DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Mi-au furat unul din proiectoare :-(

MoneyTalks
post 1 Feb 2004, 00:07
Post #61

-

Group: Members
From: Ireland

No way. Cea mai deasa ceatza vazuta in viata mea a fost cind treceam odata prin bacau. Acum citiva ani buni. Mergeai cu 15k/ora in afara localitatii cu ochii holbati la marcajele de mijlocul soselei care abia se vedeau la 30 cm in fata masinii, ca sa tii cit de cit directia. Farurile putinelor masini care veneau din fata erau o lumina difuza de nici unde... abia cind erau pe la 4-5 metri in fata localizai si pozitia farurilor. Madre de Dios!

Asa o ceata am intilnit eu in decembrie pe autostrada in Germania... :shock: Nu se vedea nici macar drumul. A trebuit in unele locuri sa merg mai incet, cam cu 100. Era unul in spatele meu cu un Mercedes M care s-a tinut dupa mine vreo 80km.

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Wolfmark
post 5 Feb 2004, 08:37
Post #62

Membru autentic

1. Ca idee, la Meridian manopera pentru schimbat 2 proiectoare + valoarea celor 2 proiectoare se ridica la 2.3 mil. Cel putzin atat e facutra care a ajuns la ASIBAN. Mi se pare f. mult sad.gif

2. In urma modului cum m-au tratat, s-au ales cu reclamatie la VC. Am fost la doua saptamani dupa "evenimente" ... si ma stiau deja biggrin.gif Nu ca fiind cel cu proiectoarul furat ... ci ca cel care i-a reclamat la VC.

--------------------
DACIA Solenza Scala 2003
+
aviasol
post 5 Feb 2004, 11:10
Post #63

Membru autentic

From: Bucuresti

Wolfmark, si? te mai primesc la meridian sau ti-au pus poza la usa? pretul e mare tanand cont ca io am dat 1.000.000 pe proiectoare + releu + cablaj si 400.000 pe montaj la Latin Efe (alesi aleator pt ca erau in drum)

--------------------
VW GOLF V 1.9 TDI - WTX 2006
galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional !
+
dannutz
post 5 Feb 2004, 12:23
Post #64

Membru incepator

Îl contrazic însă pe dannutz: soluția dată de el (mers numai cu proiectoarele) se aplică limitat în funcție de particularitatea constructivă a dispersoarelor și nu mai dacă sunt foarte, foarte bine reglate.

Ma refeream, bineinteles, la situatia in care proiectoarele functioneaza in parametrii nominali. Altfel, daca si farurile iti bat inspre bunul Dumnezeu (sus), degeaba le aprinzi, nu?
Altfel, riști să nu observi o căruță lăsată în drum pe vreme de ceață care cel mult ar avea un \"ochi de pisică\" situat la vreo 1m înălțime.

Acesta fiind si motivul pentru care carutasii care circula noaptea fara iluminare pe caruta ar trebui pusi la zid si impuscati de la stanga la dreapta.
După știința mea, scopul principal - și unic - al proiectoarelor este acela de a fi ORBITOARE! Adică, prin construcția dispersoarelor după o geometrie predominant lamelară și verticală să proiecteze un fascicol liniar paralel cu solul pe un unghi cât mai deschis astfel încât mașina să devină vizibilă pentru cei de pe contrasens în condiții de vizibilitate redusă chiar și în curbe sau în intersecții. Altfel, s-ar fi montat farurile direct la baza solului, ca să nu mai fie nevoie de proiectoare.

Farurile sunt montate mai sus pentru a li se putea controla mai usor zona care o ilumineaza. Daca ar fi fost montate la baza solului, ar fi fost foarte greu sa le faci sa nu lumineze mai mult de tz metri, adica sa-l orbesti pe cel din fata. Fiind mai sus, lumina lor cade sub un unghi mai mare pe sosea, spotul fiind mai usor de reglat.
Proiectoarele nu sunt orbitoare decat cand sunt folosite de toti idiotii pe vreme senina. Scopul lor nu este de a-i avertiza pe cei din jur ca esti acolo pe vreme rea, desi contribuie la acest lucru, evident. In acest caz cel mai bun remediu anti-coliziuni este circulatia cu viteza adaptata la conditiile de drum.

--------------------
d.
+
Valentine
post 5 Feb 2004, 15:35
Post #65

Old Timer

From: California

doar pentru fericirea celor de la meridian o sa le fac si eu o plangere. deja au trecut alte 2 saptamani (in total sunt 5 pana acuma) si nu m-au sunat inca pentru bara aia, si pentru inlocuirea cadrului motor ......................

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
Wolfmark
post 5 Feb 2004, 15:43
Post #66

Membru autentic

Sa-i se duca-n XXX! N-au vrut sa-mi treaca montajul proiectoarelor + o mica lucrare de garantie in cartea de garantie a masinii ... asa ca am obtinut un raspuns de la Dacia in privinta asta (cu nr. de inregistrare & datat) in care mi-au specificat clar ca orice service autorizat Dacia este obligat sa treaca ABSOLUT ORICE INTERVENTIE (pe garantie, platita de client, cu sau fara schimb de piese etc...) in carnetul de garantie. Mai ma duc odata peste ei ... si parca-i vad ca se mai aleg cu inca un scandal icon_mrgreen.gif

Valentine, iti recomand sa povestesti tot. Nu neaparat numai de rau. Tot ce ai vazut ... si ce impresie ti-a lasat service-ul. N-ai nimic de pierdut, cred icon_twisted.gif Eu le-am zis ca mi-au facut mizerie in masina ... dar si ca m-au ajutat cu CASCO-ul...

--------------------
DACIA Solenza Scala 2003
+
Valentine
post 18 Feb 2006, 13:40
Post #67

Old Timer

Sunt si eu curios. Fiind la al doilea furt de proiectoare in mai putin de 6 luni ( mad.gif cand mama masii se opresc astia frate?! ) vreau si eu o solutie viabila sa fac furtul asta mai greu cel putin.

Mi-a spus cineva sa pun poxipol la noile proiectoare (care o sa vina peste o luna, ca asa e la furt la casco mad.gif ) ... alte idei?

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

+
Daedalus
post 19 Feb 2006, 01:32
Post #68

sound addicted

Astazi imi spalam masina si am vazut ca proiectoru din dreapta era dus rau in fund. Cred ca cineva a incercat sa il fure si a renuntat din diverse motive. Am apasat un pic cu degetul pe el si a cazut (a ramas priponit in fir) radmasa.gif L-am pus la loc asa manual, el sta fix dar daca insist cu degetele sa il imping iese din nou. Cu celalalt nu am reusit. Nu reusesc sa imi dau seama cum se prinde acest proiector ca sa il pot fixa bine. Nici capul n-am putut sa il bag ca lumea sub masina ca nu e loc. Ori e prea joasa de fata, ori am eu capu prea mare biggrin.gif

This post has been edited by Daedalus: 19 Feb 2006, 01:32

--------------------
Dacia Solenza Scala 1.4 MPI - B xx FTU 2004
mda
+
MihaiRTC
post 20 Feb 2006, 12:25
Post #69

Membru incepator

Eu am dat o gaura subtire si am bagat un surub din ala cu cap ascutit. E adevarat ca nu e mare protectie, da' nu mai iese proiectorul prin impingere si trebuie sa stii ca e surubul ala ca altfel impingi degeaba. Sper sa nu citeasca site-ul asta si hotii biggrin.gif

--------------------
dacia solenza clima
+
Valentine
post 20 Feb 2006, 19:10
Post #70

Old Timer

QUOTE(MihaiRTC @ 20 Feb 2006, 12:25)
Eu am dat o gaura subtire si am bagat un surub din ala cu cap ascutit. E adevarat ca nu e mare protectie, da' nu mai iese proiectorul prin impingere si trebuie sa stii ca e surubul ala ca altfel impingi degeaba. Sper sa nu citeasca site-ul asta si hotii  biggrin.gif
*

Ma indoiesc ca citesc, si chiar daca, nu cred ca stau ei acuma sa desfaca suruburi, etc. De fapt am inteles de ce mi-au luat doar un priector. Celelalt avea 3 amprente mari pe el smile.gif (era plin de praf biggrin.gif). Pesemne ca hotu a incercat sa il impinga cu 3 degete si nu a reusit si l-a lasat acolo.

Am incercat si eu sa il imping, si nu a mers (si am incercat destul de tare). Mai bine asa smile.gif

Oricum, poti sa dai mai multe detalii despre unde exact ai bagat holsurubu ala?

--------------------
Ford Focus 2009

+
alex_axn
post 21 Feb 2006, 19:08
Post #71

Membru autentic

asa cum stau montate in mod normal proiectoarele pe spoiler, se dau jos doar proiectoarele - deci nu cu tot cu suporti, ci doar proiectorul, suportul ramane prins normal pe spoiler- (proiectoarele sunt prinse de suporti cu cate 2 suruburi fiecare, posibil de 10.. nu mai stiu sigur..).
dupa ce ai dat jos proiectorul, raman gaurile ale in spoiler ca si cum nu ar fi proiectoarele, insa sunt suportii. si acum se introduc suruburile alea(1 sau 2 dupa preferinta..), strapungand spoilerul si suportul de proiector.
dupa aceea se monteaza la loc proiectorul, prinzandu-l in cele 2 suruburi, de suportul acestuia.
in mod normal acum nu se mai poate fura, insa daca e rau intentionat ti-l sparge.. sau impinge de el pana se rup urechile de prindere ale proiectorului.. cu toate ca atunci nu mai are ce face cu el.
dar oricum, macar acum puteti sta linistiti ca nu le pierdeti in mers.. din cauza gropilor sau a prinderilor slabe..

This post has been edited by alex_axn: 21 Feb 2006, 21:55

--------------------
vw passat - B __ ___ 2009
"putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
+
CristianH
post 22 Feb 2006, 08:52
Post #72

Membru

From: Sighisoara

Am gasit o schita despre asigurarea proiectoarelor la cadere/furt.
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...&#entry16820224

--------------------
Ex DACIA SOLENZA CONFORT 1.4 mpi / Skoda Octavia Tour 1.9 tdi
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 10:01
Forum Renault