DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages « < 6 7 8 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cainii de pe strazi, bucurestiul ca o jungla

Liviu
post 6 Jun 2005, 10:42
Post #211

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Imi pare rau ca citesti fara sa vezi ceea ce citesti. Nu copii sunt de vina. Dar pentru mine, ca parinte, siguranta copilului meu este mai presus de orice animal. Cat despre ce spune Bogdan cu copii loviti de masini, are dreptate .. DAR, eu vorbesc de copii care se joaca in zonele special amenajate (percuri, locuri de joaca cu leagane, balansoare, etc) si totusi sunt expusi.

Lasati-o mai usor cu greata domnule Kunzite. Daca dumneavoastra dati cu masina peste un caine (sa stiti ca e posibil) ce faceti ? Infarct? Vomitati? Mergeti la biserica si aprindeti 1000 de lumanari ? .. Nu cred !

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Valentine
post 6 Jun 2005, 10:51
Post #212

Old Timer

Group: Members
From: California

QUOTE(bogdan_o @ 6 Jun 2005, 00:01)
Caini care agreseaza copii e un mit nefondat dupa parerea mea. Si mi s-a dovedit ca nu are nici un suport real.
*

CE MIT NEFONDAT bogdane? mad.gif mad.gif mad.gif Eu eram in clasa a 8-a la 1m 50 cand am fost muscat de un dintr-asta, si am stat 14 zile in casa, + injectii in burta + ca puteam sa pierd admiterea in liceu. Si acuma mai am cicatricea pe picior.mad.gif mad.gif mad.gif

Si toti fratii mei au fost muscati, la rand. Auzi tu la el mituri nefondate!

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
bomicabomic
post 6 Jun 2005, 10:55
Post #213

Ex-membru DaciaClub

Pentru aparatorii ciinilor, pentru cei care vin cu solutii gen "dati-le mincare si nu veti avea probleme" pun si eu citeva intrebari :
1. In care mare capitala a lumii ati vazut ciini vagabonzi plimbindu-se cu metroul?
2. In care mare sau mic oras al lumii ati vazut haite de ciini vagabonzi in parcuri, la intrarea in magazine, la intrarea in statii de metrou, pe trecri de pietoni, la intrarea in spitale, fabrici , uzine etc.?
3. Pe ce mari sau mici autostrazi sau sosele europene, ati vazut ciini "storciti", cum vezi pe la noi, de ti se face sila, greata etc.?
Aaaa? astept raspunsuri

OK, sunt de acord, ca nu trebuie "macelariti", dar trebuie sa li se faca ceva, ca sa scapam de ei. Castrarea si aducerea iar in strada, nu-i o solutie. Altceva, trebuie facut.
Ceea ce nu vad pe aici, de la cei care sunt "pro", sunt solutiile. Sa aud, "da domnule, imi plac ciinii, dau X milioane, pentru a fi strinsi de pe strada si a fi hraniti in locuri special amenajate" sau alte idei.... Nu deloc....

Sa-i hranim noi, sa-i lasam in pace pe strada sa se inmulteasca, sa ne protejam copii, adica sa-i tinem inchisi in casa, ca sa n-avem probleme, astea nu sunt solutii.

Ciinii n-au ce cauta pe strada. PUNCT.

Later edit, ptr. Bogdan_o :
Copilul nu este un bibelou, sa-l pui intr-un loc si acolo sa stea in fiecare zi. Iar noi ca parinti nu putem, fizic, temporar etc. sa stam 24/24 linga el.
Gindeste-te, ca ai un copil in clasa a 4-a, care la ora 12 termina scoala.
Vine acasa,maninca, se culca, isi face temele si pe urma, normal, ca iese afara sa se joace.
Ce trebuie sa fac eu ca parinte? Sa ies cu el? Sau sa-i platesc "body-guard"? Sa fim seriosi. Eu ca parinte il invat, ii indrum pasii, ii arat ce e bine si ce e rau, atit.
Iar el ca spatiu de joaca are, spatele blocului si/sau locul de joaca de linga bloc. OK.
In locurile astea eu ca parinte nu trebuie sa am grija ciinilor, a hotului, a gropilor capcana sau a altor nemernicii. Platesc impozite ca sa fiu in siguranta. Nu? Ca politistul de proximitate, REBU , primaria sa-si faca treaba.

Nu stiu ca e mit sau nu aia cu ciinele, dar stiu, ca pe strazi sau parcuri circula ciini , vai mama lor, d'aia care nu mai au par si sunt plini de bube, care se tavalesc in nisipul unde trebuie sa se joace fii-mea si care sunt plini de boli si microbi si care numai bine nu fac copiilor.

This post has been edited by bomicabomic: 6 Jun 2005, 11:29

--------------------
x x - x
+
afh
post 6 Jun 2005, 10:56
Post #214

!!!!

eu am avut demult un altfel de problema cu cainii vagabonzi. ma pregateam de licenta
si invatam pana tarziu, pana pe la 3 dimineata. exact cand vream sa ma culc incepea sa imi latreun caine sub balcon. latra aproximativ 3-4 ore , fara oprire. va rog sa ma credeti ca incepusem sa ma imbolnavesc de nervi din cauza cainelui aluia. dadeam cu prideam prin casa dupa el, dar se intorcea sa latre aproape imediat.
am scapat de cainele respectiv otravindu-l. am cumparat un pate si l-am amestecat cu boabe otravite pentru sobolani. dupa ce a mancat nu l-am mai vazut niciodata. cred ca s-a dus sa moara in alt loc....
in concluzie, eu cred ca singura posibilitate o reprezinta omorarea cainilor. dar aceasta solutie nu este insa legala...iar in ceea ce ii priveste pe cei care apara cainii vagabonzi, consider ca sunt ipocriti. vor sa arate ce oameni buni sunt ei.

--------------------
toyota corolla sedan 2010
nu face niciodată ceva pentru prima oară!
+
michimaus
post 6 Jun 2005, 11:02
Post #215

Membru incepator

nairam: ce-ar fi sa te centram pe tine intre doua masini si sa te busim? ce-ar fi sa ne punem tepuse pe boturile masinilor si sa facem carmaghedon cu tine si cu restul specimenelor din specia ta? n-ar fi mai distractiv sa te auzim pe tine urland decat un biet animal.poti sa fii sigur ca aia ca tine sau ca taximetristul ala o sa ajunga mai devreme sau mai tarziu cu masina intr-un stalp si cu creierul imprastiat pe stalp. si promit ca daca o sa fiu prin zona o sa trag si eu un flit pe creierasul tau.
apropo de locurile de joaca pentru copii.anul trecut in campania electorala s-au reamenajat doua parculete langa blocul meu.la ora actuala mai sunt doar cateva fiare din fostele banci si leagane. au fost distruse de copiii de muncitor din zona.am vazut cu ochii mei cum cativa copii trageau de o bucata de gard, nu s-au lasat pana nu l-au scos din pamant si apoi au plecat.bancile toate sunt rupte, impestritate cu motive urbane(p--a, gika f--e pe alina etc).la ora actuala primaria a fost amendata de opc pe motiv ca locurile de joaca sunt improprii pentru copii.imi pare rau ca nu am facut niste poze cu copiii aia tragand de gard. pai daca asa le place copiilor sa se joace de ce trebuie sa cheltuiasca primaria bani pentru locuri de joaca cand cu banii aia ar putea asfalta niste strazi.
daca ar fiarele ar fi fost taiate de tigani si date la fier vechi as fi inteles.au furat ca sa aibe ce sa manance.dar fiarele zac si acum pe langa blocuri, sau le-au mai luat muncitorii capitalisti si le-au bagat in gardurile de langa blocuri pe unele.
in primul rand un copil de 4-5 ani nu ar trebui lasat de capul lui sa se joace in fata blocurilor. copii astia de 4-5 ani care se joaca in fata blocului azi maine vor forma (nu multi dar din astia de ridica) viitoarele gasti de cartier.fata blocului nu e loc de joaca. e aceiasi chestie ca la tara in fata curtii. vrem sa ne civilizam? asa se face civilizatia? cu mahalaua din fata locului? asa e in lumea in care vrem sa ne integram?

--------------------
+
kukuruz
post 6 Jun 2005, 11:07
Post #216

Membru

From: Bucuresti

"Dogs love their friends and bite their enemies, quite unlike people, who are incapable of pure love and always have to mix love and hate."

- Sigmund Freud

--------------------
+
Kunzite
post 6 Jun 2005, 11:15
Post #217

Membru incepator

Liviu, imi pare rau ca vezi fara sa citesti tongue.gif
Pai fazele gen "nu exista, cainii nu ataca copii" si "ii trag de coada samd" ce sunt?
Daca dau cu masina peste un caine, o sa fie fara intentie. Dar nu vad ce legatura are asta cu greata si cu ceea ce discutam noi aici?
Greata aia e provocata de oameni, nu de caini. Ca ei, saracii, n-au nici o vina - pur si simplu n-au ce cauta intr-un astfel de mediu.
Michimaus: si ce va ajunge copilul respectiv daca va fi tinut inchis in casa? Casa-i pentru copii si strada pentru caini?

--------------------
Oltena 12TRS
+
Liviu
post 6 Jun 2005, 11:17
Post #218

expat naiv

No comment la penultimele doua mesaje .... voi nu vedeti padurea din cauza copacilor mai ...

--------------------
. . .
+
Watchful snake
post 6 Jun 2005, 11:17
Post #219

Membru

From: București

QUOTE(michimaus @ 6 Jun 2005, 13:02)
in primul rand un copil de 4-5 ani nu ar trebui lasat de capul lui sa se joace in fata blocurilor. copii astia de 4-5 ani care se joaca in fata blocului azi maine vor forma (nu multi dar din astia de ridica) viitoarele gasti de cartier.fata blocului nu e loc de joaca. e aceiasi chestie ca la tara in fata curtii. vrem sa ne civilizam? asa se face civilizatia? cu mahalaua din fata locului? asa e in lumea in care vrem sa ne integram?
*

Corect! Copiii trebuie să se joace numai în parcuri sau în locuri special amenajate, nu în fața blocului. Nu ai timp să mergi cu el în parc, îl ții în casă, îi mai dai o carte sau o revistă pentru copii să citească, îi mai pui un film, îl înveți să cînte la un instrument (pian, vioară, etc.)...

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
Nu conduceți mai repede decît poate zbura îngerul vostru păzitor!!!...
+
Liviu
post 6 Jun 2005, 11:20
Post #220

expat naiv

Copilul nasului meu are loc amenjat special exact in spatele blocului. Este un spatiu verde mare, cu bancute, leagane si balansoare. Acest spatiu special amenajat este delimitat de 4 blocuri. Acolo ar trebui in mod normal sa iti poti lasa copilul sa se joace singur, mai ales ca il poti supraveghea de la balcon fara nici cea mai mica problema. Masini nu circula caci nu este sosea, este, intr-un fel, locul ideal pentru joaca. Ei bine NU E ASA ! De ce ? .. cainii vagabonzi ... asta daca chiar vreti detalii! Sa vad acum ce aveti de comentat ... in situatia asta ce faceti ?

--------------------
. . .
+
Valentine
post 6 Jun 2005, 11:26
Post #221

Old Timer

QUOTE(Watchful snake @ 6 Jun 2005, 12:17)
Corect! Copiii trebuie să se joace numai în parcuri sau în locuri special amenajate, nu în fața blocului. Nu ai timp să mergi cu el în parc, îl ții în casă, îi mai dai o carte sau o revistă pentru copii să citească, îi mai pui un film, îl înveți să cînte la un instrument (pian, vioară, etc.)...
*

Pe langa faptul ca asa zisii iubitori de caini zic ce zic doar ca sa para ei mai oameni decat ceilalti, sunt sigur ca pusi in situatiile in care au fost pusi unii dintre noi (inclusiv subsemnatul), adica inconjurat de o haita de 20 de jigodii din toate directiile (deci fara sa ai unde sa fugi) si-ar reconsidera ideeile. Sunt sigur ca nici unul dintre ei nu a fost muscat vreodata de un "maidanez" dintr-asta.

Eu am fost muscat de 2 ori, si de fiecare data in locuri amenajate (ie la un bazin, si intr-un parc) pentru copii. Asa ca nu mai imi vorbiti mie de situatii ipotetice, ce si cum. The dogs must go!

Am mers prin multe capitale ale lumii si nu am vazut 1 (una bucata) caine. In bucuresti vad zilnic cu duzinele. Nu inteleg ce NU e clar ... blink.gif

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

+
vv
post 6 Jun 2005, 11:37
Post #222

dilbert.com

Valentine, nu e asa. Eu stiu o profa care chiar e mare iubitoare de animale. Nu stiu daca e de parere ca ar trebui tinuti cainii pe strazi, nu cred - dar oricum, ii hraneste - tot timpul cand vine la scoala se strange o haita in jurul ei, le da biscuiti (cumpara special biscuiti ca sa le dea!).
Ei bine, la un moment dat au muscat-o. Nu stiu detalii, dar a fost internata in spital, nu a venit la scoala cateva zile (sau saptamani? Nu mai tin minte) - deci nu a fost asa, doar o zgarietura. Ei bine, dup-aceea dupa o perioada iar le dadea de mancare. Si mi-a explicat ca "o vreme mi-era asa de frica de ei, nici nu puteam sa-i vad - dar uite ca pana la urma mi-a trecut". Eu sincer nu sunt de acord cu ce facea ea (hranirea cainilor) dar... am admirat-o la faza asta. Sa fie clar, pe mine evenimentul respectiv m-a enervat asa de tare ca doar faptul ca eram student si n-aveam bani m-a oprit sa nu otravesc toti cainii din raza Politehnicii.
Nu toti iubitorii de animale sunt doar "iubitori de animale" care vor sa para buni si de fapt n-au avut niciodata probleme cu cainii. Hai sa nu generalizam.

This post has been edited by vv: 6 Jun 2005, 11:39

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
bomicabomic
post 6 Jun 2005, 11:46
Post #223

Ex-membru DaciaClub

QUOTE(michimaus @ 6 Jun 2005, 11:02)
in primul rand un copil de 4-5 ani nu ar trebui lasat de capul lui sa se joace in fata blocurilor. copii astia de 4-5 ani care se joaca in fata blocului azi maine vor forma (nu multi dar din astia de ridica) viitoarele gasti de cartier.
*

Interesanta ideea, pe bune. Adica, eu sau altii de pe aici de pe forum sau din tara asta, care ne-am petrecut copilaria in fata blocului, am facut gasti de cartier biggrin.gif .
Adica, ai mei trebuiau sa ma duca in fiecare zi,in parc, la 5 km distanta ca sa ma joc.
Ce pacat ca n-au facut-o, mare pacat. Nu eram inginer acum, eram si eu un "premer", senator ceva. excl.gif

This post has been edited by bomicabomic: 6 Jun 2005, 11:51

--------------------
x x - x
+
disaster
post 6 Jun 2005, 11:47
Post #224

Membru cu detector de radar

From: UE - Bucharest

sa inteleg din cele scrise pana acum ca nu prea sunt solutii amiabile.ori omoram copiii ca sa nu mai aiba cainii ce sa muste,ori facem din caine un animal sfant (ca vaca in india)ca sa nu mai putem sa-i "atingem" blink.gif daca vrem sa fim civilizati "ca in tarile cu apa calda" TREBUIE sa incepem de undeva ,or daca noi nu suntem in stare sa ne hotaram in privinta unui "inceput" dupa 16 ani de democratie cat credeti ca ne mai trebuie sa rezolvam toate problemele.nu mai tine faza cu "e un suflet amarat si el" care pana la urma e un daunator.daca iti plac chiar asa de mult animalele,cumpara-ti, ia-ti de pe strada si ingrijeste-le.nu e posibil ca intr-o capitala "europeana" sa nu poti merge pana la chioscul de la colt fara sa risti sa fii muscat,agresat,furat,etc.si totusi se intampla,asta e REALITATEA,asta e ROMANIA pe care ne-o facem singuri.

Think about it!!!!!!!!!!!!! post-336-1110552439.gif

--------------------
Renault Latitude 2011
Life sucks. Enjoy
Viteza nu ucide, oprirea brusca da.
+
Valentine
post 6 Jun 2005, 12:00
Post #225

Old Timer

VV, deci ea este un om bun pentru ca hraneste cainii aia?! mad.gif Nu vad cu ce anume este ea mai buna decat oricine altcineva? De ce nu hraneste niste orfani care are bani in plus?

Hraneste cainii aia ca sa poata dupa aia sa mai bage 2-3 persoane in spital (inclusiv pe ea insasi). Nu stiu exact ce bine a facut, daca din cauza ei un copil sau o persoana poate sa ajunga in spital!

Ca bine zici disaster, o sa ajungem cu cainii astia cum au ajuns indienii cu vacile alea! sad.gif sad.gif

This post has been edited by Valentine: 6 Jun 2005, 12:01

--------------------
Ford Focus 2009

+
vv
post 6 Jun 2005, 12:10
Post #226

dilbert.com

Valentine - m-ai inteles gresit. Am spus ca nu sunt de acord cu ea. Dar nici nu cred ca trebuie sa ii impun eu ce sa faca - mai ales in conditiile de mai sus, unde e clar ca ea iubeste cainii(inclusiv cei vagabonzi) si nu doar pretinde, asa, ca sa para mai buna (n-am auzit-o niciodata laudandu-se cu asta, nici intrand intr-o polemica pe tema cainilor vagabonzi). Da, exista oameni buni care hranesc cainii. Nici una din aceste careteristici nu o conditioneaza pe cealalta (nici nu o implica - asa cum vor unii sa para - dar nici nu o exclude - asa cum ai scoate tu in evidenta).

De fapt, cu riscul de a imi trezi ura multora de pe forum, problema e destul de simpla: daca nu esti inca student fara nici un ban, cu 2kg carne tocata si 500g de acid boric rezolvi o haita de caini in 5 minute. Si eu personal stiu ca nu as sta la o dezbatere pe considerente morale sau de alt gen daca mi-ar fi frica sa-mi las copii afara, asta e clar (chiar daca frica mea ar fi 90% nejustificata).

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
michimaus
post 6 Jun 2005, 12:29
Post #227

Membru incepator

yy si pe tine cate grame de garne tocata si cate grame de acid boric te-ar rezolva? sau mai bine incearca cu niste cianura. sau ai putea incerca cu o juma de bere si o juma de acid sulfuric.
p.s. ce-ar fi sa inchidem subiectul asta?

This post has been edited by michimaus: 6 Jun 2005, 12:33

--------------------
+
Valentine
post 6 Jun 2005, 12:32
Post #228

Old Timer

QUOTE(michimaus @ 6 Jun 2005, 13:29)
yy si pe tine cate grame de garne tocata si cate grame de acid boric te-ar rezolva? sau mai bine incearca cu niste cianura. sau ai putea incerca cu o juma de bere si o juma de acid sulfuric.
*

Michimaus, devii penibil.

@vv: multam pentru sfat, desi sunt student, cred ca am bani de ingredientele necesare 243.gif

--------------------
Ford Focus 2009

+
Liviu
post 6 Jun 2005, 12:34
Post #229

expat naiv

michimaus are timp 2 saptamani sa se gandeasca la ce a spus mai sus !

--------------------
. . .
+
costi
post 6 Jun 2005, 12:49
Post #230

Membru autentic

http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=3993&st=120
Problema s-a discutat si rasdiscutat. In afara de jigniri nu a rezolvat nimic. Astfel de topicuri nu ar mai trebui deschise.

QUOTE(Liviu @ 11 Mar 2004, 19:35)
As dori ca acest topic SA FIE INCHIS ...
Deja s-a ajuns la jigniri si atacuri la persoana ....
Nu e nimeni de vina .. s-au incins spiritele si asta se mai intampla din cand in cand in orice discutie ...
Deci eu unul propun ca ceasta discutie sa se incheie aici, inainte de a provoca mai mult rau PUNCT.
Domnii moderatori, va rog luati masuri!
*

This post has been edited by costi: 6 Jun 2005, 12:53

--------------------
DSN/SLZ
+
Liviu
post 6 Jun 2005, 12:55
Post #231

expat naiv

Good point ! .. TOPIC CLOSED !

Daca are cineva ceva de comentat este invitat sa foloseasca mesageria privata !

Am facut JOIN la cele doua topicuri pe aceeasi tema astfel ca userii care vor ca citeasca despre acest subiect sa aiba ce citi smile.gif (8 pagini).

--------------------
. . .
+
8 Pages « < 6 7 8
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th July 2025 - 10:44
Forum Renault