Bula daciotului
![]() ![]() ![]() |
Bula daciotului
bucatzel |
![]()
|
||
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.506 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|||
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Cineva e nebăgat în seamă? Din bun simț?
![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Babaietz, despre ce discutam noi aici?
Cand afirmi, referitor la un lucru demonstrat fara echivoc, ca Teorie care, care orice altă teorie, e sau nu infirmată de realitate, cum se numeste? Bine, ca sa fiu cinstit, asta vine e la unu' care e de acord ca intai a fost creat pamantu' si dup-aia soarele. Dar nu imediat, ci la vreo 4 zile. Ce-or fi insemnand zilele alea... Revenim la teoria PUF-urilor. De fapt eu sunt fraier, ca trebuia sa umplu bula cu postari de genul... Da' am zis sa fiu finut. De data asta insa asa mi s-a parut mie oportun. Probleme? |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Noo.
Sunt curios totuși: până săse ajungă la certitudinea că pământul se învârte în jurul soarelui, cum se numea, generic acea afirmație? Teorie, cumva? Sau bun simț? ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
În lumea catolică blasfemie și se trata cu decapitare. În cea ortodoxă nu trimiseseră email, așa că nu se cunoștea subiectul. Restul lumii nu exista.
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(kum @ 18 Mar 2015, 17:38) Babaietz, despre ce discutam noi aici? Cand afirmi, referitor la un lucru demonstrat fara echivoc, ca Teorie care, care orice altă teorie, e sau nu infirmată de realitate, cum se numeste? Discutia e alta. Treaba era invocarea "bunului simt" (mai bine spus a common sens"-ului) care ar spune niste lucruri. Ei bine, acel common sens (ii zic CS in continure) nu are nicio treaba cu invartitul pamantului in jurul soarelui. Daca era dupa el, observatiile ochiometrice ale omului ar fi spus fara echivoc (si au si spus atata timp) ca soarele se invarte in jurul pamantului. Dar observatiile astronomice (nu cele normale) si inteligenta aplicata au condus la alta TEORIE, care a fost validata de alte observatii si experimente. CS spre exemplu iti spune ca un pepene de 10k g va ajunge mai repede jos decat o minge de golf, aruncate de la aceeasi inaltime in acelasi moment. Experimentele si fizica teoretizeaza altceva. CS iti spune ca nu exista limita de viteza. Lucru infirmat in teoria relativitatii si observatiile adiacente. CS iti spune ca nu se poate face ceea ce magicienii fac, si cauti o alta explicatie plauzibila. Pana o gasesti ramai cu acel CS care iti spune ca nu se poate dar totusi ai vazut cu ochii tai. Nu CS este cel care te ajuta in astfel de situatii, In opinia mea e invocat gresit in aceste cazuri. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
As fi fost perfect de acord, daca, in stilu-i caracteristic, nu ar fi adaugat si partea evidentiata:
QUOTE Teorie care, care orice altă teorie, e sau nu infirmată de realitate Nu ma luati va rog cu semantici si alte treburi, ca stim foarte bine ca se pot zice multe fara de fapt a spune ceva. Iar colegu' nostru Dragos e măiastru la asa ceva. Intotdeaua am afirmat ca stapaneste cuvantu' si virgula extraordinar de bine. Deci nimic nu e scris la voia intamplarii. Un simplu QUOTE nu bunul simt, ci teoria iti spune ca asa este ar fi fost mult mai OK. Dar chestiile simple, lipsite de ambiguitate, nu-i sunt pe plac. Pen' ca po' sa prosteasca pe fraer (ma refer la cei care se sperie repede cand vad multe cuvinte). This post has been edited by kum: 18 Mar 2015, 18:56 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
HSBP, ma duc inapoi pe reno.ro. Aici e grav
![]() |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Acolo mori de plictiseală, rămâi aici.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
Nu pot, aici ma simt destept (si stiu ca nu's). Sorry...
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Despre Buda pe care forum se dezbate?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Rrromica le are cu buda!
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
![]() nu stiam unde ati disparut |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
eventual "ce", că era vorba despre o afirmație.
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
DragosP |
![]()
|
Mă rog, "pe cine a decapitat bc pentru heliocentrism?"
Să nu zici de G.B., că te faci de baftă. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Gigi Becali?
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
gabize |
![]()
|
Acu' ce-i drept nu poci pentru ca să nominalizez. Dar ereziile (printre care și cea la care faci punctual referire) se tratau cu mare îngăduință: ba un rug, ba o funie ori secure, ghilotină... Asta după un mic concediu prin beciurile cu "păcănele" inventate cred de însuși Satana, la ce "plăceri" puteau aduce bieților neferiiți.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
DragosP |
![]()
|
Heliocentrismul nu prea a fost tratat ca erezie, iar Bruno a fost ars pe rug pentru panteism.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.738 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(FBogdan @ 23 Mar 2015, 13:51) Salut! Ma alatur si eu comunitatii de posesori de Duster! Eu am modelul 4X4 dci - 110 CP (cred). Overall sunt multumit de masina, posibil si din cauza ca e relativ noua (fabr 2010) si are foarte putini km reali (~ 31.000). Puncte slabe constatate de mine: - cuplul nu e bun decat pana pe la 3000 rpm (atentie la depasiri pt. cei neobisnuiti cu Duster DCI) - consumul mare pentru un motor asa mic. De fapt cred ca e caroseria grea pt motorul de 1.5 dci, insa cred ca un Duster cu 1.9 DCI ar fi fost senzational atat ca si cuplu cat si consum. - zgomot interior destul de pronuntat fata de alte dieseluri cu staif, insa hei...ia sa comparam si pretul de achizitie de noua si atunci Dusterul parca suna mai bine. - scaunele usor incomode insa am rezolvat problema cu un sistem de mentinere dreapta a coloanei in timp ce sofezi si acum nu ma mai doare spatele dupa un drum lung cu Dusterul. - unghiul de bracaj al rotilor cam mic, dar nu ma deranjeaza tare acest lucru. Puncte forte: - in primul rand, asta iarna am parcat unde am vrut eu, cum am vrut eu, in ce nameti de zapada am vrut eu. Voi astia cu Passatul sus....ciocu mic la capitolul acesta. - in al doilea rand, am car kit bluetooth de fabrica pe masina. 99% din posesorii de Passat si nu numai, stau cu telefonul la ureche, punand in pericol astfel viata participantilor la trafic, a lor si a pasagerilor lor....rusine. Am vazut masini de 60-70.000 euro fara car kit bluetooth. - la mare am intrat cu Dusterul chiar si pe plaja, acolo unde era permis bineinteles si nu m-a facut de rusine. Deci am SUV da? ![]() - portbagajul suficient de mare pentru bagajele a 5 persoane. - vizibilitate a soselei excelenta...MULT peste Passat (cu vreo 50 cm peste cred) ![]() Vad ca se blameaza injectoarele Siemens cu cateva posturi in urma. Ce aveti nene cu ele ? Eu am injectoare Siemens pe un Volvo V50....si cred c-am ingropat vreo 3 Passaturi 2.0 TDI consecutive la capitolul durata de viata a injectoarelor. Nici nu stiu cati km reali are Volvo, se zvoneste ca ar fi vreo 400.000, dar motorul e bat si ii dau rusine la orice Passat TDI oricand, oricum, oriunde si la orice capitol. Eu nu bag decat iarna motorina scumpa. Vara merge si aia ieftina. La Volvo ii pun si ulei in rezervor peste motorina....ca e Euro 3 si ii trebuie ungere mai multa. Sa ne auzim cu bine! Posesorii de Passat sa nu se supere pe mine, dar comparati mere cu pere. Va racomand sa comparati modele / motorizari asemanatoare. Bafta! l@u, ciocu' mic! |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
l@u |
![]()
|
S-a inteles, traiti!
![]() |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Markos |
![]()
|
Deci cu Prafseru vezi cu juma de metru mai departe pe șosea
![]() Euro3 am și eu ![]() This post has been edited by Markos: 23 Mar 2015, 22:31 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
l@u |
![]()
|
N'auzi ca ii trebe multa ungere? Toarna si in portbagaj macar juma' de litru!
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
gabize |
![]()
|
Un mic manual despre cum, dar mai ales de ce să cumpărăm mașini sehaș ca noi.
QUOTE(knebel_be @ 24 Mar 2015, 21:17) Recomand achizitia autovehiculelor Second ( deoarece sunt foarte bune, acum depinde si cum sti sa alegi masina ). Nu recomand Cumpararea Masinilor Noi, deoarece sunt niste bani pe care ii pierzi iar la drumurile din Romania, nu este mare surpriza sa duci masina in service! Am cumparat VW Passat 2006 23,500 euro si cand am vandut-o la nici 4 ani am mai luat pe ea 11,000 euro ( cu distributie schimbata + ulei + discuri + placute Total 2,800 lei ). Masina Noua se renteaza numai in momentul in care vei sti ca o pastrezi multi ani ( altcumva nu se scoate deloc investitia ) pe cand la una Second, nu te doare inima cand ai achiztionata cu 5,000 euro si o vinzi la 3,000 euro!!! Second este OK, deoarece, chiar daca e sa schimbi mai devreme sau mai tarziu ( faci masina ca Noua ) si te tine mult mai mult decat cea Noua care deja are KM facuti pe Potecile din Romania. Unul, nu recomand achizitionarea de masini noi, deoarece sunt niste Bani Pierduti si oricum Sunt multi Frustrati care de Invidie ca unii au gasit ceea ce pentru care au platit poate chiar si 50% - 60% - 70 % de costul de Nou pe care unii l-au platit. Masina Noua, este in general pentru Romanul care are o firma care ii place sa Schimbe Masinile, atunci cand au Iesit din Garantie dar nu numai, in cazul celor cu Dacia ( sunt oameni care stiu ca le vor tine Toata Viata - cum se spune ). Deci, cu alte cuvinte, nu va mai speriati de masini Second, sunt bune, sunt ieftine si te tin si in Romania ( daca sti cum sa coduci, sa eviti pe cat posibil gropile - micile obstacole si nu numai ). Daca am fost uneori Oftopic, imi cer scuze. Inca odata fac un Rezumat intre Nou si Second Masina Noua - Dezavantaje * Cost de achiztie ridicat ( poate o iei in rate sau cash ), in Max 1 an de zile scade valoarea foarte mult * Obligatia Reviziilor numai la Reprezentanta ( in perioada de garantie ), reviizile incep de la Min 600 lei si ajung chiar si la 2,500 lei * Obligatia de a Plati CASCO in cazul in care masina este luata in Leasing ETC Avantaje * Nu bagi bani in Cosumabile ( Amortizoare, Motor, Cauciucuri - ca ti le da noi - ) * Miroase a Nou in masina * Nu ai reticente ( daca a fost bsuita, daca a fost vopsita, daca are probleme de directie - motor - electric, daca are KM reali ) ETC Masina Second Avantaje * Pret de achiztie mic * Costuri de intretinere mici ( Schimb de Ulei si Filtre le faci und evrei, nu esti obligat sa mergi la Reprezentanta ) * Daca ai Noroc si in mai toate cazurile este OK, masina deja are schimbate urmatoarele ( Distributie, Discuri Frana, Placute Frana, Ulei si Chiar inlocuite unele piese in Garantie ) ETC Dezavantaje * Km Multi * Interior uneori deteriorat * Uzura motorului fiind mai mare decat cele Noi * Costuri de Consumabile chiar in primele zile de cand ai cumparat-o ETC PS. Aviz pentru unii ( Desteptul intelege, Prostul cauta nod in papura ) link |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
mie mi se pare colosal cum pune litera mare la cuvintele cheie
![]() |
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Imi fac fabrica de masini SH, sa moara Bibi !
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.506 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Ne-am rasarit, daca se accepta la "bula daciotului" panseuri de reno-isti
![]() |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.235 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Pai ce, numa' daciotii sa fie "bula"-ngii ?
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 10:28 |