ce parere aveti de legea anvelopelor de iarna?
![]() ![]() ![]() |
ce parere aveti de legea anvelopelor de iarna?
zanzie |
![]()
|
||
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
|
||
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|||
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
QUOTE(johny_bravo006 @ 10 Nov 2010, 16:14) Eu, iarna trecuta pe 26 dec. am mers cu breack-ul meu din '93 din Galati pana la tzara la mine (vreo 70 km) cu cauciucuri de vara si erau putin uzate si nu am ramas inpotmolit. Daca stii sa mergi cu masina te descurci si cu ce ai... . Preventiv am avut si vreo 3 kg de sare si o lopata in porbagaj. Acum pe solenza am all season matador si nu am de gand sa le schimb. ma mut din Gl !!! |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
nu am cum ca nu pot sa ma bag la tanti in cutie
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Ce parere am despre lege?
Dom'le, sa le faca obligatorii, sa fie obligatoriu sa iei minim 6 bucati, 225/55 R18, pe jante din aliaj, cu spinnere. Atat jantele, cat si cauciucurile sa fie de firma (jante Custom Rim Jobs, de exemplu). Cine are rata la apartament si minim 2 copii minori poate lua numai 4 bucati, fie. PS: am cauciucuri de iarna, de fapt un set complet de roti pt. iarna, inca din 2006, de cand am luat masina. Insa nu pot fi de acord cu impunerea, pe deasupra de la data fixa, sa-mi pun cauciucurile de iarna cum isi puneau militienii caciulile, de la data X transpirau cu ele-n cap, ca asa-i ordinu' ![]() Ca sa nu zic de faptul ca, daca legea trece, cauciucuril de iarna sigur se vor scumpi... This post has been edited by GoGu: 10 Nov 2010, 23:18 |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
S-au scumpit deja. Si destul de mult. Niste cauciucuri de iarna pe dimensiuni mai mici decat cele pe care le-am luat eu si marca mai low cost sunt cu 20-30 lei cel putin peste pretul dat de mine.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
E custom la puterea a doua.
|
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
rodi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 648 Joined: 2 November 10 ![]() |
Amenda este mare - ce vina avem cand suntem blocati in drum inzapezit ? Am facut-o cu intentie ?
|
--------------------
---
---
---
- --- E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
nu, cu neglijenta.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Eu as inchide drumurile iarna cand ninge si e viscol, pana se potoleste viscolul si se poate cat de cat dezapezi drumul.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.287 Joined: 24 June 07 ![]() |
Cine te crezi, Ceausescu?
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
rodi |
![]()
|
Cablul de remorcare cu carabiniere, sa-l punem cand ne-am blocat, sa-l punem in inelul de remorcare al autovehicului si sa asteptam tractarea unui coleg, care se indupleca... ,,sa ne scoata" din situatia pasibila de pedeapsa.
Aceasta este parerea mea, caci va fi un plus de solidaritate pe care toti il inteleg pe masura asprimii amenzii cf legii anvelopelor. This post has been edited by rodi: 11 Nov 2010, 09:54 |
--------------------
---
---
---
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Nu mai bine cablul de gât și carabina la tamplă...?
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.652 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
io ajtept legea, prin care minunatii conducatori sa-si arate grija fata de pulime pe timp de iarna, mai precis grija ptr confortul termic al pulimii. sa se dea lege prin care orice om da pa teritoriu' romaniei sa nu mai iasa din casa intre 1 noi si 31 martie, decat daca e imbracat corespunzator. adica sa aibe minim o geaca d-asta. care are ceva mai de proasta calitate sa fie amendat cu minim 3000 lei si biciuit in piata universitatii. daca tot e sa-si manifeste guvernu' grija ptr populatie, macar sa si-o manifeste pana la capat.
|
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Io am auzit ca legea/ordonanta/ce o fi fost ar fi picat ca nu stiu care de prin parlament s-au agitat ca spray-ul (ma rog, aia de la PSD zic ca s-au agitat ei si de asemnea ca stiu ei ca nu stiu ce firma din satu mare era la baza smecheriei ca sa-si faca vanzare)
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
sa fie asta smecheria?
http://www.antena3.ro/romania/compania-de-...rma-112894.html |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
rodi |
![]()
|
Daca obligativitatea anvelopelor pica anul acesta - ramane ca in fiecare iarna, recomandarea din partea tuturor - inclusiv a colegilor - de a se pune aceste anvelope cat mai din timp inainte de venirea celor +7 gr. C.
|
--------------------
---
---
---
|
|
Ion_R5 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 19 December 08 From: Bucuresti ![]() |
La noi nu se respecta legile existente.
Solutia??? ... sa se adopte alte legi in locul celor existente - si anume unele de-a dreptul aberante. Pai obligativitatea anvelopelor de iarna in intervalul 1 Nov - 31 Martie e ce mai mare aberatie. Doar prin tarile scandinave au asemenea legi, dar si alta clima. In Austria de exemplu, sunt obligatorii doar cand e zapada, polei si temperatura scazuta. In functie de stratul de zapada, sunt obligatorii si lanturile. Noi suntem mai catolici decat papa? Si cum se va aplica legea? Daca am anvelope de iarna super uzate, e OK si daca am anvelope de vara noi trebuie sa platesc amenda? - indiferent daca afara sunt + 13 sau chiar +18 grade si nu e polei sau zapada? Ar trebui o lege ca in Austria - ai masina dotata pentru conditiile drumului respectiv - circuli. Nu ai masina dotata - stai in parcare. Daca mergi la munte te pregatesti de zapada si iti pui anvelope. Ar trebui o lege normala, nu aberatii, care sa umple buzunarele unora |
--------------------
Dacia
Logan
2010 Black Line 1.6 16v euro4
- B-xxxxxxx Jegul se curata cu apa si sapun. Insa nesimtirea, lipsa educatiei si a caracterului nu se anihileaza la fel de usor.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
|
--------------------
-
-
|
|
rodi |
![]()
|
QUOTE(Ion_R5 @ 11 Nov 2010, 11:18) La noi nu se respecta legile existente. Solutia??? ... sa se adopte alte legi in locul celor existente - si anume unele de-a dreptul aberante. Pai obligativitatea anvelopelor de iarna in intervalul 1 Nov - 31 Martie e ce mai mare aberatie. Doar prin tarile scandinave au asemenea legi, dar si alta clima. In Austria de exemplu, sunt obligatorii doar cand e zapada, polei si temperatura scazuta. In functie de stratul de zapada, sunt obligatorii si lanturile. Noi suntem mai catolici decat papa? Si cum se va aplica legea? Daca am anvelope de iarna super uzate, e OK si daca am anvelope de vara noi trebuie sa platesc amenda? - indiferent daca afara sunt + 13 sau chiar +18 grade si nu e polei sau zapada? Ar trebui o lege ca in Austria - ai masina dotata pentru conditiile drumului respectiv - circuli. Nu ai masina dotata - stai in parcare. Daca mergi la munte te pregatesti de zapada si iti pui anvelope. Ar trebui o lege normala, nu aberatii, care sa umple buzunarele unora De altfel, exista recomandarea. In ceea ce priveste schimbatul, la noi este repetabila pierdere de timp de a dezlipi de pe jante (bianual). Daca mergi la munte - fie si in Alpi la ski (sa extrapolam) te pregatesti de zapada si iti pui in garajul tau rotile de iarna. Usurarea vine numai dintr-o reglementare in acest sens incepand de la sursa... |
--------------------
---
---
---
|
|
ionut L. |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 884 Joined: 7 February 05 From: Pitesti ![]() |
ce au crescut nemernicii preturile la cauciucuri
![]() |
--------------------
Renault
Megane 3_1.5 dci 110_2012
***Clio IV 0.9_ 2019 "Daca viata e o calatorie scurta, trebuie sa incercam sa o facem la clasa intai"
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(CGB @ 11 Nov 2010, 11:30) ...adica sa aibe minim o geaca d-asta. Tot Loganu' saracu'! Cea mai calitate de marca! Brand de brand! |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
Serpico |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 10 April 03 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(argon @ 9 Nov 2010, 09:32) stai ca vine un dejtept imediat sa-ti spuna ca sa mearga cu bicicleta ce le-a trebuit masina daca nu au bani sa o intretine. Daca pe drum este polei, gheata sau zapada, este interzis prin lege sa circuli cu bicicleta. Nu exista exceptii de la reglementarea asta, chiar daca la bicicleta ai anvelope de iarna (inclusiv cu crampoane metalice). This post has been edited by Serpico: 11 Nov 2010, 14:27 |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 1.4MPI 2007
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Dar cu scuter, moped, motoreta, motocicletă e voie?
![]() |
--------------------
-
-
|
|
Serpico |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 10 April 03 From: Timisoara ![]() |
Nici cu moped nu e voie.
QUOTE Reguli de aplicare a O.U.G. 195 / 2002 privind circulatia pe drumurile publice, actualizata prin O.U.G. 69 / 2007 CAP V : REGULI DE CIRCULATIE (art.96 - 170) SECȚIUNEA 4: Reguli pentru alți participanți la trafic SUBSECȚIUNEA 1: Circulația bicicletelor și a mopedelor Articolul: 161 1. Se interzice conducătorilor de biciclete sau de mopede: m) să circule atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață sau zăpadă; This post has been edited by Serpico: 11 Nov 2010, 14:43 |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 1.4MPI 2007
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Ok, merci. Totuși dacă interdicția are la bază stabilitatea precară, just ar fi fost să fie valabilă pentru orice are 2 roți.
|
--------------------
-
-
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Uite-asa ramane galatziu' fara valori! :oftat:
![]() |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Cica se schimba modificarea: trebuie sa ai anvelope de iarna doar pe drumurile acoperite cu polei sau zapada. Asta ar face inutil controlul preventiv, dar te frige daca ramii inzapezit undeva, te pot pune sa platesti deszapezirea+amenda.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd July 2025 - 01:33 |