roti fata fierbinti
![]() ![]() ![]() |
roti fata fierbinti
djasu82 |
![]()
|
||
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|||
giannicamara |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 111 Joined: 6 February 11 ![]() |
oare un rulment prost care "haraie" se inginge?
|
--------------------
DACIA
SuperSUPER Nova
2002 ¨˜”°º.. Mr. Gianni ™..º°”˜¨
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Am vazut rulmenti facuti praf si roata nu incindea. Pistonul NU trebuie sa intre cu mana, el se baga cu un patent, rasucindu-l putin ai apoi se inpinge in etrier tot cu patentul. Dupa ce se scoate garnitura veche, cea din interior, se curata canalul pana la luciu metalic de toate rezidurile, chiar si pe partea aia in care nu prea ai pozitie, de jur imprejur, cu o bucata de sarma subtire, cu grija sa nu se faca zgarieturi adanci in canalul garnituri. Daca acolo are reziduri, cand montezi o noua garnitura, rezidurile vin si umfla garnitura care v-a impila pe piston. Eu asa schimb garniturile si nu am avut probleme, imi ia si ceva timp pentru operatie, dar asa se face. Daca ai procedat asa si tot nu merge, cumpara alt etrier, dar de origine, eu am luat din lipsa de bani odata de srl si am luat teapa, nici dimensiunile nu erau corecte, tragea stramb de placute si statea roata permanent blocata si am rezolvat reparandu-l pe al meu care merge impecabil, am mai dat si 120 de lei pe ala.
Pe piston si pe garnitura se pune lichid de frana inainte de a monta pistonul in etrier, pentru a aluneca usor si a nu ciupi garnitura, in nici un caz nu se pune vaselina. This post has been edited by serviccom: 16 Feb 2011, 19:25 |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
pician90 |
![]()
|
![]() fost Membru posesor de JumpJet. Group: Members Posts: 667 Joined: 24 May 09 From: Din centrul Ardealului ![]() |
am pus putin ulei pe piston..si a intrat nu foarte usor..dar prin rasucire l-am bagat cu mana.Acum am cumparat un set de pene pentru etrier.O sa le montez sa vad.O sa controlez si furca etrierului sa nu se fi destrans suruburile la acele franari.
Incercam..si daca nu ..iau un etrier ca nu am ce face.. ps: nu pot inversa etrierii intre ei ..doar de proba..sa vad daca mai strange? potrivesc? |
--------------------
ex : dacia
super nova
2002 am avut o revelatie...sa nu ai incredere in femei si in franele de dacie ........
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Nu ii poti inlocui intre ei sunt fiecare pe partea lui, nu e bine nici cu ulei ca lipeste si praful ce se strange se lipeste si face mazga si in scurt timp iar se infraneaza roata, verifica si furca sa fie bine stransa, dar de obicei nu se slabesc suruburile alea ca au pe ele solutie de blocat filetul, asta daca nu s-a mai umblat acolo.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
pician90 |
![]()
|
![]() fost Membru posesor de JumpJet. Group: Members Posts: 667 Joined: 24 May 09 From: Din centrul Ardealului ![]() |
gata.Eu am rezolvat.Am schimbat penele si nu mai freaca deloc placutele.Am observat ca in momentul cand puneam frana etrierul se "ridica".Am schimbat penele si acum totul e perfect.
Multumesc. si Spor. |
--------------------
super nova
2002 am avut o revelatie...sa nu ai incredere in femei si in franele de dacie ........
|
|
danutz19 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 139 Joined: 15 September 10 From: Roman ![]() |
cat te`au costat penele alea?
|
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
|
|
pician90 |
![]()
|
5 lei toate 4 cu sigurante.
|
--------------------
super nova
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
ai dat cu vaselina pe pene ? vezi ca daca lasi neuns se strange apa cu timpu intre pene si iar se blocheaza , penele trebuie sa culiseze usor--- aluminiu ce sa-i faci
![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
pician90 |
![]()
|
am dat cu putina vaselina..eu nu stiu cum se gandesc ei sa faca pene din aluminiu..
This post has been edited by pician90: 18 Feb 2011, 12:50 |
--------------------
super nova
|
|
serviccom |
![]()
|
Ale mele sunt originale si sunt de otel. Cred ca in comert sunt de aluminiu, dar nu prea e asa bun, ca la temperatura se dilata repede, mult mai repede ca otelul, oricum bine ca ai rezolvat.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
Relu_GTT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 11 May 08 From: BRASOV ![]() |
pician90
dar penele vechi erau asa de ruginite ? cand am cumparat eu masina o roata frana mai slab din cauza penelor care tineau etrierul blocat, cu greu am reusit sa scot penele erau intepenite rau de tot, dupa ce le-am scos s-au curatat usor cu banda abraziva dura, apoi le-am dat cu wd-40 si vaselina si le-am pus la loc si nu am mai avut probleme franeaza bine |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Confort
- BV 27 GTT BMW e46 FL 2.0i
|
|
pician90 |
![]()
|
erau deformate,ruginite,aveau buza..numa bune de fier vechi.Am pus un set de pene de aluminiu,insa caut pe la dezmembrari pene originale de metal.
|
--------------------
super nova
|
|
danutz19 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 139 Joined: 15 September 10 From: Roman ![]() |
am rezolvat problema.am schimbat placutele de frana si am schimbat garniturile de la pistonas+curatat tot de pe acolo cu peria de sarma si nu mai am probleme
|
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
|
|
MANTARIO |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 30 March 11 ![]() |
Am avut aceeasi patanie. In cazul meu a fost de vina surubul de pe axul de actionare al pompei de frana. Se desfiletase si a cauzat marirea tijei , prin urmare tinea pompa in presiune.
|
--------------------
DACIA
DSN
2002
|
|
danutz19 |
![]()
|
si iti ramanea doar fata sau toate?
|
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
|
|
PorumbelL |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 5 February 07 From: Bostonshani - Iasi ![]() |
si mie imi bloca o roata.
dupa multa bataie de cap ....am schimbat pistonasul si garnitura si nu mai am treaba |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001
- BT-02 TWE
|
|
danutz19 |
![]()
|
de vina sunt garniturile alea de la etrier.am mai schimbat de la ultima postare vreo 3 seturi.
|
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
|
|
nikuniku |
![]()
|
![]() Nu ne tragem din maimuță,dar ne îndreptăm cu pași repe Group: Members Posts: 2.862 Joined: 14 January 11 From: bucuresti ![]() |
danutz19 sa nu ai etrieru deformat,unde intra pistonasu poate fi gaura ovala,baga pistonasu in etrier fara garnitura si vezi cum culiseaza
|
--------------------
opel zafira
f75
1.6-16valve
|
|
cristi_supernova |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club! Group: Members Posts: 344 Joined: 5 August 08 From: Pitesti/ Brasov ![]() |
QUOTE(pician90 @ 17 Feb 2011, 14:29) gata.Eu am rezolvat.Am schimbat penele si nu mai freaca deloc placutele.Am observat ca in momentul cand puneam frana etrierul se "ridica".Am schimbat penele si acum totul e perfect. Multumesc. si Spor. Nu ma pricep la mecanica. Ce sunt acele pene? Am si eu probleme cu rotile dupa fata care stau de 2 ani infranate. |
--------------------
Dacia
SuperNova
Clima 2001 Drumuri bune!
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Se refera la placutele alea metalice, ce tin etrierul pe pozitie.verifica totusi garniturile interioare de la cilindrii, sa nu fie coapte. Eu din cauza asta am avut rotile infranate.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
cristi_supernova |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club! Group: Members Posts: 344 Joined: 5 August 08 From: Pitesti/ Brasov ![]() |
Am desfacut azi si am gasit la roata din dreapta garnitura rupta. Am facut aerisirea si am frana doar pe roata din spate dreapata in rest nu tine niciuna, doar foarte putin. Ce e de facut?
|
--------------------
Dacia
SuperNova
Clima 2001 Drumuri bune!
|
|
danutz19 |
![]()
|
@cristi_supernova: asa am patit si eu cu rotile pe fata,infranate.eu am scapat de problema prin schimbarea garniturilor de la etrier si am uns cu putina vaselina pistonasul inainte de a-l baga in etrer si nu mai am probleme
|
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Cred ca te referi la garniturile din cilindru. Asa am patit si eu. Erau coapte si infranau rotile. La fel si cele de protectie.
Cristi, verifica si roata din stanga. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
cristi_supernova |
![]()
|
Roata de pe partea stanga nu are nicio problema. Garniturile sunt ok la fel si cele de protectie. Am cumparat azi garnituri, dar nu am gasit acea protectie. Mai nou imi atinge discul de etrier cand dau in marsalier, cand merg in fata nu atinge. De ce oare? Maine o sa ma apuc sa schimb garniturile.
|
--------------------
Dacia
SuperNova
Clima 2001 Drumuri bune!
|
|
danutz19 |
![]()
|
salut.am din nou problema cu roata din stanga care se infraneaza.am schimbat pistonasul si tot degeaba.am schimbat pana la urma etrierul cu totul cu unul de origine si tot la fel face.e posibil sa fie discul ovalizat sau ceva de genul?am si pedala de frana foarte moale si tine frana jos.de aerisit am aerisit foarte bine si de multe ori,fara rezultate prea mari.
|
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
|
|
vad_sunete |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 631 Joined: 20 November 07 From: bucuresti ![]() |
danutz, nu am citit tot topicul sa vad ce si cum, dar intreb: discurile mai au "carne"? din cate imi aduc aminte la vechea supernova singurele dati cand mi se infranau rotile au fost cand ori aveam aer pe instalatie (dar ai zis ca ai aerist-o) ori cand discurile erau terminate. pistonul impingea placutele pe disc, dar discul fiind foarte uzat, iesea pistonul cu totul si nu mai avea putere sa se retraga, rezolvandu-se cu schimbarea discurilor.
|
--------------------
dacia
supernova
2001 dacia supernova 2002
|
|
danutz19 |
![]()
|
mai au ..nu stiu cum arata unul nou ca sa stiu sa diferentiez.amandoua sunt la fel numai ca pe dreapta nu mai am probleme(am avut si acolo da s-a rezolvat cu un schimb de garnituri noi)
|
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
|
|
vad_sunete |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 631 Joined: 20 November 07 From: bucuresti ![]() |
incearca o spalare a etrierului ca lumea cu benzina, frecat bine, si lamelele alea de la etrier curatate... la asta noua asa i-am facut si nu s-a mai blocat.
|
--------------------
dacia
supernova
2001 dacia supernova 2002
|
|
danutz19 |
![]()
|
pai ce rost are sa`l spal daca el e nou,cu tot cu pistonas si garnituri noi?si penele de la etrier le`am curatat cu peria de sarma si le`am pus si putina vaselina
|
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 22:51 |