Ce-ar fi daca bugetarii ar munci responsabil?
![]() ![]() ![]() |
Ce-ar fi daca bugetarii ar munci responsabil?
Markos |
![]()
|
||
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
||
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|||
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
|
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Deci 3 mil jumate de popor tine in spate un milion de bugetari care nu produc nimic! Observati va rog ca la categoria productivi i-am bagat si p-aia de la societatile de stat (ma simt io asa mai generos)! Deci la 3 oameni care muncesc, reiese ca statul aloca un om care sa-l asiste dpdv administrativ. Corect? Corect! E cam grosolan cum am spus-o ce-i drept, dar hai sa zicem, de dragul numerelor.
Well, io unu' nu vad nicaieri acei 1-la-3 oameni platiti sa ma asiste pe mine. Asta e problema mea cea mare. L.E. SMF in ea de tastatura de kkt! This post has been edited by kum: 16 Jan 2012, 13:39 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Ca sa nu te intimidezi in timp ce prestezi munca aia aducatoare de impozite. Daca ai fi peisan, ai sta cu cutitul in fata porcului, cind ii dai mincare?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Vrei sa iti puna un jandarm care sa te "asiste" cu 3-4 pulane pe spate cand mai scapi cate un ochi pe forum ?
![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
vet |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 464 Joined: 9 December 07 ![]() |
@Markos - baga si nume+prenume, ca sa-i putem injura nominal
![]() Va spun o poveste a unui bugetar , concluziile le trageti voi. Barbat, 46 ani, inginer agronom la origini. Actualmente angajat al unei primarii (intr-o comuna fara valoare economica sau imobiliara), se ocupa de titluri de proprietate, planuri parcelare, etc. Primeste 800 lei pe luna. Are cunostintele necesare realizarii planului parcelar, dar in conditiile in care o firma privata (sustinuta de la judet) a spus ca face planul parcelar contra sumei de 300k, refuza sa mai faca ceva in acest sens. Primaria nu-si permite sa plateasca acesti bani, iar el se face ca munceste. Si ce a muncit la chestia asta si-a salvat pe stick-uri / dvd-uri iar hardul de la desktop-ul si laptopul de la munca le-a scris cu 0 in momentul in care s-a trezit cu -25% . Din ce spune el reiese ca si-ar da interesul, daca ar primi 1500-2000/luna. Dar in conditiile actuale prefera sa stea 8 ore la munca sa se odihneasca, iar seara si in WE sa-si munceasca pamantul. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
Cornel001 |
![]()
|
![]() membru belit Group: Members Posts: 282 Joined: 27 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Gresit !. 3meleoane jumate sa tina in spate... cati mai suntem... 20 meleoane ? 1 intretine 5-6 ? si ne vaitam ca suntem saraci ? ok, aia care muncesc la negru... ceva asistenta sociala banuiesc ca tot primesc in paralel ? gratie aceluiasi sistem ("de supt sangele privatilor" - citat ironic de la amicu meu bugetar) vegheat de bugetari... ?
This post has been edited by Cornel001: 16 Jan 2012, 13:44 |
--------------------
Lodgy
6.0 MPI
2035 It's now safe to turn off Romania
|
|
Shush |
![]()
|
QUOTE(vet @ 16 Jan 2012, 13:43) Nu inteleg ce vrei sa sugerezi cu exmplul tau. Eu sunt de parere ca daca nu iti convine salariu pleci nu stai si iti bati joc. Deci ori iti faci treaba pe salariul pe care il primesti ori pleci in alta parte. Exact mentalitatea asta ne trage in jos. Si aparent e adevarata sintagma : "Oricat de putin ne-ar plati, noi tot vom putea munci si mai putin" |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
Markos |
![]()
|
Ăia din administrațiile fiscale - adică ăia cei mai huliți, care plimbă hârtiile și-ți dau cu tifla la ghișeu - cică-s 125.000.
This post has been edited by Markos: 16 Jan 2012, 13:58 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(Cornel001 @ 16 Jan 2012, 13:43) Gresit !. 3meleoane jumate sa tina in spate... cati mai suntem... 20 meleoane ? 1 intretine 5-6 ? si ne vaitam ca suntem saraci ? ok, aia care muncesc la negru... ceva asistenta sociala banuiesc ca tot primesc in paralel ? gratie aceluiasi sistem ("de supt sangele privatilor" - citat ironic de la amicu meu bugetar) vegheat de bugetari... ? Man, nu ne legam de asistati (pensionari, someri, gravide, etc.). E cu totul si cu totul altceva! Daca vrei neaparat, zi de asistatii sociali aia orbi care conduc masini, handicapatii locomotori care prasesc pamantul de rup sapa in mana, de astea facute tot de bugetari. Da' de categoriile mentionate de mine anterior nu e corect sa pomenim in contextul acestei discutii. Parerea mea! <span class='edit'>16 Jan 2012, 13:49:</span> QUOTE(Markos @ 16 Jan 2012, 13:47) Ăia din administrația centrală și cele locale - adică ăia cei mai huliți, care plimbă hârtiile și-ți dau cu tifla la ghișeu - cică-s 125.000. In sanatate cati sunt? In justitie cati sunt? Pe la Drumuri si poduri cati sunt? Pe la PTTR cati mai sunt? Prin armata cati sunt in raport cu cati ar trebui sa fie? Da' prin militie? Ca eficienta tuturor astora e cel putin notorie! This post has been edited by kum: 16 Jan 2012, 13:50 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
Cornel001 |
![]()
|
![]() membru belit Group: Members Posts: 282 Joined: 27 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Aici nu mai vorbeam de cine e de vina, ci de ce rezulta ! 1 care munceste sa intretina 4-5-6 inclusiv pe sine (nu ca unii bugetari n-ar munci, aici vorbim de productia reala, din care mancam toti), si pe urma te miri ca nu ajunge (mai punem in carca si furtul din sistem care afecteaza distributia egala) ? Doar daca acel 1 are productivitate ridicata ! Dar nu suntem nemti, nu ?
LE " handicapatii locomotori care prasesc pamantul de rup sapa in mana" Io am auzit ca de fapt prasesc alcoolul de rup paharul in mana prin carciumi ! Am auzit de la tara ca nu se mai gaseau cine sa-i ajute sa sape pamantul caci cereau mult , pentru ca oricum traiau cat de cat le convenea din asistenta sociala, nu mai aveau de ce sa se omoare sa iasa din carciuma... This post has been edited by Cornel001: 16 Jan 2012, 13:58 |
--------------------
Lodgy
6.0 MPI
|
|
Shush |
![]()
|
Ca o completare la ce a spus kum :
sunt perfect de acord sa platesc taxe, impozite si altele ca sa fie sustinuti copii, pensionarii (de varsta si de boala) si persoanele cu handicap (alea pe bune), dar nu sunt de acord sa "platesc" pentru minoritatile fara chef de munca, functionari publici care nu isi fac datoria (de la medici, politisti pana la lucratori la ghiseu), persoane (>18 ani) asistate social ca nu au niciun venit ... |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(kum @ 16 Jan 2012, 13:47) In sanatate cati sunt? In justitie cati sunt? Pe la Drumuri si poduri cati sunt? Pe la PTTR cati mai sunt? Prin armata cati sunt in raport cu cati ar trebui sa fie? Da' prin militie? Ca eficienta tuturor astora e cel putin notorie! Ar fi asa: 360.000 in invatamant 260.000 in sanatate 260.000 in siguranta publica, aparare si servicii "speciale" 320.000 in administratia publica locala si centrala Total: 1,2 milioane bugetari |
--------------------
Reno
Megan
|
|
kum |
![]()
|
QUOTE(Shush @ 16 Jan 2012, 13:52) Ca o completare la ce a spus kum : sunt perfect de acord sa platesc taxe, impozite si altele ca sa fie sustinuti copii, pensionarii (de varsta si de boala) si persoanele cu handicap (alea pe bune), dar nu sunt de acord sa "platesc" pentru minoritatile fara chef de munca, functionari publici care nu isi fac datoria (de la medici, politisti pana la lucratori la ghiseu), persoane (>18 ani) asistate social ca nu au niciun venit ... Sushule, eu n-as fi asa de radical in locul tau in privinta minoritatilor. Cred ca toata lumea e de acord ca daca vine un tigan sa se angajeze pe undeva, este privit (pe drept sau nu, asta e alta discutie) cu suspiciune din prima. Asta daca cumva este angajat! Nu sunt job-uri destule pentru toti, asta e o realitate. Daca tiganu' ala nu are prea multa scoala ca ta-su si ma-sa sunt niste handicapati carora nu le-a pasat de copii, unde se poate duce amaratul ala? In conditiile in care 80% din rasa lui il face de kk in mod constant si in conditiile in care multi copii romani termina scoli si nu au job-uri. Tu ca patron pe cine ai angaja pe un post fara pretentii? Pe un tigan care de-abia stie sa scrie si sa socoteasca sau pe un roman care a terminat un liceu si n-a luat BAC-u'? This post has been edited by kum: 16 Jan 2012, 13:59 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(tony-s @ 16 Jan 2012, 11:51) acuma sa ma scuzi ![]() ![]() |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
Cornel001 |
![]()
|
Io cred ca la tigani e de fapt cam asa (din chestii reale): "Nene da-mi si mie bani de o paine ca n-am de lucru".... "Uite o paine".... Intorcand spatele, stramband din nas si ignorand painea : "Ce bulangiu, nu-mi da bani sa iau tigari si bautura".
This post has been edited by Cornel001: 16 Jan 2012, 14:05 |
--------------------
Lodgy
6.0 MPI
|
|
vet |
![]()
|
QUOTE(Shush @ 16 Jan 2012, 13:47) Nu inteleg ce vrei sa sugerezi cu exmplul tau. Eu sunt de parere ca daca nu iti convine salariu pleci nu stai si iti bati joc. Deci ori iti faci treaba pe salariul pe care il primesti ori pleci in alta parte. Exact mentalitatea asta ne trage in jos. Si aparent e adevarata sintagma : "Oricat de putin ne-ar plati, noi tot vom putea munci si mai putin" De la inaintasi citire : "Nici paine fara munca, nici munca fara paine" . De ce nu pleaca din sistem? Poate nu are unde. Poate a muncit o gramada de ani acolo si poate ca la o anumita varsta dispar multe oportunitati. Eu stiu ca daca vrei sa ai angajati care sa dea randament trebuie sa-i selectezi pe cei care iti satisfac necesitatile tale ca angajator, sa-i formezi exact pe ceea ce doresti tu sa faca, sa-i motivezi si sa-i recompensezi in raport cu munca depusa si cu rezultatele obtinute. Ai impresia ca in sistemul bugetar se intampla ceva din toate astea? Parerea mea e ca nu. Iar vina principala o are managerul. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
Shush |
![]()
|
QUOTE(kum @ 16 Jan 2012, 13:58) Tu ca patron pe cine ai angaja pe un post fara pretentii? Pe un tigan care de-abia stie sa scrie si sa socoteasca sau pe un roman care a terminat un liceu si n-a luat BAC-u'? Pe niciunul, la cum e situatia curenta la noi gasesc la aceasi bani sa imi angajez unul cu facultate ![]() Nu stiu exact cum e in alte orase, dar in Brasov la firmele de salubritate lucreaza in general rromi. Ei bine pe astia chiar ii respect, adica omul e constient ca nu are studii/nu poate sa faca altceva si se angajeaza la curatenie/amenajare spatii verzi. Si din ce vad ar fi nevoie de mai multi angajati, dar din pacate majoritatea prefera sa stea pe ajutor social, sa cerseasca sau sa fure. Exista si in partea cealalta lichele din-astea : sunt si destui romani get-beget care nu au ce munci, dar zic : "cum sa ma duc eu sa matur strazi, aia e munca de tigan" si din nou prefera sa frece menta. Si mai e o categorie : absolventi proaspeti de facultati total inutile care gandesc astfel : "cum sa ma duc sa lucre casier la Carrefour pe 1000 de lei, ca in Germania un absolvent ca mine primeste minim 2000 de euro" si la fel prefera sa frece menta pe 0 lei. Revenind : nu cred ca ar refuza nimeni (sau poate or fi cateva exceptii) un om care indeplineste perfect toate cerintele postului doar pentru ca are culoarea la piele mai inchisa. @vet : "omologul" meu din SUA castiga multe mii de dolari pe luna. Ce ar trebui sa fac ? Sa imi bat joc de munca motivand ca nu sunt platit suficient ? Nu exista limita de varsta, cand nu iti mai convine pleci. Daca nu poti gasi altceva stai acolo, dar nu iti bati joc pentru ca risti sa pierzi si locul ala si ramai cu 0. Stiu ca ma agit cam mult si poate sunt putin radical dar partea asta cu bugetari, asistare sociala, sistem public de sanatate/pensii imi atinge o coarda sensibila ![]() This post has been edited by Shush: 16 Jan 2012, 14:12 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
vet |
![]()
|
QUOTE(Shush @ 16 Jan 2012, 14:07) Aici e o mare buba. Atata timp cat nimeni nu e interesat de performanta ta....nu risti sa-ti pierzi locul de munca daca nu muncesti. Important este sa semnezi condica, sa-ti bei cafeaua, sa te pui la curent cu ultimele barfe. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
Shush |
![]()
|
Sper sa se schimbe treaba asta in viitorul apropiat.
|
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
tony-s |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 465 Joined: 24 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(kaspersky @ 16 Jan 2012, 14:03) acuma sa ma scuzi ![]() ![]() Nu confunda numarul orelor de munca cu eficienta ....adica daca un german in 1 ora de munca produce mai mult decat un roman in 8 ore de munca asta inseamna ca e mai eficient chiar daca a lucrat cu 7 ore mai putin.De altfel am vazut ceva rapoarte care arata ca romanii au cele mai multe ore lucrate din toata UE. Iar partea cu stresul depinde foarte mult de domeniu dar si de faptul ca in germania sistemul e bine pus la punct si totul functioneaza pe cand in romania trebuie sa rezolvi o gramada de probleme din cauza sistemului defectuos privat si cel de stat. This post has been edited by tony-s: 16 Jan 2012, 14:50 |
--------------------
Chevrolet
Lacetti 1.4
2007
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
@ toti, dar mai ales kum:
Aveti impresia ca in Ro, ar fi in vreun fel incurajata munca cinstita, si mai ales cea eficienta ? Si nu vorbesc de-acum, ci cam prea de mult. Eu zic ca NU, mai mult (am mai spus-o, si nu sub forma de gluma), "statul" si "guvernul" actioneaza dupa principii mafiote, deci exemplul care-ar trebui urmat e doar unul negativ. In Japonia anilor '70, erau trimisi in somaj multi oameni (mai ales in industria auto), inlocuiti de roboti; la intrebarea reporterilor straini: "ce faceti cu toti oamenii astia ?" (era vorba de Toyota, mai exact), raspunsul conducerii fabricii a fost: "Ii trimitem sa invete, sa proiecteze si sa execute roboti si mai eficienti." Dar aia aveau respect pt. cineva (imparat) si ceva (munca). Noi ? |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
kum |
![]()
|
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
esti sigur cu japonia, toyota, anii 70 si datul afara? nu de alta, da' unul din landmarkurile culturii corporatiste japoneze, cu atat mai mult in perioada aia in care treburile mergeau ca focu' e ca 'esti loial cu noi, suntem loiali cu tine'.
http://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_work_environment QUOTE Many both in and outside of Japan share an image of the Japanese work environment that is based on a lifetime-employment model used by large companies as well as a reputation of long work-hours and strong devotion to one's company. 16 Jan 2012, 14:58: QUOTE(kum @ 16 Jan 2012, 14:54) ai o propensiune induiosatoare de a te raporta la tot si toate prin perspectiva stricta a experientelor tale personale ![]() stii istoria englezului care a vazut la calais o frantuzoaica roscata, urata si fara dinti, nu? ![]() This post has been edited by Han Solo: 16 Jan 2012, 14:58 |
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Da, am vazut in facultate un documentar cu fabrica toyota si ce putini oameni lucrau p-acolo, si explicatiile. F. interesant (la vremea aia - vorbesc de anii 70, ca documentarul l-am vazut prin 83-84-, noi n-auzisem de manipulatoare, daramite roboti...)
@kum: angajatorul tau nu e incurajat de loc sa te plateasca sa fii eficient (salariu mai mare=taxe si contributii mai mari, profit > = impozit mai mare...), aici e doar legea junglei si a micii ciupeli, care devine mare. This post has been edited by maho: 16 Jan 2012, 15:04 |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
kum |
![]()
|
QUOTE(Han Solo @ 16 Jan 2012, 14:55) ai o propensiune induiosatoare de a te raporta la tot si toate prin perspectiva stricta a experientelor tale personale ![]() stii istoria englezului care a vazut la calais o frantuzoaica roscata, urata si fara dinti, nu? ![]() Bai nu fi bulangiu! ![]() Vrei sa facem un pool aici pe forum sa vedem cati dintre noi o freaca la servici si cati muncesc? Ce pana mea o faci pe niznaiul? |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Pool nu facem, ca-i urat, da putem sa facem un sondaj.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
Shush |
![]()
|
|
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 19:53 |