Statul chinez va cumpara GM, Incetul cu incetul China va face orice vrea
![]() ![]() ![]() |
Statul chinez va cumpara GM, Incetul cu incetul China va face orice vrea
Modus |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 2.485 Joined: 21 August 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|||
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Mda. Iata cum modelul de succes capitalist mai da o palma falimentarului sistem comunist... Sau stai...
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.466 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Bine-bine, dar ce nu reusesc eu sa inteleg...
O carca de firme migreaza spre china, ca e ieftina. Cu banii "putini" pe care-i primesc chinezii, se duc in state, si incep sa cumpere halci din companiile care le-au angajat. Ceva nu-i bine deloc in feedback-ul asta. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Uită-te și tu la filmul ăsta.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(bucatzel @ 9 Nov 2010, 19:02) O carca de firme migreaza spre china, ca e ieftina. Cu banii "putini" pe care-i primesc chinezii, se duc in state, si incep sa cumpere halci din companiile care le-au angajat. Pai cam prin Asia au mai ramas bani si cei care-i au sunt singurii in pozitia de a cumpara, nu? In Asia se produce la ora actuala grosul produselor. Economiile occidentale s-au transformat, incet-incet, din producatoare de bunuri in producatoare de servicii, care genereaza bunastarea prin aprecierea unor asset-uri in locul productiei. Problema apare cand asset-urile alea is pierd brusc din valoare, primele afectate sunt serviciile financiare, producatoare de bani virtuali. Citisem mai demult, nu mai stiu exact unde, un articol foarte misto despre economia americana, in care se spunea ca parca o treime din GDP-ul Americii vine din servicii financiare (banking, mortgages, stock exchange, forex, etc.). Asta inseamna ca, teoretic, America e de fapt cu o treime mai saraca fiindca, in caz de criza, toate serviciile astea financiare fac implozie.Parerea mea e ca americanii au nevoie de un nou mare razboi ca sa-si repuna economia pe picioare, GM ar putea intra pe profit daca ar lucra pentru industria de aparare ![]() L.E. Si da, chinezii chiar au foarte multi bani. Cumpara resurse ieftin din Ca, Ru si Au, produc ieftin si vand in draci. This post has been edited by adip: 9 Nov 2010, 13:29 |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
Modus |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
asgard1955 |
![]()
|
membru Group: Members Posts: 1.665 Joined: 8 July 09 From: BH ![]() |
Si democratii si replublicanii au acelasi stapan asa ca un razboi nu e exclus.
|
--------------------
Dacia
Duster Laureate 1.6 16V 4x4 Noir Nacre
2011 "Uite, copilul meu, exista doua puteri in lume: Dumnezeu si Diavolul. Depinde cu cine se inrudeste cineva. Eu sunt cu Dumnezeu, cu Hristos."Pr. Paisie
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
a trecut 6 noiembrie
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
TAW |
![]()
|
![]() membru asociatiarenault Group: Members Posts: 796 Joined: 1 August 07 From: Bacau ![]() |
SAIC detine in China, impreuna cu GM, trei companii in domeniul auto; doua care produc vehicule si subansamble (Wuling Automobile si Shanghai GM), si una care este implicata in RD pentru GM.
Mai trebuie sa luam in calcul si planurile ambitioase al GM de a produce un vehicul "very low-cost" in China. Si sa nu uitam si Chevrolet-ul Sail, un soi de Symbol sau Logan produs de Shanghai GM incepand cu 2011, atat pentru piata interna cat si pentru exportul catre piete emergente; interesant este ca, desi branduit Chevy, masina nu doar e produsa in China ci este si dezvoltata acolo... Deci relatia SAIC/GM e destul de veche si planurile de viitor multe si cu bataie lunga... Oricum miscarea poate fi benefica, pentru GM, deorece, in momentul cand va fi listata din nou la bursa, e bine sa ai un partener care sa iti oferteze pachetele de actiuni, decat sa te trezesti cu cine stie ce fond de investitii, sau alte bazaconii care sa speculeze pentru un profit rapid...Din articol reiese ca GM cauta investitori, deci... |
--------------------
Renault
Scenic 1.6 16v Dynamique D11
2008 Renault Clio III 1.4 16v CFD 2006
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
fansuv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 545 Joined: 28 March 09 ![]() |
Nasol pt. americani. Somajul in industria auto va creste iar in USA.
Componetele se vor face in china ca e mai profitabil. Noroc ca FORD rezista in fata marketingului agresiv al comunistilor si al firmelor japoneze. E un avertisment si pt. noi. Nu prea se joaca curat in domeniul joburilor, profitului, corporatiilor. This post has been edited by fansuv: 9 Nov 2010, 23:22 |
--------------------
logan
1.6
2007
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(DragosP @ 9 Nov 2010, 11:41) Un mare fâs pe langa primul, cel din anii '90. Iar in legatura cu achizitia GM... Foarte probabil ii intereseaza tehnologia si brandul. Depinde acum si de clauzele contractului ca poate nu ii lasa sa inchida fabrici in USA pentru a muta productia in China. |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
fansuv |
![]()
|
Nu poate o firma privata sa se puna cu firmele de stat- stat care mai e si comunist.
Vedeti ce-a construit Romania comunista: autostrada, trasfagarasan, casa poporului, sute de mii de blocuri, dacia, aro, rombat, ... Putea o firma privata sau un om de afceri sa faca asa ceva? NU AI CUM SA TE PUI CU STATUL! China nu e economie de piata- deci nu respecta legile pietei libere This post has been edited by fansuv: 10 Nov 2010, 00:30 |
--------------------
logan
1.6
2007
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu le respecta in totalitate la ei in tara, dar cand scot capul afara sunt obligati vrand-nevrand sa le respecte pentru ca altfel ar investi bani in chestii neprofitabile.
Stati linistiti ca la ei este foarte profitabila aceasta achizitie. Ganditi-va numai la tehnologie si faptul ca ei pot vinde masini identice cu cele Gm in China, produse la pret de jumatate la o populatie....de 4 ori mai mare ca SUA si in continua foame de nou(inclusiv masini) |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
fansuv |
![]()
|
Dar firmele lor din china sunt de stat- e comunism la ei.
Ce firma poate face fata la firma de stat ELECTRICA sau trangaz!? Sau Petrom?! Ele beneficiaza de garantii ale statului, de capital imens din taxe si impozite... This post has been edited by fansuv: 10 Nov 2010, 00:33 |
--------------------
logan
1.6
2007
|
|
St |
![]()
|
Si in aceste conditii trebuie sa respecte conditiile pietei pentru ca altfel ar merge in pierdere. Electrica si Transgaz sunt 2 situatii speciale pentru ca domina fara drept de apel piata pe care activeaza: furnizarea de energie electrica respectiv transportul de gaze naturale.
In continuare sustin ca pentru statul chinez asta e o afacere buna din care ei castiga. Diferenta intre comunismul din Romania si cel pe care il vedem in China e ca noi am construit Casa Poporului, am facut uzine care mergeau in pierdere , pe cand ei investesc banii inteligent si ii inmultesc. This post has been edited by St: 10 Nov 2010, 00:37 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
|
|
Modus |
![]()
|
QUOTE(asgard1955 @ 9 Nov 2010, 17:41) si care e stapanul ala? spune-mi si mie un razboi major declansat cand erau democratii la putere (in afara de WWII) 10 Nov 2010, 08:54: QUOTE(TAW @ 9 Nov 2010, 20:25) Oricum miscarea poate fi benefica, pentru GM, deorece, in momentul cand va fi listata din nou la bursa, e bine sa ai un partener care sa iti oferteze pachetele de actiuni, Pe termen lung e foarte rau. Cand controlezi GM ai un cuvant greu de spus in economia si politica americana; iar cand acest cuvant e spus de unul dintre cei mai mari dusmani ai SUA aici apar problemele. Veti vedea cum peste 20 de ani oamenii vor regreta SUA cand vor vedea cum e cu China la carma acestei lumi. 10 Nov 2010, 08:58: QUOTE(St @ 10 Nov 2010, 00:37) Diferenta intre comunismul din Romania si cel pe care il vedem in China e ca noi am construit Casa Poporului, am facut uzine care mergeau in pierdere , pe cand ei investesc banii inteligent si ii inmultesc. Iar pe termen lung vor avea control total asupra lumii democratice; deja China controleaza zone strategice din UE: terminale cargo din aeroporturi, portul Pireu, autostrazi in Portugalia. Ei vor dicta ce sa facem si ce sa nu facem. Mai tineti minte ca anul trecut Dalai Lama a fost invitat in Franta, China a protestat frenetic, dar Sarkozy tot l-a primit. Drept consecinta, China a blocat pentru o perioada importul de masini Renault sub pretextul ca nu respecta normele de calitate chineze. Ganditi-va ce vor face de acum incolo cand vor controla treptat toata lumea, mai ales cand va fi vorba de subiecte legate de democratie, drepturi ale omului, etc. Ne asteapta un viitor sumbru! This post has been edited by Modus: 10 Nov 2010, 08:58 |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(St @ 10 Nov 2010, 01:37) Diferenta intre comunismul din Romania si cel pe care il vedem in China e ca noi am construit Casa Poporului, am facut uzine care mergeau in pierdere , pe cand ei investesc banii inteligent si ii inmultesc. si mai e o diferenta... mana de lucru extrem de ieftina. am pus ieri un link la "linkul zilei" cum locuiesc mai nou chinezii. Ma indoiesc ca majoritatea romanilor ar accepta asa ceva... zic majoritatea pentru ca am fost o data intr-un "apartament" care nu cred ca avea mai mult de 10m2 cu totul. Si noi eram pe aceasi directie ca si ei.. acum mi se pare mult prea tarziu..toti au in cap numai bmw-uri si vile. modus: ma faci sa rad cu prima intrebare ![]() |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(Modus @ 10 Nov 2010, 08:52) si care e stapanul ala? spune-mi si mie un razboi major declansat cand erau democratii la putere (in afara de WWII) Aham, Vietnam? ![]() Americanii s-au bagat in seama pe acolo incepand cu '60-'61 cand presedinte era JFK, democrat, as far as I know. Eu as zice sa ne apucam de invatat chineza, va fi engleza viitorului! This post has been edited by Garett: 10 Nov 2010, 09:47 |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
Modus |
![]()
|
QUOTE(rtBK @ 10 Nov 2010, 09:32) si tu pe mine 10 Nov 2010, 09:58: QUOTE(Garett @ 10 Nov 2010, 09:46) Aham, Vietnam? ![]() Americanii s-au bagat in seama pe acolo incepand cu '60-'61 cand presedinte era JFK, democrat, as far as I know. Eu as zice sa ne apucam de invatat chineza, va fi engleza viitorului! In Vietnam JFK a initiat o miscare de a-i ajuta pe sud vientamezi si a facut tot ce a putu sa nu fie o implicare masiva a SUA; nu si-a dorit razboiul in prima faza. In fine, asta e mai putin important. Daca ne vom abtine sa cumparam chinezarii veti vedea cum chineza nu va mai fi mimba viiotrului; asta tine si de ce consumam - iar cand avem ocazia sa cumparam ceva ce nu e facut in China, chiar daca e mai scump, sa-l cumparam. This post has been edited by Modus: 10 Nov 2010, 09:58 |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
a 2-a oara cand ma faci sa rad. Aproape toate laptop-urile sunt fabricate in china... apple de 2 bani deci nici nu imi trece prin gand sa il iau in considerare.. Aparatele foto prin thailanda si china... viitorul suna bine ce pot sa zic..
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Un articol interesant legat de economia Chinei: http://www.foreignpolicy.com/articles/2010...ndrome?page=0,0
|
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
- B 97 Z I P ] Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Va rugam nu deviati. Cititi titlul si postati la subiect. Multumim,
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Titlul e "Statul chinez va cumpara GM, Incetul cu incetul China va face orice vrea". Cu tot respectul dar ideile din articolul de mai sus tocmai asta combat, faptul ca stralucirea si inflorirea economiei chinezesti nu este asa roza precum crede lumea.
Se poate sterge daca e considerat offtopic.Multumesc. |
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
- B 97 Z I P ] Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
|
|
Modus |
![]()
|
Sa te auda Dumnezeu!
|
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(Modus @ 10 Nov 2010, 09:56) Daca ne vom abtine sa cumparam chinezarii veti vedea cum chineza nu va mai fi mimba viiotrului; asta tine si de ce consumam - iar cand avem ocazia sa cumparam ceva ce nu e facut in China, chiar daca e mai scump, sa-l cumparam. Slabe sanse, atata vreme cat nu exista productie locala echivalenta! Cate procesoare, placi video sau orice alta componenta PC care sa fie facuta in EU sau US ti-ai cumparat in ultima vreme? Pe tastatura mea scrie "MSFT" (ca sa nu se considere reclama ![]() @Cmandrei: Nici eu nu cred ca discutia este chiar off-topic, cazul GM este doar unul dintre exemplele sindromului de "chineizare" prezent in toate domeniile. De exemplu in constructii navale au inceput cu nave simple iar in 20 de ani au ajuns la dragi complet echipate! Cu toate echipamentele facute in China. Si ne miram de ce nu mai exista santiere europene competitive? |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
TAW |
![]()
|
![]() membru asociatiarenault Group: Members Posts: 796 Joined: 1 August 07 From: Bacau ![]() |
QUOTE(Modus @ 10 Nov 2010, 08:52) Pe termen lung e foarte rau. Cand controlezi GM ai un cuvant greu de spus in economia si politica americana; iar cand acest cuvant e spus de unul dintre cei mai mari dusmani ai SUA aici apar problemele. Veti vedea cum peste 20 de ani oamenii vor regreta SUA cand vor vedea cum e cu China la carma acestei lumi. Da' de unde deduci tu ca micutii asiatici vor stapani GM? Daca nu vor detine pachetul de control, vor avea mai mult un rol de parteneri si investitori...Si cred ca actualul (dupa reorganizarea din 2009) actionar majoritar al GM (US Department of the Treasury) poate avea un cuvant de spus in aceasta privinta... ![]() This post has been edited by TAW: 10 Nov 2010, 21:05 |
--------------------
Renault
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
Modus |
![]()
|
http://www.moneycontrol.com/news/world-new...buy_498223.html
"Any agreement between GM and SAIC would need Chinese government approval" care exista, intrucat SAIC e de stat. |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
TAW |
![]()
|
Intrebam de unde ideea de preluare a controlului asupra GM de catre SAIC, si nu daca SAIC e sau nu detinut de stat; asta stiam, ca 50% din actiunile SAIC sunt detinute de o entitate apartinand statului chinez (control indirect).
Ca sa citez complet sursa oferita de tine: "Any agreement between GM and SAIC would need Chinese government approval and could still fall apart , the sources cautioned". Si mai mult:"One person familiar with the matter said previously that SAIC had initially reached out to GM to explore the prospect of taking a "single-digit" stake in GM. The size of SAIC's prospective investment was not known.". Deci...nu prea vad preluarea... Si inca un aspect: in cazul in care GM este si furnizor pentru Departamentul Apararii al SUA, nu prea poate fi detinut de o companie de stat straina...vezi cazul AM General/Renault. Mie mi se pare ca ii cam desconsideri pe americani, crezandu-i atat de slabi si de fraieri incat sa "permita" asa o "catastrofa" de proportii... ![]() |
--------------------
Renault
|
fansuv |
![]()
|
FIRMA e de stat - aceea care cumpara GM!
NU TREBUIE CA CHINA SA MAI CUMPERE firme din UE. Vor cumpara firmele si vor creea milioane de someri+ vor pune mana pe tehnologie. Este o deformare a concurentei cand firmele particulare concureaza cu firmele de stat chinezesti. Poate concura vreo firma cu politia romana? Statele europene trebuie sa protejeze firmele europene. DACA NU, vom ajunge ca in america cu deficite enorme, cu firmele americane in faliment... This post has been edited by fansuv: 11 Nov 2010, 21:35 |
--------------------
logan
1.6
2007
|
|
Modus |
![]()
|
QUOTE(TAW @ 11 Nov 2010, 18:02) Mie mi se pare ca ii cam desconsideri pe americani, crezandu-i atat de slabi si de fraieri incat sa "permita" asa o "catastrofa" de proportii... ![]() Obama asta a facut pana acum; de aia ma tem ca va recidiva la nesfarsit pana in 2012. http://rumors.automobilemag.com/6702811/ne...n-gm/index.html |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 12:24 |