Sfat achizitie masina, Sunt indecis
![]() ![]() ![]() |
Sfat achizitie masina, Sunt indecis
Alex4u |
![]()
|
||
![]() Ultima scursura' umana Group: Members Posts: 2.131 Joined: 19 March 10 From: Scursureștii de Campie ![]() |
|
||
--------------------
EX:DACIA
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese Ex Audi A4 1.6 105 HP Ex Peugeot 206 Ford Focus II 2009. Opel Astra G 1.6 16v |
|||
Ionut_Nedelcu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 364 Joined: 24 September 09 ![]() |
Alex ca sa iti faci o idee, eu cu dacia berlina fac cam 20 de mii pe an cu gpl. Daca as avea un logan pe gpl as face mai multi km si asta in interes personal nu taximetrie. Deci ala cred ca are cel putin dublu ca si km parcursi. Daca o lasa la 1800 de euro, ceva de genul si seriile de pe sasiu si motor ar fi conforme cu cele din acte, poate ca ar merita. Dar ai de munca la ea .
|
--------------------
Ex. dacia 1300/1310
Opel Vectra 1.8 16V
2001
- CT-05-NSI "Oamenii nu se schimba, ci devin pe zi ce trece ceea ce sunt de fapt."
|
|
vallyyy |
![]()
|
![]() Dacia Clubber Group: Members Posts: 2.385 Joined: 13 December 07 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(Alex4u @ 3 Jun 2011, 12:32) Stai linistit ca si al meu tot din 2006 e si am bagat in el si inca bag(bine am bagat si in multe prostii gen leduri in interior,volan piele comenzi etc),trebuie sa te resemnezi,daca vrei sa te bazezi pe masina si e SH trebuie sa-i dai bani(distributie,consumabile schimbate la timp etc) This post has been edited by vallyyy: 3 Jun 2011, 12:43 |
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
ZTV |
![]()
|
![]() fost membru activ pe Daciaclub Group: Members Posts: 1.674 Joined: 14 December 07 ![]() |
de acord cu @vally. Nu exista o masina SH in care sa nu bagi bani. Indiferent de marca.
|
--------------------
-------
xxx
xxx
- xxx xxx
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Cum vine asta ?
Opel-urile celor doi de mai sus sunt 2006 si ei zic ca au bagat deja bani in reparatii. Loganul meu e din 2005 si in afara de revizii, becuri si un brat inferior (cred ca asa se numeste) nu am bagat nimic. Sau poate masinile se strica de suparare cand isi schimba proprietarii ... Bani se baga in masinile care nu au fost ingrijite sau si mai rau au fost abuzate indiferent daca o ai de noua sau a fost cumparata sh. This post has been edited by Shush: 3 Jun 2011, 16:39 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
andreiutzu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 530 Joined: 23 March 07 ![]() |
QUOTE(Andy_ACS @ 3 Jun 2011, 08:06) In locul tau eu mi-as lua un Cielo sau un Espero. Gasesti la 1500-1800E ceva in stare acceptabila (daca nu te grabesti). Apoi as face un calcul in functie de cat de mult merg si as monta daca e cazul o instalatie GPL (care cred ca e ieftina pt motoarele respective ~300E). Totalul ar fi pe undeva pe la 2000E cum ai vrut tu. Avantaje: Intretinere ieftina, masini relativ spatioase, gasesti piese (inclusiv la dezmembrari), de obicei au dotari multe. La Cielo alt avantaj e ca poti sa mergi fara frica fara sa ii schimbi cureaua de distributie, daca se rupe nu distruge nimic (ma refer la SOHC). La Espero nu stiu cum sta treaba din punctul asta de vedere. Bafta! da-o ca-i mai zic ceva de masina andy...e conceptie '80 masina asta! lasa-l sa isi ia ceva mai nou! @Alex4u era un coleg care isi vindea masina la bursa...o supernova de prin 2001-2002 cu vreo 80.000 km varianta cu AC. daca nu ma insel cerea 1400 de euro pe masina! This post has been edited by andreiutzu: 3 Jun 2011, 16:50 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2009
- DJ-04-ANN
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
da, un cazan de supernova ruginit si fara nicio dotare de confort e alegerea perfecta. si cu preturi la piese demne de masini straine, sa nu mai zic defaptul ca nici nu se mai gasesc unele. sau poate ii place sa stea cu umbrela in masina
andy a avut DSN si totusi a recomandat cielo, asta ar trebui sa-ti spuna ceva. This post has been edited by ArtVandelay: 3 Jun 2011, 16:56 |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
andreiutzu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 530 Joined: 23 March 07 ![]() |
http://www.autovit.ro/dacia-super-nova-C19018401.html
asta e masina colegului de pe forum...mi-a fost mai usor sa gasesc pe autovit! stiu ca andy a avut supernova, el a optat pentru un abition deci nu pentru un cielo.! |
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2009
- DJ-04-ANN
|
|
vallyyy |
![]()
|
![]() Dacia Clubber Group: Members Posts: 2.385 Joined: 13 December 07 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(Shush @ 3 Jun 2011, 16:38) Cum vine asta ? Opel-urile celor doi de mai sus sunt 2006 si ei zic ca au bagat deja bani in reparatii. Loganul meu e din 2005 si in afara de revizii, becuri si un brat inferior (cred ca asa se numeste) nu am bagat nimic. Sau poate masinile se strica de suparare cand isi schimba proprietarii ... Bani se baga in masinile care nu au fost ingrijite sau si mai rau au fost abuzate indiferent daca o ai de noua sau a fost cumparata sh. Nu mi-a cerut masina bani si nici nu m-a lasat vreodata in drum,am bagat in ce am considerat eu ca trebuie(distributie,ulei,filtre,leduri interior,volan de piele cu comenzi,alt casetofon,am schimbat inchiderea centralizata,motorasul stergatorului de la luneta,schimbat lichid servodirectie). Apoi ce ai vrea sa se strice la logan cand el duce lipsa de multe( la logan farurile sunt pe cablu,acceleratia e pe cablu,EGR nu stiu sa aiba,debimetru nici atata,servodirectia e hidraulica,discuri pe spate de unde sa iei, nu zic neaparat ca e rau sau bine,dar o masina cu cat e mai complexa cu atata risti sa se strice ceva la ea -uita-te la renault cati senzori are si vezi ce se intampla cand se strica unu).Ca eu sunt maniac si vreau sa fac toata directia acum la opel , sa o stiu eu ca e noua ,nu e ceva rau,dar asta nu inseamna ca masina mi-a cerut bani.Nici in cazul colegului de mai sus,eu ii stiu foarte bine problemele de pe alt forum nu sunt chiar asa grave,dar asta e avem si noi piticii nostrii pe creier |
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Asa este, am avut DSN Rapsodie inainte. Masina buna in general, dar cu multe deficiente de proiectare si executie, pe partea de caroserie e dezamagire totala (usile nu se inchid calumea, hayonul scartaie, platforma bate, rugineste, intra apa, etc). In plus daca iti iei DSN SH trebuie sa ii faci distributie, deci un ban in plus.
Eu as lua Cielo in cazul de fata. Mai legata, mai rezistenta in timp, chiar daca o iei cu 3-4 ani mai veche decat DSN. In plus si cu ceva dotari in plus (geamuri electrice, servodirectie, e si putin mai mare). La SOHC poti sa nu faci distributia, ca si de s-ar rupe nu ia cu ea jumatate de motor. Dezavantaj ar fi consumul mai mare, dar pe de alta parte cu o instalatie GPL (care costa MULT mai putin decat la DSN) reziolvi problema. De acord ca e masina de conceptie veche, anii 80 (facuta dupa Kadett), insa la fel e si Supernova, tot de conceptie veche. Nu vad ce solutii tehnice mai mult moderne are DSN. La Logan nu se incadreaza cu banii, poate lua doar o cazatura, mai bine nu. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
vallyyy |
![]()
|
Dar un logan in afara de 2 airbaguri si un ABS fata de un cielo 1.5 8valve(care ar fi depasit)ce poate oferi ?.Acum 5-6 ani ele erau concurente directe.
|
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
Alex4u |
![]()
|
![]() Ultima scursura' umana Group: Members Posts: 2.131 Joined: 19 March 10 From: Scursureștii de Campie ![]() |
QUOTE(Shush @ 3 Jun 2011, 16:38) Cum vine asta ? Opel-urile celor doi de mai sus sunt 2006 si ei zic ca au bagat deja bani in reparatii. Loganul meu e din 2005 si in afara de revizii, becuri si un brat inferior (cred ca asa se numeste) nu am bagat nimic. Sau poate masinile se strica de suparare cand isi schimba proprietarii ... Bani se baga in masinile care nu au fost ingrijite sau si mai rau au fost abuzate indiferent daca o ai de noua sau a fost cumparata sh. colegu eu cand am luat masina in 2008 am dat 7 900 euro pe ea si de atunci am bagat -bielete antirull -tampon central la motor -ulei / filtre/distributia ca a facut 4 ani.. -cauciucuri de iarna -si in rest dastea ..de estetica... in rest nu am avut treaba cu ea...cu toate ca sunt dezamagit de consum imi ia si 10 chiar...si nu este o masina chiar asa sportiva...oricum asta caut cielo/fiat punto/e36 ^^ super nova nu ca nu are nici servo..si numai vreau asa ..pentru ca merg majoritatea timpului in oras |
--------------------
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese Ex Audi A4 1.6 105 HP Ex Peugeot 206 Ford Focus II 2009. Opel Astra G 1.6 16v |
|
vallyyy |
![]()
|
Din cate stiu eu tu ai Z16SE - 84 de cai ,deci cielo nu va fi mai puternic ca opelul ,ala are 75 de cai .Sincer sunt uimit cum de au mai pus motorul asta pe masini din 2006,ei puneau in 2006 doar twinporturile(1.4 si 1.6)
This post has been edited by vallyyy: 3 Jun 2011, 18:21 |
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
poate are astra classic nu G
|
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
vallyyy |
![]()
|
E invers, el trebuie sa aiba astra G ,Classicul are motoare twinport,faza este ca din ce stiam in 2004 s-a trecut la H si G-ul a devenit classic 2 fabricat in alte tari:Polonia,Ungaria(cu motoare de astra H adica twinport),acum am vazut ca astra classic 3 are botul de H ( si motoare din generatia urmatoare ,astra J adica).D-aia mi s-a parut ciudat ca are motorul ala in 2006,dar probabil o fi fost ultimul lot ,nemtii nu mai dadeau asa mare atentie G-ului/Classicului in 2006,ei erau interesati de H
|
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
Alex4u |
![]()
|
si eu m-am mirat de acest lucru vally ...singurul proprietar in tara inaintea mea a fost un batran ..a luat-o de noua de la dibas de noua..poate a fost pe stoc sau cine stie ..asta e scrie clar si pe carte si pe talon 2006..si e trecuta euro 4
![]() |
--------------------
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
|
vallyyy |
![]()
|
Pai daca te uiti in Romania nu gasesti motorul tau pe vreuna din 2006,doar 1.4 twinport si 1.6 twinport,oricum nu conteaza asta , conteaza sa mearga si asa necunoscatorii nu stiu diferenta dintre motoare la opel
|
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE(Alex4u @ 3 Jun 2011, 18:07) colegu eu cand am luat masina in 2008 am dat 7 900 euro pe ea si de atunci am bagat -bielete antirull -tampon central la motor -ulei / filtre/distributia ca a facut 4 ani.. -cauciucuri de iarna -si in rest dastea ..de estetica... in rest nu am avut treaba cu ea... Pai aia nu inseamna ca ai bagat bani in ea. Poate doar tamponul ala de la motor, in rest asa e normal. |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Alex4u |
![]()
|
nu multumesc argon..nu sunt demn de limuzina
![]() 4 Jun 2011, 12:01: un 206 1.9 cum e? This post has been edited by Alex4u: 4 Jun 2011, 12:01 |
--------------------
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
|
vallyyy |
![]()
|
Pai cica dieselurile de la peugeot sunt printre cele mai fiabile motoare,dar din ce citeam chiar aici pe dacia club sunt problematice la puntea spate(206-le) nu sunt facute chiar pentru drumurile noastre bune,parca rulmentii se duc repede si incep sa manance din axul puntii.Pe un alt forum citeam ca trebuie verificati din 10 000 in 10 000 ca sa eviti orice neplaceri,cum ar fi schimbatul puntii
This post has been edited by vallyyy: 4 Jun 2011, 12:50 |
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
ipiq |
![]()
|
![]() The transporter Group: Members Posts: 1.924 Joined: 17 December 06 From: RO ![]() |
decat 1.9 d simplu de 70 de cai, mai bine 2.0hdi de 90
![]() o punte spate de pejo, prin dezmembrari e pana in 100 de euro... audi 80 1.9tdi? ![]() ![]() |
--------------------
ex Renault Laguna
2
1.9dci Opel Insignia + Mercedes Vito + Audi A4
4x Peugeot Boxer 2010,2011,2011,2014 Cine nu face fata... face spate!!! |
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Pana te decizi tu, vin indienii de la Tata si-ti iei una noua, scapi de grija sh...
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
Alex4u |
![]()
|
sincer imi era mai usor daca urma sa ma insor decat sa aleg o masina...
![]() |
--------------------
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
incearca si la bursa...am vazut citeca sn cu aer...aratau foarte gine...daca nu sor fi vindut...
|
--------------------
...
...
...
|
|
Alex4u |
![]()
|
am fost sa vad 206 ..arata bine per ansamblu dar urmeaza sa spun defectele
-aripa fata stramba/urechi far rupte -pasaje spate/praguri/haion puncte de rugina frecate ramas tabla goala trb vopsite -un intinzator de la curea face zgomote -motorul este un 1.9 simplu 60 cp..in rest masina e ok... |
--------------------
BERLINA TX
1987 Ex Bmw e36 318i
|
vallyyy |
![]()
|
Eu cand iti zic ca tu chiar vrei sa te legi la cap cu problemele altora,ia cielo iti mai raman si bani.Spre exemplu asta : http://www.autovit.ro/daewoo-cielo-C19204399.html . Cere si tu putin ajutor aici sa se duca cineva din Galati sa-l vada.Daca o scoti in 1400 e boboc,iti mai raman 600 de euro sa faci cam tot ce trebuie la ea(inscriere,distributie,ulei,filtre,placute,mai un pivot,mai un capat de bara si bani de benzina si plimbat).Cielo la ora actuala si la banii tai mi se pare bestbuy.
|
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Si eu zic la fel, intretinerea e mai ieftina ca la Dacie, si gasesti orice piesa de calitate. Iar daca se rupe distributia, schimbi cureaua si aia e, nu se strica nimic altceva, cursa maxima a supapelor nu se intersecteaza niciodata cu pistoanele la PMS.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
iulian'71 |
![]()
|
![]() membru uneori batut in cap Group: Members Posts: 895 Joined: 18 April 10 ![]() |
Da-l incolo de 206 ca nu mai bele o sa ai si cum ti-au scris si colegii diesel nu se merita SH iar suspensia e exclusiv pentru vest. Mai bine Cielo din link-ul lui vallyyy si care intra la categoria ieftin si bun ba in plus s-ar putea sa fie corean sau din primele loturi care s-au montat la noi. Vorbeste cu omul si urca intrenul de Galati.
|
--------------------
Renault
Megane sedan/ Kadjar
Expr. 1.5dci85cp.2009/Business 2018 1.5dci 110cp
- GL-07-*** Mersul pe jos face piciorul...peste 45.
Grabeste-te incet. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 01:19 |