Probleme Indicator benzina
![]() ![]() ![]() |
Probleme Indicator benzina
Sony |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
||
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|||
kurupt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 282 Joined: 29 May 05 ![]() |
Dai seama ca nu am putut masura cati litri de combustibil a curs din rezervor, avand in vedere ca in hala pe jos este pietris, dar sa stii cam pe la 10 15 litri trebuia sa fie, era o raza de 3 m udat de motorina si cand am deschis busonul curgea pe jos. Oricum nu mai conteaza, idea a fost sa vedeti de ce nu este indicat sa faci plinul pana la gura rezervorului la orice masina, mai ales ca cele pe injectie nu au supapa in buson, si in caz de dilatare nu stiu cat ar rezista rezervorul.
|
--------------------
Logan
Ambiance
- ##### --=-- The KING Of The Hill --=--
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Nu ai masurat, dar ochiometrul tau calibrat metrologic a zis ca sunt 15 litri.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Psstt. Baieti... Usurel...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
milu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 23 April 04 From: Timisoara ![]() |
Ieri am verificat si eu cati litri de benzina intra in rezervor la LGN-ul meu.
Deci: Becul de nivel minim rezervor s-a aprins cand mai aveam 10-12km pna la intrarea in Timisoara si prin oras am mai mers 5km(total 15-17km). La pompa, inainte sa alimentez, m-am uitat in meniul secret si mi-a aratat ca mai am 4 litri. Am alimentat pana a facut primul click, si am zis hai sa mai fortez un pic si i-am mai bagat benzina, pana la al doile click. Rezultatul: 47litri. Daca indicatorul din meniul secret arata cat de cat inseamna ca am bagat 51l. Am alimentat de la OMV. Masina Ambiance luat in Ianuarie 2005. |
--------------------
Duster 1.5 dCi
&
Logan 0.9 TCe
|
|
bolovan_ro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 449 Joined: 25 November 04 ![]() |
Alimentat astazi la MOL-ul din pitesti. In meniul ultra-secret imi arata aproximativ 2l (s-a aprins beculetul galben la vo 20km de pitesti pe autostrada). La al treilea click a intrat 54l...pina in gura 64.5l. Ajuns in timisoara (via tirgu-jiu). Mai am in rezervor 37l (tot dupa acelasi meniu ultra nemaipomenit de secret)
|
--------------------
Dacia
Logan II
2016/Laureate 0.9TCe Suma inteligentelor pe pamint ii constanta, populatia este in crestere
|
|
merlin27 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 30 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Salut! Urmaresc de ceva vreme topicul asta si nu credeam ca o sa ajung sa postez si eu ceva foarte curios. Sa va explic despre ce este vorb: ca tot omul, exista o perioada a lunii cand ajungi sa stai foarte prost cu banii. Drept urmare becul de benzina incepe sa se aprinda. Ma uit pe kilometraj sa am reper (sub 50km autonomie nu iti mai afiseaza, evident) apoi ma uit in meniul de service. 6L. Bun, zic, mai merg macar 30km. Consum 1,5L (deci raman 4,5L). Pun benzina de 200K si... stupoare, tot aprins becul de benzina. Mai sa fie zic, verific... intradevar, in meniul de service imi arata 9,5L si... hehe, doua liniute la carburant. Iau contactul, bec aprins. Hrrr, mai fac rost de bani si a doua zi, dupa ce mai consum tot 1L mai pun de 150k. BEC aprins! WTFK?? Mai pun de 200k si..... 3 LINII la carburant. Haios!
|
--------------------
Dacia
Ambition Toreador
- B-88-SRS
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Sa fie cumva efectul de histerezis enuntat mai acana pe exact acest topic?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
merlin27 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 30 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Da Klaus, stiam de efectul de histeresis, am spus ca am citit atent topicul, dar stii cum e: cand ti se intampla ramai fara cuvinte. Pe mine unul m-a amuzat foarte tare si m-am gandit sa va povestesc si voua
|
--------------------
Dacia
Ambition Toreador
- B-88-SRS
|
|
alicumircea |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 27 December 04 ![]() |
azi am patit exact aceeasi chestie
mie zilnic mi se aprinde becul, bag de 200.000 si se stinge becul si apar 2 liniute... azi nu a mai fost asa. becul a ramas aprins si nici o liniuta.... daca intru in testul de diagnoza imi apar 11L si doua liniute... cand ies si pun contact din nou, pauza liniute, pauza bec stins nu cred in nici un efect de histeresis din moment ce in meniul de diagnoza indica bine+ faptul ca mi s-a mai intamplat cateodata sa nu am nici o liniuta si becul sa fie stins sau sa am o liniuta si becul sa fie aprins.... |
--------------------
Logan
Preference 1.4
- SJ-50-ELA
|
|
bolovan_ro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 449 Joined: 25 November 04 ![]() |
Astazi am intrat in modul test...si am plecat cu masina...
stat pe loc: 21l plecat (mai tare): 3l frinat agresiv: 44l efectul histeresis se manifesta in timp (atenuare pe 2-3-10 min...dar nu mai mult) si nu in numarul de km (nu ar avea logica). Stiu cum se face efectul analogic: se monteaza un condesator de o anumita capacitate pe firele ce ies din senzorul de nivel (plutitor) combinat cu un rezistor de o anumita valoare, asta in functie de curentul care iese (circula) prin senzorul de nivel. In momentul in care el indica o cantitate mai mare de benzina (frina), teoretic curentul creste pe senzor, dar surplusul de curent este preluat de condensator. In momentul in care se pleaca de pe loc, curentul scade...dar este suplimentat din condesator. astfel, la o variatie in timp la iesirea din plutitor a tensiunii intre 2-5 V, o sa avem dupa "filtrul" asta aproximatiov 3-3.2V |
--------------------
Dacia
Logan II
2016/Laureate 0.9TCe Suma inteligentelor pe pamint ii constanta, populatia este in crestere
|
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
Oare si Loganul are un simplu plutitor ce atarna ca la vechea dacie?Sper ca nu s-au zgarcit sa ne bage in rezervor acel cilindru cu gaurele de-a lungul caruia culiseaza plutitorul....astfel la valuri e mai stabil.
|
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
tomycta |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 18 July 05 ![]() |
merlin27 despre ce meniu secret vorbesti tu acolo?eu nu am calc de bord.. si as fii curios sa aflu
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4
- CT-57-VTC
|
|
adisan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 184 Joined: 19 December 04 From: ORADEA ![]() |
alicumircea,16 Sep 2005, 16:46]
scuze ca te intreb cum se poate ca un Preferance sa aibe posibilitate de a vedea citi litri de benzina mai are din moment ce nu are Computer de bord? This post has been edited by adisan: 8 Jan 2006, 21:50 |
--------------------
DACIA LOGAN
Preferance 1.4 MPI
- BH - xx - xxx salutari din Ardeal....
|
|
djvibecmc |
![]()
|
![]() Upgrade Group: Members Posts: 269 Joined: 16 September 04 From: Ploiesti ![]() |
Cred ca merge faza aceea sa tii apasat pe butonul de resetat km partiali.. pana apare 60001 sau 6000 nush exact...
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008
- PH 11 CYD Get rich or.... get Diesel!
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
@adisan vezi functii suplimentare.
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
pedrovl |
![]()
|
![]() pedrovl Group: Members Posts: 1.007 Joined: 12 October 04 ![]() |
In carte scrie. Rezervor de combustibil = 50 Litri aproximativ
Daca computerul spune ca s-au consumat 24 de litri sa zicem, cu siguranta in momentul alimentarii pompa va decalnsa dupa ce s-au pus 24 de litrii (eroarea e foarte mica). Din momentul clickului, in carte spun ca nu e bine sa il umpli complet dar daca totusi vreti o sa constatati ca intra lejer inca 7-8 litri. Din acest motiv prima liniuta scade extrem de greu. Una peste alta rezervorul are cam 50 plus rezerva de vreo 5 litri la care se mai adauga, spatiu de dilatare (rezervor ecologic din materiale reciclabile) inca 2-5 litri. Mai exista bineinteles si "sefii de statii peco" care stiu sa "aranjeze" pistoalele in asa fel incat sa -si poata construi casutele pe la tara..... |
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
În rezervor, spațiile de expansiune și tubulatura de alimentare încap cam 63 de litri.
Nu este recomandat să umpli la refuz instalația de carburant! Ca să bagi vreo 50 de litri pistolul trebuie să declanșeze de vreo 3 ori, dacă pompa este reglată bine. |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
discutiile au deviat prea mult offtopic.... topicul se inchide...
|
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 13:43 |