Probleme sistem franare Dacia 1310, Pedala se duce usor la fund
![]() ![]() ![]() |
Probleme sistem franare Dacia 1310, Pedala se duce usor la fund
deceneu32 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.371 Joined: 7 February 08 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
1970
- DJ 70 ABC
|
|||
nitro_mrc |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 25 August 12 ![]() |
QUOTE(stabil777 @ 25 Aug 2012, 21:49) Asa m-a fitit si pe mine frina, am schimbat pompa degeaba ,ca era fie din reglajul furcii pedalei ( e destul doua filete +sau -,ca sa nu mai mearga),fie aerisirea nu o faceam bine , trebuie saq curga lichid continuu la toate rotile,deci nu sa pice sau sa pice doar mai tare ,ci sa curga la liber.Abia cind curge liber si nu mai ai bule deloc ,te muti la alta roata. Pedala se tine doar apasata,ci nu se fac pedale dupa pedale, apesi pedala ,desfaci aerisitorul,lasi sa curga , stringi, iar apasare pe pedala, desfaci aerisitorul ,stringi...si tot asa. Depinde acum daca ai frina macar pe spate sau macar pe fata ,ca sunt circuite diferite. Cind incerci frina se vede usor care roti se mai invirt totusi. Ai grija ,fara viteza ca e pericol mare sa intri in garduri!Nu te lasa o sa reusesti,chiar daca e enervant. Placutele de frina apasa pe disc , vezi daca ai grad mare pe marginea discului si ia-l la flex,posibil ca etrierii sa se blocheze fiindca apasa cumva oblic si nu central. S-a remediat! A fost din cauza reglajului furcii de cuplare a pedalei. Multumesc! |
--------------------
Dacia
1310
99' berlina
|
|
ViorelX |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 19 March 10 From: Brasov ![]() |
Si eu am probleme cu franele. Am cumparat pompa de frana noua (ASAM), am aerisit singur, a mers satisfacator, apoi mi-a aerisit la service, a mers f bine la inceput, apoi n-a mai mers deloc. In total noua pompa de frana am folosit-o cam o luna.
Nu curgea nimic pe nicaieri, dar frana nu mai mergea. Am banuit ca n-or fi bune supapele pistoanelor pompei de frana. Am demontat pompa de frana, am scos pistoanele si intr-adevar, acele supape nu-s bune. Pot sa suflu prin ele usor. Nu inteleg de ce fabricantul le-a facut nedemontabile. Acele supape ar trebui sa poata fi inlocuite. Am smuls capacele de tabla gaurita de la capetele pistoanelor si am scos supapele. Sunt deformate urat si-mi par ca au fost de proasta calitate de la inceput. La un magazin am gasit set de pistoane noi cu 20 lei (ASAM). Le-am cumparat, mai mult ca sa ma aflu in treaba, ca n-am incredere in ele. Le-am demontat si pe astea si calitatea lor pare mai buna. Cel putin nu pot sa suflu prin ele. Acum am de gand sa-mi fac eu niste supape noi si demontabile. O sa fac la strung niste piese, altfel decat le-a facut fabricantul. Oare cauciucul e de un tip special, sau merge sa folosesc cauciuc obisnuit, ca cel de la camere? |
--------------------
Dacia
1310
1983
- BV 73 VNV
|
|
ChrisSs |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 123 Joined: 9 December 12 From: Arad ![]() |
Daca nu ma insel e ceva cauciuc tratat, cel de camera tare mi ca in timp o sa ti-l dizolve si te trezesti fara frane.
|
--------------------
Dacia
1310 Break
2004 CLi
|
|
ViorelX |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 19 March 10 From: Brasov ![]() |
Haha, pai oricum ma trezesc fara frane si daca pun piese omologate RAR, cu holograma (ASAM).
Ramane sa pun probe de cauciuc in lichidul de frana sa vad daca rezista. |
--------------------
Dacia
1310
1983
- BV 73 VNV
|
|
ViorelX |
![]()
|
Am rezolvat problema inca din primavara: am facut supape noi la strung din duraluminiu, care calca pe garnituri din cauciuc obisnuit (altfel decat sunt facute de fabrica, mai simplu). Si merg fara probleme.
|
--------------------
Dacia
1310
1983
- BV 73 VNV
|
|
tynn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.222 Joined: 3 August 05 From: Constanta ![]() |
Eu am pompa de frana cu ICP facuta de ASAM de aproape 2 ani si merge inca f bine. De jumatate de an am schimbat si limitatorul spate, tot ASAM si, la fel, niciun fel de probleme - frane super! Insa, ca recomandare personala, folositi lichid de frana DOT4, e mai putin agresiv fata de garniturile de cauciuc, lungindu-le astfel viata.
|
--------------------
Dacia
Logan
1.4 MPI 2008 Dacia Duster Prestige 4x4 Dci 2015
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th May 2025 - 08:48 |