Uniforma scolara - avantaje si dezavantaje, Subiect fierbinte de dezbatut la rece
![]() ![]() ![]() |
Uniforma scolara - avantaje si dezavantaje, Subiect fierbinte de dezbatut la rece
Laurentziu83 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
|
||
--------------------
.
.
.
|
|||
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Ba, nimic nu stiu copiii astia. Io ieseam cu profesorul (inginer din fabrica, faceam UTLM si tot felul de kkturi) la bere, pe rerasa si cand ne intorceam in clasa imi incercuiam singur absentele.
![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeş
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
D-astea faceam in facultate, cand venea asistentul direct la bufetul facultatii, ca stia ca in sala nu e nimeni. Bea cafeaua cu noi si coboram in sala la a doua ora.
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Cand prindeam catalogul in clasa, in graba sa ne motivam absentele ne motivam si notele
![]() ![]() |
--------------------
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(×̯×)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Exact
![]() De exemplu la absentele motivate se incercuia doar ziua nu si luna, dar unii in graba incercuiau cu tot cu luna sau incercuia 5-6 deodata. This post has been edited by Shush: 1 Feb 2011, 21:05 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Tu n-auzi ca la astia e cu buzunar pentru scutiri? Nimic nu mai poa' sa faca omu'.
![]() Da noi parca aveam mai mult obraz. Mai lipsea omul la cateva ore, da astia abia de se duc la cateva ore. ![]() This post has been edited by Victoras2001: 1 Feb 2011, 21:06 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeş
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Ce oameni seriosi p-aici. Eu am avut de vreo doua ori nota scazuta la purtare pentru vreo 15-20 de absente. Chestia de porc era ca aceeasi nota o avea si unul cu 60 de absente, si alta cu 120 de absente care pana la urma s-a lasat.
Ne mai motivam si noi pe la anumite ore, aveam o ora de biologie optionala pe care o faceam intr-un laborator cu o tipa tinerica. Saraca ii aducea unu' de la tara mereu broaste sa le disece, noi ne adunam in jurul catedrei si vreo doua fete motivau ce se putea motiva. Adica absente la ore marunte, ca la chestiile importante nu ne permiteam, se prindeau aia si iesea cu scandal. Si-mi mai aduc aminte cum alte clase la materiile "neesentiale" aveau numai 10 pe linie fara macar sa dea pe la ora respectiva decat de 3-4 ori pe semestru, nu mai zic celalalt liceu de prestigiu, si la noi toti profesorii veneau cu ideea ca materia lor e importanta nene. Daca ma uit pe foaia matricola, am avut la Psihologie 6 pe un semestru. Si pot sa jur ca stiam mai multe chestii legate de subiect decat cei tratati "cum trebuie". Basca ca era sa nu dam bacu' juma de clasa din cauza unui "nebun" de fizica, care s-a indurat de noi abia in ultima zi din clasa a 12a. Si evident, nu de toti, la o clasa a lasat vreo 8 insi, si de la noi vreo 2. Sa nu mai zic ca din astea doua clase n-avea nimeni pretentia de a deveni inginer, de a da vreo admitere la fizica. Desi culmea dracu', tocmai unul dintre astia de la mine din clasa a ajuns in toamna la inginerie fizica pe la facultatea de stat, ca acolo mai erau locuri la buget. ![]() Si nebunu' s-a tinut un pic de treaba p-acolo, da' pana la urma a revenit la "normal", a facut o scoala de stewarzi, nu s-a angajat nicaieri si acum m-am vazut cu el, e muncitor necalificat, oficial darama prin petrochimie, neoficial zicea ca in ziua aia a ajuns acolo, a gasit un loc ferit langa un cuptor dezafectat si a dormit pana la finalu' programului. Si pentru asta ia vreo 1200 de lei plus bonuri. ![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 1 Feb 2011, 21:25) Uite, mie nu mi-au zis niciodata parintii "daca nu esti la 10 noaptea acasa, te-am ars", ba inca am venit si la 6 dimineata, cand mi-am luat permisul le ziceam la ai mei la telefon ca-s la niste prieten intr-o comuna din apropierea orasului iar eu eram binemersi la Constanta, nici de fumat nu mi-au interzis, am fumat 7 ani si tocmai s-au implinit 2 ani de cand m-am lasat, insa stiu colegi care n-au pus tigara in gura. Am fost si la baute in liceu, am baut pana am dat la rate si de atunci mi s-a luat de baut prea mult numai pentru ca uram mahmureala de a doua zi, dar 4-5-6 beri merg in continuare intr-o seara. ![]() Se pare ca problema la voi e mult mai grava decat sa impuneti nenorocita aia de uniforma. Daca va scoateti cureaua prea des la copii pentru ca i-ati prins cu o bere in mana s-ar putea sa obtineti exact contrariul, si nu va doresc peste 20-30 de ani sa regretati ca au fugit de acasa sau ca au devenit infractori. E plina tara de oameni care isi educa cu violenta copiii, de asta si suntem unde suntem. Eu zic intai sa pui pe un vecin, prieten, etc, sa te bata pentru fiecare tigara pe care o fumezi ca sa vezi si tu ce bine ii va fi copilului tau, sa vedem daca iti place. Si daca mai ai idei dintr-astea basite de educare a copilului prin bataie, si asta pentru ca tu consideri ca nu vei sti sa-l convingi din vorbe sa nu o faca, sfatul meu ar fi sa nu faci deloc copii. Ai face un bine societatii si copilului caruia nu ii vad o copilarie prea frumoasa, caci sunt sigur ca nu doar pentru tigari il vei bate, ci si pentru altele. Mda, voi considerati ca bataia e rupta din rai, si asta pentru ca nu stiti sa comunicati cu copii vostri. Daca nu stiti, e problema voastra, dar de ce si copiii mei vor trebui sa suporte ideile voastre? Eu nu-mi amintesc sa ma fi batut ai mei, pur si simplu am inteles de vorba buna ce e bine si ce e rau, deoarece e in folosul meu. Daca la mine a functionat, de ce nu voi face si eu mai departe? se pare ca adevarul e undeva la mijloc........nici sa-ti bati copilul dar nici sa=l lasi sa-si faca de cap dupa cum sugerezi tu. ca tu nu ai apucat aiurea e doar o intamplare fericita, insa eu nu as avea curajul sa fac experimente cu plodu meu. am avut prieteni care s-au ratat din prea multa libertate acordata de parinti...nu e normal ca un copil de 16 ani sa vina la ora 12 noaptea in casa, nu zic mai tarziu. |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(×̯×)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Ba e absolut normal, daca stii unde si cu cine e si mai ales daca ai incredere in el !
This post has been edited by Shush: 1 Feb 2011, 21:56 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Cand isi face un obicei in a veni la 2 noaptea acasa si a doua zi are ore, da, e o problema.
Cand e vineri sau sambata seara si el sta acasa, iar o problema. ![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
|
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
Shush |
![]()
|
Nu stiu cazul lui Laurentiu, dar eu le spuneam alor mei adevarul si consider ca asa e normal !
|
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(DannyY @ 1 Feb 2011, 12:19) ![]() QUOTE(DannyY @ 1 Feb 2011, 12:19) Aia, parca, primeau uniforme dupa ce-si incepeau jobul. QUOTE(rodi @ 1 Feb 2011, 14:27) Dar ce-ar fi sa se poarte numai in scoala ? Si la elevi ca la cadre didactice, deopotriva ? Vestiare (tot este nevoie de vestiare care in multe scoli nu sunt - pentru ora de sport - cu bluze personalizate cu numele scolii, bineinteles...) Elevii ar veni cu 15 min mai devreme si ar da cezarului ce este al cezarului, adica s-ar implementa purtarea cu mandrie a uniformei in scoala prin forta exemplului fiecaruia - incepand cu profesoratul. Bai, tu ai un fix. Vrei tu sa le vezi pe profesoare trecute de 40, 50 de ani, imbracate la fel ca pe pustoaicele de 15, 16 ani? This post has been edited by radian: 1 Feb 2011, 22:03 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
kato |
![]()
|
nici eu nu stiam......doar am citit ce a scris el, atat.
|
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
QUOTE(kato @ 1 Feb 2011, 21:59) asa aveau si parintii lui laurentziu incredere in el si credeau ca stiu unde este.......argumentu asta pica Si ce preferi? Sa se duca pana la mare si sa se intoarca intreg sau sa faca liniute in centrul orasului si sa se incolaceasca pe dupa un copac? Eu nu le spuneam alor mei lucrurile astea pentru ca nu ar fi putut sa inchida un ochi toata noaptea. Folosea la ceva? Ca le-am spus a doua zi, partea a doua. Puteau sa-mi faca ceva daca masina era intreaga in parcare? |
--------------------
.
.
.
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Kato, nu mai esti la curent. In ziua de azi, daca are fata 14 ani si e virgina, rad toate de ea. Si tu vrei sa-l tii in casa la 16 ani?
![]() Daca vrei sa-l educi, ii asiguri un mediu familiar placut. Asta e lucrul cel mai important. Ii dai toata atentia cuvenita, dar nu-l sufoci aiurea. Ii esti mai intai prieten si mai apoi parinte. Ii vorbesti deschis. Nu-i spui ca daca se masturbeaza face acnee sau sifilis si moare. Vorbesti cu el despre sex, despre droguri, despre orice. Si o faci deschis si competent, nu-i ascunzi anumite adevaruri pentru ca asa crezi tu ca trebuie. Ii explici cu calm avantajele si dezavantajele deciziilor pe care le ia. Il faci sa priceapa cu argumente, nu cu teava. S-au schimbat enorm generatiile. Cu forta n-o scoti la capat. Dupa ce faci toate astea, te rogi. Te rogi si astepti, astepti si te rogi. Te rogi s-o ia pe calea cea buna. Daca s-a lucrat cu el cum am spus eu, sunt mari sanse sa treaca cu usurinta peste tot felul de tentatii intalnite in adolescenta. Daca-l tii din scurt si nu vorbesti cu el, vor vorbi colegii lui. Iar aia-s la fel de distrusi ca el. E mai bine sa se duca gata invatat, cu o vedere corecta asupra lucrurilor, decat sa invete din proprie experienta sau din auzite de pe la atotstiutorii de 14-15 ani. This post has been edited by Victoras2001: 1 Feb 2011, 22:10 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeş
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursureºti Vale ![]() |
sau de la Rodi.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Şuşea
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
|
--------------------
.
.
.
|
|
kato |
![]()
|
QUOTE(Victoras2001 @ 1 Feb 2011, 23:08) Kato, nu mai esti la curent. In ziua de azi, daca are fata 14 ani si e virgina, rad toate de ea. Si tu vrei sa-l tii in casa la 16 ani? ![]() Daca vrei sa-l educi, ii asiguri un mediu familiar placut. Asta e lucrul cel mai important. Ii dai toata atentia cuvenita, dar nu-l sufoci aiurea. Ii esti mai intai prieten si mai apoi parinte. Ii vorbesti deschis. Nu-i spui ca daca se masturbeaza face acnee sau sifilis si moare. Vorbesti cu el despre sex, despre droguri, despre orice. Si o faci deschis si competent, nu-i ascunzi anumite adevaruri pentru ca asa crezi tu ca trebuie. Ii explici cu calm avantajele si dezavantajele deciziilor pe care le ia. Il faci sa priceapa cu argumente, nu cu teava. S-au schimbat enorm generatiile. Cu forta n-o scoti la capat. Dupa ce faci toate astea, te rogi. Te rogi si astepti, astepti si te rogi. Te rogi s-o ia pe calea cea buna. Daca s-a lucrat cu el cum am spus eu, sunt mari sanse sa treaca cu usurinta peste tot felul de tentatii intalnite in adolescenta. Daca-l tii din scurt si nu vorbesti cu el, vor vorbi colegii lui. Iar aia-s la fel de distrusi ca el. E mai bine sa se duca gata invatat, cu o vedere corecta asupra lucrurilor, decat sa invete din proprie experienta sau din auzite de pe la atotstiutorii de 14-15 ani. bai, prefer sa fiu eu depasit decat sa fumeze plodu de fata cu mine si sa-i permit sa-si faca de cap, sub pretextu ca asa fac si altii......copilul inca e micut, are 2 ani jumate, asa ca sfaturile tale prind bine. nu vreau sa-l fortez ci sa-l conving, e o diferenta. insa nu am de gand sa-mi las copilul sa procedeze gresit doar pentru ca e la moda......ca fapt divers, am asistat la o petrecere in care un plod de 7 ani injura pe masa ca la usa cortului si tacsu il aplauda......cred ca era din categoria celor deschisi la minte, nu ca mine, obtuzi..... |
--------------------
renault
scenic
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.465 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 1 Feb 2011, 20:25) Eu zic intai sa pui pe un vecin, prieten, etc, sa te bata pentru fiecare tigara pe care o fumezi ca sa vezi si tu ce bine ii va fi copilului tau, sa vedem daca iti place. Si daca mai ai idei dintr-astea basite de educare a copilului prin bataie, si asta pentru ca tu consideri ca nu vei sti sa-l convingi din vorbe sa nu o faca, sfatul meu ar fi sa nu faci deloc copii. Ai face un bine societatii si copilului caruia nu ii vad o copilarie prea frumoasa, caci sunt sigur ca nu doar pentru tigari il vei bate, ci si pentru altele. Mda, voi considerati ca bataia e rupta din rai, si asta pentru ca nu stiti sa comunicati cu copii vostri. Daca nu stiti, e problema voastra, dar de ce si copiii mei vor trebui sa suporte ideile voastre? Eu nu-mi amintesc sa ma fi batut ai mei, pur si simplu am inteles de vorba buna ce e bine si ce e rau, deoarece e in folosul meu. Daca la mine a functionat, de ce nu voi face si eu mai departe? Prima mea tigare am fumat-o la 18 ani. Si taica-miu fumeaza si acum. Avand in vedere ca am de gand sa renunt la ceva ce-mi place pentru binele lui, cred ca am voie sa am pretentii. Si cu toate ca si eu cred ca sa pleznesti (observa ca nu am spus batut) un copil nu e totdeauna un lucru de dorit, stiu prea bine ca nu intotdeauna vorba si zaharelul functioneaza. Cel putin la mine, asa a fost cazul. Si sunt destul de multumit cu modul in care am ajuns incat nu numai ca nu le pot reprosa parintilor mei cele cateva "reglari de directie", ar trebui sa le mai si multumesc din cand in cand. Si ca si notita pentru cand imi mai citesti post-urile. Gandeste-te ca nu exista doar alb si negru, exista si foarte multe nuante de gri intre ele. Nu toti suntem extremisti. Chiar daca ne mai exprimam in asemenea fel. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Laurentziu83
Din pacate a fost o fata care a nascut in buda de frica ca o omoara ta-su daca o facea la spital si se afla. N-ar fi suportat ta-su "rusinea" in fata satului. Caca-m-as pe satul lui. Da durerea ca i-a murit fata dupa nasterea aia, o suporta animalul? Si tot copiii cica sunt vinovati... Parintii n-au nicio vina. This post has been edited by Victoras2001: 1 Feb 2011, 22:25 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeş
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursureºti Vale ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 1 Feb 2011, 22:15) Aveam o colega prin liceu care tremura toata de frica sa nu ramana insarcinata pentru ca a sarutat-o unu'. De fapt, îl sarutase ea pe el. |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Şuşea
|
|
Shush |
![]()
|
QUOTE(kato @ 1 Feb 2011, 22:19) ca fapt divers, am asistat la o petrecere in care un plod de 7 ani injura pe masa ca la usa cortului si tacsu il aplauda......cred ca era din categoria celor deschisi la minte, nu ca mine, obtuzi..... Copilul doar repeta ce a auzit acasa ! Cum ti-l cresti asa il ai. This post has been edited by Shush: 1 Feb 2011, 22:22 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
E foarte dragut sa te exprimi in calitate de fost copil. Dar in calitate de actual parinte se poate pronunta cineva?
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
Nu cred. Numai ca eu stiu ce voiam de la ai mei, ce-mi lipsea. Stiu cum simteam ca as fi vrut sa se poarte. Acum imi dau seama de ce n-a mers cand n-a mers. N-ar fi frumos sa nu repet greselile parintilor?
Bine, stiu. Parintii din ziua de azi sunt cei mai experimentati parinti. This post has been edited by Victoras2001: 1 Feb 2011, 22:24 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeş
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
S-au exprimat mai multi. Se vede din text cine da si cine nu.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Nu asta era ideea. Voiam sa spun ca vrei, nu vrei, perspectiva ti se schimba, si "ce faceam eu/ce faceau ai mei parinti" nu pusca intotdeauna cu "ce fac eu/ce face al meu copil".
LE: corbex, nu detin io subtilitati din astea... ![]() This post has been edited by xcss: 1 Feb 2011, 22:26 |
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
QUOTE(Markos @ 1 Feb 2011, 22:21) Te dreaq ca mi-am adus aminte. Te-am prins odata pe un forum d-asta, invatai un putoi numai blestematii. ![]() ![]() ![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeş
|
|
Shush |
![]()
|
Pai si chestia asta nu e normala ?
Normal ca la noi nu s-au mai aplicat "regulile" de cand erau parintii nostri copii si nici la copiii nostri nu se vor aplica astea de acum. Victoras a sintetizat cel mai bine faptul ca trebuie mereu sa te adaptezi conditiilor actuale si sa nu mai crezi ca ce era normal odata mai e si acum. This post has been edited by Shush: 1 Feb 2011, 22:28 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 21:28 |