Despre Caini, ce ar fi mai potrivit?
![]() ![]() ![]() |
Despre Caini, ce ar fi mai potrivit?
Serje |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|||
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
QUOTE(MuciX @ 16 Aug 2016, 17:05) duck_face_duckface_demotivational_posters_1365509796.jpg ( Size: 22.56k ) Number of downloads: 327 |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Multumesc pentru explicatii.
Emsi, vorbim cand ajungi acasa. This post has been edited by MuciX: 17 Aug 2016, 08:33 |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.191 Joined: 29 May 06 ![]() |
QUOTE(iulia_boris @ 16 Aug 2016, 17:00) Trebuie stabilite reguli de la bun inceput si nu vor fi probleme.Atata timp cat cainele nu este maltratat,infometat,chinuit totul este ok. Asta este si intentia mea, sa stabilesc niste reguli clare pentru a nu exista probleme pe viitor. Nu s-a pus niciodata problema de maltratare, infometare sau chinuire a cainelui. Doar cel termporar si-a luat cateva palme la cur sau l-am luat de ceafa si l-am scuturat putin atunci cand facea prostii. Cand l-am prins ca se pisa pe canapea, m-am abtinut de la orice masura si am lasat-o pe prietena mea sa se ocupe de caine si de curatatul canapelei. Oricum, nefiind cainele nostru, o voi lasa pe stapana lui sa se ocupe de educatia lui, asa cum va considera ea de cuviinta. Teoretic, la inceputul lui septembrie cainele temporar pleaca, insa pana nu vad nu cred. This post has been edited by gibonu: 17 Aug 2016, 09:44 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gibonu |
![]()
|
@DragosP
Ma rog, eu vroiam sa spun ca am renuntat sa ii aplic corectia fizica acelui caine, ca sa nu-l doara prea rau. Cel putin dupa mintea mea, pisatul pe canapea este doar un gest de rautate din partea acelui caine. Nu stiu ce teritoriu isi marcheaza, avand in vedere ca are la dispozitiei toata sufrageria si tot balconul pentru nevoi. Inutil sa spun ca, atata timp cat nu este obisnuit sa faca afara, nu i-am aplicat nicioadata vreo corectie pentru nevoie facute in casa. Si nici lui Jerry. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
10 ani.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
M.C. |
![]()
|
Trec repede.
|
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Tragedie mare. Azi lui Oscar i s-a intamplat prima baie. Nu si-ar fi putut inchipui in viata lui ca poate exista pe lume o astfel de umilinta ...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Remember?
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Nu ti-a trecut prin cap sa-i pui un țoi de rachiu un cada, nu?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
bion |
![]()
|
Asa se face la unguri????
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Mai, carnetul lui de sanatate e stampilat cu "allat orvos" si nu cu "medic veterinar", dar indignarea si-a manifestat-o cat se poate de expresiv, mai presus de orice bariera lingvistica ...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
gibonu |
![]()
|
De vreo 2 zile incepusem sa ma inteleg mai bine cu cainele temporar. Am descoperit ca ii place sa-l mangai in spatele urechilor si totul parea ca merge bine.
Pana in seara asta, cand acel caine s-a pisat pe canapea, de fata cu noi. De data asta nu m-am mai putut abtine, asa ca si-a luat ceva bataie, ca in astfel de cazuri nu se poate altfel. Probabil ca in prostia lui acel caine a crezut ca s-a impus si in fata mea, asa cum a facut-o si fata de stapana lui. In rest, desi nu mai era cazul, inca un exemplu de cat de jegos este acest caine. Doar astept cu nerabdare sa vina inceputul lui septembrie ca acel caine sa plece. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
radian |
![]()
|
QUOTE(corbex @ 22 Aug 2016, 20:05) Du-te mai, nu stricam orzul pe gaste (rachiul pe imblanit). Pe ala l-am tinut pentru uz personal. A zis MCul ca are mutra de milog profesionist, dar chiar este. Are si caracterul aferent... Cand suntem la plimbare pe strada si aude vreo d-soara (d-aia bunaciune, n-am fost eu inspirat sa-mi iau bassetel acum 20 de ani...) ca zice formula magica "Doamne, ce frumos e!". Cum se pune in cwr, ia mutra de milog profesionist si asteapta sa-si primeasca tainul de alint. Nu-l suspectez de misticism, n-are pe cine sa semene, probabil ca "tonul face muzica"... Gibonu, inainte sa-i aplici corectii fizice, ai incercat cu ziarul? Eu vad la catelul meu, stiu, nu toti reactioneaza la fel, dupa cate o portie se somn, face pisu la maxim 2 minute dupa ce se trezeste. In rest, cand are nevoie si este in casa, chiaraie, latra, da semene ca-l "trece". Dimineata la prima ora, am stat cu ochii pe el si cand l-am vazut ca incepe sa faca pisu, l-am luat in brate si l-am scos pe balcon. Acum, daca nevoia nu-i exagerat de presanta iese pe balcon. Nu-i reuseste intotdeauna, dar nici pretentiile mele nu sunt exagerate. Inca e micut, are doar 3,5 luni. In alta ordine de idei, daca se invata sa o faca regulat pe canapea e bai, nu poti sa-i restrictionezi accesul pe canapea? |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
gibonu |
![]()
|
@radian
N-am incercat cu ziarul, pentru ca atata timp cat nu este invatat sa isi faca nevoile afara, nu il pot pedepsi pentru asta. S-a mai discutat aici despre acest subiect, cu facutul nevoilor in locuri mai greu accesibile, cu rabdarea stapanilor, etc. Cum am mai spus, acel caine are la dispozitie toata sufragerie si un balcon pentru a-si face nevoile, asadar nu se pune problema ca n-ar avea unde si canapeau ar fi sigurul loc. Pur si simplu este un jegos. Cainele tau s-a pisat vreodata pe canapea? N-am cum sa-i restrictionez accesul la canapea. Insa, atunci cand nu suntem acasa si noaptea, pe partea de sezut a canapelei pun o placa mica de OSB si niste cartoane mai grose (cele care se pun in spatele dulpaului). Peste astea dau cu un pulverizator cu o solutie combinata apa si ulei estential de citrice. Pana acum, pisat n-am gasit pe acele cartoane, doar de cateva ori niste cacao. Problema a fost ca am ajuns acasa, am dat un carton la o parte (oi avea si eu voie sa stau pe canapea) apoi ne-am apucat se activitatile curente: strans caca, dat cu mopu' etc. Doar ca, dupa ce m-am ridica, acel jegos a venit si s-a pisat. Ca o comparatie cu acel caine jegos, pe Jerry nu l-am prins niciodata facand pipi pe canapea. Desi pare ciudat, insa sunt socat de comportamentul acelui caine, de a se pisa pe canapea cu noi langa el. This post has been edited by gibonu: 24 Aug 2016, 10:05 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
bion |
![]()
|
Ala te sicaneaza. Stie ca te enervezi si de-al dreac se pija pe canape.Avea nepotu un iepuroi car atunci cand era sucarit se duce si se razbuna tot pe o canapea.
In rest chestia cu 1o ani... ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.184 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
E unul din motivele pentru care o sa am, toata viata, doar pisici.
|
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(gibonu @ 23 Aug 2016, 23:16) . Pana in seara asta, cand acel caine s-a pisat pe canapea, de fata cu noi. De data asta nu m-am mai putut abtine, asa ca si-a luat ceva bataie, ca in astfel de cazuri nu se poate altfel. QUOTE(gibonu @ 24 Aug 2016, 11:03) N-am incercat cu ziarul, pentru ca atata timp cat nu este invatat sa isi faca nevoile afara, nu il pot pedepsi pentru asta. ![]() QUOTE(gibonu @ 24 Aug 2016, 11:03) Poti, pur si simplu nu-l lasi pe canapea... doar ca-ti tre un pic de rabdare, iar de invatat ei invata repede. |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Nu toate animalele sunt "de apartament". Alegerea ar trebui sa fie simpla.
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
radian |
![]()
|
QUOTE(gibonu @ 24 Aug 2016, 11:03) Pe canapea nu ca pur si simplu n-am canapea in casa. ![]() Noaptea doarme in patutui lui care-i lipit de al meu. Dimineata cand suna desteptatorul il iau in pat si-l smotocesc putin. Vreau sa-i creez reflexul, cand sunt desteptatorul = repriza de joaca. Nu de alta, dar am patit ca am setat desteptatorul la o ora groaznic de matinala, trebuia sa plec in delegatie la drum lung si nu l-am auzit cand a sunat. Ei, pe catel l-am uitat odata in pat, eu m-am luat cu ale mele. Fiind dupa o noapte de somn la varsta lui inca nu se poate tine mai mult de 2, 3 minute. El saracul a schelalait si a latrat dar pana mi-a picat mie fisa de ce si-a dat drumul, nu s-a mai putut tine. Nu i-am zis nimic, a fost vina mea. Reprizele de somn diurne sa intampla in sufragerie, pe coltar sau fotoliu. Acolo, cel putin pana acum, n-a executat chestii gretoase niciodata. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
gibonu |
![]()
|
@bion
OK, ma sicaneaza ca sa ce? Ce ar vrea sa obtina? @Bicicleta galbena Intr-adevar, pisica este autonoma, se duce la litiera, sta singura mult timp, etc. @Serje M-am referit la faptul ca atata timp cat inca nu si-a format reflexul de a isi face nevoile afara, nu are rost sa-l pedepesc cand face in casa. Poate nu m-am exprimat destul de clar, insa am spus de mai multe ori ca are la dispozitie o camera si un balcon pentru nevoi. Si ca nu a fost niciodata pedepsit cand a facut in sufragerie sau balcon. Asadar, nu era canapeau singurul loc in care putea sa se pise. Dupa mintea mea, bataia trebuie sa fie o corectie relativ dureroasa (am si eu niste limite) pentru ca acel caine sa inteleaga ca nu face ce vrea el (cel putin cat sta la noi). La vreo cateva zile dupa ce a venit la noi, le dadeam apa apa sa bea dintr-un castron mai mare, ramas de pe vremea cand aveam 4 catei. Jegosul asta temporar s-a asezat in picioare langa castron, cu trei labe statea pe sol si cu a patra laba (dreapta fata) printr-o miscare relativ circulara a scos toata apa din castron. Si-a luat si atunci niste bataie iar rezultatul a fost ca de atunci n-am mai bagat niciodata laba in vasul de apa. Nu l-am lasat niciodata sa stea pe canapea, nici pe el si nici pe Jerry. Pur si simplu, la un moment dat a sarit pe canapea si a inceput sa se pise. Asta ca sa nu crezi ca lasam cainii pe canapea si apoi ne miram de ce se pisa acolo. @radian Asadar ai un caine OK, la fel ca si Jerry, care nu se pisa pe fotoliu / coltar si care cred ca nu s-ar fi pisat nici pe canapea daca acesta ar fi exista. This post has been edited by gibonu: 24 Aug 2016, 12:11 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
Serje |
![]()
|
In general, un caine matur il obisnuiesti mult mai repede si mai usor decat un pui. In loc sa tot curatati dupa el prin casa, mai bine ati fi incercat sa-l obinuiti sa se ceara afara. Lua mai putin timp decat curatatul prin casa zi de zi ...
Din punctul meu de vedere, violenta nu are ce cauta cand vrei sa-l inveti ceva, tocmai deaia se foloseste ziarul, ca nu doare, dar face zgomot. Reusesti mai mult si mai usor prin tonul vocii si atitudine, decat prin violenta. |
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
bion |
![]()
|
Gibonule el vre sa fie boss-ul.
![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
radian |
![]()
|
QUOTE(gibonu @ 24 Aug 2016, 13:04) Mersi, dar cu siguranta, nici el nu-i premiantul clasei. Putoarea merge in lesa doar cand vrea el. Incerc sa-l invat mersul in lesa de cca. 3 sapatamani. Cand i se lasa pata, in special la inceput de drum, sa face placinta pe asfalt, pune frana cu tot ce poate. Am incercat cu "premii". Se deplaseaza cel mult un metru sa ajunga la el, dupa aia se intinde iar ca balega. Daca incerc sa-l fortez putin se ia lumea de mine pe strada "ia-l domne in brate, nu vezi ca-i obosit micutul". Micutul abia a iesit din scara blocului de 10 m, sau "ia-l domne in brate, pe caldura asta...". Cu cinci minute inainte, in curtea de la birou, pe aceeasi caldura zburda cu catelusa ca un miel. Il iau in brate, dupa vreo 100 de m, il pun iar jos si o luam de la capat. Dupa vreo 3, 4 incercari isi da drumul. Dar deja e greu, are 6,5 kg, iar la maturitate o sa aiba cca. 25 - 27 de kg. Sper sa nu trebuiasca sa-l car cu caruciorul sau cu rucsacul in spate cand i se lasa pata ca vrea sa zaca... Daca atunci cand zace "terminat" pe asfalt de oboseala si caldura, daca se nimereste vreun copil in zona sa-i dea atentie urgent devine activ, zici ca i-a schimbat cineva bateriile. This post has been edited by radian: 24 Aug 2016, 13:51 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Ba baetzi.
Cainele meu a invatat intr-o zi sa se ceara afara. Avea doua luni. I-am zis de vreo doua-trei ori "nu" pe un ton foarte ferm si l-am carat cu pipilaul taras pana afara. Dimineata urmatoare, pe la 5, scancea la usa ca ii plesnea besica ![]() Cainele meu se ducea la cotet daca ii ceream asta si statea acolo pana il fluieram. Practicam asta cu el cand mai venea cate unul mai nevricos pe la tata, la curte, acolo unde cainele a stat majoritatea vietii. Statea pe prag pana il invitam sa intre in casa. Nu a furat mancare niciodata..de altfel el nu cersea, nu dadea din coada, nu se gudura, nu l-am vazut cu coada intre picioare nici cand era catel. Era un caine foarte demn. Cainele meu a sarit in aparare cand un cal naravas a dat sa muste. A mai facut fata cu succes la diferite situatii dificile: de ex cand, intr-o gara fiind la coada la bilete, un politist si-a asmutit cainele de serviciu, ofensat fiind ca nu am acceptat sa ies cu el in parcul de alaturi sa punem cainii la bataie. Tot in aparare a pus pe fuga o haita de caini semi-salbaticiti...pe camp pe unde il scoteam la alergat. A mai imprastiat el vreo 3 caini de vanatoare pusi pe el de niste braconieri. Au mai fost situatii, dar e prea sangeros ca sa fie relatat aici. ![]() Cainele meu s-a intors cateva sute de metri din proprie initiativa cand a constatat ca am pierdut lesa, a cautat-o si mi-a adus-o in dinti. Nu l-am batut niciodata, nu l-am dus la dresaj, tot ce a invatat a invatat foarte usor. Stia exact care ii e locul in familie. In relatie cu alti caini a fost intotdeauna alfa. A fost un caine foarte destept, altul ca el n-o sa mai am. ![]() Cainele meu a fost un ciobanesc german cu origini in caini de la politia de frontiera. PS: fara suparare si ura de rasa...tot ce vreau sa spun e ca sunt caini si caini ![]() ![]() This post has been edited by Dan73: 24 Aug 2016, 14:50 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Nici ciinii nu-s toti la fel, la fel ca si oamenii. Unii-s pesedisti pe viata, nimic nu se lipeste de ei.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
QUOTE(radian @ 24 Aug 2016, 14:50) Obraznicatura de la avatar are 4 ani si inca nu a invatat sa mearga in lesa cum trebuie. Prin comparatie pot sa conving orice alt caine sa mearga la pas in maxim 30 de minute (testat si pe caini adulti si pe caini inca tineri). Stiu teoria la perfectie, dar nu-mi iese in cazul cainelui de acasa. Nu stiu cum e la tine, dar la mine intervine frustrarea dupa vreo 15 minute de corectii (in cazul cainelui din ograda proprie). |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
|
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th May 2025 - 05:10 |