iarna, si nici pomeneala de ger.

einstein, abia astept sa va vad daca VISCOLESTE serios, cu ce va vor ajuta cauciucurile de iarna. Circulatia oricum se va bloca, e suficient un bizon s-o puna de-a latu'. Mi se pare de bun simt sa nu pleci cu masina daca viscoleste. wink.gif

This post has been edited by Merced: 5 Nov 2010, 21:49

--------------------
it's a kind of peace.
+
einstein1984
post 5 Nov 2010, 21:50
Post #438

fan Dacia

Da, era mai buna o lege care sa dea amenzi doar daca ninge.

--------------------
+
corbex
post 5 Nov 2010, 21:51
Post #439

Mi-ar trece prin cap.Daca dimineata e soare si pina seara se fac 30 de cm de zapada?

--------------------
+
Danny_bb
post 5 Nov 2010, 21:51
Post #440

Membru autentic

QUOTE(Marty @ 5 Nov 2010, 22:47)

Un cretin cu cauciucuri de vara, care patineaza la semafor nereusind sa plece de pe loc cu ocazia primei ninsori, reusind sa stringa-n spatele lui un sir impresionant de masini, ramine tot un cretin cind se-ncapatineaza sa-si ia macar doua SH-uri de iarna pe fata!
*

Cretinul in cauza poata sta cuminte acasa sau in autobuz cu ocazia primei ninsori.
N-ai inteles nimic din ce am vrut sa spun...

--------------------
+
einstein1984
post 5 Nov 2010, 21:52
Post #441

fan Dacia

QUOTE(Merced @ 5 Nov 2010, 22:48)
Circulatia oricum se va bloca, e suficient un bizon s-o puna de-a latu'. Mi se pare de bun simt sa nu pleci cu masina daca viscoleste.  wink.gif
*

Evident, ca bizonu nu va avea gume de iarna. Cum n-aveam nici io iarna trecuta de am facut 2 ore ca sa traversez orasu pe viscol. Dar macar n-am incurcat pe nimeni.
Si bizonul ala de se pune de-a latu, nu blocheaza si circulatia pentru ambulante si pompieri de exemplu? Dar e normal sa circule, a dat bani pe masina, plateste impozite, e dreptul lui sa-l doara la bascheti de toti ceilalti.

--------------------
+
corbex
post 5 Nov 2010, 21:54
Post #442

Ultimul racnhet in materie de echipare de iarna e sa-ti pui doi ciini pe bancheta din spate si o sanie in portbagaj.

--------------------
+
Merced
post 5 Nov 2010, 21:55
Post #443

Pai anul asta o sa aflam daca avea sau nu de iarna. Eu o sa pariez ca vor fi destui cu "de iarna" care vor bloca circulatia. Oricum, un stres in minus iarna asta, si asa n-aveam unde pleca.

--------------------
it's a kind of peace.
+
einstein1984
post 5 Nov 2010, 21:55
Post #444

fan Dacia

vEzi avatarul lui Filip.

--------------------
+
Merced
post 5 Nov 2010, 21:56
Post #445

Ce legatura are?

--------------------
it's a kind of peace.
+
Marty
post 5 Nov 2010, 21:56
Post #446

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

QUOTE(Danny_bb @ 5 Nov 2010, 21:45)
Daca la 1 decembrie sunt 20 de grade voi va incaltati in bocanci ?
*

Alta comparatie exagerata! Bocancii-i iei cind ti se face TIE frig; daca e sa lasi montarea gumelor de iarna la latitudinea proprietarului masinii, o sa le vezi montate exact si fix DUPA prima ninsoare serioasa. C-asa-i romanu', isi ghideaza viata dupa vorba cea mai draga lui "las-o ca merge si asa!", vorba pe care-o coroboreaza cu "nu mi se-ntimpla tocmai mie!".

QUOTE(Danny_bb @ 5 Nov 2010, 21:51)
Cretinul in cauza poata sta cuminte acasa sau in autobuz cu ocazia primei ninsori.
Si marmota... N-ai observat ca strazile se aglomereaza cind ploua sau cind ninge? De ce oare?

N-ai inteles nimic din ce am vrut sa spun...
*

Da, si comunismu' suna bine ca utopie. wink.gif

This post has been edited by Marty: 5 Nov 2010, 22:02

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
Danny_bb
post 5 Nov 2010, 22:01
Post #447

Membru autentic

Marty... nu "merge si asa" si am spus ca sunt de acord cu masura, dar nu aplicata in felul asta.
Ai si tu dreptate intr-un fel. Poate sunt prea optimist cand vine vorba de responsabilitatea conationalilor.
Vom vedea cat de eficienta va fi initiativa...

This post has been edited by Danny_bb: 5 Nov 2010, 22:04

--------------------
+
einstein1984
post 5 Nov 2010, 22:02
Post #448

fan Dacia

QUOTE(corbex @ 5 Nov 2010, 22:54)
Ultimul racnhet in materie de  echipare de iarna e sa-ti pui doi ciini pe bancheta din spate si o sanie in portbagaj.
*

QUOTE(einstein1984 @ 5 Nov 2010, 22:55)
vEzi avatarul lui Filip.
*

QUOTE(Merced @ 5 Nov 2010, 22:56)
Ce legatura are?
*

--------------------
+
PaulT
post 5 Nov 2010, 22:03
Post #449

Membru autentic

Dar totusi am o curiozitate.. Pe nimeni nu mai deranjeaza intervalul de 5 luni, care practic sunt 6 luni in care va trebui sa rulam incaltati de iarna daca legea trece in forma asta? Vi se pare ok intervalul 1 nov - 31 mar? Care se transforma macar in 15-20- oct - 10- 15 apr ca sa apuci sa faci schimbarea rotilor? Totusi nu suntem in Finlanda...

--------------------
Dacia/Mitsubishi Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic 2006 Laureate/1973/2008 - B-00-xxx
+
tkx
post 5 Nov 2010, 22:04
Post #450

Armwrestler

From: Pitesti

QUOTE(einstein1984 @ 5 Nov 2010, 22:47)
Sa vezi in harghita ce gume de iarna au aia pe masini... minim 6-7 mm profil. Am trecut Duminica pe langa piata de la Odorheiu Secuiesc si mai mult am vazut oameni cu roti de iarna in maini decat cu varza sau cartofi.
*

apropo de harghita am vazut pe acolo foarte multe suzuki samurai sau jimny cu AT-ri. de cand salivez si eu la unul...
dar la anul nu-l mai iert wub.gif

--------------------
Dacia Logan 2007 1.4MPI Laureate
Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
+
28 Pages « < 13 14 15 16 17 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th July 2025 - 03:58
Forum Renault