cd-rom
![]() ![]() ![]() |
cd-rom
cristiV |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 26 November 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
RENAULT
Laguna III GT
2011
|
|||
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
da. alexv a avut un cd-rom instalat pe masina , sper sa nu ma insel. oricum stai linistit ca e posibil.
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Admin Posts: 749 Joined: 22 May 02 ![]() |
Problema nu este cu tensiunile. Astea se fac usor. Problema este cu rezistenta la socuri.
|
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
eu am avut pe masina un astfel de "device". Pot sa iti spun ca nu e greu de montat, iar alimentarea o faci cu niste stabilizatoare 7805 pt 5v si 7812 pt 12v. De sarit nu sare deloc deoarece daca montezi un cdrom mai nou,( eu am avut un LG 50x, parca) cache-ul pe care il are il face sa nu sara deloc. apropo, trebuie sa pui un cd care are buton de play. eu aveam comanda lui in loc de scrumiera.
de conectat la cas nu l-am mai conectat ca nu mergea la ala. asa ca mi-am luat mp3 player. |
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
l-am testat doar la casti, dar nu putea sa ramana treaba asa. e adevarat ca tensiunea de 5v nu era foarte stabila, ca aveam un fasait cand nu se canta nimic. din care stiu eu, si testandu-l la gropi, bufferul este pe citire, inainte de conversia digital-analog.
|
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
alex |
![]()
|
Repet: asigurarea unei tensiuni de calitate (stabilizata+FILTRATA) nu pune probleme mari.
|
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
AlexV |
![]()
|
cel mai simplu e de la ceas. sau de la bricheta. dar la ceas se ajunge mai usor si firele iti permit mai multa felxibilitate.
|
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
alex |
![]()
|
Sau si mai comod: Din mufa casetofonului.
|
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
cristiV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 26 November 02 From: Bucuresti ![]() |
faptul ca mufa de curent a casetofonului are tot 4 fir are vreo legatura cu alimentarea cd-romului? :idea:
|
--------------------
RENAULT
Laguna III GT
2011
|
|
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Din cate stiu eu ai o masa, un plus, un plus dat de accesorii si un plus dat la iluminare (pozitii).
|
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC
|
|
cbadescu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 6 December 02 From: Timisoara ![]() |
As vrea si eu sa-mi pun un CD-ROM din asta in mashina, dar nu ma prea pricep la electronica :?:
Stabilizatoarlee 7805 pt 5v si 7812 pt 12v de care ati discutat de gasesc la magazine de piese ? trebuie doar lipite niste firele pe ele (adica sa le pun intr-o cutie deplastic), sau trebuie lipite intr-un montaj ? |
-------------------- DSN Clima
|
|
alex |
![]()
|
In principiu se pot lega direct la cd-rom.
LM-urile astea arata ca un tranzistor mare de putere si au 3 pini. Cum te uiti la ele cu pinii in jos si cu scrisul in fata, de la stanga la dreapta semnificatia pinilor este: Input(1), Masa(2), Output(3). Pentru 12 V: o sa legi pinul 1 de la LM7812 la sursa ta de curent din masina (de pe mufa casetofonului de exemplu), pinul 2 o sa-l legi la un fir de masa din masina si pinul 3 la intrarea de +12V de la cd-rom (si evident masa de la cd-rom la pinul 2). Pentru 5V, eu iti recomand si o mica filtrare a tensiunii si anume, legi un LM7805 ca ma sus (1 la +12V, 2 la masa, 3 la +5V la cdrom) si in plus ii mai pui trei condensatoare. Un condensator electrolitic de 100uF (micro farazi) la o tensiune de cel putin 25V, un condensator electrolitic de 10uF la min. 6V si un condensator ceramic sau cu polyester de 100nF. Condensatoarele le conectezi dupa cum urmeaza: Cele electrolitice au forma unui cilindru si pe una din laturi au o banda neagra pe care scrie semnul -. Terminalul din dreptul benzii respective este minusul (masa). Cel ceramic nu conteaza cum se leaga. Cel de 100uF/25V il legi intre terminalul 1(+) si 2(-) al lui LM7805. Cel de 10uF il legi intre terminalul 3(+) si 2(-) iar cel de 100nF tot intre 3 si 2. Sper ca te-am lamurit. Daca nu, astept intrebarile tale. P.S. Pentru piese te poti adresa la Vitacom, magazinul din Timisoara: Timisoara 1900, Str. Lucian Blaga nr. 1 (intrare de pe Strada Cantemir) Tel. / Fax: 0256-436160; Zapp: 0788-436160 E-mail: timisoara@vitacom.ro WEB: www.vitacom.ro Program magazin: Luni - vineri: 10:00 - 18:00 Sambata: 09:00 - 13:00 Duminica: inchis |
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
BBC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 384 Joined: 24 May 02 From: Brasov ![]() |
Si iesirea audio a CD-ROM-ului cum o legi la casetofon? Prin intermediul unu adaptor de caseta? Exista alta posibilitate?
|
--------------------
VW
4 roti / 5 usi
-
|
|
alex |
![]()
|
Daca casetofonul are intrare auxiliara (unele au o mufa jack mama pe panoul frontal, altele au o mufa in spate, dar toate care au asa ceva au si in meniu sursa AUX) atunci cdrom-ul se poate lega pe intrarea aceasta si este recomandat pt. o calitate ridicata a sunetului sa fie legat asa. Legatura de la cd-rom se poate face fie din spate de pe iesirea analogica neamplificata fie prin fata, pe iesirea analogica amplificata (aia care are si potentiometru de volum). Nu stiu care este mai buna. Trebuie aleasa cea care ofera adaptarea cea mai buna intre cd-rom si cass din punct de vedere al parametrilor electrici (probabil ca merge aleasa "pe auzite").
La restul casetofoanelor singura solutie este cea cu caseta adaptoare care, pentru a nu mai modifica si la asta cablul, o introduceti direct in mufa de pe panoul cdrom-ului (ma gandesc ca aceasta caseta fiind gandita pt. iesiri cu amplificare pe ele, de ex. cdplayere portabile, realizeaza o adaptare acceptabila intre iesirea amplificata si casetofon) |
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
cbadescu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 6 December 02 From: Timisoara ![]() |
Explicatiile sunt clare, si cred ca ma descurc, dar .... am casetofonul de serie de la DSN.
Nu se poate pacali cumva sa leg CD-ROM-ul la intrarea de magazie de CD-uri , sau se poate altfel? (altfel decat cu adaptor de caseta) |
-------------------- DSN Clima
|
|
alex |
![]()
|
Nu se poate. Casetofonul comunica cu magazia de cd-uri printr-o interfata seriala utilizand un protocol specific. Pentru mai multe detalii vezi pe la tutoriale ca a scris Liviu despre chestia asta.
|
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
we are here to slave you , o great leader, for that , you are the one .
![]() |
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
|
|
luxcor |
![]()
|
![]() Acaru' Păuna Group: Members Posts: 272 Joined: 18 February 03 From: Bucuresti - Dorobantzi ![]() |
Considerand ca iti trebuie un CD-rom pentru a asculta mp3-uri ...
Am vazut deunazi un cititor de mp3 special pentru auto ... marfa (ca sa nu te mai chinui atat) Pretul era parca vreo 7mil (cu tot cu montaj) Spune daca vrei mai multe detalii ... :shock: :shock: :shock: |
--------------------
Hyundai TUCSON
2,7 V6 AT 190 CP
GLS 4WD Premium - 2007
- B 07 LUS Batrân, bolnav și cu nervii la pamant ... ultimii 20 trecura mai repede ca primii 20 ... ardeti cât puteți ...
Ex: 1300, 1310, Supernova, Solentza |
|
alex |
![]()
|
QUOTE o sa-mi si sara garantia la partea electrica a masinii :roll: Daca te legi la mufa casetofonului fara sa tai nici un fir (se scoate papucul din mufa, se desface papucul de pe firul original, se pune papucul pe firul original si pe cel cu care "furi" curent) nu pierzi nici o garantie la nici o instalatie electrica 8) . Cu 7 milioane imi cumpar un LCD de 3,5'' cu intrare pe VGA, o placa cu Soket7+128MB Ram+S3Virge+K6-II - 500MHz si imi pun de un calculator de bord in toata regula ![]() |
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
GeorgeB |
![]()
|
pai , cand zicea de cd rom se referea la faptul ca isi pune doar cd rom, adica doar citeste cd uri de muzica, nu si mp3 uri !!! atentie mare !!!
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
|
|
cristiV |
![]()
|
in concluzie--nu se poate monta sub nici o forma pe casu de clima? 8)
dc am taiat firele de la cas am sanse sa scoata partea electrica din garantie?ptr ca nu au legatura cu restul de aparate :idea: |
--------------------
RENAULT
Laguna III GT
2011
|
|
MMihai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 772 Joined: 5 June 03 From: PITESTI ![]() |
Am pe masina cu radio-casetofon cu mufa pt cd-rom si am vazut la Metro cd-rom Watson la 1.800.000 lei.
O sa-l cumpar cat de curand si o sa va spun cum a iesit. ![]() |
--------------------
Renault
Megane III
1.6 16V 110cp Noir Nacre
|
|
AlexV |
![]()
|
cd-ul din metro nu este cdrom. aici se vorbea de cd-rom. din acela de calculator. cd se poate pune foarte usor cu o caseta adaptor pe care o gasesti tot in metro. dar fa un calcul. 1800k +3000k (cat e casul) = ~5000k. la bani astia iti iei un cd de masina si ai scapat de fire.
|
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
MMihai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 772 Joined: 5 June 03 From: PITESTI ![]() |
Mersi pt sfat. O sa ma duc la Metro luna asta sa ma interesez. Iti spun daca gasesc. Ii mai intreb si pe aia de acolo sa vad ce-mi spun.
|
--------------------
Renault
Megane III
1.6 16V 110cp Noir Nacre
|
|
sinny |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 12 August 03 ![]() |
Salutare fratilor.
Stie cineva cam care este plaja de tensiuni de intrare la stabilizatoarele alea LM7805 si LM 7812 ? Intreb pt. ca vreau sa fac si eu o adaptare la o combina SONY GRX8 la care mi se strica anual capul de citire al CD-ului (e un KSS 213D lual-ar dracu) si mi s-a luat sa tot dau cate 1,3 milioane la electronistii lu peste care mi-l schimba si mi-l garanteaza 1 an (si atata ma tine!!!). Vreau sa-i pun un CD-ROM cu buton de PLAY, fireste, da nu stiu ce tensiuni gasesc in sursa combinei, din auzite cam 18-19 V continuu. Multumesc, sinny din pitesti |
-------------------- |
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
stabilizatoarele alea merg ok cu tensiuni de intrare de pana la 40V...
|
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
alex |
![]()
|
35V, ca sa fim mai corecti, si astia trecuti la "Absolute Maximum Ratings"
|
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Depinde cine le face ....
![]() |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
alex |
![]()
|
Eu vorbeam de aia care le-au inventat, National Semiconductor.
|
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
sinny |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 12 August 03 ![]() |
Multumesc pt. raspunsuri lui alex si lui Liviu.
:) |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 06:50 |