Legat de tacheti, Care este admisia si evacuarea?
![]() ![]() ![]() |
Legat de tacheti, Care este admisia si evacuarea?
djasu82 |
![]()
|
||
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|||
Str82Hell |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 112 Joined: 17 March 08 From: Bucuresti ![]() |
sunt putin nelamurit legat de cum fuctioneaza supapele...
de exemplu daca la admisia e mai stransa, cu cat e jocul mai mic cand supapa este atacata, arcul este presat si supape se deschide ... cu cat e mai strans jocul cu atat mai mult se deschide, intra mai mult aer ... rezulta o ardere mai puternica nu?? adica putere sau o compresie mai buna ??? iar evacuarea trebuie sa fie mai mare ca are loc o ardere violenta si exercita o presiune mare care trebuie eliberata... daca gresesc cu ceva va rog sa ma corectati si spuneti si de ce n am cunostinte de mecanica dar cam asa mi a bubuit mie in minte:)) --------------------- la 0.1 admisie stransa de trece greu lera si 0.30 evacuare tot asa trece greu = trage bine la turatii joase iar dupa 3200 turatii trage mai greu inca incerc sa gasesc acea combinatie pe care mi o doresc |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- B - x x - S P V
|
|
Str82Hell |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 112 Joined: 17 March 08 From: Bucuresti ![]() |
gata am terminat de reglat..varianta finala...0.1 admisie si 0.25 evacuare...metoda cu pinon arbore cu came cu repere..cea mai buna, numai sa aliniati semnele corect, daca faceti asta merge brici...imi place ca are cuplu mare si trage
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- B - x x - S P V
|
|
Hacker |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 880 Joined: 12 October 06 ![]() |
wow, cati km au supernovele voastre ? Aud segmentare, aud reglare culbutori. Mie imi place cum merge si are 165000.
Ma rog interesant topic, dar nu ma mai vad regland culbutori, m-am saturat cat am reglat la 1310. Felicitari Str82Hell, te stimez, daca esti curios, te documentezi repari si iti si merge mi-ar place sa invat si eu cate ceva de la tine. |
--------------------
Dacia
1310 / Super Nova
1985 / 2001
- B-21-VZK / B-85-LTJ Dacia 1310 85'
Dacia SN 01 Peugeot 206 HDI |
|
Str82Hell |
![]()
|
Ms frumos
![]() a mea are aproape 139000 km segmentarea nu era neaparat de facut dar am facut o ca sa fie, adica nu consuma ulei mult...cand am cumparat masina acum 5 ani parca avea 72000 km, si eu la inceput novice in ale condusului, proaspat detinator de permis auto cat. B ![]() cu reglatul sper ca am terminat ... nu mai vreau sa umblu la motor daca calculez toate sumele pe care le am bagat in masina (le am trecute in carnetel de cand am luat masina data, km, piesa, suma)...mai cumparam inca 2-3 ![]() bafta |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- B - x x - S P V
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
cel putin motorul asta mai ai ce sa-i faci dar la o masina de generatie mai noua si straina te ia durerea de cap ma rog daca te lasa balta.
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Str82Hell |
![]()
|
adevarat...cand te lasa te uiti ca curca n lemne
am un prieten cu un citroen c4 in doua usi...si ii curgea ulei pe undeva ne uitam ca prostii si nu stiam de unde sa incepem si ce sa demontezi si mai era si foarte inghesuit motorul...pana la urma in service a rezolvat o |
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- B - x x - S P V
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st June 2025 - 14:07 |