GPS
![]() ![]() ![]() |
GPS
Marty |
![]()
|
||
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
||
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|||
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.734 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Tie iti trebuie si receptorul, nu doar alimentatorul si antena.
Pentru Waiteq trebuie ceva de genul asta: http://www.altshop.ro/accesorii-gps/recept...c-wayteq--17560 RTA-3000 This post has been edited by IRONICK: 16 Dec 2011, 14:09 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
A venit agregatu'. Deci n-are gaura de antena. Deci trebuie cu tot cu receiver (zic io). Deci mai bine-l sun si-l intreb.
This post has been edited by Marty: 16 Dec 2011, 14:15 |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
npleshea |
![]()
|
![]() 34 de ani degeaba Group: Members Posts: 54 Joined: 14 December 11 ![]() |
|
--------------------
Lada
Niva
2001
- strain Ceausescu sa ne ierti! In decembrie am fost beti!
|
|
IRONICK |
![]()
|
"Pre-processed road network" - se pun in maps
Te ajuta cand ai ruta prin mai multe tari. In exemplul tau de mai sus Franta > Austria. This post has been edited by IRONICK: 16 Dec 2011, 15:07 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Marty |
![]()
|
Cica tre' si receiverul si ca nu stie ce receiver sa-mi recomande ca nici in RO, nici in China nu exista TMC, deci nu are cum verifica.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
IRONICK |
![]()
|
Pe Waiteq (tot o chinezarie ordinara) se foloseste RTA-3000. Functioneaza in iGo si mai nou Navigon. Intradevar in RO nu iti foloseste la nimic. Cand te duci spre vest, da ...
This post has been edited by IRONICK: 16 Dec 2011, 15:11 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
npleshea |
![]()
|
![]() 34 de ani degeaba Group: Members Posts: 54 Joined: 14 December 11 ![]() |
|
--------------------
Lada
Niva
2001
- strain Ceausescu sa ne ierti! In decembrie am fost beti!
|
|
Marty |
![]()
|
Este in functie de soft-ul folosit (am iGo 8) sau in functie de hard?
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
IRONICK |
![]()
|
Nu am citit undeva sa mearga alt model decat asta. La iGO merge fara probleme, la Navigon era problema de soft (de la o anumita versiune au rezolvat problema baietii care se ocupa cu "injectia" executabilului).
TMC-ul este de fapt un radio ordinar in banda FM cu iesire digitala pentru gps. Multe aparate de radio pot sa afiseze acelasi lucru. This post has been edited by IRONICK: 16 Dec 2011, 15:19 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Marty |
![]()
|
Deci e-n functie de soft!
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
In Romania nu exista serviciul TMC. Nici in Bulgaria
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Marty |
![]()
|
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Dupa mintea mea cine stie sa foloseasca harta stie sa foloseasca si gps-ul. Un gps pentru cine are atrofiata partea de creier responsabil cu orientarea e doar un ghid, bun sau prost. Rerutarile nu se fac intotdeauna alegand varianta cea mai buna, asa ca instinctul si cunoasterea utilizatorului primeaza. Un gps este intradevar foarte bun daca stie adrese, strazi si numere cat mai exact. Aici Garminul e inca cel mai bun pt Romania, cel putin Bucuresti.
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.182 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
asa e nu intodeauna te scoate pe drumul cel mai bun
![]() |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Pe drumul bun o apuci din copilarie.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Marty |
![]()
|
QUOTE(vis-a-vis @ 16 Dec 2011, 23:22) Dupa mintea mea cine stie sa foloseasca harta stie sa foloseasca si gps-ul. Un gps pentru cine are atrofiata partea de creier responsabil cu orientarea e doar un ghid, bun sau prost. Rerutarile nu se fac intotdeauna alegand varianta cea mai buna, asa ca instinctul si cunoasterea utilizatorului primeaza. 1. Nu-l iau pentru Romania2. Sa te vad pe tine cind nimeresti intr-un stau de 10 km pe autostrada-n Germania, cum faci tu rerutare la fata locului. |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Există routare în funcție de trafic folosind o conexiune de internet, nu doar TMC. Dar costă. Pentru iGo serviciul e disponibil în Slovenia și Ungaria contra 20 euro pe an.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
probabil pentru mers in strainataturi e foarte bun gps-ul. Eu n-am iesit niciodata din tara. Probabil mi-as face o ruta in google earth sau basecamp si as folosi .gpx-ul ala. Am un Garmin pe care merge foarte frumos hartile de la openmaps si n-as pleca la drum bineinteles fara harta tiparita a locurilor prin care voi trece. Din preumblarile mele am invatat o chestie. Daca nu stii exact ca esti pe drumul bun, ca nu stii unde esti, simti ca te-ai ratacit, opreste-te. Vei ocoli foarte mult daca inaintezi. Mai scurt e sa te-ntorci (acolo unde se poate). As merge la pariu ca ma descurc doar cu harta
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Detalii...
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.114 Joined: 11 February 04 ![]() |
Jipiesul este pt aia care nu stiu sa citeasca o harta!
Totusi, in momentul asta prefer sa il am cu mine pe telefon sau pe aparat dedicat. Aparatele dedicate au de obicei un receptor mai performant. Spartafoanele au avantajul ca duci o singura piesa cu tine care le face pe toate. in strainatate mi s-a parut okay si igo si garmin si nokia maps. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Dezvoltă te rog "Aparatele dedicate au de obicei un receptor mai performant".
________________________________________ Sunt mai multe avantaje ale unui aparat de navigație cu GPS față de o hartă. În primul rând degeaba ai o hartă dacă nu ști unde te afli. Degeaba ai o hartă dacă nu știi în ce direcție te îndrepți. Degeaba ai o hartă și îți planifici o rută urbană dacă nu sunt afișate semnele de circulație - sensurile unice etc. De pe o hartă nu e foarte ușor să afli distanța până la destinație. Ca să nu mai vorbim de calcularea unui ETA bazat pe limitele de viteză pe fiecare tronson de drum. Mai zic? This post has been edited by C a t a l i n: 17 Dec 2011, 20:26 |
--------------------
-
-
|
|
corbex |
![]()
|
In satele din ardeal, intersectiile de drumuri locale se suprapun cu tot felul de ulite care nu duc nicaieri. Te pipi pe ea de harta. Daca nu opresti sa intrebi pe cineva, nu stii pe unde s-o iei.
Te ajuta (jipiesul) si la traversarea oraselor. Reusesti si fara, dar e mai usor cu. Plus ca-ti spune unde sint camerele de supraveghere si, in mai mica masura, cu ce fel de curbe ai de a face, pe drumuri necunoscute. Sigur ca se poate merge fara el, toti am facut-o, dar e mai confortabil cu el. Cel putin pe drumuri mai putin cunoscute. A, sa nu uit, te scoate din giratorii ![]() @Catalin. Cele mai multe GPS-uri dedicate se conecteaza mai rapid decit telefoanele. Probabil au o antena mai sensibila. Desigur, in afara de telefoanele pomicole. ![]() This post has been edited by corbex: 17 Dec 2011, 20:28 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Eu zic că este exact invers. Majoritatea telefoanelor pot furniza o poziție mai rapid decât un PNA, folosindu-se de A-GPS.
Nu vă lăsați păcăliți de specificațiile pompoase cu 40 canale și alte minuni. În spațiu nu sunt atâția sateliți activi momentan, și în niciun caz mai mult de 10 VIZIBILI pentru antenă și utilizabili de către un aparat aflat la sol. Bine, nici nu e nevoie de mai mult de 4 sateliți pentru a atinge precizia maximă disponibilă în sistemul civil. La momentul actual cam orice receptor GPS oferă poziție cu precizie de 10m și captează semnal în mediu urban. This post has been edited by C a t a l i n: 17 Dec 2011, 20:36 |
--------------------
-
-
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Nu exista termeni de comparatie intre harti si sistemele electronice de navigatie.
E ca si cum ai compara trasura cu masina. Doar fac cam acelasi lucru, nu? |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Harta nu se strica si nu da erori, cu o busola langa ea e imbatabila
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Nu-i nevoie de busolă. E suficient să fie senin.
![]() |
--------------------
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 03:42 |