DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

17 Pages « < 15 16 17 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> HUIDU A COMIS O DIN NOU

adi_ar
post 18 Oct 2011, 09:27
Post #481

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

QUOTE(klaus @ 18 Oct 2011, 00:05)
Mai pe la spartu' targului o sa zic si eu ce cred:
1. Treaba cu derapatu' e bagata din top ca sa-l scoata basma curata, pentru ca derapatul este caz fortuit la accident, nu e vina curata. Este o metoda clasica de a scoate la cel mult cu suspendare un astfel de accidente (uneori nici macar nu se incepe urmarirea penala)
Chiar si logic, ML-ul ala care e tractiune integrala permanenta (cum s-a spus), plin de esp-uri, abs-uri si alte acronime, din toata "coloana" de masini (chiar daca nu era fizic o coloana) era cel mai putin dispus la derapaj. Cum s-o fi facut ca tocmai ala mai putin dispus la derapaj a derapat, am observat ca toata lumea converge catre aceeasi idee ca in fapt treaba a stat altfel.
2. Oricat de cinic as parea, mortii aia 3 sunt un rezultat bun dupa un astfel de accident, fata de situatia sa ramana handicapati pe viata (la morti platesti ingropaciunea, niste daune si gata, la handicapatii pe viata platesti toata viata lor care le ramane niste bani lunar). Mortii nu au lasat in urma nici copii minori (sa le plateasca pensie alimentara). Stiu ca suna nasol ce zic de morti, dar in viata reala cam asta e situatia.
3. In ce priveste capacitatea lu nea Huidu de a conduce, eu cred ca el la volan e ca un betiv permanent, din perspectiva reflexelor. Nu stiu cum o fi acum dpdv coordonare motorie, dar eu l-am vazut acu vreo 3 luni si se misca naspa. Si-o mai fi revenit intre timp, nu stiu ce sa zic, dar eu personal consider starea lui de sanatate drept circumstanta agravanta, dimpreuna cu "cazierul" bogat pe care il are pe segment.
As reaminti la final de madam Paunescu (sotia lu' bardu decedat si el intre timp) care a luat 3 ani cu suspendare dupa ce a omorat si ea vreo 3 cetateni si a accidentata grav un al patrulea. Am un deja-vu.
*

De acord cu Klaus!
Dupa mine, factorul determinant a fost capacitatea fizica si psihica nerestabilita a lui Huidu.
In completare as mai spune ca este oarecum de neinteles lipsa de reactie a Loganului, adica avea loc sa paraseasca carosabilul ... De ce n-a facut-o? Fie ca soferul avea reflexe intarziate rau, fie n-a avut timp deoarece fara un motiv rational Huidu a parasit banda si aluat-o pe contrasens in ultima clipa.
Sper ca nu a fost o "joaca", cum am putut vedea in cateva ocazii. O fi el diliu da' chiar cu familia in masina ... in fine!
Sincer, o sa-mi lipseasca carcotasii!

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Madriann
post 18 Oct 2011, 09:34
Post #482

Membru autentic

Group: Members
From: Tunisia

QUOTE(Honorius @ 18 Oct 2011, 09:42)
Colegul padre o exclude pentru ca a trecut pe acolo cu cateva minute inaintea lui Huidu. Crezi ca are sens sa mai presupunem noi ca fix in fata lui Huidu s-a format instantaneu o pelicula de gheata? O fi cauzata de blestemul ala care se zice ca-l urmareste.
*

Ceasu' rau, pisica neagra, kerida...
Poti trece pe o zona de gheata si sa nu o simti...ca sa derapezi mai trebuie cate ceva...o viteza mai mare, o masa si o inertie merita, trasul de volan mai neaos, un piscat de frana...multe, ficare masina se comporta diferit.
Pe logica ta, ar fi trebuit sa am si eu in fata zeci de masini pocnite, dar nah...eu am fost singurul care am plecat in lateral huh.gif .

QUOTE(ionut.tanase @ 18 Oct 2011, 09:48)
Daca acolo a derapat un ML inseamna ca trebuia sa fie "avalansa" de derapaje la cate masini inferioare (ca si dotari) circula pe acel drum wink.gif.

Nu neaparat, vezi mai sus.
Poate sa mearga o coloana normal cu 50 km/h, fara sa se intample nimic si poate sa se intample unei singure masini la 52km/h...sau 60 sau 100.
QUOTE(ionut.tanase @ 18 Oct 2011, 09:48)
@Honorius ... cat vrei sa iti dau sa ma lasi in pace??  radmasa.gif  radmasa.gif  radmasa.gif
*

smile.gif

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
ionutctn
post 18 Oct 2011, 09:38
Post #483

Membru cu TDI

From: Bucuresti

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
Squirrel
post 18 Oct 2011, 09:45
Post #484

Captain of Black Pearl™…

From: partea mea: Drum bun!

QUOTE(adi_ar @ 18 Oct 2011, 10:27)
In completare as mai spune ca este oarecum de neinteles lipsa de reactie a Loganului, adica avea loc sa paraseasca carosabilul ... De ce n-a facut-o? Fie ca soferul avea reflexe intarziate rau, fie n-a avut timp deoarece fara un motiv rational Huidu a parasit banda si aluat-o pe contrasens in ultima
*

Din pozele de până acum, Logan-ul are zona de deformare mai pronunțată pe partea stângă, deci a încercat o evitare pe „dreapta”. ML-ul are în schimb zona frontal-centrală înfundată, de unde cred că ML-ul nu a schițat o schimbare de direcție, în timp ce Logan-ul a făcut-o. A făcut-o însă a micșorat suprafața de impact, deformare mai mare, expunere suplimentară în ceea ce privește instabilitatea (s-a răsturnat).

8.jpg
8.jpg

Apar martori noi.

This post has been edited by Squirrel: 18 Oct 2011, 10:03

--------------------
Dacia Duster 2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré - RO 44 AWD
Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
+
spy_oh_joy1389
post 18 Oct 2011, 09:59
Post #485

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

Sau ML-ul e facut bine sa distribuie intreaga energie in mod egal pe botul masinii ca sa fie mai sigur in caz de accident, in timp ce loganul e o masina de buget si nu se descurca la fel de bine, mai ales cand cealalta masina e mult mai grea.

LE acum am vazut si eu pozele. Inteleg ce zici.

This post has been edited by spy_oh_joy1389: 18 Oct 2011, 09:59

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
ionut.tanase
post 18 Oct 2011, 10:05
Post #486

Can't Stop Me!

From: PITESTI

daca privim MLul in partea dreapta nu as zice ca a fost tocmai frontal (aripa dreapta INTACTA iar capota f putin deformata in raport de partea stanga).
combo.jpg ( Size: 37.21k ) Number of downloads: 878

atasez si o schita dupa cum sunt tentat sa cred ca a avut loc impactul dintre cele doua masini. cu sageti evidentiez traiectoria masinilor inainte de impact.
schita.JPG ( Size: 10.02k ) Number of downloads: 920

This post has been edited by ionut.tanase: 18 Oct 2011, 10:06

--------------------
FORD FOCUS 2003
DACIA 1310 .... first LOVE :-)
+
corbex
post 18 Oct 2011, 10:10
Post #487

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

QUOTE(Madriann @ 18 Oct 2011, 10:34)
Ceasu' rau, pisica neagra, kerida...
Poti trece pe o zona de gheata si sa nu o simti...ca sa derapezi mai trebuie cate ceva...o viteza mai mare, o masa si o inertie merita, trasul de volan mai neaos, un piscat de frana...multe, ficare masina se comporta diferit.
smile.gif
*

Tu ai un fix cu poleiul. Lumea a trecut pe acolo, multi dintre noi au fost in zona si n-au vazut nimic, dar tu-i dai inainte cu poleiul. Vezi polei in fotografii? N-auzi ca temperatura a fost pozitiva? S-antimplat sa-ti spuna cineva, pe parcursul scolarizarii ca apa ingheata de la 0(zero) grade in jos? Si fierbe in unghi drept?
Esti cuscrul lu' nulul ala de Dinitza? Subaltern, ceva?

This post has been edited by corbex: 18 Oct 2011, 10:13

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
ionut.tanase
post 18 Oct 2011, 10:13
Post #488

Can't Stop Me!

avea pneuri all season Pirelli Scorpion Zero

Specialiștii Auto Bild: ”Mașina lui Huidu avea pneuri all season”
Specialiștii Auto Bild au comentat pentru pentru Libertatea accidentul lui Șerban Huidu. Iată concluziile la care au ajuns specialiștii revistei:
- S-a spus în nenumărate rânduri că mașina nu avea pneuri de iarnă. Greșit. În realitate, mașina avea pneuri all season Pirelli Scorpion Zero care ar trebui să se comporte mult mai bine pe zăpadă decât orice pneu de vară.
- După fotografii, mașina era un model dinainte de faceliftul din vara lui 2008, deci nu era foarte nouă.
- Huidu a mai declarat că mașina a derapat de spate. Ciudat. Sistemul 4Matic de la Mercedes este total diferit de cel quattro de la Audi sau xDrive de la BMW. În timp ce la Audi sau BMW, distribuția cuplului este mai mult spre puntea spate, favorizând un comportament mai sportiv care poate deveni supravirator în conducere sportivă, la Mercedes, sistemul 4Matic pune pe primul plan eficiența și nu sportivitatea. De aceea, 4Matic impune un comportament subvirator și acest lucru l-am constatat în numeroase teste efeftuate pe zăpadă.

INTERESANT!

This post has been edited by ionut.tanase: 18 Oct 2011, 10:13

--------------------
FORD FOCUS 2003
+
adi_ar
post 18 Oct 2011, 10:22
Post #489

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

QUOTE(Squirrel)
A făcut-o însă a micșorat suprafața de impact, deformare mai mare, expunere suplimentară în ceea ce privește instabilitatea (s-a răsturnat).

Foarte adevarat ce spui! Rasturnarea s-a produs pe fondul unei lovituri fata-lateral, probabil in viraj spre dreapta (acostament), deci masina deja dezechilibrata de viraj.
Revenind, daca numai atat a reusit soferul Loganului, inseamna, cum am spus, ca a avut extrem de putin timp (sau reflexe extrem de incetinite).
Spun asta deoarece actiunile soferilor cu oarecare experienta cuprind o doza mare de predictie, cum stim cu totii, iar in absenta unei depasiri sau evitari, singura explicatie a timpului scurt de reactie ar fi ca Huidu a executat o manevra imprevizibila si irationala (dupa cum putea fi si o depasire imrevizibila si irationala).

Off topic:
Am avut ocazia sa vad "teribili" care simulau "atacuri" la adresa celor de pe sensul opus, obligandu-i la manevre de evitare.
Erau niste pusti (ma rog, adica tineri) care se distrau si impresionau pitipoancele.
Uneori Huidu imi dadea impresia ca are apucaturi infantile, desi sper ca n-a fost asa.

This post has been edited by adi_ar: 18 Oct 2011, 10:25

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
tribunul
post 18 Oct 2011, 10:25
Post #490

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

OTV-ul a terminat de ceva timp cu Huidu.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
ionut.tanase
post 18 Oct 2011, 10:37
Post #491

Can't Stop Me!

Continua diseara wink.gif . Si maine seara ... si joi seara ...

--------------------
FORD FOCUS 2003
+
ydaniel
post 18 Oct 2011, 10:37
Post #492

Adrenaline junkie!

From: black sea

asa o fi facut???

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
17 Pages « < 15 16 17
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th July 2025 - 18:29
Forum Renault