Dacia Nova raliu, ... fosta masina de Cupa Nova, de uzina ...
![]() ![]() |
Dacia Nova raliu, ... fosta masina de Cupa Nova, de uzina ...
Geo |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 291 Joined: 9 January 03 From: Brasov ![]() |
|
||
--------------------
Chevrolet
Aveo
2006, Platinum Drive safe !
|
|||
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
masina ai luat-o din bucuresti?
era una de vanzare prin toamna langa electroaparataj. |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Geo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 291 Joined: 9 January 03 From: Brasov ![]() |
Da, cred ca vorbim de aceesi masina, din Bucuresti am luat-o. Zacea langa intersectia Iancului cu Pantelimon...
|
--------------------
Chevrolet
Aveo
|
|
V A L I |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 344 Joined: 20 September 05 From: BV ![]() |
Felicitari pentru masina si pentru pasiune
![]() Ar fi interesant sa pui si poze din timpul operatiunilor de "refacere" daca ai . |
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji
2006 / 1.5 dci / 65 cai
|
|
Geo |
![]()
|
Multumesc !
Cred ca nu ai observat link-ul din primul post : http://picasaweb.google.com/gbelecciu/Proi...RaliuAugust2009 Fara poze, era degeaba ![]() |
--------------------
Chevrolet
Aveo
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
eu am vazut-o prin noiembrie.pe vreo 3-4 asa.
si pe mine ma interesa |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Fan3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 619 Joined: 1 January 05 ![]() |
foarte interesant...am vazut ca vb despre motor, ce putere are ?
|
--------------------
*
*
*
- *
|
|
Geo |
![]()
|
Cai ? Cand era in mintile ei (adica probabil prin '99
![]() |
--------------------
Chevrolet
Aveo
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Toate Novele de competitie au avut aceeasi putere ?
Intreb pentru ca acum ceva ani, cand uzina concura, am vazut o emisiune auto in care se prezenta o fisa tehnica a unei Dacii Nova. O tin minte si acum, era galbena cu albastru si se spunea ca are cam 300-350 CP, chiulasa de VW, turbina. In schimb, se pastrase blocul, dar se schimbasera pistoanele. Mai avea o gramada de modificari, dar nu mi le mai aduc aminte acum. Se spunea ca in campionatul respectiv au fost singurele care se ridicasera la nivelul Toyotei lui Titi Aur, punandu-i probleme. De fapt, au si iesit pe locurile 2, 3 s.a.m.d. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
herculane |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.237 Joined: 30 April 07 ![]() |
QUOTE(Geo @ 18 Aug 2009, 16:33) Cai ? Cand era in mintile ei (adica probabil prin '99 ![]() e ceva totusi, la sub 900kg (banuiesc ca e cu vreo 100kg mai usoara decat o nova normala) This post has been edited by herculane: 18 Aug 2009, 16:14 |
--------------------
Renault
Clio III Exception 1.6 16v 2007 / Ford
Mondeo Titanium 2.0 16v 2008
- xxxxx
|
|
Geo |
![]()
|
@cristio_79 : alea, la vremea lor, erau numite "SuperNove". Dupa aia au aparut Supernovele de strada. De fapt numai Dacii nu mai erau... Caroseria era latita rau de tot (contra-aripi si aripi), rollbar serios, iar din motorul original... nu a ramas mai nimic. Intr-adevar, mergeau pe mecanica de VW, aveau peste 300 CP, si la coasta, nu prea aveau adversari multi. Culoarea lor "standard" de atunci era galben cu albastru, intr-adevar. Pacat ca nu au mai ramas "vii", s-au desfacut si s-au vandut aproape complet (gurile rele spun ca s-a facut asta ca sa nu se mai faca acele recorduri, cu ele, si sa nu fie furate "secretele" de pe ele).
@herculane : da, este "ceva". Eu cand am mers in 2007 in Campionatul national de Viteza in Coasta, am avut un Renault 5 Turbo. Ala era ceva, ca era mic, si la vreo 120 CP, cu turbo, deja avea un cuplu fantastic, si tragea violent. Pentru coasta nu ai ce face fara macar 150 CP (excluzand anul de debut, cand ai multe de invatat). Pentru macadam, este arhisuficient pentru inceput. Macadamul implica cu totul alt stil de condus, unde puterea nu mai este atat de importanta ca pe asfalt... |
--------------------
Chevrolet
Aveo
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Exact, la acele SuperNove ma refeream. Sunt si pe aici niste poze cu ele.
Acelea erau masinile "de uzina". Dupa ce a revenit Renault-ul, uzina nu a mai concurat si masinile au "disparut". This post has been edited by cristio_79: 18 Aug 2009, 19:57 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
Bliss |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 937 Joined: 10 July 06 ![]() |
Frumoasa pasiune. Succes si cat mai putine probleme cu ea!
|
--------------------
-
-
-
|
|
ydaniel |
![]()
|
ce de munca a fost la ea!
bine ca nu am luat-o:)) ps:poate ne vedem intr-o zi si..Poate o plimbarica mica mica;) |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Geo |
![]()
|
Ei, nu-i chiar asa... masina "ar mai fi trait" in starea in care era, cativa ani... dar mi-a fost mila sa o vad cum o ia rugina peste tot... Plus ca la poze, la curse, acum va arata mult mai bine
![]() |
--------------------
Chevrolet
Aveo
|
|
Geo |
![]() ![]()
|
Teaser : foto086hpb.th.jpg
A mai trecut o saptamana, lucrarile merg bine si frumos. Toate pozele noi le-am adaugat in aceeasi galerie pe picasa, http://picasaweb.google.com/gbelecciu/Proi...RaliuAugust2009 Ziua 8 : Masinuta a stat doua zile la "dospit", sa se usuce vopseaua pe ea. Mie mi se parea ok cum iesise, dar baietii sunt foarte atenti la detalii, si meticulosi... drept pentru care, "au stricat" portiera stanga fata, si dreapta spate, ca sa le faca iar ![]() La motor nu am facut nimic momentan, nici macar nu l-am spalat de la ultima cursa, fiindca are o gramada de fire si firisoare care stau pe unde apuca, sunt izolate prost, sunt aproape de piese calde, etc. Incercam sa refacem toata cablaraia din compartimentul motor, dar... mai incolo... Am schimbat doar fisele de bujii, cele vechi aveau izolatia stricata, acum sunt mandru posesor de fise de bujii mov-albastrui, high performance silicone wiring ![]() Ziua 9 : Capota "bad boy look" incepe sa se contureze. A fost indreptata, aranjata, se va pune plasa la orificiul de aerisire, la fel si la spoilere, grila fata va fi decupata si facuta cu plasa, si ea. La prima vedere, cand se usuca pe pubela de gunoi ![]() Ziua 10 : Baietii astia sunt prea meticulosi ![]() ![]() Ziua 11 : Ceva polish prin unele zone, sa arate mai bine, orice ai face, nu te poti da peste cap cand vopsesti in garaj, fara cuptor. Au ramas niste fine linii de demarcatie, fiindca s-a vopsit in doua ture, dar sunt multumit, arata foarte bine. Ziua 12 : Gata, masina e vopsita complet, uscata, la fel si capota. Nu o mai recunosc aproape, fata de cum arata cu vechea vopsea. Ziua 15 : Incepe lupta de asamblare... usor de zis, greu de facut. Nu se mai potriveste nimic la loc, pe masina ![]() ![]() V-am povestit ca am schimbat toate chederele, si am cumparat chedere noi... o adevarata aventura, nu se mai fabrica si de-abia le-am gasit... Acum sa vezi, ca sunt noi, si "umflate", comparativ cu cele vechi... S-a pus chederul de portbagaj, si de-abia am reusit sa-l mai inchidem ![]() ![]() ![]() ![]() Ziua 16 : Dupa ceva chinuiala cu aliniamentul aripilor fata, faruri, semnalizatoare, ta na na naaaaaa : capota e pe masina ! Dupa parerea mea, arata bestial, incruntata, agresiva, i s-a schimbat look-ul complet. Abia astept s-o vad cu grilele si cu spoilerul modificat... Pana acum sunt foarte multumit de ce au facut baietii, nimeni n-ar fi avut rabdare cu toate maruntisurile si detaliile... |
--------------------
Chevrolet
Aveo
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Ai ceva date legate de axa cu came de "cupa Nova"?
Ai vreuna in plus? This post has been edited by Muttley: 26 Aug 2009, 12:55 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Geo |
![]()
|
Din pacate nu. A fost o secretomanie cand era cupa, care mai de care incercau sa imbunatateasca masinile, si s-au scurs foarte putin informatii. Nu am niciuna in plus, a fost o axa pe autorally.ro, de vanzare, acum vreo saptamana,
"Ax cu came pt Dacia (R12), 296 grade,inaltime ridicare supape 6mm (pe axa).Excelent si pt strada.Pret 320 ron" si s-a vandut intr-o saptamana... |
--------------------
Chevrolet
Aveo
|
|
autom |
![]()
|
![]() membru pompier Group: Members Posts: 1.198 Joined: 8 January 05 From: Bucuresti-sa traiesti!!!! ![]() |
Felicitari pentru munca si pasiune!
|
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
Geo |
![]()
|
Multumesc !
Teaser : foto098a.th.jpg Inca 3 zile de munca intensa... si masina este gata 90%... Toate pozele noi le-am adaugat in aceeasi galerie pe picasa, http://picasaweb.google.com/gbelecciu/Proi...RaliuAugust2009 Ziua 17 : La curatarea interiorului s-a muncit in draci, a fost greu de curatat peste tot... S-au mai sudat putin oalele spate, pentru siguranta, apoi interiorul a fost vopsit alb, iar rollbar-ul albastru... ca tot va spuneam de meticulozitate, baietii au vopsit frana de mana in albastru, si capatul ei in alb ![]() Ziua 18 : Remontat tot in interior : trasee conducte benzina, sistemul de stingere automata, scaunele, centurile, stingatorul suplimentar, manere fete usi / macarale / deschidere usi, s-a refacut izolatia de siguranta a rollbarului. Din nou o bila alba pentru mecanici, am gasit totul montat la fel ca inainte, inclusiv lampa cu lumina pentru navigator, si colierele de fixare camera video (bine ca am colierele, dar n-am camera video ![]() Ziua 19 : Tur de forta pentru terminare : decupat grila si spoilere, vopsire grila si spoilere, reglat ultimele aliniamente la usi si aripi, montat semnalizatoare laterale albe, sigurante capota fata si spate. La mecanica doar verificat tamburi spate (ferodourile sunt ok), inlocuit ulei si filtru de ulei, aranjat putin cablurile prin compartimentul motor, refacuta izolatia cablurilor bateriei. Gata deocamdata, ca nu mai am bani ![]() Voi reveni cu cateva poze cu masinuta "completa", dupa ce ma duc s-o iau de la garaj. P.S. Per total sunt foarte multumit de baietii care s-au ocupat de lucrare. In cazul in care aveti ceva de mesterit, de genul, prin Brasov, vi-i recomand cu mare placere. Chiar daca la vopsitorie mai sunt imperfectiuni (cum spuneam, vopsitul in garaj cu bani putini nu poate rivaliza cu cel de cuptor), va garantez ca nu mai gasiti usor mecanici meticulosi, care dau atentie si detaliilor, si care fac masina "la loc" asa cum a fost, dupa ce au desfacut-o in bucati, chiar daca operatiunea asta a implicat o gramada de munca si nopti nedormite... |
--------------------
Chevrolet
Aveo
|
|
misu78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 19 May 08 From: voluntari ![]() |
Pentru asemenea dedicatie si pasiune:
![]() |
--------------------
Ford
Focus
2015
- IF-44-VOI Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal! |
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Pragul si usa stanga spate sunt indoite ?
Vezi poza aici ... Daca da , de ce nu le-ai reparat ? ![]() O alta intrebare : care e rolul plasei de pe rollbar ? Ai ceva in portbagaj ce vine in fata la frane ? This post has been edited by cosmin_2300: 31 Aug 2009, 19:15 |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
Geo |
![]()
|
Nu numai pragul si usa stanga spate sunt indoite usor, ci si alte repere
![]() De ce nu le-am reparat ? Simplu, fiindca nu este masina de show, ci de raliu. Toata vopsirea s-a facut cu minim de chit / mastic / fibra aplicate, fiindca la prima saritoare serioasa, chitul crapa, si s-a dus cu tot cu vopsea. Pe macadam vibratiile sunt foarte mari, si nu tin smecherii d-astea... plus ca zona respectiva este foarte expusa unui bombardament constant de pietris... plus ca zona respectiva oricum va fi acoperita de autocolant (reclame sponsor). Nu ne-am chinuit deloc pentru spoiler fata, laterale spate si spoiler spate. Sunt zonele cele mai expuse in cazul in care gresesti (mai ales pe macadam, ai scapat-o in derapaj, ai toate sansele sa culegi cu coada ceva...). Cursa deja este pe 12 septembrie, macadam, la Sibiu, si n-are niciun rost sa faci la milimetru ceva ce se poate strica in cateva fractiuni de secunda. Plasa de pe rollbar este varianta ieftina ![]() |
--------------------
Chevrolet
Aveo
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Pentru o clipa am uitat rolul acestei masini
![]() O sa conduci masina pana la Sibiu ? Sau o duci pe platforma ? |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
Geo |
![]()
|
Sper sa gasesc si de data asta platforma, la un pret cat de cat rezonabil... daca nu, pe roti... este foarte obositor si riscant, dar... cand esti sarac nu-ti poti permite.
Un mic filmulet cu zgomotul evacuarii : Ieri am luat masinuta, dupa cum spuneam, sunt multumit, mai sunt mici maruntisuri care le vom rezolva dupa cursa (sters cateva urme de vopsea din interior, de adaugat 5 cm de cheder lipsa la portbagaj, plasa fata fixata mai bine, etc.) Toate pozele noi le-am adaugat in aceeasi galerie pe picasa, http://picasaweb.google.com/gbelecciu/Proi...RaliuAugust2009 Saptamana asta trebuie sa o duc la colantat, sa mai fac ceva teste cu ea sa nu ma trezesc ca-mi crapa diverse maruntisuri la cursa, de pus rotile mari de macadam (sa nu "frece" pe undeva), putin silicon pe la chedere sus la usi sa nu stea apa in ele. Abia astept cursa, pacat ca a fost pauza "de vara" cam mare, doua luni, sper sa-mi intru in mana rapid si sa nu fie probleme, de orice fel. |
--------------------
Chevrolet
Aveo
|
|
Miria |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 144 Joined: 1 September 08 ![]() |
Ei se putea si ceva mai bine.Dar daca spui ca ai dat putin .Macar numai are rugina,dar pare a fi vopsita cu sprayul .Oricum felicitari si sa castigi cursa.Succes
|
--------------------
Renault /Range Rover
xxx
2006/2011 http://medicaldiecast.weebly.com/index.html
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
Legal ai voie sa mergi cu masina pe sosea ?
![]() Inca o intrebare ... de ce e bara de pe fata umflata pe mijloc ? This post has been edited by cosmin_2300: 1 Sep 2009, 21:09 |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
|
|
Geo |
![]()
|
Da, masina este "automobil destinat competiilor sportive", inca de cand s-a nascut
![]() Ambele spoilere, fata - spate, sunt "vai de ele", de la cati bolovani au incasat. Sunt prinse cu tot felul de artificii pe masina. Nu am luat altele (150 RON bucata) fiindca sunt printre primele lucruri care "o incaseaza" pe macadam. |
--------------------
Chevrolet
Aveo
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Spune-mi te rog la cat era relantiul in filmuletul cu evacuarea.
Si daca motorul e cat de cat "domestic" la regimuri joase (1000 - 3000 rpm). La ce regim de turatie e puterea maxima? Mersi This post has been edited by Muttley: 2 Sep 2009, 10:56 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Geo |
![]()
|
Cand motorul este rece, relanti-ul urca si coboara intre 1.000 si 2.000 de ture. Cand este cald, este relativ connstant in jur de 1.000.
Pana in 3.000 n-ai ce face cu motorul ![]() |
--------------------
Chevrolet
Aveo
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 19:30 |