Drumul de la carburator la injectie, Vreau sa trec pe injectie
![]() ![]() ![]() |
Drumul de la carburator la injectie, Vreau sa trec pe injectie
Ov |
![]()
|
||
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.510 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|||
adostar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 419 Joined: 12 October 04 From: Galati ![]() |
Pana la urma ai reusit sa montezi injectie in loc de carb. ? vreau si eu sa-mi pun si sunt curios cat m-ar costa.
|
--------------------
gaz
cazan
1980
- gaz/porc
|
|
adostar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 419 Joined: 12 October 04 From: Galati ![]() |
a trecut careva de la carburator la injectie ????????
|
--------------------
gaz
cazan
1980
- gaz/porc
|
|
MikeRG |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 1 November 05 From: Bucuresti ![]() |
suntem vreo 3 broscari care lucram la asta
![]() Attached thumbnail(s) injectie.jpg ( Size: 61.16k ) Number of downloads: 4964 injectie_02.jpg ( Size: 58.23k ) Number of downloads: 4754 |
--------------------
Renault
Clio
2007/ 1.5 dCi /Expression Renault Clio Symbol Expression 1.5 dCi 85 C.P. 2007
|
|
adostar |
![]()
|
Deci sa inteleg ca nu a trecut nimeni de la carburator la injectie...eu am de gand sa fac treaba asta, cred ca o sa ma duc la un service dacia sa ma interesez cat ma costa piesele + manopera!
|
--------------------
gaz
cazan
1980
- gaz/porc
|
|
cristidb |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.462 Joined: 23 May 02 From: Bucuresti ![]() |
Si de ce crezi ca nu a trecut nimeni? Costa mult, si nu se justifica, pentru ca va consuma aproape la fel.
Daca vrei sa scapi de soc ai putea incerca un carburator cu soc automat pe apa. E posibil sa obtii un consum putin mai mic cu un carburator mai bun. Un carburator bine reglat e la fel de bun ca injectia monopunct, iar mai multe carburatoare sunt chiar mai bune decat injectia multipunct. |
--------------------
CBR 600 F4i ;
Astra GTC
Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach.
- .
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.355 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Pana la urma initiatorul topicului a realizat ce si-a propus?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
memyselfandI |
![]()
|
![]() m Group: Members Posts: 191 Joined: 8 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Interesant ce vrea sa faca ! dar n-am vazut/auzit pe nimeni care sa spuna ceva de fiabilitatea motoarelor Dacia pe injectie.
Eu am tot auzit de foarte multe pb legate de injectie/calculatoare/samd. Dar vorba lui, trebuie sa scape cumva de tzacanitu de pe creer. Bafta multa ! ( ca sigur o sa ai nevoie) |
--------------------
Logan
1.6
2006
- 7727 "la curse e simplu, totu' e sa faci ca drumul"
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.510 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
io n-am auzit pe nimeni sa aiba vre-o problema.
In afara de faza cu datul in nas (it's not a bug, it's a feature), mai sunt niste chestii relativ marunte care oricum nu suporta comparatie cu suflatul in jiglere, reglat carburator, avans, etc . |
--------------------
Dacia
1300
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Ov |
![]()
|
doar iarna
![]() |
--------------------
Dacia
1300
|
|
Siconi |
![]()
|
![]() Sofer americanizat! V6 Rules!!! Group: Members Posts: 2.906 Joined: 13 November 05 From: Houston, TX ![]() |
QUOTE(Ov @ 9 Dec 2005, 15:27) io n-am auzit pe nimeni sa aiba vre-o problema. In afara de faza cu datul in nas (it's not a bug, it's a feature), mai sunt niste chestii relativ marunte care oricum nu suporta comparatie cu suflatul in jiglere, reglat carburator, avans, etc . Intr-adevar, nimic nu se poate compara cu placerea de a curata un carb infundat sau cu jiglere tepene, dar nici cu injfectia de la Dacia nu mi-e rusine... Am condus papuc cu injectie si avea un consum cam exagerat. Senzorul lambda era infundat dela gazelze arse si doar incalzit cu flacara de autogen am putut sa-l desfac ca sa-l curat. Pe langa asta, daca compul nu e bine programat, totul e o varza mare. Daca reglezi cum trebuie un carb de calitate (a se vedea pe forum ce si cum), nimic nu se compara cu un demaraj ca lumea si un consum rezonabil lao voteza constanta, oricare ar fi ea, dar peste 60 km/h. Decat 10% pe inj in oras, mai bine 8% pe carb, si inca unul de-ala rom, nu cine stie ce calitate. Dar daca omul vrea neaparat injectie, pot sa-i spun ca inca nu am vazut pe nimeni care sa fi trecut de la carb la inj., cu o singura exceptie, dar la care nu am acces momentan. Daca reusesc sa adun info, o sa postez pt tot poporul. Sarbatori fericite si sanatate sa fie, ca restul... le facem noi cumva. This post has been edited by Siconi: 23 Dec 2005, 21:30 |
--------------------
Mercury
Mariner Premier 3.0L V6 4WD
2006
- BHH-xxxx (Texas) Fost posesor:
1993 Renault Clio MK1 1.4 RT 1975 Dacia 1300 Actual posesor: 2006 Mercury Mariner Premier 3.0L V6 2005 Hyundai Sonata GLS 2.4L |
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
Nu generalizati, destui (inclusiv eu) nu au probleme cu injectia si nici nu le consuma 10 in oras. Normal ca exista exceptii, cum exista si in cazul celor pe carburatie.
Injectia este mai user-friendly(sistem autoadaptabil) si mai fiabila. Pe de alta parte, e adevarat ca la injectie joaca de-a mecanicul necesita mai multe cunostinte, dar cred ca un om capabil sa isi modifice softul calcuratorului(idealul) ar fi mult mai fericit decat unul ce a reusit sa mai curete ceva, sa cumpere alt carburator etc. Nu cred ca exista om pe planeta mai multumit decat cel care a reusit sa mute un munte si nu o piatra. Parerea mea.. PS: Nu dau toate in nas! This post has been edited by eXtenSion: 1 Jan 2006, 05:47 |
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
dex lada |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 442 Joined: 20 October 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(MikeRG @ 5 Aug 2005, 07:30) 2 injectoare pt fiecare piston ? De ce ? Sau are 4 pistoane ? Dupa declo si evacurare (4 in 1 ?)as zice ca are 4. Galeriile sunt cumparate ? (nu par a fi facute de cineva home made). E un kit ceva ? Cat costa ? This post has been edited by dex lada: 3 Jan 2006, 00:41 |
--------------------
lada
2105
- secret
|
|
bogdan butu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 16 February 06 ![]() |
catalizator-7mil clapeta corp injector-9mil motoras 'pas cu pas'-4mil volanta si sondele nu stiu cat costa. pompa de benzina-4mil calculotor oprox20mil.spor la treaba
|
--------------------
dacia berlina Li
dacia berlina Li
- gl 04 uzv
|
|
anndi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 932 Joined: 13 December 04 From: Timisoara ![]() |
ar merge adaptata o injectie de pe un motor de reno de 1,4. de pe un motor de r5 se poate lua injectia completa. corpul injectorului + galerii indeva pe la 150, 50-100 calculatorul, 50 aprinderea si mai 100 sondele,mai trebuie si volanta care cred ca se potriveste de la 5. bafta! un prieten are injectia cu tor cu galerii de pe un R5 cu motor de 1,7 (s-ar putea sa faca masina mai nervoasa).
|
--------------------
Renault
Megane GT220
GrandTour 2014
|
|
madcos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 333 Joined: 17 October 05 From: CONSTANTA ![]() |
vin cu o intrebare...nu se poate lua o chiulasa de inj cu totul de pe la dezmembrari?totusi un motor costa vreo 300e,deci nu ar costa mult o chiulasa.(daca s-ar potrivi de la vreo masina)
![]() |
--------------------
NOVA GT
NOVA GT
- CT 06 UDH
|
|
dex lada |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 442 Joined: 20 October 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
lada
2105
- secret
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Ma gandesc ca... daca se pot adapta carburatoare orizontale...
dell1lj.jpg ...de ce nu s-ar putea adapta o injectie de genul asta? product_s2000_throttlebodie.jpg This post has been edited by vis-a-vis: 8 Mar 2006, 15:22 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
madcos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 333 Joined: 17 October 05 From: CONSTANTA ![]() |
ma gandeam la o chiulasa mai cu pretentii cum s-au mai pus.ca sa nu mai modifici arcuri,supape...
|
--------------------
NOVA GT
NOVA GT
- CT 06 UDH
|
|
dex lada |
![]()
|
|
--------------------
lada
2105
- secret
|
|
bodel |
![]()
|
![]() rege`n tara orbilor Group: Members Posts: 217 Joined: 2 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu am optat pentru o injectie mai "simpla" si anume K-Jetronic , nu are calculator si alte " jucarii" complicate. Sper ca in doua saptamani sa termin galeria de admisie care e facuta de la 0 si sa revin cu poze.
Injectia este luata de pe un motor 1.8 8 valve si v-a fi montata pe un motr 1.6 modificat ![]() Attached thumbnail(s) DSC01402.JPG ( Size: 514.63k ) Number of downloads: 48 |
--------------------
dacia
1410 Sport
1989
- B 25 RLR Low Rider Sport
|
|
madcos |
![]()
|
QUOTE(dex lada @ 8 Mar 2006, 21:26) am vazut ca s-au mai pus de renault pe dacie.cred ca iti da alt mers la motor.admisie mai buna,evac mai buna.o chulasa cu admisia si evac pe fiecare parte si bujiile in cap.cred ca o chiul k lumea iti da alt raspuns. |
--------------------
NOVA GT
NOVA GT
- CT 06 UDH
|
|
dex lada |
![]()
|
QUOTE(madcos @ 9 Mar 2006, 21:51) am vazut ca s-au mai pus de renault pe dacie.cred ca iti da alt mers la motor.admisie mai buna,evac mai buna.o chulasa cu admisia si evac pe fiecare parte si bujiile in cap.cred ca o chiul k lumea iti da alt raspuns. da ,da parca tot ce sa pus de renault pe dacie a fost carburator ,sau nu . ![]() |
--------------------
lada
2105
- secret
|
|
dex lada |
![]()
|
QUOTE(bodel @ 9 Mar 2006, 21:30) Eu am optat pentru o injectie mai "simpla" si anume K-Jetronic , nu are calculator si alte " jucarii" complicate. Sper ca in doua saptamani sa termin galeria de admisie care e facuta de la 0 si sa revin cu poze. Injectia este luata de pe un motor 1.8 8 valve si v-a fi montata pe un motr 1.6 modificat ![]() mai multe detali poti sa dai si tu ? de pe ce masina ? mai multe poze din mai multe unghiuri si poate mai bune calitativ. |
--------------------
lada
2105
- secret
|
|
gti98 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 700 Joined: 12 November 05 ![]() |
QUOTE(madcos @ 10 Mar 2006, 07:51) am vazut ca s-au mai pus de renault pe dacie.cred ca iti da alt mers la motor.admisie mai buna,evac mai buna.o chulasa cu admisia si evac pe fiecare parte si bujiile in cap.cred ca o chiul k lumea iti da alt raspuns. Stimabile, o asemenea chiulasa nu se poate "planta" pe blocul de Dacia pentru simplul motiv ca are arborele cu came "in cap", adica sus, in chiulasa. Lasand la o parte faptul ca solutia inseamna o transmisie lunga -de obicei cu curea, ca lantul e prea greu- aceste motoare sunt gandite pentru turatii mai ridicate. Deci alt motiv pt.care nu se poate "corci"cu blocul de motor Sierra. Parerea mea e ca modificarea facuta de constructor vizeaza doar alimentarea si aprinderea. Apropo de performantele injectiei (fie ea si monopunct) versus carburator: injectia inseamna depasirea pragului de precizie al dozajului aer/benzina, care la carburator nu trece, chiar in conditii de reglaj perfecte de 3%. Chiar injectia monopunct atat de injurata (totusi Bosch detine aproape 80% din piata de echipamente de injectie de benzina de pe planeta....) depaseste lejer precizia de 0,5%. Interesant e faptul ca in prima tara care a impus standard de fabricatie a motoarelor alimentarea cu injectie (oare care o fi aceea? Va las sa aflati singuri!!!) a facut chestia asta din motive de poluare; fumul scos de milioane de automobile cu grozavul carburator amenunta publicul cu sufocarea... |
--------------------
Dacia Nova GTI
GTI 98
- IS 57 ENB
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(gti98 @ 11 Mar 2006, 21:09) Stimabile, o asemenea chiulasa nu se poate "planta" pe blocul de Dacia pentru simplul motiv ca are arborele cu came "in cap", adica sus, in chiulasa. E vorba de chiulasa de Renault 5 Alpine care n-are nici o axa-n cap, ci doar bujiile. Si spre surprinderea ta,se potriveste la fix pe motoru' de dacie ![]() http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...hl=dacia+alpine |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
madcos |
![]()
|
QUOTE(vis-a-vis @ 11 Mar 2006, 21:21) E vorba de chiulasa de Renault 5 Alpine care n-are nici o axa-n cap, ci doar bujiile. Si spre surprinderea ta,se potriveste la fix pe motoru' de dacie ![]() http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...hl=dacia+alpine EXACT. nu ma refeream la ax in cap(nu in al meu),ci doar bujiile,dar sa fie de pe un mot pe inj. ![]() |
--------------------
NOVA GT
NOVA GT
- CT 06 UDH
|
|
Tonyus |
![]()
|
![]() Simply clever... Group: Members Posts: 211 Joined: 12 April 04 From: Oradea ![]() |
@ gti98 " Lasand la o parte faptul ca solutia inseamna o transmisie lunga -de obicei cu curea, ca lantul e prea greu-"
Sper ca nu ai vorbit serios cand ai scris astea.Daca da, atunci explica: de ce are Mercedes Benz,BMW distributia pe lant (modele noi)? This post has been edited by Tonyus: 29 Jun 2006, 09:17 |
--------------------
Skoda
Fabia Combi 1.4 16v
2002 "A te certa pe internet (forum) e ca si cum ai participa la un concurs de retardati; chiar daca ai sa castigi, tot retardat ramai!"
COPYRIGHT LIVIU Subscriu... |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Pentru a nu mai tot schimba distributia din 60 in 60 de mii de km. Mercedes e masina de 1 milion de km, si pierderea de putere e prea mica in comparatie cu grija schimbarii curelelor.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd May 2025 - 09:07 |