Ar fi posibila reinfiintarea Cenaclului Flacara?
![]() ![]() ![]() |
Ar fi posibila reinfiintarea Cenaclului Flacara?
dragoselu |
![]()
|
||
![]() SB-12-UST Group: Members Posts: 680 Joined: 5 November 06 From: Sibiu ![]() |
|
||
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
- GL-11-UST [SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
|
|||
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
o canta si p-asta, stiu eu.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Danny_bb |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 605 Joined: 17 February 07 From: Brasov/Slobozia ![]() |
|
--------------------
Dacia
Break 1.6TD
1988, Logan 1.5 dci 2006
|
|
dacia_slk |
![]()
|
![]() If I'm not back in five minutes... wait longer! Group: Members Posts: 544 Joined: 13 November 09 From: Milky Way ![]() |
QUOTE(dragoselu @ 8 Nov 2010, 23:11) [...] Imi amintesc, elev fiind, pe vremea lui Ceausescu, cantam Sa fie pace de zeci de ori acasa la tara, prin pod, pe camp, prin livada, aveam o stare de fericire, de beatitudine, pe care as vrea sa o regasesc... Ma Dragos... erai copil p-atuncea... Pentru orice om (crescut in conditii decente, nu iau in calcul exceptiile nefericite) amintirile copilariei sunt cele mai frumoase... Probabil ca peste 20 de ani, un tanar ce va avea in acea vreme 25 de ani (cu mama doctorita si tata profesor, matusa functionar public, poate...) isi va aminti ca atunci cand Base' era presedinte, avea o stare de beatitudine extraordinara... In general, tinerii maturi (si aici ma refer la segmentul de varsta 25-45 de ani) sunt prea inraiti de necazurile care-i lovesc in fiecare zi. Acestea, pe termen lung au efectul ca indobitocesc omul. Initial, il fac sa puna mancarea pe primul loc. Apoi, cand poate a revenit pe o pozitie decenta (disparitia crizei?!), nu mai e in stare sa se gandeasca si la latura spirituala, intelectuala, si mintea lui ramane prizoniera universului ingust si meschin al ciubucarelii care i-a oferit mecanismul astamparului matelor atata amar de vreme. Adica si-a format niste deprinderi si abilitati in sensul rotunjirii castigului, ce-i ofera satisfactii marunte si imediate si care-i marginesc orizontul, individul ramanad captiv acestui univers. Am luat in calcul, evident, indivizii in care o poezie sau cantec trezesc ceva emotii pozitive. Pe cei inerti la astfel de stimuli, nu-i luam in calcul. |
--------------------
Dacia
SLK
55 AMG That's why I told you "touch nothing"... But you're a bunch of cowboys...
"Consilio et animis." |
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(corbex @ 8 Nov 2010, 21:45) Pe bune?...ai numarat tu chiloti de dama....de aia TETRA nu? sau Ludovici? QUOTE(dragoselu @ 9 Nov 2010, 00:11) Buna ideea! Dragoselu cu l@u : sa fieee paaaaceeee in luuuumeeee... sa fieeee paaaaceeee in luuuumeee, sa fiee pace, pace pe Pamant! ![]() Daca am stabili o ora anume, sa zicem in acest week-end, ne-am "aduna" cu totii pe acest forum si am canta CU TOT SUFLETUL "Sa fie pace in lume", timp de vreo 10-15 minute, iar in week-end-ul urmator vreo jumatate de ora, bat la pariu ca nu ne vom mai certa NICIODATA! Incercam aceasta terapie? Ce ziceti? Imi amintesc, elev fiind, pe vremea lui Ceausescu, cantam Sa fie pace de zeci de ori acasa la tara, prin pod, pe camp, prin livada, aveam o stare de fericire, de beatitudine, pe care as vrea sa o regasesc... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
crintea1949 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 24 April 05 ![]() |
VEDETI LA ORICE IDEE SCURSURILE UMANE ISI INTRA IN ROL FAC MAREA BASCALIE DE TOT CE ESTE ROMANESC.
|
--------------------
dacia
solenza
- B33HRZ
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Crinteo , de ce tipi la noi?
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
eu cred ca pregateste si un molotov...
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
Fugi radiane!!!!
|
--------------------
.
.
.
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
Lostboy |
![]()
|
”Care este!”
|
--------------------
.
.
.
|
|
radian |
![]()
|
Ce este bascalie?
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Din punctul meu de vedere, putand gandi "la cere" nefiind legat sentimenal de acest curent, (m-am nascut dupa ce s-a desfiintat Cenaclul), aceasta miscare era la granita dintre manifestare si cult!
Modul in care poetul controla multimile era destul de periculos, din inregistrari vazandu-se in mod clar ca multe din persoanele prezente erau cu adevarat vrajite de cuvintele lui Paunescu si intr-au in fel de delir hipnotic Chiar m-a marcat un interviu luat unei fete, cred ca avea 18 ani, in care mentiona in lacrimi si cu multa tarie ca ea va sta la cenaclu pana la moarte si isi va indruma si copii in aceasta directie. Destul de cutremurator. ... Cat despre posibilitatea renasterii unui cenaclu, sincer nu vad cine ar veni la alte "sesiuni". Intelectualitatea dintre cei mai tineri cu siguranta nu ar da 2 bani pe un asemenea eveniment, caci am avut norocul sa am la masterele la care sunt student oameni extrem de bine pregatiti si inteligenti. Probabil ar veni multe persoane tinere care nu prea au ce face... Da, eu ma consider un roman destul de nationalist, dar pe mine unul sincer m-ar plictisi sa stau ore in sir acolo sa îngân niste melodii... bun e frumos, placut sa stai 1 ora, asculti cantece, dar sa stai mai mult de atat n-as rezista. |
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
Alex4u |
![]()
|
![]() Ultima scursura' umana Group: Members Posts: 2.131 Joined: 19 March 10 From: Scursureștii de Campie ![]() |
Am si eu o intrebare de ce in 20 si ceva de ani...nu s-a mai auzit nimic de cenaclul flacara si de generatia in blugi si cum a murit paunescu se vorbeste la fiecare colt de strada de cenaclu si de marele poet A.Punescu..de ce nu suntem in stare ca romani sa pretuim ce avem atat timp cat este in viata aici se numara Punescu/Dolanescu/Dinica/dan spataru si multi altii de care se vorbeste 2-3 zile la fiecare televiziune pentru a isi face audineta si apoi sunt uitati in negura timpului...Rusine Romania RUSINE au fost oameni care si-au dat viata pentru istoria si pentru destinul tarii si acum mai mult accent se pune pe Bianca Draguseanu/Adelina Pestritu/Catalin Botezatu si altii care nu au realizat nimic in viata asta au facut bani pe spinarea showbizului...in loc sa se evidentieze adevaratele valori sociale RUSINE ROMANIA !!!
|
--------------------
EX:DACIA
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese Ex Audi A4 1.6 105 HP Ex Peugeot 206 Ford Focus II 2009. Opel Astra G 1.6 16v |
|
radian |
![]()
|
Care ar fi criteriile in baza carora declari o persoana ca fiind "valoare sociala" iar pe alta "non-valoare sociala"? Sau doar de te vaiti si tu, ca-i la moda...
Din "showbiz" si-au facut banutii si Paunescu (cel putin vreo 4 milioane de euro...) si Dolanescu si Dinica. This post has been edited by radian: 9 Nov 2010, 20:10 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
QUOTE(radian @ 8 Nov 2010, 21:14) Trebuie sa recunosti ca a avut un pic de viziune cand a scris aceste versuri. Pai pe Ceausescu il poti inlocui lejer cu Iliescu, Constantinescu si preferatul unora de p-aici, imbatabilul razboinic pus pe cotropirea mogulilor si eradicarea coruptiei, Basescu! ![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Lostboy |
![]()
|
Toți se dau în vânt după aclamat personalități apuse, dar câți dintre ei au cărți cu poeziile lui Păunescu sau vreun cd al Mădălinei?
Nu am nimic cu acești așa-ziși eroi sau star-uri, dar lor li se iartă multe, prea multe, doar pentru a nu deranja procesul creației. Am o problemă cu falșii susținători care fac asta din inerția fenomenului MASS-MEDIA, de a cărui influență nu sunt conștienți. Păcat. Ce s-a întâmplat cu: QUESTION EVERYTHING ? |
--------------------
.
.
.
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(Lostboy @ 9 Nov 2010, 20:16) Toți se dau în vânt după aclamat personalități apuse, dar câți dintre ei au cărți cu poeziile lui Păunescu sau vreun cd al Mădălinei? Asa e moda. Unii au aflat acum la televizor ca respectivul a scris si poezii. Fenomenul e cel putin interesant. QUOTE Cele mai cunoscute cărți de poezie ale lui Adrian Păunescu, printre care se numără "Antiprimăvara", "Doamne ocrotește-i pe români" și "Cartea cărților de poezie", sunt epuizate din cele mai importante librării bucureștene, la mai puțin de o săptămână de la moartea poetului. Librarii solicită în fiecare zi Editurii Păunescu să refacă stocurile cu volumele clasice ale poetului. Toate marile librării bucureștene solicită noi volume din cele mai căutate titluri ale lui Adrian Păunescu. După moartea acestuia, pe 5 noiembrie, editurile aveau câteva zeci de exemplare din cele mai reprezentative titluri semnate de Păunescu, volume care au fost vândute în timp record, de vineri până marți. Astfel, reprezentanții Librăriei "Mihai Eminescu" din centrul Capitalei au declarat că au solicitat Editurii Păunescu o nouă serie de volume semnate de poet, dar că, în acest moment, nu pot face presiuni, considerând că editura, percepută, de altfel, ca o afacere de familie, este "în doliu". |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Van Gogh a vandut un tablou in timpul vietii. Nu e o trasatura romaneasca asta cu celebritatea post-mortem.
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
Markos |
![]()
|
Pe criza asta rezista macar Editura Păunescu, tot e ceva.
9 Nov 2010, 20:33: QUOTE(vis-a-vis @ 9 Nov 2010, 20:30) Van Gogh a vandut un tablou in timpul vietii. Chestie de marketing defectuos, parerea mea. This post has been edited by Markos: 9 Nov 2010, 20:33 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
ady77 |
![]()
|
QUOTE(Markos @ 9 Nov 2010, 20:24) Asa e moda. Unii au aflat acum la televizor ca respectivul a scris si poezii. Fenomenul e cel putin interesant. Deci recunosc ca eu am cumparat toate cartile cu Paunescu intrucat banuiam ca o sa ne intrebe lostboy ![]() @lostboy: Legat de Madalina Manole daca am disc de pick-up se pune? ![]() |
--------------------
|
Lostboy |
![]()
|
Mai poate fi folosit sau e lângă carpeta cu răpirea din Serai?
|
--------------------
.
.
.
|
|
radian |
![]()
|
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
dragoselu |
![]()
|
![]() SB-12-UST Group: Members Posts: 680 Joined: 5 November 06 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(Executron @ 9 Nov 2010, 11:29) Din punctul meu de vedere, putand gandi "la cere" nefiind legat sentimenal de acest curent, (m-am nascut dupa ce s-a desfiintat Cenaclul), aceasta miscare era la granita dintre manifestare si cult! Modul in care poetul controla multimile era destul de periculos, din inregistrari vazandu-se in mod clar ca multe din persoanele prezente erau cu adevarat vrajite de cuvintele lui Paunescu si intr-au in fel de delir hipnotic Chiar m-a marcat un interviu luat unei fete, cred ca avea 18 ani, in care mentiona in lacrimi si cu multa tarie ca ea va sta la cenaclu pana la moarte si isi va indruma si copii in aceasta directie. Destul de cutremurator. ... Cat despre posibilitatea renasterii unui cenaclu, sincer nu vad cine ar veni la alte "sesiuni". Intelectualitatea dintre cei mai tineri cu siguranta nu ar da 2 bani pe un asemenea eveniment, caci am avut norocul sa am la masterele la care sunt student oameni extrem de bine pregatiti si inteligenti. Probabil ar veni multe persoane tinere care nu prea au ce face... Da, eu ma consider un roman destul de nationalist, dar pe mine unul sincer m-ar plictisi sa stau ore in sir acolo sa îngân niste melodii... bun e frumos, placut sa stai 1 ora, asculti cantece, dar sa stai mai mult de atat n-as rezista. Cat despre "delir hipnotic", e mai bun delirul de la plantele etnobotanice? ![]() Sau le e frica alor nostri tineri ca vor delira de la atata citit carti?... Ca azi am prins pe unul care consumase asa ceva si era la scoala... Colegii lui mi-au confirmat ca a fumat etnobotanice in pauza! ![]() |
--------------------
Volkswagen
Passat TDI
1996
- GL-11-UST [SIZE=14]Nicio masa fara usturoi![/SIZE]
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Pai daca tineretul care consuma etnobotanice e scopul Cenaclul atunci chiar ca e trist, pentru ca acei oameni pur si simplu cauta ocupatie, ei neintelegand cu adevarat mesajul transmis ci doar cautand... sa socializeze.
Din punctul meu de vedere radical, criticabil, un cenaclu acum in 2010 ar atrage doar plebea care ar veni acolo, s-ar imbata si s-ar amuza si ei cantand DAR nepricepand mesajul, indiferent ca ar fi pozitiv sau negativ. Problema incepe de la educatie, de la parinti, educatie care este foarte precara in zilele noastre. This post has been edited by Executron: 9 Nov 2010, 21:16 |
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
radian |
![]()
|
Profesore ce are a face sula cu prefectura?
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 15:48 |