Protest impotriva pretului benzine/motorinei, aprobari pt protest?
![]() ![]() ![]() |
Protest impotriva pretului benzine/motorinei, aprobari pt protest?
namidee |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 19 September 08 From: Frankfurt ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|||
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
QUOTE(OAP @ 13 Jan 2011, 11:55) @corbex: aia din benzinarii nu alimenteaza aia isi bat joc...nici cantatul nu-i infractiune, da daca o sa cant sub balconul tau toata noaptea....nu o sa iti convina ![]() Pentru ceii ce nu sunt in stare sa inteleaga: Aia nu au cantat in benzinarii noaptea, cii ziua cand nicio lege nu le interzice asta! 13 Jan 2011, 13:04: QUOTE(namidee @ 13 Jan 2011, 12:57) Pai omul a afirmat mai de mult ca mai bine sa fie loviti altii pentru ca astfel scapa el. This post has been edited by Richelieu: 13 Jan 2011, 13:04 |
--------------------
0.00
%
:(( Teacher's, e valabil citatul filozofului Marty! Ia incet sa nu te ineci!
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
un mic calcul... taxele incluse in benzina de la 1 ianuarie 2011:
- acciza este de 467 EUR / tona - taxa de drum este de 125 EUR / tona - taxa de solidaritate (cate un cent / litru - motivul este acoperirea prejudiciului din urma falimentului Bancorex (????????) ) adica 10 EUR / tona Producatorul are pretul de aproximativ 370 EUR / tona Astfel rezulta urmatorul pret pe tona de benzina: 370+467+125+10=972 EUR /Tona (taxe si accize) Se adauga TVA de 24 % adica 233.28 EUR Totalul este de 1205.28 EUR/tona Un litru de benzina este 1.205 EUR (aproximativ 5.15 RON) Producatorul incaseaza 370 EUR/tona Statul incaseaza 835.28 EUR/tona Concluziile le trageti voi... Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
namidee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 19 September 08 From: Frankfurt ![]() |
@Richelieu: a zis sa fie loviti alti soferi, sau cel putin eu asta am inteles. Vreau sa cred ca nu realizeaza unde duce o scumpire a tuturor produselor deocamdata.
LE: @Alydor: Pare neverosimil ca benzinarii nu au un mic profit in calculele facute de tine. Esti sigur ca n-ai uitat ceva, sau mai bine zis ca n-ai pus ceva in plus? This post has been edited by namidee: 13 Jan 2011, 13:13 |
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
Alydor |
![]()
|
eu vorbeam de producator nu de vanzator... am uitat sa pun la vanzator un adaus comercial... il pui tu.
Suma respectelor, Alydor This post has been edited by Alydor: 13 Jan 2011, 13:16 |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Benzina nu are aceasi densitate ca apa
![]() 1 tona de benzina = 1300 litrii de benzina (cred, daca cineva are date mai exacte sa ma corecteze) Continuand calculul lui Alydor avem asa 1 kg de benzina = 1,205E => 1L benzina = 0.927E (aproximativ 4 lei) This post has been edited by Shush: 13 Jan 2011, 13:20 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Alydor |
![]()
|
tu benzina o iei la litru nu la kilogram...
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Tocmai ! Vezi ca am completat putin calculul tau !
In diferenta de 1.15 lei intra preturile pentru distributie, depozitare si bineinteles profitul ! |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
namidee |
![]()
|
Dar acciza si alte taxe e la tona, deci implicit la kg
![]() |
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
QUOTE(namidee @ 13 Jan 2011, 13:10) @Richelieu: a zis sa fie loviti alti soferi, sau cel putin eu asta am inteles. Vreau sa cred ca nu realizeaza unde duce o scumpire a tuturor produselor deocamdata. Era vorba despre o afirmatie mai veche de-a lui (inainte de protestul asta) cand era bucuros ca sunt lovite alte clase sociale si astfel el scapa. |
--------------------
0.00
%
|
|
Alydor |
![]()
|
in urma unei discutii cu shush : un kg de benzina costa 5.1 => ca un litru al trebui sa coste 4 lei si diferenta de 1 leu si ceva ia benzinaria, transportul e inclus in pret.
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
211CFL |
![]()
|
![]() Solnitzar Group: Members Posts: 147 Joined: 21 November 10 From: bucuresti ![]() |
am vazut acum la stiri ca baietii din craiova au primit amenzi pentru tulburarea linistii publice,cica ar fi claxonat...cu banii de pe amenda faceau un plin...
offtopic am ramas fara permis! ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2005
- B-211-CFL sofer din nou :)
Vand roata sandero |
|
Alydor |
![]()
|
si sa nu mai uitam un lucru... aliniem preturile la cele din ue. Corect. Dar ce ar fi sa dam si salariile ca in ue? si atunci nu mai face nimeni scandal ca e scump combusitbilul...
@211CFL - condoleante ![]() Suma respectelor, Alydor This post has been edited by Alydor: 13 Jan 2011, 13:34 |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(corbex @ 13 Jan 2011, 13:42) Din pacate QUOTE(FLP @ 13 Jan 2011, 13:51) Tema noua de gandire: Petrolul e al OMV-ului (din romanica). L-au vandut unii, nu mai conteaza, faptul e implinit. Benzina se face din petrol. Deci e produsu lor. Pot sa il vanda la ce pret vor ei. Singura abordare corecta de pana acum |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
namidee |
![]()
|
@Alydor: Din cate imi amintesc, alinierea preturilor a fost negociata la intrarea in UE. Ne-am angajat c-o facem, trebuie s-o facem. Din pacate, UE nu s-a angajat in niciun fel cu alinierea salariilor
![]() |
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
|
--------------------
...
...
... “The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci. |
|
Alydor |
![]()
|
nu ue trebuia sa se angajeze la modificarea salariilor... mi-e groaza sa ma gandesc ce si cum va fi cand vom trece la euro... eu sper sa se intample cat mai tarziu... Euro scade din cate vad... de ce nu scad si preturile?? Daca creste euro... cresc toate. Dar cand scade... nu se micsoreaza pretul...
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
george_scala_2004 |
![]()
|
QUOTE(211CFL @ 13 Jan 2011, 13:30) am vazut acum la stiri ca baietii din craiova au primit amenzi pentru tulburarea linistii publice,cica ar fi claxonat capatinile alea de creta mai bine ar fi luat masuri impotriva clanurilor care de ani de zile stapinesc craiova. si de cind e interzis sa claxonezi ? asta intra la abuz ! in cazul asta toti cei care au masini dotate cu claxoane si alarme ar trebui amendati pentru declansarea alarmelor ! |
--------------------
...
...
... “The old world is dying and the new world struggles to be born: now is the time of monsters.”
- Antonio Gramsci. |
|
namidee |
![]()
|
@Alydor: nu cred c-o sa trecem la Euro in viitorul prea apropiat, avem politicieni mai demagogi decat grecii si italienii la un loc. Astia promit (si fac) cheltuieli bugetare peste masura si avem nevoie de independenta pe politica monetare sa ne echilibram bugetul (prin inflatie). Nu c-am fi singuri, tot sudul Europei pare sa aplice aceeasi politica.
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(george_scala_2004 @ 13 Jan 2011, 14:42) si de cind e interzis sa claxonezi ? asta intra la abuz ! Din todeauna e interzis sa claxonezi in oras...asta daca nu cumva Craiova e altceva ![]() |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Sau daca ai luat permisul la pitesti...
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Highwayman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.874 Joined: 30 September 04 From: Marele sat numit Bucuresti ![]() |
Mie imi place cum pune nenea asta problema:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialu...ump-918064.html |
--------------------
-
-
Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005 "If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
un extras interesant din articol...
QUOTE Da, însă combustibilul, ca și pâinea, laptele sau orezul la chinezi, face parte din categoria așa-ziselor produse "Giffen", al căror consum nu scade oricât ai crește prețul, încălcând astfel legea cererii și ofertei. Oamenii vor renunța la alte bunuri, scoțând mai mulți bani pentru benzină. De exemplu, în România, în plină criză (2009-2010), consumul de combustibili a scăzut cumulat cu numai 16%, în timp ce prețurile au crescut în acești doi ani cu peste 70%. În această diferență se întrezăresc rezultatele financiare miraculoase ale companiilor petroliere. Imaginea devine și mai clară dacă aflăm că în Uniunea Europeană creșterea prețurilor în ultimii doi ani a fost de doar 31%. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Richelieu |
![]()
|
Conform logicii OAPuliene mai este loc de crescut preturile daca a scazut consumul cu doar 16% la o crestere a preturilor cu 70%. Baiatul cu diplome si portocale portocalii il sustine.
|
--------------------
0.00
%
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
QUOTE(OAP @ 13 Jan 2011, 15:36) ![]() ![]() ![]() ![]() QUOTE Art. 113. - (1) Mijloacele de avertizare sonoră trebuie folosite de la o distanță de cel puțin 25 m față de cei cărora li se adresează, pe o durată de timp care să asigure perceperea semnalului și fără să îi determine pe aceștia la manevre ce pot pune în pericol siguranța circulației. (2) Semnalizarea cu mijloacele de avertizare sonoră nu poate fi folosită în zonele de acțiune a indicatorului "Claxonarea interzisă". (3) Se exceptează de la prevederile alin. (2): a) conducătorii autovehiculelor cu regim de circulație prioritară când se deplasează în acțiuni de intervenții sau în misiuni care au caracter de urgență; ![]() regulamentul, mama lui...era vreun semn la benzinarie ? |
--------------------
...
...
- Antonio Gramsci. |
|
Maskatu |
![]()
|
La toate marile intrari in orase, sunt puse indicatoare cu claxonatul interzis. Iti dai seama cate resurse s-ar fi pierdut daca puneau indicatoare la fiecare colt de strada...
This post has been edited by Maskatu: 13 Jan 2011, 17:23 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Probabil ca el nu iese din goagl, pardon din oras
![]() |
--------------------
|
Maskatu |
![]()
|
Este suficient sa fie un singur indicator la o singura intrare in oras si legea este aplicabila in tot orasul. Adica nu ai voie sa claxonezi in oras.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Pai daca intri pe dincolo?
Ca nu e ca la Deva, sa aiba orasul o singura intrare. |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(Alydor @ 13 Jan 2011, 13:09) Statul se presupune ca sunt eu, tu si ailalti cetateni cu Ro pe buletin. Acei bani (se presupune) ca se intorc in beneficiul cetatenilor (sesele, autostrazi etc). Ca e un pic altfel, discutam pe alt topic. Cat incaseaza "saracii" producatori ma intereseaza mai mult, acolo e problema. O poveste simpla: de in austria pretul carburantilor fara taxe e mai mic decat in Ro. Austria nu are exploatari proprii cum avem noi (in ro cam 1/3 din consum). Austria are carburant de calitate mai buna. Austria nu are iesire la mare, deci cheltuieli sporite la transportul materiei prime. In Ro petrom foloseste in mare parte materie prima din exploatare interna. Redeventa este evident cea mai mica din UE, in medie 6% din valoarea petrolului exploatat. Valoarea este calculata in stil autohton (20 usd barilul, nu 90 cum e pe piata). Deci petrom plateste redevente ~ 1,3 % (fix o tranta). Totusi, are preturi similare cu celelalte retele. Diferenta? Pleaca cu vaporul in austria. ![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 21:10 |