Zgomot din spate/portbagaj la plecarea de pe loc
![]() ![]() ![]() |
Zgomot din spate/portbagaj la plecarea de pe loc
horsewhisperer27 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- fan VAG!
|
|||
alex4257 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 6 April 06 ![]() |
sigur vine din spate zgomotul?
|
--------------------
Logan 1,4 Mpi
dacia
- Tm 10 FVL
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
da , 99% sigur.de ce?
nu mai cita postul imediat superior, nu e voie ![]() |
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Nu cumva este chiar benzina din rezervor? S-a mai discutat problema aceasta.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.546 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
De la benzina este.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
QUASAR78 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 167 Joined: 27 December 05 ![]() |
Flotorul de la pompa !
Nu sunt sigur in totalitate ! |
--------------------
LOGAN
PREFERANCE
- IS 00 CDY
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
E "clanc" metalic?
Poate sa fie de la frana de mana..? |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
cicos |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 103 Joined: 20 May 05 From: Rm Valcea ![]() |
Am si eu un zgomot dreapta-spate dar nu poate fi de la nici o benzina, pentru ca suna a ... tabla. Am postat despre acest zgomot de cand am luat masina (acum 1 an). Intre timp, zgomotul s-a accentuat, se aude la orice denivelare peste care trec, plus la plecari/opriri bruste. Dar repet, e sunet metalic, ceva loveste in tabla. Am fost si in service, au desfacut usa au strans tot ce era pe acolo. Degeaba. Mai ramane sa desfaca centura spate sa vada ce e pe acolo.
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate
2005
- VL-xx-RLC
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Sau poate sa se uite si la protectiile de aluminiu din zona esapamentului, sa nu fie indoite si prea aproape de esapament
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
vead |
![]()
|
vechi Group: Members Posts: 184 Joined: 22 August 05 From: Timisoara ![]() |
Cu acelasi zdranganit ma chinui si eu de aproape 1 an. Zgomotul se aude de sub bancheta spate, am verificat tot, am scos tot din portbagaj,m-am uitat pe sub masina la scuturile termice...
In final am crezut ca este de la cablurile de la frina de mina,deoarece exista un loc unde ating de puntea din spate, in zona rotilor si le-am imbracat cu niste folie buretata pentru izolatii....dar nimic, bate parca din ce in ce mai rau. Zgomotul este un zdranganit ca si cum s-ar atinge spirele de la arc intre ele! Cei de la service au uns de nenumarate ori distribuitorul de frina, dar nimic. Culmea , cind merg la service , parca nu mai face asa deranjant, dar cred ca o sa merg din nou ca acum zgomotul se cam accentueaza si se aude din ce in ce mai des pe drum cu denivelari. Daca o sa gasesc o rezolvare o sa va tin la curent, dar slabe sanse deoarece plimb zdranganitul asta de jumatate de an. |
--------------------
dacia
logan1.4 laureate
2005
- tm09zzz Timisoara
|
|
hebron |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 548 Joined: 22 March 05 ![]() |
QUOTE Cei de la service au uns de nenumarate ori distribuitorul de frina, dar nimic. Atata stiu sa faca... ![]() ![]() |
--------------------
clio
symbol
2004 1.5 dci Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006 ocazional Megane II |
|
alex4257 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 6 April 06 ![]() |
poate fi si de la sistemul de inchidere al usilor din spate,la mine se aude in fata
|
--------------------
Logan 1,4 Mpi
dacia
- Tm 10 FVL
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
m am gandit si eu ca este de la benzina, am avut 3 berline la viata mea!
dar nu suna a benzina, si de ce sa nu fi zdranganit benzina si pana acum??? nici de la benturi nu e, cu spatarul scos se auzea mai din spate, ca sa zic asa... zgomotul nu este in totalitate metalic, e mai mult infundat, are totalitatea unui "ceva" greu... protectiile de la esapament iar nu cred ca sunt, am tras cu ochiul/mana si pe la ele.... ce mai ramane? de la articulatii sigur nu are ce?? la frane/opriri bruste de ce nu face?(inclusiv benzina)? masina se a vinde, si e pacat de ea, ca e lacrima, si zgomotul sigur va fi "receptionat".... da oricum , nu pt vanzare vreau sa il remediez... |
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
am mai facut niste teste, am mai pus benzina...nici o modificare....
am mai mers cu 2 loganuri, cu atata benzina cata era in cel cu zgomotul cand a fost el observat,,,,nimic nu aveau! usile nu zgrangane de nici o culoare, oricum nu inteleg cu adica sa se auda in fata un zgomot din spate....dar e din spate! |
|
|
nik1965 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 365 Joined: 17 June 05 ![]() |
-Dupa doua vizite la service, si un telescop schimbat (care nu era de vina saracul), si 7-8 ridicari pe elevator am depistat sursa cloncanitului din dreapta spate:
-cablul de la frina de mina pentru roata dreapta este pozat cu niste cleme de plastic din care una e prinsa de rezervor, iar in acea clema avea joc cam 2-3mm si la trecerea peste gropi sau alte denivelari balanganea in acea clema si aparea un cloncanit ca de telescop defect. Dupa mansonarea cablului cu ceva banda ca sa nu mai joace s-a rezolvat cloncanitul din deapta spate. Partea buna e ca m-am ales cu un telescop nou pe spate. This post has been edited by nik1965: 8 Apr 2006, 13:05 |
--------------------
dacia
logan , duster
2005, 2017
- xx-xx-xxx
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
deci unde sa ma uit exact?
|
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
nik1965, nu e un lucru chiar asa bun ca ai schimbat un telescop pe spate. Elementele care tin de trenul de rulare se schimba numai in pereche, stanga-dreapta simultan.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
nik1965 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 365 Joined: 17 June 05 ![]() |
La a doua vizita in service mi-au facut test de eficienta a amortizoarelor si a iesit 95% si 97%.
De regula cei care vind amortizoare nu dau garantie daca nu le schimbi pe amindoua, eu la DSN am schimbat in service un singur amortizor spate (in afara perioadei de garantie a masinii) si am primit garantie pentru el 18 luni, si pot sa spun ca nu am avut probleme cu cel schimbat sau cu cel existent. horsewhisperer27: incearca sa te uiti pe traseul cablului de la frina de mina care duce la roata dreapta-spate si sa verifici jocul in clemele de prindere (daca nu ma insel e una prinsa de rezervor si una de caroserie). |
--------------------
dacia
logan , duster
2005, 2017
- xx-xx-xxx
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
cu multumiri, acolo ma uit cu prima ocazie, si va spun.sper sa fie o clema din aia...
|
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
verificat respectivele cleme...
verificat protectiile de la easpament... zgomotul e mai persistent ca oricand, si a inceput sa apara si la unele denivelari! citez: "clamp"! scurt, atat! la frane nimic! la marche-arriere tot nimic! idei? |
|
|
instructor |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 31 May 05 ![]() |
Daca ai posibilitatea urc-o pe-o rampa si fa manevre , iar cineva sa stea sub masina sa asculte/ observe ce sa intampla. Se poate face si pe canal.
|
--------------------
dacia opel
logan 1,6 corsa 12
2005 laur. 2008 enjoy
- DJ 04 xxx
|
|
dragos.avramescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 6 May 05 ![]() |
la roata de rezerva te-ai uitat ? sub ea, mai precis... mai zicea cineva ca avea niste suruburi uitate pe acolo.
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B-64-TUX
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
la inceputul topicului am zis ca au fost facute teste cu totul scos din portbagaj...
mersi oricum de sugestie! |
|
|
HappyBoy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 225 Joined: 23 November 05 ![]() |
Verifica si parghia de blocare a scaunelor din fata (cea de care tragi ca sa ti reglezi scaunul fata-spate).Si mie mi a luat ceva timp sa aflu ce se aude,aveam impresia ca se aude din spate,dar era de la scaunul soferului....
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2005 Opel Astra 1.4 Twinport - 2009
Mazda 6 2.5L 4 cylinder Engine - 2009 Lexus RX350 3.5-L Dual VVT-i V6 Engine - 2010 |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(horsewhisperer27 @ 16 Apr 2006, 02:01) verificat respectivele cleme... verificat protectiile de la easpament... zgomotul e mai persistent ca oricand, si a inceput sa apara si la unele denivelari! citez: "clamp"! scurt, atat! la frane nimic! la marche-arriere tot nimic! idei? ma alatur si eu suferintelor tale. aceleasi simptome le are si masina mea, mecanicii n-au reusit sa-i de a de cap. Ep. 1 - Amortizorul Test de amortizoare, ala de pe dreapta-spate era "varza" si batea. Schimbat. Zgomotele s-au redus. Ep. 2 - Bordul Test-drive pentru ca batea ceva in dreapta-fata. Concluzia: bordul. Demontat bord, fixat bord la loc (cleme sarite). Zgomotele din fata au disparut. Ep. 3 - Centurile si usile din fata Test-drive pentru depistarea si eliminarea zgomotelor suparatoare de sub plansa care ascunde mecanismele centurilor. Concluzia: bilutele mecanismelor fac zgomot. Pus ceva maglavais pe acolo si liniste. Demontat fetele de usi (asa scrie pe fituica aia pe care am primit-o). Concluzia: suruburile de fixare ale difuzoarelor slabite. Strans suruburi. Ep. 4 - Tot usile Test-drive pentru depistarea si eliminarea zgomotelor suparatoare din zona usilor fata. Ipoteza mea: suruburi macarale slabite. Trimis la plimbare pe motivul "Avem control de la protectia muncii, nu mai stati langa masina!". Reintors dupa o ora. Concluzia: suruburi de fixare difuzoare slabite. Bagat mecanic la ma-sa-n origine dupa plecare ca zgomot prezent, vrut intors in service, problema: plecat fara invoire de 2 ore de la serviciu, repede inapoi! Ep. 5 - Drive test Pasager Logan Taxi, sofer "nebun", viteza peste gropi, zgomote ioc! "Auzi, sefu', dumneata ai izolat masina fonic? Ca a mea zdrangane cand trec peste gropi." Raspuns negativ, bagat Dacia cu service si mecanici cu tot la mama lor in origine. Ep. 6 - "clamp!" Ori de cate ori trec peste denivelari, chiar si din alea mici, "clamp!" in spate. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.546 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.075 Joined: 11 February 04 ![]() |
Descoperit zgomot ciudat clanc!! la masina.
Nervos, injurat auto dacia. Cautat mai bine, gasit o sticla cu apa, si cand franam se misca lichidul in ea. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
nu e nici o sticla cu apa in masina, am precizat ca am golit portbagajul...
si nici de la scaunele din fata nu este.. iar de la amortizoare...la naiba cu ea de masina, are 3000 de km, facuti 90% in regim de rodaj si extraurban, asfalt 100%....nu as crede, desi nu e imposibil,,, da sa bata amortizorul numai la plecarea de pe loc? si mie tot din portbagaj mi se pare ca vine! in fine, poate in l,oc de sticla cu apa e ascuns chiar "clancul" insusi ![]() |
|
|
marksman |
![]()
|
Nu e vorba de nici o sticla cu apa. Am scos si roata de rezerva, am golit portbagajul, torpedoul, buzunarele usilor, am luat brelocul de la cheia de contact... tot aia e: "clamp!" in spate-dreapta parca, zici ca e cineva in portbagaj care bate cu ciocanul in tabla.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 11:09 |