DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Numere provizorii

ntex
post 3 Oct 2003, 12:04
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Salut tuturor!
miine trebuie sa merg sa iau masina de la dealer(Meridian) si mi-a zis ca numarul provizoriu costa 750.000lei.
Am intrebat la politie, un nr provizoriu e 300.000lei
De ce cer astia atit? Si ce se intimpla daca nu le iau de la Meridian? nu pot sa iau masina de la ei cu un altfel de nr. de fabrica?

Intrebarile sint ale unui om care nu a avut niciodata masina! e prima! o sa iau si o piatra in gura numai raspundeti-mi!

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cata
post 3 Oct 2003, 12:14
Post #2

Membru autentic

Eu am platit 500000lei nr. provizorii acum vreo 3 saptamani,nu cred ca s-au scumpit de atunci.

--------------------
ex-dsn 2001
+
Marty
post 3 Oct 2003, 12:23
Post #3

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

mie , cei de la IPSO nu mi-au cerut nici macar un leu pe numerele provizorii, doar m-au rugat sa le aduc inapoi la ei cind expira

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
GeorgeB
post 3 Oct 2003, 12:48
Post #4

the 7 stars of Pleiades constellation

pt ca ei sunt mai destepti ca tine si pt ca tu le dai banii ca nu ai ce face ... welcome to ROMANIA icon_twisted.gif

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
+
Wolfmark
post 3 Oct 2003, 12:52
Post #5

Membru autentic

Cei de la Meridian sunt niste idioti! Spune-le sa-ti dea chitanta pt. orice ban pe care-l dai! Mare grija ca o sa-ti vare pe gat 3l ulei Mobil 1 ... asta eventual fara sa-ti zica (cel putin mie nu mi-au zis). La numere o sa faca figuri ... cum ca daca vrei chitanta se mai pune TVA ... altfel nu. N-am prea inteles de ce ... dar plateste si TVA-ul ala ... si ia chitanta. Eu n-am platit, am mers pe cuvantul lor ca toti banii pe care i-am dat o sa-i gasesc pe factura masinii, trecuti intr-un colt. Bineinteles ca "au uitat" ... asa ca nici acum n-am idee pt. ce am dat o gramada de bani. Am primit doar factura masinii si factura pt. RCA sad.gif

--------------------
DACIA Solenza Scala 2003
+
ntex
post 3 Oct 2003, 12:56
Post #6

Membru incepator

Multumesc!
si cu numerele provizorii luate de la ei ce fac? le mai restitui cind expira? cui?

--------------------
+
Marty
post 3 Oct 2003, 12:56
Post #7

ntex, fa scandal mare! Daca ar fi sa-ti ceara vre0-un ban, ar trebui sa-ti ceara maxim 220 mii lei, nu 700 de mii !!!!! Daca vezi ca nu o dai la pace cu ei, zici ca te mictionezi pe masina lor si ca tie sa-ti de banii inapoi!!! Ceri chitanta si pentru firele de praf de pe masina!!!! Nu te lasa vrajit de ei, ca te vor face de boala copiilor!

--------------------
+
Wolfmark
post 3 Oct 2003, 13:02
Post #8

Membru autentic

Numerele provizorii le restitui la politie, si trebuie sa iei exact cat dai pe ele la meridian. Daca vei vrea si factura ... atunci la Meridian vei plati putzin mai mult (si TVA-ul). Care oricum e putzin ... asa ca plateste-l (nu o sa-l mai recuperezi de la politzie inapoi).

Alta chestie: 40.000 (sau ceva asemantor) suportii...

--------------------
DACIA Solenza Scala 2003
+
ntex
post 3 Oct 2003, 13:05
Post #9

Membru incepator

Nu ma pot abtine! nu mi-o luati in nume de rau! Vreau sa fiu sincera pina la capat!Eu, ntex sint o ea! ma primiti oricum in discutiile voastre, nu?
O sa am mare nevoie de ajutor!
Mai am o intrebare pentru cei care au luat masina de la Meridian, au facut CASCO tot prin ei, la Omniasig? sau si asta e o mare pacaleala si mai bine sa fac, daca vreau CASCO la Omniasig dar nu prin ei. Banuiesc ca si pentru asta mai platesc un comision in + decit daca l-as face la direct cu Omniasig!

--------------------
+
Wolfmark
post 3 Oct 2003, 13:30
Post #10

Membru autentic

Hehe smile.gif m-ai spart!

CASCO ti-l faci cand vrei tu, si unde vrei tu. Poti fi obligata de catre banca sa faci CASCO la un anumit asigurator ... dar asta doar daca iei masina in rate (nu cred ca-i cazul ca altfel stiai deja). Sfatul meu e sa te duci sa-ti faci CASCO cu cel putin 24h inainte de a ridica masina. Si asta cu factura proforma (cred, nu sunt sigur, dar iti va zice dealer-ul daca-l intrebi). Asa vei fi asigurata cand pleci cu masina...

Omniasig am inteles ca au contract direct cu Dacia ... si te poti duce la orice service, plata facandu-se direct, fara ca tu sa vezi vreun ban. Dar nu bag mana in foc, mai cauta pe forum sau poate confirma altcineva. Asiban (unde am eu) par OK. E un thread despre ei...

Din cate stiu eu la dealer poti face doar RCA-ul (la meridian e Omniasig). Intra in vigoare imediat, asta fiind singura diferenta. Nu iti iau nici un comision. ba mai mult suma e aceeasi la toti (fie asiban, fie omniasig, fie tiriac etc...)

--------------------
DACIA Solenza Scala 2003
+
angry
post 3 Oct 2003, 13:53
Post #11

Membru incepator

1. Numerele provizorii si dovada de circulatie, indiferent de la ce dealer cumperi masina sint eliberate de politie (sau asa ar trebui conform legii). Suma care se plateste pe numere reprezinta o garantie de fapt. Daca nu le mai predai, nu mai pupi bani (300.000). In alte cazuri, este vorba de afacerile dealerului.

2. CASCO asa cum s-a spus este obligatoriu la contractarea creditului pentru ca polita trebuie cesionata in favoarea bancii in caz de dauna totala. BRD, daca nu iti impui punctul de vedere, te trimite la ASIBAN. Daca esti tare de nervi accepta si Alliantz.

--------------------
+
Marty
post 3 Oct 2003, 13:55
Post #12

ntex, oriunde faci CASCO, primele sunt aceleasi! Chiar daca Meridian vrea sa-ti puna ceva in plus, se prinde Omniasig-ul si le retrage agentul care face asigurari.

--------------------
+
ntex
post 3 Oct 2003, 13:58
Post #13

Membru incepator

Continui aici discutia pe tema CASCO poate va mai folosi si altora:

"Omniasig am inteles ca au contract direct cu Dacia ... si te poti duce la orice service, plata facandu-se direct, fara ca tu sa vezi vreun ban."

Pai cu asta au incercat sa ma convinga: "orice cheltuiala pentru reparatii va fi achitata de asigurator, direct fara nici o implicatie din partea Dv." Eu am crezut ca e un contract Meridian-Omniasig nu Dacia-Omniasig... :oops: cita naivitate!

In rest conditii si cu ce se maninca acest CASCO m-am documentat....
Am sunat acum si la Omniasig, mi-au zis ca intra in vigoare din moment ce ai semnat/platit asigurarea, deci la iesirea pe poarta reprezentantei e totul OK. Sfatul tau, Wolfmark e bine de urmat pentru a fi sigur.

Insist pe colaborarea cu Meridian fiindca deja masina e platita(nu e semnata hirtia de primire), asa ca trebuie sa deschid ochii bine in al 12-lea ceas. :shock:

--------------------
+
angry
post 3 Oct 2003, 13:58
Post #14

Membru incepator

...Doar daca nu sint impuse fransize!

--------------------
+
Wolfmark
post 3 Oct 2003, 14:32
Post #15

Membru autentic

ntex, oriunde faci CASCO, primele sunt aceleasi! Chiar daca Meridian vrea sa-ti puna ceva in plus, se prinde Omniasig-ul si le retrage agentul care face asigurari.

Marty a vrut sa zica RCA! Casco-ul difera de la asigurator la asigurator. De asemenea si conditiile, unele mai ciudate ca altele...

--------------------
DACIA Solenza Scala 2003
+
Marty
post 3 Oct 2003, 14:39
Post #16

Wolfmark, ma tu unde ai dormit azi-noapte ????? Femeia intreba cum iese mai ieftin cu CASCO : sa-l faca la Meridian sau la sediul Omniasig ?

--------------------
+
Wolfmark
post 3 Oct 2003, 14:50
Post #17

Membru autentic

Chiar vrei sa stii?????

Daca te-ai exprimat aiurea, ce vrei sa-ti fac? Trebuia sa zici si tu: oriunde faci CASCO, ca faci la sediul de la Meridian sau ca faci la sediul de la Ominiasig ... intelegi? Cum ai zis-o tu ... se poate traduce si ca oriunde faci CASCO, la Asiban sau la Omniasig sau la Tziriac etc...

Doi la mana: am auzit de CASCO la BANCA, dar n-am auzit sa poti face CASCO la dealer. Cel putzin la Meridian poti face doar RCA-ul dupa cunostintele mele ... dar poate ma insel.

--------------------
DACIA Solenza Scala 2003
+
klaus
post 4 Oct 2003, 10:26
Post #18

步步

Group: Moderatori

Casco poti sa-l faci la cineva care este agent de asigurari. Daca la Meridian lucreaza careva care "din intamplare" este si agent de asigurari, sau meridian este broker de asigurari (ma indoiesc), poti face casco si al ei.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Mihai B
post 4 Oct 2003, 11:00
Post #19

Membru incepator

nu cred ca se pune problema de broker de asigurari - nu se incurca ei cu asha ceva. treaba e mult mai simpla din cat am vazut io - fiecare dealer are un agent de asigurari "agreat" care e mai tot timpul pe acolo. nu e angajatul lor - probabil e o conventzie intre ei shi il lasa sa stea acolo. de exemplu: la ipso - au un agent tziriac, la latin efe - unul omniasig, shi la fel la orice dealer. e posibil sa aiba chiar shi o conventzie cu respectiva societate de asigurari. anyway, tie daca itzi place de compania care o reprezinta e ok, daca nu, n-ai decat sa te duci la alta sau sa incerci sa o chemi acolo - ca unii vin.

iar cu numerele - treaba e destul de cinstita zic io. dealerii au oameni de se duc la politzie, itzi iau numerele, etc. politzia are un tarif la faza asta, iar dealerii - care trebuie sa ishi trimita omul acolo, sa stea la coada, etc - au alt tarif sa mai acopere shi ei din cheltuieli, ca nimic nu e pe gratis. acuma, cat percepe dealerul la faza asta... depinde de bunul lui simtz. eu unul insa am preferat sa le dau lor un ban in plus decat sa ma duc in udrishte shi sa iau cozile alea la rand.

--------------------
+
Marty
post 4 Oct 2003, 12:39
Post #20

MihaiB, IPSO NU MI-A CERUT NICI MACAR 1 LEU pentru numerele provizorii!

--------------------
+
Mihai B
post 4 Oct 2003, 15:24
Post #21

Membru incepator

Marty, dupa cum ziceam, depinde de bunul simtz al dealerului. Nu uita ca IPSO e dealer RENAULT, shi din politica de firma a devenit shi dealer Dacia. E totushi un dealer de MASHINI, nu de dacii, de aia acolo primeshti un tratament mai civilizat. Din pacate la IPSO serviceul e impartzit in doua - renault shi dacia - nu shtiu cum o fi la renault, da la dacia.... s-au adaptat rapid realitatzilor shi stilului DACIA smile.gif)

In rest... sa nu uitam ca traim in romania, unde un dealer numai bun simtz nu are, asha ca mie nu mi se pare nimic ciudat sa ceara bani in plus. Numere ca numere, da sa nu uitam cum vin mashinile: nu tu suportzi de numere, nu tu covorashe, truse, extinctoare, un bec de rezolva, o sigurantza... asha ca... ce sa mai vb.... Bine macar ca pentru banii aia te mai scutesc de un drum in Udrishte

--------------------
+
Gabi
post 4 Oct 2003, 21:34
Post #22

Preacuvincios moderator

MihaiB eu unu mi-am luat numere provizorii ieri de la politie si m-a costat 298.000 lei, adevarat dupa 3 ore de stat la coada. Oricum parerea mea e daca nu vrei sa stai la coada poti sa vb cu smecherasii aia de pe la Udristea care din asta scot banii. stau la coada si tu vii la sfarsit ii dai 200.000 si gata in 5 minute ai luat numere. Insa 700.000 pentru numere mi se pare enorm de mult.

--------------------
Renault Megane 2 bicorp 2004 - 1.5 dci Conf Exp - XXXXXXX
+
MoneyTalks
post 4 Oct 2003, 21:51
Post #23

-

From: Ireland

sa nu uitam cum vin mashinile: nu tu suportzi de numere, nu tu covorashe, truse, extinctoare, un bec de rezolva, o sigurantza... asha ca... ce sa mai vb....

Esti culmea icon_twisted.gif Zi-mi tu o masina sub 10,000 euro care iti ofera GRATIS aceste facilitati EXTRA... sau mai bine zis sa fie in dotarea standard laugh.gif laugh.gif laugh.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020
+
Mihai B
post 4 Oct 2003, 22:08
Post #24

Membru incepator

Nu ma intzelege gresit. Io m-am dus la dacia sa imi iau mashina. Mi-au zis ca mashina de o vreau costa 6550 euroi. Am zis bine. Acuma ma ashteptam ca io sa le dau lor 6500 de euroi shi ei sa imi dea mie o mashina, un set de chei, io sa ma urc la volan shi sa imi vad de viatza. oare ma ashteptam la prea mult?
da nu, nu a fost asha. nu nene. mashina nu are suportzi de numere - trebe sa cumpar. sunt obligat sa am trusa shi triunghi - mashina nu are - trebe sa cumpar. asta io numesc NEPASARE SHI NESIMTZIRE FATZA DE CLIENT. ca tot zici de mashini sun 10000, oare daca luam un cielo era la fel?

ca sa revenim insa la topic - nishte numere shi nishte suportzi de numere sunt un nimik la cat costa o mashina. daca dealerii ar avea putzin obraz, ar include nimikurile astea in cost, nu m-ar jupui ca la carte. ce naiba, pot face o intzelegere cu politzia shi le iau probabil mai ieftin. acuma insa... de, e romania... asta e. trebe shi ei sa traiasca shi asta e viatza. asta io o numesc din noi NEPASARE SHI NESIMTZIRE FATZA DE CLIENT.

acuma pe partea mea.... mashina mi-am luat sa fac bani cu ea, nu sa o tzin in parcare. timpul meu e pretzios, nervii mei la fel. asha ca... prefer 700.000 shi scap de probleme shi cozi shi imi vad de treburi. din fericite nu imi iau mashini prea des, asha ca... trecem peste astfel de costuri.

iar la latin-efe de unde am luat-o... nu mai shtiu cat am dat, parca 3-400.000 - nu sunt sigur. iar cu altzi 500.000 shi un prieten binevoitor intr-o zi am dat actele iar a doua zi am avut numerele (preferentziale wink.gif)

--------------------
+
Valentine
post 4 Oct 2003, 22:25
Post #25

Old Timer

From: California

pai d-asta merg lucrurile prost la cozile alea - jumatate din aia de acolo de la udriste stau pentru altii si pentru bani buni. de fapt cam poti sa faci orice in Romania relativ la acte.

pentru scoala de soferi degeaba se spune ca se fac analize psihologice etc, ca se stie prea bine ca 1,500,000 costa actele (poti sa fii si analfabet nu conteaza), 300 USD sala si 100 USD traseul. Deci cu 450 USD iti iei permis!

asa e la noi in tara ... ai bani, nu ai probleme. N-ai bani, n-ai nimic.

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
MoneyTalks
post 4 Oct 2003, 23:45
Post #26

-

From: Ireland

Mihai B >> Ca sa iti raspund la intrebari:

1. Suportii de numere NU intra in dotarea masinii. De asemenea nici trusa, triunghi etc. Cumpara-ti masina cu peste 15,000 euro si nici atunci nu e sigur ca trusa medicala si triunghi sint incluse.

2. Daca iti luai Cielo era la fel. Triunghi si trusa medicala NU intra in dotarea masinii. Cit despre suportii de numere, eventual daca ti-i face dealer-ul cadou
biggrin.gif
3. Ca fapt divers, nici Passat nu are triunghi si trusa in dotare... laugh.gif laugh.gif Poate doar la modelele full option, la peste 25,000 laugh.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020
+
Watchful snake
post 4 Oct 2003, 23:47
Post #27

Membru

From: București

da nu, nu a fost asha. nu nene. mashina nu are suportzi de numere - trebe sa cumpar. sunt obligat sa am trusa shi triunghi - mashina nu are - trebe sa cumpar. asta io numesc NEPASARE SHI NESIMTZIRE FATZA DE CLIENT.

De unde ai luat mașina, Mihai B? Eu am luat-o de la Meridian și avea suporți de numere. Trusă de scule nu știu la ce ți-ar mai trebui, că Solenza nu se mai repară acum pe marginea drumului, iar coarbă și cric ți-au dat. Triunghiul reflectorizant, în schimb, ar trebui să facă parte din dotarea, măcar opțională, a mașinii, aici sînt de acord cu tine. Cred că ar trebui să se gîndească să includă și trusa sanitară în dotarea standard, dar cred că le cerem deja prea mult. Sigur că ar mai fi o mulțime de spus în ceea ce privește respectul față de client, dar s-a mai discutat mult aici, pe forum, despre acest subiect.

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
Nu conduceți mai repede decît poate zbura îngerul vostru păzitor!!!...
+
Mihai B
post 5 Oct 2003, 09:08
Post #28

Membru incepator

Watchful snake,
Am luat mashina de la latin efe. nu ziceam de trusa de scule, ziceam de trusa de prim ajutor.
Nu, nu am avut suport de numere, nu am avut nimic... nici benzina smile.gif)

da, ai dreptate, ajungem la respectul fatza de client... shi dacia shi respectul fatza de client... e un subiect pe care chiar ca nu are sens sa il mai lungim...

da pe mine ce ma oftica rau de tot la dacia e urmatoarea faza: trusa+triunghi+preshuri+suportzi = max 2 milioane. dacia solentza scala = 240 milioane. acuma... de, pentru un dealer, sa mai imi dea 2 bulioane, hai sa zicem, cam greu. DAR sa nu uitam ca mai totzi dealerii au service, serviceul in garantzie e platit de Dacia (presupun) iar io daca ma duc la ei sa imi stranga doua shuruburi sigur la dacia ajunge o facutura cu 10-20 de ore de manopera, in care mi s-a verificat toata mashina, mi s-a demontat shi montat tot ce itzi potzi imagina... shi sigur la dealer/service ajung o basculanta de bani... asha ca... ei baga in buzunar intr-o veselie, iar mie un amarat de suport nu imi includ draq cu mashina.

--------------------
+
Wolfmark
post 5 Oct 2003, 09:51
Post #29

Membru autentic

Watchful snake, ai dat 40.000 (aproximativ) pe suportii de numere. Meridian nu-i da pe gratis!

--------------------
DACIA Solenza Scala 2003
+
egtheb
post 5 Oct 2003, 13:02
Post #30

Membru incepator

IPSO 5 octombrie 2003:
SLZ 1.4MPI vine din fabrica cu:
- triunghiuri reflectorizante
- trusa de prim ajutor (pt. oameni :wink: )
- piese de schimb pt. instalatia electrica: cate un bec din fiecare plus vreo 5 sigurante diferite
Numerele provizorii si suportii (gri, nu negru) sunt bonus din partea IPSO. Rugamintea lor e sa le inapoiezi dupa ce le schimbi cu numere definitive.
Intrebare: Ce trebuie sa platesc aici?
Raspuns: Platesti doar asigurarea obligatorie (RCA) pina la sfarsitul anului.

Adras Dr. Taberei 4 octombrie 2003:
Aceeasi intrebare, raspuns:
"Vreo 1 mil 700 trebuie sa ne dati pentru RCA, numere provizorii si pachet de siguranta - trusa de prima ajutor, triunghiuri"

--------------------
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 00:48
Forum Renault