M-am innoit - Renault Megane -, cu alta palarie...
![]() ![]() |
M-am innoit - Renault Megane -, cu alta palarie...
dan constantin |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 18 September 11 ![]() |
|
||
--------------------
ford
fiesta 1,4 tdci
2008
- b24dca
|
|||
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Eu pana acum nu am vazut 1 turbina picata la nici un prieten si multi au motorina. Nu stiu cum gasiti voi numai ciurucuri in flacari la care pica turbina dupa 30k km dar eu nu am vazut pana acum...
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
- CT-XX-LEA Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(dan constantin @ 20 Dec 2011, 16:49) npleshea,m-ai lamurit! El vorbeste de 2.0 de pe Passat. Care a fost si este un monument de fiabiliate. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
npleshea |
![]()
|
![]() 34 de ani degeaba Group: Members Posts: 54 Joined: 14 December 11 ![]() |
dan constantin, tu faci ce vrei. Sunt unii care cumpara diesel pentru cuplu sau pentru consum. Eu am condus acelasi tip de masina si pe motorina si pe benzina si prefer motorizarea pe benzina. Am vazut facturile de la revizii si clar motorizarea pe benzina a fost in avantaj. Nu era benzina turbo fata de diesel turbo dar cele mai ieftine revizii si interventii le-a avut clar motorizarea pe benzina. Asta pe demonstrate, cu facturi.
|
--------------------
Lada
Niva
2001
- strain Ceausescu sa ne ierti! In decembrie am fost beti!
|
|
dan constantin |
![]()
|
QUOTE(npleshea @ 20 Dec 2011, 16:55) dan constantin, tu faci ce vrei. Sunt unii care cumpara diesel pentru cuplu sau pentru consum. Eu am condus acelasi tip de masina si pe motorina si pe benzina si prefer motorizarea pe benzina. Am vazut facturile de la revizii si clar motorizarea pe benzina a fost in avantaj. Nu era benzina turbo fata de diesel turbo dar cele mai ieftine revizii si interventii le-a avut clar motorizarea pe benzina. Asta pe demonstrate, cu facturi. majoritatea posesorilor de benzinare se consoleaza cu replica costurilor de revizii ![]() daca te duci la reprezentante baietii sunt pusi pe japca,asta se stie,e valabil la ambele motorizari ![]() daca te mai orientezi putin,iesi bine cu ambele motorizari,si zic eu ca o revizie pe an cum se face in perioada de garantie diferenta de costuri intre benzina si diesel nu este asa de considerabila,numai daca esti un gen Hagi Ghita care a taiat coada la pisica ![]() cu toate argumentele teoretice care sunt date pe aici,ca na este numai teorie,eu personal m-am saturat de benzinare,cel putin un plin pe saptamana...pai ajunsesem sa muncesc pentru benzina ![]() la diesel consumul este total diferit...replica cu revizile scumpe e puerila ![]() alea sunt o data pe an dar fiecare cu alegerea lui ![]() |
--------------------
ford
fiesta 1,4 tdci
2008
- b24dca
|
|
sylvester |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 562 Joined: 12 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Incerc sa lamuresc putin problema, printe picaturi, inainte de a pune niste poze (inca sunt la munca)
Masina cu toate dotarile, a fost foarte putin peste 11.000 Euro cu tot cu Tva, deci practic a iesit mai ieftin decat 1,4 tCe. tce-ul este relativ nou la noi, si in ciuda tuturor forumistilor care asteptau lansarea acestuia, cand s-a pus problema de achizitie au optat tot pt. 1,6 16v. Deci ca fiabilitate, servisul nu poate spune daca e un motor fiabil sau nu. Pana acum nu s-au intors in servis pt probleme tehnice. In schimb la 1,5 dci (zis si mama timpului) s-au mai remediat din vechile probleme, de aceea am optat pentru el. Nu sunt fan diesel deloc, dar nici nu m-ar deranja daca devin cu trecerea timpului. ![]() Revin mai tarziu cu pozele promise, sa mai stig versusul ![]() |
--------------------
Renault
Megane II.1
2004 sedan Renault Megane 3, Noir Nacre, Sport Edition 1,5 dci 110CP
Ex.Renault Megane Sedan,Pack autentique, Blanc Glacier, 2004 |
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(dan constantin @ 20 Dec 2011, 17:08) cu toate argumentele teoretice care sunt date pe aici,ca na este numai teorie,eu personal m-am saturat de benzinare,cel putin un plin pe saptamana...pai ajunsesem sa muncesc pentru benzina Esti cam indoctrinat. Tu vorbesti dintr-o experienta personala, el vorbeste de un parc auto. Este o mica-mare diferenta.![]() la diesel consumul este total diferit...replica cu revizile scumpe e puerila ![]() alea sunt o data pe an Chiar, care este diferenta de consum intre un diesel si o benzina in regim de autostrada? |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Hmmmm, Budapesta - Mako intr-o ora, 20 de litri de benzen si nici o amenda de la rendőrség
![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
sorin000 |
![]()
|
![]() Just a member Group: Members Posts: 517 Joined: 16 April 08 From: Marte ![]() |
Treaba e ca noi nu prea avem autostrazi...
@sylvester: S-o stapanesti sanatos.! ![]() |
--------------------
Renault
Megane IV facelift 2021
ZEN TCe Audi A4 2016 TFSI S-tronic
Ex. Megane Sedan II 2008 Lux privillege dCi "Dacă mașina mea era ruptă ca tine , nu trecea de RAR..." |
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
IRONICK |
![]()
|
Este diferenta, dar foarte mica. La mers in oras se simte intradevar.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Diferenta la aceiasi putere, in regim ''legal'' este de mai mult de 1 litru. La viteze mai mari sare sesizabil peste 2 litri / 100 km.
LE > in regim de autostrada This post has been edited by dr_mKe: 20 Dec 2011, 18:07 |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Ironicule, hai sa luam niste consumuri pe bune.
Megane 1.6 16v 110 cai Acelasi Megane, 1.5 dci 110 cai |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 20 Dec 2011, 16:26) Nu, ma confunzi, aia e specialitatea ta, nimeni nu te poate intrece. QUOTE(IRONICK @ 20 Dec 2011, 18:21) Esti cam indoctrinat. Oricine altcineva ar fi zis chestia asta, poate lua cineva in seama, DAR iauzi cine s-a trezit sa spuna tocmai asta ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by argon: 20 Dec 2011, 18:09 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
dan constantin |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 20 Dec 2011, 17:21) Esti cam indoctrinat. Tu vorbesti dintr-o experienta personala, el vorbeste de un parc auto. Este o mica-mare diferenta. Chiar, care este diferenta de consum intre un diesel si o benzina in regim de autostrada? Indoctrinat esti tu,si susti pareri teoreticel!El vorbeste de un parc auto din marginea tablei de sah,eu vorbesc din proprie experienta.Aveam pretentii mari la tine...dar ai cam spus totul despre tine cind te-ai referit la autostrazi...la cate avem noi ![]() |
--------------------
ford
fiesta 1,4 tdci
2008
- b24dca
|
|
cdadan |
![]()
|
Va certati de pomana. Miturile cu reviziile scumpe la diesel nu se adeveresc. In schimb, alea cu fiabilitatea VW, cam da.
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Nu se cearta nimeni, doar unii se dau cocosi si au facut o pasiune in contrazicerea cu necunoscuti pe forumuri. Si cand le pui fizica termodinamica in fata, care zpune raspicat ca un motor diesel e mai eficient prin principiu ca unul otto, se fac ca ploua.
This post has been edited by argon: 20 Dec 2011, 18:23 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.335 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(npleshea @ 20 Dec 2011, 15:18) Pai reviziile sunt mai scumpe la diesel. De asta am spus ca motorul pe benzina e mai usor de intretinut. Dieselul e pretentios: motorina de calitate, ulei mai scump, plus ca scoate fum daca nu are filtru de particole si la mersul in oras se infunda vana EGR. Motorul pe benzina chiar si turbo e mai putin pretentios si mai ieftin de intretinut. Imi areti si mie uleiul ala mai scump??? mai nou cam toate uleiurile se folosesc si pt. motoare diesel si pentru benzina ... Revizii mai scumpe ??? Poti argumenta? Fum?? daca motorul este utilizat cum trebuie, nu prea are voie sa scoata fum ... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.175 Joined: 13 October 06 ![]() |
Dupa 7 ani pe forumul reno ai trecut de la o masina cu 5* la euroncap la una cu 4*, I rest my case
![]() |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
vallyyy |
![]()
|
![]() Dacia Clubber Group: Members Posts: 2.385 Joined: 13 December 07 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(cj98czh @ 20 Dec 2011, 18:24) Imi areti si mie uleiul ala mai scump??? mai nou cam toate uleiurile se folosesc si pt. motoare diesel si pentru benzina ... Revizii mai scumpe ??? Poti argumenta? Fum?? daca motorul este utilizat cum trebuie, nu prea are voie sa scoata fum ... Nu e vorba neaparat de revizii cat e vorba de faptul ca e pretentios,stim cu totii ca motorina la noi e proasta,de cate ori ma duc la intalnirile locale opel,nu am vazut pe nimeni sa bibileasca la motoarele pe benzina,in schimb la diesel mereu,ba releul bujiilor incadescente face fite,ba bujiile,ba termoflot,ba pompa de injectie,ba injectoare,ba fum ,ba nu stiu ce etc,sa fereasca Sfantu' de vreo turbina.Ambele motoare dupa mine compenseaza,unul e mai fiabil dar mananca mai mult,celalalt e mai pretentios(motorina si intretinere) dar mananca mai putin |
--------------------
Dacia
1300
Fost dacist
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
cat fu reducerea "speciala"?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.335 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
vallyyy - nu compara motoarele renault cu cele opel ...
![]() Problemele enumerate la tine apar la masini vechi, nu la cele noi si nu la cele intretinute ![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
dan constantin |
![]()
|
QUOTE(cj98czh @ 20 Dec 2011, 18:24) Imi areti si mie uleiul ala mai scump??? mai nou cam toate uleiurile se folosesc si pt. motoare diesel si pentru benzina ... Revizii mai scumpe ??? Poti argumenta? Fum?? daca motorul este utilizat cum trebuie, nu prea are voie sa scoata fum ... colegul este concret si la obiect,nu teoretician...demonstratii cu fapte ,nu teorii verbale ![]() |
--------------------
ford
fiesta 1,4 tdci
2008
- b24dca
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
nu stiu cum se face da la reno revizia la diesel e mai scumpa ca la benzina.... plus ca erau mai dese.
bafta |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Argon si termodinamica =
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
cdadan |
![]()
|
QUOTE(vallyyy @ 20 Dec 2011, 18:38) Nu e vorba neaparat de revizii cat e vorba de faptul ca e pretentios,stim cu totii ca motorina la noi e proasta,de cate ori ma duc la intalnirile locale opel,nu am vazut pe nimeni sa bibileasca la motoarele pe benzina,in schimb la diesel mereu,ba releul bujiilor incadescente face fite,ba bujiile,ba termoflot,ba pompa de injectie,ba injectoare,ba fum ,ba nu stiu ce etc,sa fereasca Sfantu' de vreo turbina.Ambele motoare dupa mine compenseaza,unul e mai fiabil dar mananca mai mult,celalalt e mai pretentios(motorina si intretinere) dar mananca mai putin 1. Motorina era nasoala acu' 10-20 de ani. Acum e ok. Stiu de la mecanici ca la motoare mai noi de 2005 EGR-urile sunt curate. 2. Motoarele vechi au o gramada de bube, mai ales ca dieselurile au de obicei km fara numar. 3. Motoarele pe benzina nu-s mai fiabile, asta-i mit urban. Doar ca au, in general, mai putini km si de aia par mai fiabile. 4. La diesel reviziile sunt cam acelasi lucru cu alea de la benzina, in afara de un filtrul de motorina inlocuit de obicei la 30 mii km. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
sylvester |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 562 Joined: 12 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Hai sa va bag niste poze, sa va racoriti putin
![]() poze facute cu telefonul ![]() This post has been edited by sylvester: 20 Dec 2011, 21:06 Attached thumbnail(s) 2011_12_07_16.20.32.jpg ( Size: 1.31mb ) Number of downloads: 948 2011_12_07_16.20.48.jpg ( Size: 1.25mb ) Number of downloads: 1078 2011_12_10_16.45.50.jpg ( Size: 1.27mb ) Number of downloads: 973 2011_12_10_16.45.31.jpg ( Size: 1.18mb ) Number of downloads: 925 2011_12_20_19.07.28.jpg ( Size: 1.18mb ) Number of downloads: 933 2011_12_20_19.07.51.jpg ( Size: 1.2mb ) Number of downloads: 481 2011_12_20_19.08.06.jpg ( Size: 1.07mb ) Number of downloads: 471 |
--------------------
Renault
Megane II.1
2004 sedan Renault Megane 3, Noir Nacre, Sport Edition 1,5 dci 110CP
Ex.Renault Megane Sedan,Pack autentique, Blanc Glacier, 2004 |
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
frumos,motoare cat de cat ok dar mic la interior ca orice reno....nu am vazut reno sa nu ating cupola cu capu lsi asta indiferent de reno.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
romeodr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 18 March 07 From: brasov ![]() |
interesanta masina
![]() misto masina,jantele parca nu sunt ale ei..parerea mea ,erau mai ok in culoarea aliajului.. |
--------------------
LAGUNA 1ph2
NEVADA GRANDTOURS CONCORDE
..1998 luna noiembrie 06..avion cu motor..!!!
- BV 77 EME
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Masina, asa cum a venit de la mama ei, e frumoasa. Jantele alea din prima poza (banuiesc ca-s cu gume de iarna) zici ca-s luate de argon din germany, sehas-ca-noi. Iar abtibildul ala de pe aripa e sublim, face toti banii.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 00:42 |