Cum sa faci economie la combustibil, Sa mergi mai incet
![]() ![]() ![]() |
Cum sa faci economie la combustibil, Sa mergi mai incet
tribunul |
![]()
|
||
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
|
||
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|||
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
care autostrada?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
NU!
Cine vrea sa mearga mai incet n-are decat. Nu-i nevoie sa-i obligi pe toti sa mearga incet. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Rostul autostrazilor e sa te poti deplasa mai repede din a in b.
Sa dea stimulente pentru cei care circula cu masini cu CX mic, daca tot vor sa fie smecheri. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Jumate din statele din SUA au limita de viteza pe autostrada 96 km/h, si nus e plang atata.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Nu stiu cum o fi in USA, dar, p-aci pe langa noi, la nemti...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Daca ar exista autostrazi pana in toate orasele principale as accepta o limita si mai mica de 110. Oricum as ajunge mult mai repede si mult mai in siguranta decat acum !
|
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Nu stricati tot pe ce puneti mana, era vorba doar daca ati accepta sau nu asa ceva in Romania.
This post has been edited by tribunul: 7 Mar 2011, 11:22 |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
cdadan |
![]()
|
Cica un mertzan clasa e are un CX ceva mai bun. Si presupun ca o sa-l vedem pe strazi.
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
tribunul |
![]()
|
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
argon |
![]()
|
QUOTE(tribunul @ 7 Mar 2011, 12:20) Da. Daca aveam autostrazi, m-as mai fi gandit, dar 119 km/h fata de 139 cat e acum in Romania e fix totuna la 40, sau 100 de km facuti. Daca faci 1000 de km, poate ti se simte la timp. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Plus ca ale dracu' autostrazi sunt cam departe de tine.
![]() Ce viteza maxima ai sugera insa pentru abordarea giratoriilor? ![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
argon |
![]()
|
Nu, ale dracu autostrazi sunt departe de tine. Eu la 200 de km am autostrada, mii si mii de km
![]() This post has been edited by argon: 7 Mar 2011, 11:37 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Si de unde rezulta ca micsorarea vitezei maxime la spanioli are ca fundament reducerea consumului de combustibil?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
argon |
![]()
|
QUOTE Speed limits are set primarily to balance road traffic safety concerns with the effect on travel time and mobility. Speed limits are also sometimes used to reduce consumption of fuel or in response to environmental concerns. deci e planul 2 aia cu reducerea consumului. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
E mai groasa:
"During the country's sweltering summers, air conditioning systems in public buildings will be set no lower than 26C (79F). In winter, Spaniards will be allowed to turn the heating no higher than 21C (70F), with hospitals being the only exception." |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
cdadan |
![]()
|
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
argon |
![]()
|
QUOTE(vijelie @ 7 Mar 2011, 12:43) E mai groasa: "During the country's sweltering summers, air conditioning systems in public buildings will be set no lower than 26C (79F). In winter, Spaniards will be allowed to turn the heating no higher than 21C (70F), with hospitals being the only exception." Nu vad ca pe acelasi lucrul , ce ai citat mai sus, se plateste din banul statului, iar referitor la viteza de deplasare, e liber fiecare sa aleaga, e banul lui. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
GabyDSN |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 29 November 10 From: Bucuresti ![]() |
In primu rand sa avem autostrazi =)) Sh dupaia numai conteaza dak vrei mergi cu 80 daca vrei mergi cu 250
![]() |
--------------------
Dacia
Super Nova
2002
- VIP
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(tribunul @ 7 Mar 2011, 11:20) Nu, in puii mei. E o tampenie. Pentru drumuri limitate la 110 si care ocolesc localitatile, s-a inventat termenul de drum expres. Oricum, si la 130 drumurile lungi pe autostrada sunt de o plictiseala maxima. Ce sa mai zic la 110. Iar in romania, eu de-abia astept sa faca astia o bucata decenta de autostrada, care sa si serveasca cuiva, incat sa ma pot plimba linistit pe drumurile europene, fara sa mai tooot stau sa depasesc fiecare tir, sau sa am grija fiecarui maniac. L.E. Si daca tot vor sa faca asa ceva, mai usor le-ar fi sa puna la punct un sistem de integrat cu GPS (era vorba tot pe forum acu' vreun an si ceva, nu am chef sa caut), si sa impoziteze anual in functie de km parcursi, de km parcursi urban, de parametrii masinii, etc, ca pana la urma, consumul e dat si de numarul de km parcursi. Pentru ca daca chiar vor sa faca economie de combustibil, nu modul de condus trebuie sa-l schimbe, ci mai degraba sa dezvete populatia de a mai merge cu masina si pana la buda. Mai ales intr-o tara cu apa calda, unde te poti deplasa uman cu mijloace de transport in comun. This post has been edited by bucatzel: 7 Mar 2011, 12:04 |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
argon |
![]()
|
DImineata la radio...o firma romaneasca face o autostrada la dracu-n praznic cu 2 milioane euro pe km, iar la noi in tara face bechtelul cu 11 milioane.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
GabyDSN |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 29 November 10 From: Bucuresti ![]() |
Si nici aia 11 mil nu ajung =))
![]() |
--------------------
Dacia
Super Nova
2002
- VIP
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
am gasit ca intr-adevar e invocata economia de combustibil pentru reducerea TEMPORARA a vitezei (ca la salariile din romania, se reduc temporar, dar definitiv).
Eu inteleg acolo ca au probleme majore cu consumul de energie pentru ca importa foarte multa (80%) si le dezechilibreaza balanta de plati. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
QUOTE(argon @ 7 Mar 2011, 12:56) DImineata la radio...o firma romaneasca face o autostrada la dracu-n praznic cu 2 milioane euro pe km, iar la noi in tara face bechtelul cu 11 milioane. Intr-o dimineata, stapanitorul unei cetati fu trezit de niste strigate care se auzeau din piata: „Hai la mere! Mere dulci cum n-ati mai gustat!”. Ridicandu-se indispus din pat si privind pe fereastra, vazu un targovet ce vindea, intr-adevar, mere, inconjurat de o multime de musterii. „Trebuie sa fie tare bune merele alea”, isi spuse imparatul cetatii si, facandu-i-se pofta, il chema pe primul sau sfetnic si ii porunci: „Ia cinci galbeni si mergi in piata sa cumperi mere de la targovetul acela”. Primul sfetnic il chema pe paharnic si ii spuse: „Uite patru galbeni, du-te si cumpara mere de la targovetul din fata cetatii”. Paharnicul se adresa, la randul sau, stolnicului: „Poftim trei galbeni, de care sa cumperi mere de la targovetul acela”. Stolnicul il chema pe primul strajer ii dadu doi galbeni si il trimise in piata. Acesta dadu un galben unui strajer din subordine, iar acela se duse la targovet si ii lua la rost: „Hei, ce tot strigi asa? Ai tulburat somnul imparatului, iar drept pedeapsa mi-a poruncit sa-ti confisc caruta asta cu mere”. Zis si facut. Intors la seful sau, strajerul se lauda: „Am facut un targ nemaipomenit. Cu un galben am cumparat o jumatate din caruta cu mere a targovetului”. Primul strajer merse la stolnic: „M-am targuit si, cu cei doi galbeni pe care mi i-ai dat am reusit sa cumpar un sac cu mere!”. Stolnicul - repede la paharnic: „Cu trei galbeni am luat o tolba intreaga cu mere”. Paharnicul dosi jumatate din cantitate si apoi merse la primul sfetnic: „Iata, cei patru galbeni mi-au ajuns doar pentru o jumatate de tolba cu mere”. Iar primul sfetnic se infatisa dinaintea imparatului si glasui: „Maria ta, iata, am indeplinit porunca. Numai ca de acei cinci galbeni n-am reusit sa targuiesc decat cinci mere”. Imparatulai musca dintr-un mar si cugeta: „Hmmm… Cinci mere pentru cinci galbeni… scump, foarte scump! Si, cu toate astea, targovetul acela avea o multime de cumparatori. Inseamna ca lumea o duce bine, are bani. Ia sa maresc eu birurile!” |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
Nu avem autostrazi, deci discutia e in plus.
Daca am avea macar drumurile alea normale, de mers cu 100 la ora. Si oricum romanii au gasit metoda de a reduce consumul. Ceva mai direct, scumpesc benzina. Io propun 8 lei pe litru, pentru inceput, in tamp sa ajungem la o cifra rotunda. Si oricum, pentru fiecare masura luata undeva, aiurea, pe glob, sarim in sus ca ce facem in romania? |
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 23:49 |