DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Semnalizarea,, un moft

De ce nu semnalizati?

Semnalizarea e pt. incepatori si cei nesiguri pe ei, nu pentru soferi adevarati. [ 8 ] ** [28.57%]
Nu stiam ca e obligatoriu, credeam ca e o chestie de gust. [ 2 ] ** [7.14%]
Semnalizarea e o tampenie introdusa in codul rutier doar ca sa aiba gaborii motiv sa se ia de tine. [ 2 ] ** [7.14%]
Ca sa nu se uzeze becurile (si cred ca vreunul cu fabrica de becuri a bagat chestia asta ca obligatorie in codul rutier). [ 4 ] ** [14.29%]
Cu o mana tin mobilul, cu a doua fumez, cu alta invart volanul, cu alta schimb vitezele si cu ultima umblu la casetofon. De unde mana sa mai si semnalizez?! [ 7 ] ** [25.00%]
Mi-a racit neuronu', ce e aia semnalizare? [ 5 ] ** [17.86%]
Total Votes: 28
Guests cannot vote 
RollerMAN
post 10 Aug 2005, 08:53
Post #61

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

QUOTE(SYL @ 3 Aug 2005, 23:48)
Zici ca in oras nu e nevoie de centura de siguranta ?....sa iti spun ca un impact la 70km/h(viteza care se mai atinge in localitate) echivaleaza cu o cadere de la 22m....sau ca un impact la 40km/h (viteza care categoric se atinge in localitate) echivaleaza cu o cadere de la etajul 4...
*

Da mai SYL dar vezi tu mai exista si frane. Asa ar trebui sa mergem cu cat 20 km/h in oras? O fi ea dacie da cel putin a mea chiar franeaza si eu unu am incredere in reflexele mele k m-au scos din situatii foarte nasoale in care nu eram eu de vina. Stiu ca nu e bine dar in oras eu as prefera sa merg fara centura.
P.S. Cred ca francezii astia gandesc destul de mult ca tine pentru ca zilele astea am condus un megane sedan si imi facea capu calendar daca nu imi puneam centura....incepea sa piuie usor si din ce in ce mai tare pana cand nici sistemu de sunet din masina nu mai acoperea piuiutu ala nenorocit (mi-am gasit nasu cu meganu asta dar macar el compenseaza cu multe alte comforturi si in el nu ma deranjeaza sa imi pun centura pe cand la a mea dacie.....o cam simti k e acolo si nu e tocmai placut).

--------------------
Dacia 1410 - B
Born 2 roll!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
RollerMAN
post 10 Aug 2005, 09:16
Post #62

Membru

QUOTE(driver @ 3 Aug 2005, 23:04)
tanar si nelinistit... sau sangele zburda navalnic...

uf ca n-am mai putut smile.gif
*

Si tanar si nelinistit si sangele zburda navalnic dar te asigur ca mai mult decat constient pe situatie! Stii era o reclama mai veche la prezervative parca "Fac ce vreau dar stiu ce fac".

--------------------
Dacia 1410 - B
Born 2 roll!
+
Ant
post 10 Aug 2005, 09:39
Post #63

Utilizator resuscitat

Imi pare rau dar nu am ce sa votez. In 98% din cazuri semnalizez si automatismul isi spune cuvantul si pe balta la pescuit, cand plec semnalizez din obisnuinta.
Referitor la asigurare am auzit o povestioara (reala sau nu asta nu mai stiu) : la o trecere la nivel cu calea ferata se opreste un cetatean, se uita in stanga, se uita in dreapta si ii da inainte cu tupeu si intra fix in locomotiva care isi facea manevra de revenire in triaj (asta se intampla in Mangalia)

This post has been edited by Ant: 10 Aug 2005, 09:44

--------------------
Opel Vectra 2005 cu remorca - B .. AIT
Daca nu merge cu ciocanul din prima, incercati un ciocan mai mare
+
luxcor
post 10 Aug 2005, 11:35
Post #64

Acaru' Păuna

From: Bucuresti - Dorobantzi

elementar dragilor elementar ... intotdeauna ... inainte de a invarti volanul cu un singur deget tragi dupa tine semnalizatorul ... macar atunci ...

--------------------
Hyundai TUCSON 2,7 V6 AT 190 CP GLS 4WD Premium - 2007 - B 07 LUS
Batrân, bolnav și cu nervii la pamant ... ultimii 20 trecura mai repede ca primii 20 ... ardeti cât puteți ...
Ex: 1300, 1310, Supernova, Solentza
+
Sony
post 10 Aug 2005, 11:40
Post #65

Membru autentic

From: Ban Land

Poate ar trebui sa se construiasca masini care semnalizeaza singure. biggrin.gif Macar pentru taximetristi. biggrin.gif
Pe baza rationamentului unora de pe forum tramvaiul nu ar trebui sa semnalizeze pentru ca se cam stie in ce parte o ia. Si totusi de ce are semnalizare?

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
gheghe
post 10 Aug 2005, 16:08
Post #66

Membru autentic

From: Campina, PH

QUOTE(RollerMAN @ 10 Aug 2005, 09:53)
Da mai SYL dar vezi tu mai exista si frane. Asa ar trebui sa mergem cu cat 20 km/h in oras? O fi ea dacie da cel putin a mea chiar franeaza si eu unu am incredere in reflexele mele k m-au scos din situatii foarte nasoale

"Da mai RollerMAN", ma simt mai in siguranta pe drumurile patrie cu soferi cu reflexe asa bune ca ale tale care conduc masini care chiar si franeaza... laugh.gif Daca masina ar avea si mai multe "comforturi" poate ai accepta si alte privatiuni, pe langa purtatul centurii, eventual ai si semnaliza la schimbarea directiei rolleyes.gif

--------------------
Dacia Logan Ambition - PH 99 xxx
Caut pareri pertinente si argumentate. Ofer recompensa!
+
SYL
post 11 Aug 2005, 14:01
Post #67

doc

From: IF, Balotesti

QUOTE(RollerMAN @ 10 Aug 2005, 09:53)
Da mai SYL dar vezi tu mai exista si frane. Asa ar trebui sa mergem cu cat 20 km/h in oras? O fi ea dacie da cel putin a mea chiar franeaza si eu unu am incredere in reflexele mele k m-au scos din situatii foarte nasoale in care nu eram eu de vina.

Ca sa iti mai tai din elanul de caterinca ieftina, sa iti explic ceva (o fac nu pt tine, ci pt altii care chiar vor sa invete ceva util): Unui om cu reflexe excelente tot ii trebuie 0.2s pana duce piciorul de la acceleratie la frana (asta insemna cam 3.5m la o viteza de 60km/h). Apoi dureaza un timp de la atingerea pedalei de frana pana se apasa pedal, se creeaza presiune in circuit si incepe franarea efectiva (tocmai de aia Renault au inventat AFU, pt a reduce acest timp). Deci daca spre exemplu la 60km/h iti apare brusc un fata un obstacol la 10m (nu am zis mai putin), practic nici nu apuci sa franezi semnificativ....

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
vv
post 11 Aug 2005, 14:38
Post #68

dilbert.com

SYL, te contrazic un pic: din cate stiu eu, AFU nu e pentru ce zici tu, ci pentru ca s-a constatat ca o buna parte din soferi, atunci cand sunt pusi intr-o situatie care necesita franare violenta, nu franeaza "pana la capat" (fiindca sunt obisnuiti sa calce mai pasnic pedala de frana). Efectul AFU este ca atunci cand calci frana imediat dupa ce ai luat piciorul de pe acceleratie, sa te bage in parbriz. Dar nu e vorba de redus timpul - daca tu calci frana violent, tot la fel franeaza si cu AFU si fara.

Iar on-topic - nu de lovesti de zid la 40km/h, de obicei iti continui miscarea, si nu e chiar asa de grav. Pe mine personal ma seaca astia din UE care vor sa bage obligatoriu 40km/h in localitati, pe bune ca e o exagerare deja - daca limitele de viteza ar fi stabilite rezonabil (adica: pus limitare superioara acolo unde nu merg pietoni, nu pus radar) si daca ar fi si in RO autostrazi ca in Franta macar (sau drumuri care ocolesc localitatile, nu trec prin mijlocul lor), atunci as fi de acord - dar asa mi se pare aberant.
Eu as fi curios daca exista o statistica privind evectul acestor limitari de viteza (ma refer la 40km/h in loc de 50km/h in oras, sau 60 in loc de 50 - nu la "no speed limit" vs. "50km/h"). Ca eu tare banuiesc ca orice limitare sub 50 are un efect fix 0, exceptand cazurile cand drumul e stricat/in lucru/exista obstacole pe drum. Da' la noi, de tampite ce sunt limitarile de viteza, nu le mai bagi in seama nici pe alea necesare, mai rau fac, pe bune.

This post has been edited by vv: 11 Aug 2005, 14:58

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
SYL
post 11 Aug 2005, 15:42
Post #69

doc

From: IF, Balotesti

vv, nu ma mai contrazice pt ca nu ai dreptate. http://www.renault.ro/ro/autovehicule/car_cv.php?v=12&s=11
Da click pe "Asistarea la franarea de urgenta" si citeste.

Si nu trebuie sa intri in zid la o viteza anume ca sa te opresti aproape instantaneu. Spre exemplu despre o masina de pe contrasens ce parere ai ?.....si daca din intampalare e camion, autobuz, etc...

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
RollerMAN
post 15 Aug 2005, 00:01
Post #70

Membru

SYL sa stii ca nu fac nici o caterinca. Ce spun e real. Nu ma intereseaza parerea altora atata timp cat eu sunt in siguranta si cei din jurul meu si daca ai merge cu mine in masina ti-ai schimba parerea.

--------------------
Dacia 1410 - B
Born 2 roll!
+
Sony
post 15 Aug 2005, 07:47
Post #71

Membru autentic

From: Ban Land

Ieri mergeam pe Iuliu Maniu si mi-a taiat fata un mertzan, bineinteles ca fara semnal. Accelerez si il depasesc, accelereaza si el, iar la stop se opreste langa mine. Deschide geamul si ma intreaba nonsalant: "Ce e, taticu, esti nervos?" Ii atrag atentia in mod calm ca ar trebui sa dea un semnal inainte sa-mi taie fata, la care tipul imi spune ca nu avut timp.
Pai bine, frate, de asigurat nu ai timp, de semnal nu ai timp, ce naiba cauti pe strada?
Observ in ultima vreme ca in multe masini scumpe nu prea ai timp!

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
madalina
post 15 Aug 2005, 08:59
Post #72

Membru autentic

Sony, nu numai masini scumpe! Pe drumul catre mare am vazut o gramada de masini ce ar fi trebuit sa nu circule e starada = pline de rugina, ce functionau pe ulei, cu motoare ce scoteau zgomote de toate felurile, numai normale nu, ce intrau in depasiri fara semnal, fara sa se asigure, de cele mai multe ori mergand cu 70=80 si dorin d sa depaseasca pe cineva ce mergea cu 10! Ce daca venea cineva cu 110=120 din spate!

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
ursamajor
post 27 Sep 2005, 19:57
Post #73

Membru pasager

From: Orașul lui Panait Istrati

Ritmul în care conduc mă face să nu semnalizez chiar de fiecare dată cînd schimb direcția de mers. Legal, însă, așa-i corect și chiar bine pentru siguranța mea și a altora.

--------------------
Dacia Logan 1.0 Eco-G 2021 Comfort (+ 4 optiuni) - BR02UMa
Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th June 2025 - 16:01
Forum Renault