Alegere laptop, Alegere laptop
![]() ![]() ![]() |
Alegere laptop, Alegere laptop
Markos |
![]()
|
||
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
||
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|||
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
+1 pentru asusul ala. Am cumparat pentru cineva unul asemanator (placa video integrata) si de aproximativ 7 luni merge fara nici o problema. E robust, bine inchegat si isi face treaba fara sa comenteze.
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
Dacă e Asus, chiar sub 2500 lei, nu mai e mizerie sau cum?
|
--------------------
.
.
.
|
|
RZV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 812 Joined: 24 August 05 From: Online ![]() |
QUOTE(Markos @ 24 Dec 2013, 00:30) Mda...A expirat oferta azi noapte la 12. ![]() Acum e la 1,700 de lei. Alte sfaturi? Respecte. |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
QUOTE(Lostboy @ 24 Dec 2013, 01:49) Te-ai lovit cumva la cap? Chiar trebuie i7, placi video dedicate, ssd-uri si nu stiu cati gigi de RAM pentru un film, o navigare pe net, feisbuc, skype, un office? Nici eu nu as cumpara un laptop sub 2500 de lei, dar ghici ce? Il chinui cu diverse softuri de randare, mai bag un joc, il mai chinui cu un CAD. RZV a scris clar: "Insa eu am nevoie de un laptop la nivel basic, de buget, nu pentru jocuri de ultima generatie sau pentru editare video. Doar pentru chesti de baza, nimic altceva." |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
RZV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 812 Joined: 24 August 05 From: Online ![]() |
Gata balciul.
![]() Am dat comanda: HP ProBook 4540s 4GB RAM Extra (Zeppelin) Mouse Serioux Trakker 78 Negru USB Total comanda: 1.323,48 RON. Intre timp am pregatit si un Windows 8.1 Pro (cu licenta) pentru a-l instala. Evident se va dezactiva interfata metro si se va instala Classic Start Menu (Shell). ![]() Sper ca utilizatorii finali sa fie OK cu el (fiind vorba de parintii mei, la 60+ nu au nevoie de chestii foarte sofisticate). Cu HP am avut experiente pozitive pana acum. Am detinut in trecut (2011) un Probook 4520s (doua generatii anterioare) care a fost foarte robust (e in continuare folosit fara probleme de un prieten de al meu). Respecte. This post has been edited by RZV: 24 Dec 2013, 15:17 |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
kog |
![]()
|
Sunt ok hp-urile, mi-au trecut prin mana cateva si inafara de un hdd decedat (ma gandesc ca a fost trantit serios) nu am intalnit defecte. Sa-l foloseasca sanatosi.
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.637 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
la mine la 3 diferite chipuri dezlipite, nu as recomanda hp la nimeni, in rest totul foarte ok. cat au mers au fost fara cusur
![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Problema cu chipurile dezlipite se datora supraîncălzirii acesora și apărea doar la nvidia. Firește că apărea la toate laptopurile, indiferent de producător, dacă avau un cipset grafic nvidia din seria buclucașă.
Crăciun fericit! |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
Lostboy |
![]()
|
QUOTE(kog @ 24 Dec 2013, 13:30) Te-ai lovit cumva la cap? Chiar trebuie i7, placi video dedicate, ssd-uri si nu stiu cati gigi de RAM pentru un film, o navigare pe net, feisbuc, skype, un office? .... Eu nu m-am lovit, dar tu? Având în vedere că îmi confirmi ce am spus eu mai sus? Probabil de la prea multe proteină animală în perioada asta. |
--------------------
.
.
.
|
|
kog |
![]()
|
Mda tot ce e sub 2500 e rahat si cei ce le cumpara sunt niste fraieri. Inteles.
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
RZV |
![]()
|
Studiu de caz:
HP ProBook 4540s - Pret: 1,200 Lei HP ProBook 4540s - Pret: 2,780 Lei Desigur nu comentam diferentele de CPU, RAM, HDD si video. Dar, aceeasi platforma, aceeasi calitate, adresata unor tipuri diferite de nevoi. Cine spune ca sub 2,500 de lei se gasesc numai gunoaie mananca turceste. Respecte. L.E. 1000M vs.3230M CPU Celeron e 86 $ pe cand CPU i5 e probabil peste 200 $. Difera preturile la HDD, extra memoria si CHIP-ul grafic dedicat. Cam de aici vine diferenta de pret, si nu din calitatea de productie a sistemului in sine. Ce vreau eu sa spun, e ca exista diferente in performante (ceea ce e si normal) dar nu si in executia per ansamblu a sistemului. Am preferat o platforma mai solida cu performante suficiente, decat o platforma mai slaba cu componente individuale mai performante. Sunt foarte curios referitor la parerea colegilor fata de cel de-al doilea ProBook (cu i5). E considerat tot un "gunoi" chiar daca are pretul de 2,780 lei (peste pragul psihologic de 2,500 de lei)? This post has been edited by RZV: 24 Dec 2013, 17:56 |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
Lostboy |
![]()
|
|
--------------------
.
.
.
|
|
Ampt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.597 Joined: 25 July 10 From: București ![]() |
Unul le spune și altul le trage !
![]() Crăciun Fericit tuturor ! |
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011 Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
|
|
kog |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
Lostboy |
![]()
|
QUOTE(Shush @ 23 Dec 2013, 16:26) Mizeriile alea 3 numai robuste nu sunt, de constructie/racire buna nici nu poate fi vorba. Daca vrei ceva rezistent, fiabil si cu racire buna nu ai ce cauta sub 2500 de lei. QUOTE(Markos @ 23 Dec 2013, 23:30) QUOTE(Lostboy @ 24 Dec 2013, 01:49) Sper că nu e nevoie să detaliez. |
--------------------
.
.
.
|
|
kog |
![]()
|
Acuma am vazut. Am citat gresit prima data si n-am urmarit firul. Imi cer scuze.
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Sărbători fericite!
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE(RZV @ 24 Dec 2013, 17:29) Sunt foarte curios referitor la parerea colegilor fata de cel de-al doilea ProBook (cu i5). E considerat tot un "gunoi" chiar daca are pretul de 2,780 lei (peste pragul psihologic de 2,500 de lei)? Da, tot gunoi e din pacate ! Eu cand am zis 2500 de lei nu m-am gandit deloc la performante sau dotari i5, i7 sau ce o mai fi. M-am gandit doar la calitate, fiabilitate si robustete. In ultima vreme au aparut tot felul de laptopuri cu performante teoretice mari, cu procesoare care de care mai pompoase, dar in rest nimic ... componente no-name, materiale sub standard, baterii incredibil de proaste. La laptopurile ieftne nici nu are rost sa mai zic, laptop ieftin, componente ieftine, fiabilitate pe masura. Daca vrei ceva rezistent cumperi un laptop bine construit, cu perfomante reduse la aproximativ 2500 de lei sau daca vrei perfomante deja te uiti de la 3500 incolo. Daca pui mana pe ele iti dai seama imediat care e low-cost si care e cat de cat ok. Craciun fericit ! |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
gabize |
![]()
|
O fi, că prea o zici cu patos. Da' sunt și oameni cu bugete mici pe lumea asta. Cunosc destui cu "gunoaie" d'astea pe care le folosesc bine-merci de ani buni. Precum știu și puști din familii mai potente financiar care "mănâncă" anual câte un laptop fiștent.
Uneori expresia "cât dai, atâta face" nu e musai valabilă. Crăciun fericit! |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
RZV |
![]()
|
Revin cu impresii, mai jos:
Laptopul e foarte inchegat, constructie metalica bine realizata, tastatura nu flexeaza de nici un fel (pare mai solid decat Satellite P855 pe care l-am achizitionat la dublu pret). Nu simti deloc ca ar fi un entry-level (el fiind un main-stream de fapt, cu performante mai modeste) din punct de vedere al calitatii asamblarii, aspectului si materialelor folsite. Da clasa de departe tuturor competitorilor directi din clasa de pret: Acer E531, Lenovo B590 si Asus X551. Bonus, in cutia laptopului am primit si o geanta HP basic (materiale foarte OK). Am instalat Windows 8.1 Pro, si laptopul se misca OK si doar cu cei 2 GB de RAM (care au frecventa la 1600 MHz). Cu siguranta cu cei 4GB suplimentari va face fata cu brio scopului pentru care a fost achizitionat. Cu extra memoria comandata a fost o mare problema....MODULUL NU A FOST AMBALAT, IMPACHETAT IN NIMIC. Adica, a fost ARUNCAT direct in cutia mare. Surpriza sau nu, a fost defect! L-am instalat, am avut o gramada de erori, si am decis sa-l returnez. Mi se pare extrem de neprofesional sa nu protejezi niste componente sensibile si sa le livrezi "bulk" in adevaratul sens al cuvantului (fara nici un fel de folie simpla/cu bule, etc). Ca atare voi evita pe viitor sa mai cumpar de la PC Garage, deoarece consider ca sunt neprofesionisti si mi-am pierdut destul timp din cauza unei stupiditati de a lor. Noua memorie, desi comandata deja (pe 30 Dec., am mai platit 27.05 lei diferenta) va sosi doar dupa 6 ianuarie (o voi instala doar de Pasti ![]() Respecte. This post has been edited by RZV: 3 Jan 2014, 17:07 |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Să-l folosești cu spor fără incidente.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
RZV |
![]()
|
Merci.
Parintii mei il vor pastori. |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
Lostboy |
![]()
|
QUOTE(RZV @ 3 Jan 2014, 17:04) ... Ca atare voi evita pe viitor sa mai cumpar de la PC Garage, deoarece consider ca sunt neprofesionisti si mi-am pierdut destul timp din cauza unei stupiditati de a lor. Noua memorie, desi comandata deja (pe 30 Dec., am mai platit 27.05 lei diferenta) va sosi doar dupa 6 ianuarie (o voi instala doar de Pasti ![]() Respecte. De ce ai mai comandat de la ei noua memorie? |
--------------------
.
.
.
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
pentru ca oricum trebuia sa o primasca drept bonus in cadrul ofertei?
BTW - am primit si eu laptop de la serviciu - ASUS Imi place, m-am sucit putin pana sa mi-l aleg, dar cred ca am procedat corect. Ruleaza deja LMDE si totul e OK. Silentios, nu se incinge, aspect placut, performante multumitoare. |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
kog |
![]()
|
@rzv am ceva comenzi date la pc garage si desi nu am avut probleme cu tranzactii, returnari sau produse trimise in garantie pot spune ca la ambalare stau cam prost. Asta spre deosebire de emag unde ii injuri juma de ora pana desfaci toate foliile si protectiile. Acu tre sa imi vina un hdd de la garaj. Sunt foarte curios cat de impachetat vine.
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Recomandati-mi, va rog, un mouse wireless.
Max 100 de lei. Nu conteaza firma (desi as prefera sa nu fie Microsoft - sunt la al doilea Microsoft 3000, intr-un an jumate). Multumesc! |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
gabize |
![]()
|
are fir, da cică-i nemuritor...
![]() russian-stimpank-mouse-460-85.jpg EDIT: Dacă vrei pentru activități normale, exclus gaming, A4tech par decenți încă la raportul preț/calitate. This post has been edited by gabizegrean: 3 Jan 2014, 21:47 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
M-am gandit la A4tech. Stiu ca am avut la desktop un maus si o tastatura de la ăștia... Tastatura e vie si acum, mausul l-am spart cand am dat cu el de pereti
![]() |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
Vezi asta
E putin peste 100 de ron da' merita... Eu il am de un an de zile si pana acum am schimbat doar 2 baterii (adica am incarcat acumulatorii o data). Si eu folosesc soarecu' cam 9-12 ore pe zi. Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 07:13 |