DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Linia continua, astia s-au tampit de tot

cdadan
post 16 Apr 2011, 23:29
Post #1

fara turbo viata e pustiu

Group: Members
From: Cluj Napoca

In ultima vreme sunt tot mai iritat de subiect. Astia nu sunt normali. Pun marcajele in dusmanie. Pe drumurile reabilitate recent, e dezastru. Pe alte drumuri, apar intr-o vesilie marcaje cu linie continua peste multe portiuni unde era linie intrerupta de cand lumea.
Sa dau un simplu exemplu: drum european, o banda pe sens. Pe o portiune de aprox. 7 km (am estimat eu) doar linie continua. Mergi cu un melc in fata, ai pus-o. Desi ai avea cel putin 10-15 locuri unde sa poti depasi lajer, in tihna. Dupa aia 7 km urmeaza o linie intrerupta de 200 metri, dupa care inca vreo 3 km de continua. Inclusiv un sat, drept ca bradul, fara intersectii.
Pe alte "europene", in zone unde pe stanga sau dreapta s-a construit o ferma, un cotet, ceva: 500 metri linie continua, desi drumul e perfect drept, fara urma de viraj. Trasata evident peste linia intrerupta.
Multe din chestiile astea se fac pentru gaborii pandaci. Ce e mai frumos decat un drum drept de km intregi, unde sa stai pe un capat, la umbra? Clientela e garantata.
In ultima vreme subiectul ma enerveaza la culme. Pe langa faptul ca avem drumuri de kkt, aglomerate si inguste, se limiteaza drastic si fara logica posibilitatile de inaintare decenta. Normal ca dupa o gramada de linie continua, se face coloana in urma unui melc, iar la prima portiune de intrerupta toti dau blana sa treaca. Si vezi depasiri aiurea, la limita. Care apar mult mai rar pe drumuri marcate civilizat.
Probabil tampitii de la "autoritati" vor spune "siguranta traficului, limitarea accidentelor" etc. O lae. E fix pe dos.
Am impresia ca suntem luati de prosti. Pe bune, pentru chestia asta as protesta in strada si la 12 noaptea. E inadmisibil, chiar nu exista reguli pentru aplicarea marcajelor? Li se rupe, stiu. Isi pun girofar si nu mai conteaza nimic.

--------------------
pegas de dame 1986
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ArtVandelay
post 17 Apr 2011, 00:21
Post #2

Anytown, USA..

From: Craiova

"line is not a wall"

--------------------
Ford focus 2001
He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.

I got 99 cookiez cause a bitch ate one.
+
StefanT
post 17 Apr 2011, 01:16
Post #3

STF - Special Tactical Force

From: Bucuresti

Te agiti cam degeaba. Perfect de acord cu colegul de mai sus, am calcat/ depasit/ incalecat dunga continua la viata mea cat pentru toti urmasii urmasilor mei. Asta unde s-a putut, si nu am fost oprit de politie niciodata pe chestia asta.
Acuma da, stiu, o sa iasa la suprafata stilul ultra-mega corect al unor membri daciaclub care nu au depasit pe dunga continua in viata lor si sunt pusi in pericol iminent de catre ciumpalacii ca mine. Pe astia mi-ar placea sa ii depasesc prin triplare pe linia dubla continua, am dorit sa mentionez ca stiu ca o sa se agite putin spiritele si se va ajunge la monitoare si alte alea, insa s-ar putea sa uit si sa nu mai intru pe topic
168.gif

This post has been edited by StefanT: 17 Apr 2011, 01:18

--------------------
Suzuki GSX-1300-R 2008 - B'100'HAY
Fan Reno 53379
+
vallyyy
post 17 Apr 2011, 04:42
Post #4

Dacia Clubber

From: Pitesti

Si eu la fel procedez ,am calcat cat pentru toti urmasii ,dar dupa ce am auzit cazuri printre tovarasi care au patit-o cu amenzi , ma asigur intotdeauna de vreun echipaj in spate sau in fata,asa fac si in cazul limitatoarelor din oras inainte sa le ocolesc ma asigur ca nu ma vede vreo patrula

This post has been edited by vallyyy: 17 Apr 2011, 04:42

--------------------
Dacia 1300 Fost dacist
+
radian
post 17 Apr 2011, 06:32
Post #5

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(StefanT @ 17 Apr 2011, 01:16)
... o sa iasa la suprafata stilul ultra-mega corect al unor membri daciaclub ...
*

Nu-i vorba de a fi lupul moralist, dar solutia nu este sa incalci regula, fiindca te expui inutil la amenzi / sanctiuni / spagi etc.

Intradevar Dan are dreptate, iti vine sa urli la volan cand dai de cate o portiune de drum liniara cu vizibilitate foarte buna si cu niste marcaje / restrictii aiuritoare. Mai sant si indicatoarele de intrare in localitate, desi in stanga, dreapta este camp deschis iar pana la prima cladire mai mergi cativa km.

Dane, daca te consoleaza cu ceva, am vazut si mai rau. La Bulgari, de la Mangalia spre Balcik. Multi km (de ordinul zecilor) cu vizibilitate perfecta, trafic redus, camp deschis, nicio cladire doar o "plantatie" imensa de centrale eoliene, iar drumul marcat cu linie continua si viteza limitata la 40 km/h...

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
tribunul
post 17 Apr 2011, 07:10
Post #6

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Totusi eu tind sa cred ca suntem prea agitati, prea grabiti, prea nervosi la volan.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
Markos
post 17 Apr 2011, 10:06
Post #7

fost programator

From: Scursureŗti Vale

QUOTE(StefanT @ 17 Apr 2011, 02:16)
am calcat/ depasit/ incalecat dunga continua la viata mea cat pentru toti urmasii urmasilor mei.

sper sa nu fie cazul.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei romānilor; cānd devin gloabe, poporul romān le trimite la abator." - P.Žužea
+
Muttley
post 17 Apr 2011, 10:09
Post #8

From: -

icon_mrgreen.gif

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
cdadan
post 17 Apr 2011, 13:13
Post #9

QUOTE(ArtVandelay @ 17 Apr 2011, 01:21)
"line is not a wall"
*

Da' e de permis. sad.gif Intr-o vreme parca era doar de amenda, dar au modificat astia la loc.

QUOTE(radian @ 17 Apr 2011, 07:32)
Dane, daca te consoleaza cu ceva, am vazut si mai rau. La Bulgari, de la Mangalia spre Balcik.
*

Stiu, e de notorietate porcaria aia de drum, insa nu ma consoleaza deloc.

QUOTE(tribunul @ 17 Apr 2011, 08:10)
Totusi eu tind sa cred ca suntem prea agitati, prea grabiti, prea nervosi la volan.
*

Cand ai frecvent de facut drumuri de 300-400 sau chiar 700 km, intr-o zi, plus ca trebuie sa ajungi la timp, ca nu mergi de dragul plimbarii, e normal sa fi grabit. Cand drumurile sunt proaste si aglomerate, e normal sa fi agitat. Iar cand marcajele sunt absolut imbecile, "gandite" total impotriva traficului, nu-i de mirare ca te enervezi.

Problema e simpla: astia au pretentia de la noi sa circulam legal. Dar ei fac tot ce pot sa ne f&%@. Imi aduc aminte ca in anii 80, eram copil pe atunci, limita de viteza in localitati era de 60, pentru autoturisme. Acum e 50. Posibilitatile tehnice de a circula repede si in siguranta aproape ca s-au dublat. Pentru o dacie 1300 100 km/h era viteza. Pentru masinile moderne e un fleac. Tin cont si de franare, si de un eventual stalp. Nu exista termene de comparatie.

Totusi marcajele astea cum se fac? Nu ar trebui sa existe niste reguli clare? Nu de alta, dar sunt si cateva drumuri, putine ce-i drept, marcate de nota 10. E clar ca se poate. Dar nu se vrea. Incercarile astea imbecile de ingradire aduc doar nenorociri, nu siguranta in trafic. Indicatoarele cu depasirea interzisa sunt putine, aproape nu coteaza. Nu ar trebui montate in fiecare caz? Dar ei nu se obosesc, trag linia continua peste tot si gata.

--------------------
pegas de dame 1986
+
radian
post 17 Apr 2011, 13:14
Post #10

Markos, adica vrei ca si urmasii si urmasii urmasilor lui Fane_T_boy sa calce linia continua incontinuu?

--------------------
+
Merced
post 17 Apr 2011, 13:15
Post #11

No fear. No limit. No equal.

Suta de euro in talon e solutia!

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
crintea1949
post 17 Apr 2011, 14:10
Post #12

Membru incepator

Va dati semcheri ca nu respectati legea, e linie continua, viteza maxima ..., cel din fata nu are permis de dat nici suta de euro in certif de inmatriculare. Ti se pare foarte greu sa respecti niste reguli, care privite dintr-un anume unghi de vedere ti se par absurde.
Ascultati cronica rutiera, in fiecare dimineata arata diverse accidendet a caror cauza, neacordarea prioritatii, viteza excesiva, pierderea controlului, depasiri smecheresti. ganditi-va ca aveti doar o viata, dar ce vina are celalt participant la trafic, fie el , pieton, biciclist, ca de mtociclisti, scuteristi care nu au nici un dumnezeu, te trezesti in costa cu el si are pretentia sa-l respecti, ca sa faca slalom printre benzi si masini in coloana. haiu sa ne luam tancuri din cele mai sofisticate cu tunuri laser si nu va mai sta nimeni in fata noastra, unul care vrea sa respecte legea. In rest va doresc drum bun si liniste. Al dvs .

17 Apr 2011, 14:13:
Tuturor cavalerilor cu nume de floare, le doresc numai bine, drum bun si fara evenimente. Prevederea este mama intelepciunii.Dle cdadan, care ai postat , cati ani mai ai pana la 70? fara suparare.

This post has been edited by crintea1949: 17 Apr 2011, 14:13

--------------------
dacia solenza - B33HRZ
+
BZN
post 17 Apr 2011, 14:20
Post #13

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

QUOTE(cdadan @ 17 Apr 2011, 14:13)
... Imi aduc aminte ca in anii 80, eram copil pe atunci, limita de viteza in localitati era de 60, pentru autoturisme. Acum e 50. Posibilitatile tehnice de a circula repede si in siguranta aproape ca s-au dublat. Pentru o dacie 1300 100 km/h era viteza. Pentru masinile moderne e un fleac. Tin cont si de franare, si de un eventual stalp. Nu exista termene de comparatie.
...
*

Si pe mine ma deranjeaza marcajul facut aiurea insa nu stiu cum ai ajuns la concluziile astea.
In anii '80, traficul era mult mai lejer, nu stiu ca in timpul scurs, de atunci pana azi, sa se fi facut ceva notabil in sensul imbunatatirii infrastructurii rutiere.
Aduci in discutie Dacia 1300..., nu uita ca sunt inca pe strazi. Multe altele, chiar daca sunt mai noi, in urma uzurii, sunt dpdv tehnic, mult mai jos.

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
+
ArtVandelay
post 17 Apr 2011, 14:21
Post #14

Anytown, USA..

From: Craiova

QUOTE(crintea1949 @ 17 Apr 2011, 15:10)
Va dati semcheri ca nu respectati legea, e linie continua, viteza maxima ..., cel din fata nu are permis de dat nici suta de euro in certif de inmatriculare. Ti se pare foarte greu sa respecti niste reguli, care privite dintr-un anume unghi de vedere ti se par absurde.
Ascultati cronica rutiera, in fiecare dimineata arata diverse accidendet a caror cauza, neacordarea prioritatii, viteza excesiva, pierderea controlului, depasiri  smecheresti. ganditi-va ca aveti doar o viata, dar ce vina are celalt participant la trafic, fie el , pieton, biciclist, ca de mtociclisti, scuteristi care nu au nici un dumnezeu, te trezesti in costa cu el si are pretentia sa-l respecti, ca sa faca slalom printre benzi si masini in coloana. haiu sa ne luam tancuri din cele mai sofisticate cu tunuri laser si nu va mai sta nimeni in fata noastra, unul care vrea sa respecte legea. In rest va doresc drum bun si liniste. Al dvs .

<span class='edit'>17 Apr 2011, 14:13:</span>
Tuturor cavalerilor cu nume de floare, le doresc numai bine, drum bun si fara evenimente. Prevederea este mama intelepciunii.Dle cdadan, care ai postat , cati ani mai ai pana la 70? fara suparare.
*

De unde ai tras tu concluzia ca a depasi pe linie continua acolo unde e pusa INUTIL (adica ai vizibilitate) inseamna neacordare de prioritate, viteza excesiva, pierderea controlului, depasiri smecheresti? blink.gif

This post has been edited by ArtVandelay: 17 Apr 2011, 14:21

--------------------
Ford focus 2001
He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.

I got 99 cookiez cause a bitch ate one.
+
corbex
post 17 Apr 2011, 15:50
Post #15

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Eu ma asigur temeinic, adica ma uit in fata, ma uit in stinga, ma uit in spate, ma uit in dreapta (ca orice negustor cinstit) si, daca nu se vede militistul, imi bag picioarele in acceleratie.
Situatia descrisa de Cdadan tinde sa se extinda cu fiecare an. Am temperament legalist, ca toti colegii de pe aici, dar, insa, totusi, pina cind?

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
cdadan
post 17 Apr 2011, 17:27
Post #16

QUOTE(crintea1949 @ 17 Apr 2011, 15:10)
Dle cdadan, care ai postat , cati ani mai ai pana la 70? fara suparare.
*

Eu care am postat, fara suparare, mai am 35 pana la 70.

QUOTE(BZN @ 17 Apr 2011, 15:20)
Si pe mine ma deranjeaza marcajul facut aiurea insa nu stiu cum ai ajuns la concluziile astea.
Aduci in discutie Dacia 1300..., nu uita ca sunt inca pe strazi.
*

Corect, insa in medie, performanta masinilor de pe sosele a crescut foarte mult de atunci. Ia o diferenta intre 1300 si logan. Daca 1300 se oprea de la 60 in X metri, loganul face treaba asta de la 70 sau 80. Sa nu mai luam in calcul franele de 1300, rar gaseai pe drum cate una cu ele in parametri. Dacii 1300 vor mai fi pe drumuri, probabil, si peste 10-20 de ani. La ele trebuie raportat traficul si siguranta?

QUOTE(corbex @ 17 Apr 2011, 16:50)
Eu ma asigur temeinic, adica ma uit in fata, ma uit in stinga, ma uit in spate, ma uit in dreapta (ca orice negustor cinstit) si, daca nu se vede militistul, imi bag picioarele in acceleratie.
*

Asta nu e o solutie. Sunt o gramada de gabori care stau la panda, in locuri propice. Ei te vad, tu o sa-i vezi prea tarziu.

This post has been edited by cdadan: 17 Apr 2011, 17:29

--------------------
pegas de dame 1986
+
radian
post 17 Apr 2011, 17:31
Post #17

QUOTE(crintea1949 @ 17 Apr 2011, 14:10)
....Dle cdadan, care ai postat...
*

Tu, care esti... biggrin.gif

--------------------
+
tribunul
post 17 Apr 2011, 20:27
Post #18

QUOTE(cdadan @ 17 Apr 2011, 14:13)
Cand ai frecvent de facut drumuri

Eu nu am zis ca sunt sau nu gandite marcajele respective, ci ca doar ca suntem foarte nervosi la volan.

Uite un exemplu, alege 100 de semafoare si fa un test, daca nu ai plecat in primele 2 secunde de cand s-a facut verde, in cate situatii crezi ca scapi fara clancsoane?

--------------------
+
Shush
post 17 Apr 2011, 20:29
Post #19

٩(×̯×)۶

From: Brasov

Depide de oras smile.gif
Eu intr-o dimineata am stat de 2 ori la acelasi semafor desi eram primul si nu m-a claxonat nimeni happy.gif

--------------------
Seat Leon 2008 Reference 1.6 - Bv-29-Trei Litere
Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4
If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ?
+
C a t a l i n
post 17 Apr 2011, 20:31
Post #20

--------------------
- - -
Cānd vrei și, și, iese nici, nici!
+
radian
post 17 Apr 2011, 20:31
Post #21

Ori aveai pistolul la vedere ori semaforul era la tine in ograda...

--------------------
+
tribunul
post 17 Apr 2011, 20:33
Post #22

Ori esti presedintele consilului judetean constanta.

--------------------
+
Shush
post 17 Apr 2011, 20:34
Post #23

٩(×̯×)۶

Ori cativa au trecut pe langa mine si restul nu si-au dat seama ce se intampla smile.gif
Nu a fost cu intentie, ma grabeam destul de tare si cautam o foaie intr-o mapa, cand am ridicat ochii am observat ca a trecut. Daca m-ar fi claxonat cineva nu as fi stat de 2 ori.

This post has been edited by Shush: 17 Apr 2011, 20:35

--------------------
+
tribunul
post 17 Apr 2011, 20:35
Post #24

Erai in Bulgaria?

--------------------
+
Shush
post 17 Apr 2011, 20:36
Post #25

٩(×̯×)۶

Nu, eram in Brasov pe strada Branduselor la intersectia cu Bulevardul Alexandru Vlahuta pe la ora 9 dimineata.

Si in Brasov nu prea se obisnuieste sa se claxoneze direct cum s-a pus verde.

This post has been edited by Shush: 17 Apr 2011, 20:37

--------------------
+
G I M
post 17 Apr 2011, 20:57
Post #26

Membru cu indemanare

In Brasov sunt oameni civilizati...cel mai naspa oras la capitolul asta mi s-a parut Iasul. Treceau pe rosu si la verde se opreau, am crezut ca de la oboseala nu mai vad bine.
Pe ruta Brasov-Bacau am observat cateva portiuni de drum cu linie continua cu toate ca drumul era drept si aveai vizibilitate km intregi.

This post has been edited by Neagu Ionut: 18 Apr 2011, 09:58

--------------------
Una d'aia cu 5 roti
Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
+
ady77
post 17 Apr 2011, 21:08
Post #27

راحتزیل یو

From: near Bacau

QUOTE(tribunul @ 17 Apr 2011, 21:27)
Uite un exemplu, alege 100 de semafoare si fa un test, daca nu ai plecat in primele 2 secunde de cand s-a facut verde, in cate situatii crezi ca scapi fara clancsoane?
*

In Bucuresti nici nu apuca sa se faca verde si deja e unul care "clancsoneaza".

--------------------
________________ ________________ _________________
The problem with this world is that the intelligent are full of doubts, while stupid ones are full of confidence.

ecnedifnocfollufsisoM
+
BZN
post 17 Apr 2011, 21:11
Post #28

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

QUOTE(cdadan @ 17 Apr 2011, 18:27)
...
Corect, insa in medie, performanta masinilor de pe sosele a crescut foarte mult de atunci. Ia o diferenta intre 1300 si logan. Daca 1300 se oprea de la 60 in X metri, loganul face treaba asta de la 70 sau 80. Sa nu mai luam in calcul franele de 1300, rar gaseai pe drum cate una cu ele in parametri. Dacii 1300 vor mai fi pe drumuri, probabil, si peste 10-20 de ani. La ele trebuie raportat traficul si siguranta?
...
*

Nu,evident. Cu toate astea, azi circula pe soselele patriei destule masini puternice, jafuri, ale caror frane sunt sub ale unei Dacia 1300...

Problema pricipala e infrastructura asta de rahat pe care o avem.

This post has been edited by BZN: 17 Apr 2011, 21:11

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
+
bmwh548
post 17 Apr 2011, 21:20
Post #29

Membru cu insomnii

From: Iasi

QUOTE(Neagu Ionut @ 17 Apr 2011, 21:57)
Treceau pe rosu si la verde se opreau
*

Suntem profesionisti. cool.gif

--------------------
- - - - -
+
G I M
post 17 Apr 2011, 21:22
Post #30

Membru cu indemanare

Si daca e altu si mai profesionist ca tine?smile.gif

--------------------
Una d'aia cu 5 roti
Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
+
3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th July 2025 - 02:59
Forum Renault