Acceptarea monedelor de catre agentii economici, si de catre banci
![]() ![]() ![]() |
Acceptarea monedelor de catre agentii economici, si de catre banci
marksman |
![]()
|
||
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.742 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
||
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|||
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
La magazin ai incercat sa cumperi sau sa schimbi?
|
--------------------
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.742 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
@ady77: ambele. La un magazin am zis ca vreau sa platesc cu monede de 50 si de 10 bani si s-a uitat vanzatoarea la mine "blocata" de parca i-as fi zis ca vreau s-o f*t. Cand si-a revenit, dupa 1-2 secunde, m-a intrebat daca m-a trimis cineva sa-mi bat joc de ea si mi-a spus sa-mi gasesc "alt fraier".
In alte locuri mi s-a impus un maxim de 5 lei. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
QUOTE(marksman @ 21 Feb 2012, 18:36) Monedele de 5 bani (si cele de 1 ban) Cate monede de 1 ban ai? |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
marksman |
![]()
|
@zanzie: cred ca in jur de 120-130 de monede de 1 ban la ultima numaratoare. De ce?
This post has been edited by marksman: 21 Feb 2012, 17:50 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
vet |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 464 Joined: 9 December 07 ![]() |
Inceaca la benzinarie! Faci plinul si pui metalul pe tejghea! Nu vor sa-i numere, treba lor....sa-ti scoata combustibilul din rezervor.
Practic, toti comerciantii au obligatia de a accepta plata. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
bancile percep comision la schimbul monedelor in bancnote...stiu ca a avut fiica-mea o pusculita cu 50 bani ~ 500 lei
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
Eu doar la Lidl am primit rest cu monede de 1 ban. Incearca si acolo.
Sau cum zice vet, bagi de 1,2 RON in monede de 1 ban. ![]() |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.235 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
La Lidl am primit, tot acolo m-am scapat de ele. N-au comentat nimic (bine, nu erau "cantitati" de monede); iei o marfa, si pana sa ajungi la casa ii desfaci ambalaju'. Asa o sa ti-i primeasca.
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
shade4free |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 353 Joined: 23 March 10 From: ...... ![]() |
incearca sa platesti o parte din cumparaturi si cu marunt,Nu te pot refuza,nu au voie
Eu nu port marunt in portofel,il primesc rest si il bag in scrumiera,cand ajunge scrumuiera cam trei sferturi,o scot si merg cu ea la alimentara,O vars,si cumpar guma de mestecat,se strang undeva la peste 20 de lei Am o alimenatara micuta care se respecta,vanzatoarea chiar este multumita ca are sa dea rest Niciodata nu m-au refuzat Bafta |
--------------------
...
scala
.....
- ........
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Ultima data cand am scapat de marunti la Carrefour nu stia aia cum sa-mi multumeasca. Bine, nu te du la o ora de varf sa tii vreo zece oameni dupa tine ca s-ar putea sa gasesti frigiderul plin acasa.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
In Brasov nu ai avea problema asta
![]() Eu nu stiu de unde sa mai scot monede, in special din alea de 50 de bani. Consum minim 50 de monde de 50 de bani pe saptamana pentru parcare si pentru csocso ![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
skija |
![]()
|
![]() proud not to be american Group: Members Posts: 513 Joined: 5 January 05 From: Bucharest/Buzau ![]() |
Din cate am inteles, la POSTA poti incerca.
|
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
2007
- BZ 80 SKJ decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
|
|
Sclaud |
![]()
|
Status: activ Group: Members Posts: 480 Joined: 24 July 04 From: Brasov ![]() |
QUOTE(Shush @ 21 Feb 2012, 19:47) In Brasov nu ai avea problema asta ![]() Apoi ... tocmai in Brasov am patit-o eu. Aveam 3 RON in monezi de 5 bani si nu a vrut sa mi primeasca nicaieri. Ultima data am fost la un Fornetti cu ei ... si o acritura de acolo ... la fel ca si colegu de mai sus ... parca ii propusesem un secs de banii aia ... Le-am facut o reclamatie la OPC - ANPC - asta aproximativ acum un an de zile ... si de atunci nu am auzit nimic de la nimeni. Adevaru e ca s-a desfintat la cateva luni dupa aceea fornetti-ul respectiv (adica cel din parcarea Selgros Brasov) dar nu cred ca din cauza asta - de fapt sunt sigur ca nu din cauza asta. Dar nici aia de la ANPC nu m-au contactat in vreun fel ... cu toate ca am lasat toate datele de contact. Deci ... DA ... |
--------------------
none
none
2019
- BV-XX-XXX
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Acum 2 ani la Cora mai ca nu m-a pupat aia pentru cateva sute de lei in fise.
In alta ordine de idei, te duca la o banca unde ai cont si faci alimentare de cont. Sau cumperi la orice magazin marfa. Sunt obligati sa le primeasca, nu insa sa le si schimbe. |
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
La Kaufland iti schimba. Iti da d-alea de 50 de bani pentru carut.
Acum si tu... Teoretic ai dreptate. Practic moneda de un ban exista ca subdiviziune a leului, ca sa poti primi rest la absolut orice pret. Teoretic. Practic e mai scump s-o fabrici decat valoreaza ea. De obicei monedele de 1 ban "se pierd" pe te miri unde. Nu cred ca le ia cineva cu el. Nici tie nu ti-ar placea sa-ti dea restul 70 de lei dintr-o 100, cand platesti o factura, in monede de 1 ban. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
catalin-g3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 26 August 04 From: BaileGovora ; BUCURESTI ![]() |
Am patit-o si eu. Acum vreo 2-3 ani. Aveam cam 160ron in monede de 50, 10, 5 bani. Am incercat la toate bancile din zona Crangasi si la cele din zona Izvor sa le schimb. Nu au vrut pe nicaieri.
Pana la urma am aplicat metoda benzinariei ![]() Acum am din nou in jur de 150ron stransi. ![]() |
--------------------
AsconaC/AstraF
BERLINA
85/96 "Esti prost si vrei să te remarci? Aprinde proiectoarele!
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceată!" - MAERSK |
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Si nu-i mai simplu sa schimbi 20-30 de monede de 10 bani imediat ce le strangi? Trebuie sa stai 2 ani, sa strangi 10 000 de lei ca sa faci gat ca nu ti-i primeste nimeni?
Nu prea inteleg ideea, ma rog... |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
catalin-g3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 26 August 04 From: BaileGovora ; BUCURESTI ![]() |
Pai am o cutie in care se tot aduna. Cred ca sunt din nou in jur de 100 de lei. In ultima perioada i-am mai schimbat la Raiffeisen, dupa ce i-am facut fisicuri (asta dupa ce m-a invatat casiera de acolo).
|
--------------------
AsconaC/AstraF
BERLINA
|
Victoras2001 |
![]()
|
Nu exista zi sa nu-mi ceara cineva cateva monede la casa. Chiar nu pricep cum strangeti atatia. Ii lasati acasa, la magazin spuneti ca n-aveti marunt si apoi va casuna pe vreo amarata sa va numere metalu' 2 ore ca asa e legea.
Io am o scrumiera plina si asa ramane. Mereu iau de acolo cateva monede pe care le folosesc pe te miri unde. Iar cu restul joc fotbal cand vin nebunii pe la mine. ![]() |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Confectioneaza-ti o punguta de piele eleganta, cu șiret, și poart-o tot timpul cu tine, la brau, plina cu monede. Așa vei putea tot timpul sa faci platile la banut. Punguta asta merge asortata cu niște ochelari d-aia mici, cu lentila rotunda, pentru un aspect interesant retro. Prinde la gagici.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Lentila rotunda si neagra.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
catalin-g3 |
![]()
|
Markos:
![]() Victoras2001: Pai cand ajung acasa de obicei pun maruntul in cutiuta. Nu imi place ca atunci cand merg sa imi zdrangane in buzunare. ![]() This post has been edited by catalin-g3: 21 Feb 2012, 20:08 |
--------------------
AsconaC/AstraF
BERLINA
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(Shush @ 21 Feb 2012, 18:47) In Brasov nu ai avea problema asta ![]() Eu nu stiu de unde sa mai scot monede, in special din alea de 50 de bani. Consum minim 50 de monde de 50 de bani pe saptamana pentru parcare si pentru csocso ![]() La voi e jalea secolului cu automatele alea de parcare! ![]() O data am cautat monede de 50 de bani pe o raza de 500m, pe la toate chioscurile, nimeni nu vroia sa schimbe. Acum cand stiu ca dau prin Brasov vin cu monede de acasa! ![]() |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
Sclaud |
![]()
|
Status: activ Group: Members Posts: 480 Joined: 24 July 04 From: Brasov ![]() |
Cred ca ar trebui facuta o diferenta aici totusi: monedele de la 10 bani in sus (inclusiv) imi sunt utile si mie si cred ca sunt utile oricui totusi ... mai ales aici in Brasov (asa cum spunea colegul de mai sus) la parcarile cu plata.
Cred ca se pune problema celora de 5 bani si 1 ban ... mai mult ... Anyway ... eu nu ma asteptam ca ANPC sa nu imi dea un raspuns la faza aia ... si uite ca s-a intamplat. A fost singura data in viata mea cand am apelat la ANPC (am fost norocos pana acum). Si asta a fost pentru o problema de "5 bani" - literalmente. Sper sa nu am vreo problema mai grava si sa-mi "raspunda" la fel ... |
--------------------
none
none
2019
- BV-XX-XXX
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.637 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
QUOTE(zanzie @ 21 Feb 2012, 17:53) Eu doar la Lidl am primit rest cu monede de 1 ban. Incearca si acolo. Sau cum zice vet, bagi de 1,2 RON in monede de 1 ban. ![]() La Kaufland dau aia rest pana la ultimul banut si mereu au noi de 5 bani si de 1 ban... zici ca le fac ei. Ar trebui sa ramanem de la 10 bani in sus ca la aia mai mici se uita chioras si in piata la legume... |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
asta e din ciclu noi suntem bogati cpln. cand scoti monede sub 10 bani se uita toti " uite-l si pe taranu asta nu lasa si el acolo de o ..." in vest am primit mereu restul pana la 1 eurocent, la 1 pence, 1 pfening.
ps acum am in buzunr 2 monede de 50, 1 de 10, 1 de 5 si 3 de 1 ban. |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
QUOTE(Shush @ 21 Feb 2012, 18:47) In Brasov nu ai avea problema asta ![]() Eu nu stiu de unde sa mai scot monede, in special din alea de 50 de bani. Consum minim 50 de monde de 50 de bani pe saptamana pentru parcare si pentru csocso ![]() Daca vrei iti aduc eu o punga cu monede de 50 cand mai vin la Brasov, adica pe saptamana viitoare. Tre sa vad cate mai sunt ca am mai luat din ele. Ma uiti si iti zic. |
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Am descoperit ieri solutia salvatoare : automatele de bilete. Bag 5 lei apas cancell si imi returneaza banii in monede de 50 de bani
![]() This post has been edited by Shush: 22 Feb 2012, 12:17 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd July 2025 - 19:03 |