DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

26 Pages « < 2 3 4 5 6 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Monarhia, - ultima solutie?!

Ce ar iesi la un eventual referendum...

1 Sa vina regele! [ 71 ] ** [65.14%]
2 Ramanem cu valorosii nostri! [ 25 ] ** [22.94%]
3 Mi-e frica sa votez/sunt derutat inca/nu stiu/eu votez doar pe feisbuk, etc.... [ 13 ] ** [11.93%]
Total Votes: 109
Guests cannot vote 
iulia_boris
post 26 Oct 2012, 06:41
Post #91

Membru autentic

Group: Members

adevarat..

--------------------
Dacia Dokker Laureate 1,6.. 2016 - B 696 BUL
Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Garett
post 26 Oct 2012, 06:52
Post #92

Membru autentic

From: Galati

Dpmdv avantul pro-monarhic din ultima vreme "se datoreaza" lui popeye, multi vad intr-o monarhie cu rol exclusiv de reprezentare o contrapondere stabila a conceptului de "presedinte-jucator", care a produs doar o destabilizare a layout-ului politic oarecum asezat pana la el. Practic, o monarhie ar exclude posibilitatea unor astfel de derapaje in viitor si ar garanta existenta unei separatii reale intre puteri.
Problema este ca sunt mult prea multe orgolii de "prezidentiabili" la mijloc pentru a crede in mod real ca s-ar putea produce revenirea la monarhie.

This post has been edited by Garett: 26 Oct 2012, 06:53

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
vijelie
post 26 Oct 2012, 08:02
Post #93

membru violet

From: Bucuresti

Ar fi prea pragmatic daca l-am intreba pe rege ce ar face dansul cu deficitul de 10 miliarde lei pe anul 2012 de la pensii?

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
luck33ro
post 26 Oct 2012, 08:16
Post #94

Membru autentic

Ce am vorbit noi pana acum si ce a inteles Vijelia... radmasa.gif

--------------------
+
vijelie
post 26 Oct 2012, 08:21
Post #95

membru violet

Ce vorbeati voi era absolut fermecator, dar nu prea tine de foame.

--------------------
+
Garett
post 26 Oct 2012, 08:23
Post #96

Membru autentic

QUOTE(vijelie @ 26 Oct 2012, 09:02)
Ar fi prea pragmatic daca l-am intreba pe rege ce ar face dansul cu deficitul de 10 miliarde lei pe anul 2012 de la pensii?
*

Pai tocmai asta e clenciul mon cher: intr-o tara moderna, neprezidentiala, seful statului, indiferent ca e "presedinte-jucator sau nejucator", rege, tar sau imparat are rol pur decorativ, de reprezentare! Deficitul este strict treaba guvernului! Asta e ce n-a vrut nen'tu popeye sa accepte!

--------------------
No Reno Forever
+
vijelie
post 26 Oct 2012, 08:25
Post #97

membru violet

Am inteles, o eventuala schimbare (sau restaurare) nu ar schimba cu mai nimic situatia.
Continuati.

--------------------
+
Garett
post 26 Oct 2012, 08:31
Post #98

Membru autentic

N-ai inteles nimic, dar nici nu avem pretentii! wink.gif

--------------------
No Reno Forever
+
skija
post 26 Oct 2012, 08:32
Post #99

proud not to be american

From: Bucharest/Buzau

QUOTE(luck33ro @ 25 Oct 2012, 19:39)
Daca ati ascultat azi Asta la Revista Mesei, Nene, cu Liviu Mihaiu,  a citit omul un editorial sinteza a vietii MS! SUper! Stie cineva unde il gasesc ?
am gasit doar emisiunea inregistrata - e chiar la inceput povestea pentru domnu Skija:
http://www.radioguerrilla.ro/media/audio/2...ie_33480400.mp3
*

hai ca m-ai dezamagit si mai tare... si asa eram io dezamagit de tine... ce mare rahat a citit imbecilul ala de Liviu Mihaiu? (p-asta nu-l suport ca a sustinut distrugerea Vamii Vechi si mai nou a Deltei)...

bah... nu te mai da regalist ca-i la moda... ca daca te pun sa-mi zici 5 realizari ale Microsoft (MS) Regele Mihai habar n-ai... si sa nu-mi spui ca a pietruit 2 drumuri comunale si a dat ordin sa se sape 4 fantani... bah.. politic e nul. Cat a fost in "exil" a stat "low profile", a dat din gura doar asa.. cat sa nu amorteasca. Este un om fricos, care nu a stiut sa-si creeze un grup de suport cu care sa lupte real impotriva comunismului. Aici il mosteneste pe ta-su' care a stiut doar sa isi vare stormeleagul in toate domnitele vremii si care a cheltuit cam tot ce-i lasase SINGURUL REGE ADEVARAT pe care l-a avut Romania (exceptand voievozii).

Sa-l simpatizezi doar pentru ceea ce putea fi e ca si cum l-ai plange pe Lutu ca nu a ajuns Hagi... (ca sa fac o comparatie in stilu-mi caracteristic)

Deci nu o mai ardeti aiurea ca nu aveti suport pentru ceea ce spuneti. Ar fi putut fi.. dar nu a fost... asta e... fiecare cu norocul lui... Scuze sunt 1000.. ca era prea mic, ca Antonescu era prea puternic atunci, ca l-a tinut ma-sa sub fusta ei, ca nu a avut sustinere externa pentru ca era razboi, ca era situatia geo-politica asa cum era, ca era scandal in Europa, ca... scuze, scuze, scuze...

Asadar.. in timpul domniei (~10 ani, in 2 reprize) nu a luat nicio masura care sa ajute real tara. Singura masura demna de remarcat este, intr-un stil pur romanesc, ordinul de arestare al MARESALULUI ANTONESCU si tradarea Germaniei. PUR ROMANESC.

Nu contest faptul ca au fost facute presiuni si ca tot ce facea face cu pistolul la tampla. Da' (parca) Churchill i-a zis la un moment dat ca "Un rege trebuie sa fie curajos"... Lucru pe care balbaitul a ales sa-l ignore.

Pentru mine Casa regala nu mai exista iar regele Mihai nu ma reprezinta. Este opinia mea si atat. Cat despre un mostenitor... nici nu poate fi vorba.

--------------------
LOGAN MCV 1.5dci 2007 - BZ 80 SKJ
decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
+
vijelie
post 26 Oct 2012, 08:37
Post #100

membru violet

"sa lupte real impotriva comunismului"
Da' de ce sa lupte? In vremea aia comunismul in Romania a fost rezultatul unei intelegeri dintre Vest si URSS.

--------------------
+
dacis
post 26 Oct 2012, 08:48
Post #101

Membru autentic

From: dealurile oable ale Mioritei

Vad topicul cu Monarhia (chestiune cu privire la care care nu am un punct de vedere bine consolidat, ca inca ezit intre idea de republica prezidentiala si monarhie parlamentara), vad si un poll si imi zic sa raspund. Citesc intrebarile si dau singurul raspuns posibil: Ramanem cu valorosii nostri!. Ca, din cate am vazut, intrebarea / tema era: "Ce ar iesi la un eventual referendum...", nu "Ce ati vota voi la un eventual referendum". Daca intrebarea-i cea de mai sus - ce-ar vota maretul popor roman? - iar raspunsul majoritar este "Sa vina regele!", poci sa va intreb ce-ati mancat, ce-ati baut, ce-ati fumat?!...

QUOTE(Garett @ 26 Oct 2012, 07:52)
Dpmdv avantul pro-monarhic din ultima vreme "se datoreaza" lui popeye, multi vad intr-o monarhie cu rol exclusiv de reprezentare o contrapondere stabila a conceptului de "presedinte-jucator", care a produs doar o destabilizare a layout-ului politic oarecum asezat pana la el.
*

De acord, in linii mari. Nu cred ca romanilor li s-ar potrivi o republica parlamentara, dar daca se vrea transformarea functiei de sef al statului intr-una de reprezentare, prefer o monarhie parlamentara. Totusi, raman la impresia mea (bazata pe ceva date stiintifice) ca spiritului romanului sadea i se potriveste (pentru ca asta isi doreste!) un tatuc mana forte, adica o republica prezidentiala!

Moama, m-ai omorat cu layout-ul asta al tau!

QUOTE(Garett @ 26 Oct 2012, 07:52)
Practic, o monarhie ar exclude posibilitatea unor astfel de derapaje in viitor si ar garanta existenta unei separatii reale intre puteri.
*

Siiigur ca da. Parca asa a functionat si celebra Constitutie din '23, ca l-a impiedicat cu maxim succes pe Carol al II-lea sa faca statul o mini-dictatura. N-a fost un dictator ca Stalin ca n-a avut chef si ca era ocupat cu altele dry.gif , nu pentru ca l-au impiedicat mecanismele constitutionale. Asta ca sa mai fisuram un mit.

Cat priveste separatia puterilor, asta-i alt mit folcloric si tamp. Base nu s-a bagat in treburile altor puteri decat cea executiva (guvernul si, eventual, institutiile subordonate), al carei cel mai inalt reprezentant / membru / demnitar este. De fapt, din punctul de vedere al ideii de "reprezentare", si presedintele (ca si regele, dealtfel) reprezinta intreg statul roamn, adica, direct ori mijlocit, fiecare institutie a acestuia, de oricare putere ar tine aceasta (legislativa, executiva si judecatoreasca).

Ca activitate si responsabilitati prevazute explicit in Constitutie, presedintele este demnitarul cel mai inalt al puterii executive. Adica e parte a aceleiasi puteri care mai are in componenta guvernul cu institutiile subordonate (ministere, agentii, prefecturi etc.), apoi executivele regionale (azi, doar pe hartie), judetene (aparatului CJ, cu directiile si serviciile subordonate direct presedintelui CJ, dar nu si CJ-ul, care este puterea legislativa judeteana!) si locale (primarul si aparatul birocratic care asigura functionarea primariei, dar nu si CL-ul, care este puterea legislativa locala!). Asadar, orice "ingerinta" a presedintelui in activitatea autoritatilor executive nationale, judetene ori locale (chiar presupunand ca procedeaza abuziv!) nu inseamna incalcarea principiului separatiei puterilor in stat.

Vrei exemplu de astfel de incalcari: ordonantele de urgenta ale guvernelor. Ale tuturor guvernelor!

QUOTE(Markos @ 25 Oct 2012, 20:28)
Piațeta Regelui.................

Poze din megan:
*

Bre, da'ce poze faine face Meganu' ala al tau!...

--------------------
DACIA Logan KissFM 1,4 2008
dacis
+
luck33ro
post 26 Oct 2012, 08:48
Post #102

Membru autentic

iar raspunsul majoritar este "Sa vina regele!", poci sa va intreb ce-ati mancat, ce-ati baut, ce-ati fumat?!...

Salam de SIbiu, Wisky, Kent inca dp vremea impuscatului - ne trimitea Regele ca sa ne corupa de mici smile.gif

QUOTE(skija @ 26 Oct 2012, 08:32)
hai ca m-ai dezamagit si mai tare... si asa eram io dezamagit de tine... ce mare rahat a citit imbecilul ala de Liviu Mihaiu? (p-asta nu-l suport ca a sustinut distrugerea Vamii Vechi si mai nou a Deltei)...

bah... nu te mai da regalist ca-i la moda... ca daca te pun sa-mi zici 5 realizari ale Microsoft (MS) Regele Mihai habar n-ai... si sa nu-mi spui ca a pietruit 2 drumuri comunale si a dat ordin sa se sape 4 fantani... bah.. politic e nul. Cat a fost in "exil" a stat "low profile", a dat din gura doar asa.. cat sa nu amorteasca. Este un om fricos, care nu a stiut sa-si creeze un grup de suport cu care sa lupte real impotriva comunismului. Aici il mosteneste pe ta-su' care a stiut doar sa isi vare stormeleagul in toate domnitele vremii si care a cheltuit cam tot ce-i lasase SINGURUL REGE ADEVARAT pe care l-a avut Romania (exceptand voievozii).

Sa-l simpatizezi doar pentru ceea ce putea fi e ca si cum l-ai plange pe Lutu ca nu a ajuns Hagi... (ca sa fac o comparatie in stilu-mi caracteristic)

Deci nu o mai ardeti aiurea ca nu aveti suport pentru ceea ce spuneti. Ar fi putut fi.. dar nu a fost... asta e... fiecare cu norocul lui... Scuze sunt 1000.. ca era prea mic, ca Antonescu era prea puternic atunci, ca l-a tinut ma-sa sub fusta ei, ca nu a avut sustinere externa pentru ca era razboi, ca era situatia geo-politica asa cum era, ca era scandal in Europa, ca... scuze, scuze, scuze...

Asadar.. in timpul domniei (~10 ani, in 2 reprize) nu a luat nicio masura care sa ajute real tara. Singura masura demna de remarcat este, intr-un stil pur romanesc, ordinul de arestare al MARESALULUI ANTONESCU si tradarea Germaniei. PUR ROMANESC.

Nu contest faptul ca au fost facute presiuni si ca tot ce facea face cu pistolul la tampla. Da' (parca) Churchill i-a zis la un moment dat ca "Un rege trebuie sa fie curajos"... Lucru pe care balbaitul a ales sa-l ignore.

Pentru mine Casa regala nu mai exista iar regele Mihai nu ma reprezinta. Este opinia mea si atat. Cat despre un mostenitor... nici nu poate fi vorba.
*

Ma tu esti asa de felul tau, sau doar te prefaci? huh.gif

This post has been edited by luck33ro: 26 Oct 2012, 08:53

--------------------
+
Garett
post 26 Oct 2012, 08:59
Post #103

Membru autentic

QUOTE(dacis @ 26 Oct 2012, 09:48)
Base nu s-a bagat in treburile altor puteri decat cea executiva (guvernul si, eventual, institutiile subordonate), al carei cel mai inalt reprezentant / membru / demnitar este.
*

Da mah de asta zice "Sariti!" si dna-ul intreaba "Cat de sus shefu?"!
Ref. "layout" nu mi-a venit in mine echivalentul romanesc, "sablon" suna aiurea in context.

--------------------
No Reno Forever
+
dacis
post 26 Oct 2012, 09:46
Post #104

Membru autentic

@Garett

Eu nu sustin ca Base nu s-a bagat in treaba DNA-ului ori vreunei alte institutii. Problema este ca aia care sustin ca a facut aceste lucruri nu au adus niciodata vreo dovada palpabila. Ai tu una? Ca altfel totul este si ramane aceeasi zvonsitica si acelasi folclor perpetuu.

--------------------
dacis
+
tatabobu
post 26 Oct 2012, 09:51
Post #105

membru

QUOTE(sorin1983 @ 25 Oct 2012, 23:08)
"pe care o mototolim ca sa facem romania moale"

biggrin.gif
*

Ete cine asculta Vacanta Mare cand inca mai faceau si glume bune 04.gif

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
Markos
post 26 Oct 2012, 09:55
Post #106

fost programator

From: Scursurești Vale

Pattern-ul i-același, diferă layout-ul. Right?

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
dacis
post 26 Oct 2012, 12:27
Post #107

Membru autentic

In continuare o dedicatie pentru aia care ridicati slavi monarhii parlamentare si constitutionale si alte iluzii precum republicile parlamentare si impartasiti idea ca in Romania ar fi vreo democratie de-aia adevarata, ceva. O prelucrare si rezumare brutala a ideilor lui S. Huntington (, un reper esential al decidentilor politici americani, mai ales pentru cei republicani), la ideile caruia eu unul subscriu.

Frontiera estica a Occidentului separa popoarele crestine occidentale de cele musulmane si ortodoxe. Europa se sfârseste acolo unde crestinatatea se sfârseste. De fapt, Huntington numeste civilizatie vestica tarile locuite dominant de catolici ori de “mostenitori” ai catolicismului (tarile protestante). Transilvania e in vest, Moldova si Valahia nu!

Democratia autentica, occidentala: “Western ideas of individualism, liberalism, constitutionalism, human rights, equality, liberty, the rule of law, democracy, free markets, the separation of church and state, often have little resonance in Islamic, Confucian, Japanese, Hindu, Buddhist or Orthodox cultures. Western efforts to propagate such ideas produce instead a reaction against "human rights imperialism" and a reaffirmation of indigenous values, as can be seen in the support for religious fundamentalism by the younger generation in non-Western cultures.” Dupa acelasi autor: probabil cel mai bun exemplu al unei modernizări fără occidentalizare este Rusia, statul cheie al lumii ortodoxe.

Dupa mine, la fel stau lucrurile și in Romania. Atata doar ca poleiala / aparenta noastra democratica e ceva mai groasa și nu se vede la fel de limpede autoritarismul si tendintele spre despotism si arbitrariu (individual, colectiv si national) de dedesubt. Dovada: reducerea democratiei la votul majoritar, liber exprimat.

PS @Markos: Pattern-ul i-același

Ai vrut pattern, tz-am dat pattern!

--------------------
dacis
+
maho
post 26 Oct 2012, 13:32
Post #108

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

HSBP ! Bine ca nu l-am citit pe nea Hu...ala, ca ramaneam marcat pe viata. Nu-ndraznesc sa ma gandesc cam cati musulmani traiesc in Deutschland, dar imi imaginez ce parere are individul de "frontiera" NORDICA a occidentului (?! Ha, cum, nu exista asa ceva , no shit ?). Free markets... radmasa.gif
Cat despre "Transilvania e in vest, Moldova si Valahia nu", da-mi voie sa-ti zic ca ciurucuri, dar si mari valori, exista peste tot. Si sunt in masura sa sustin asta, in cunostinta de cauza.

This post has been edited by maho: 26 Oct 2012, 13:33

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
dacis
post 26 Oct 2012, 18:29
Post #109

Membru autentic

Apoi daca matale crezi ca americanii is asa subtili, cosmopoliti si dashchishi la restul lumii, esti ori naivi, ori optimist, ori glumet.

Politica externa americana se face fix in stilul asta subtil care mie imi evoca o taiere a tortului miresei cu drujba. Albu-i alb, negru-i negru, si-ntre ele-i pauza. Vrei cu licuriciul, esti cu licuriciul, nu, te-ai ars. Iar asta ziele astea, cand la Casa Alba-i Obama, un democrat. Stai sa vezi ce veselie si avant va fi daca castiga republicanul cel subtil. Care numa' bine ce-o declarat ca Irakul, Iranul si toate Al-Qaidele din lume sunt fix pix; dusmanul lui e Rusia. Spusa cu subiect si predicat

--------------------
dacis
+
luck33ro
post 26 Oct 2012, 19:23
Post #110

Membru autentic

De fapt e adevarat de trist si doare teoria lui Huntington - ortodoxismul e un fundamentalism crestin pana la urma smile.gif

--------------------
+
DragosP
post 26 Oct 2012, 20:17
Post #111

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

Huntington ăla mai poate fi atins?
Pen' că tare-mi plac mie cei care dezvoltă teorii vorbind despre lucruri pe care nu le cunosc.

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
luck33ro
post 26 Oct 2012, 20:36
Post #112

Membru autentic

Oricum nu se pricepe asa bine ca tine, asta sunt convins - laugh.gif

--------------------
+
DragosP
post 26 Oct 2012, 20:42
Post #113

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

Nu-i adevărat.

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
radian
post 26 Oct 2012, 21:42
Post #114

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(dacis @ 26 Oct 2012, 13:27)
In continuare o dedicatie pentru aia care ridicati slavi monarhii parlamentare si constitutionale si alte iluzii ...
*

Regatul Unit, Olanda, Belgia, Suedia, Danemarca, Luxemburg, Spania evident sunt niste iluzii constitutionale. Nimic nu se compara cu un presedinte jucator ...

This post has been edited by radian: 26 Oct 2012, 21:53

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
Markos
post 26 Oct 2012, 21:52
Post #115

fost programator

From: Scursurești Vale

Norvegia ce mai are președinte..

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
iulia_boris
post 27 Oct 2012, 04:40
Post #116

Membru autentic

QUOTE(Markos @ 26 Oct 2012, 21:52)
Norvegia ce mai are președinte..
*

nimica nu-ti scapa.. laugh.gif

--------------------
Dacia Dokker Laureate 1,6.. 2016 - B 696 BUL
Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
+
dacis
post 27 Oct 2012, 07:04
Post #117

Membru autentic

QUOTE(radian @ 26 Oct 2012, 22:42)
Regatul Unit ............. Spania evident sunt niste iluzii constitutionale. Nimic nu se compara cu un presedinte jucator ...
*

Apoi, zarghitul asta de Huntington (care, apropo, a coborat acu fro 4 ani in beci dupa vin... si nu s-a mai intors dry.gif ; asa ca sa nu asteptati replica de la el!) zice cam asa: problema nu-i cu monarhia, ci e la Romania. Ori, altfel, nu monarhia (ori republica parlamentara) nu-i de noi, ci noi nu suntem de monarhie. Iaste cineva care crede altceva?!

--------------------
dacis
+
luck33ro
post 27 Oct 2012, 07:26
Post #118

Membru autentic

Asa e, cel mai bine o ducem cu presedintii nostri - de vreo 70 de anisori avem numai lapte si miere in Jekmanika! Avantaju e ca-i "alegem" noi pe spranceana happy.gif

1866-1945 (aprox 70 de ani de monarhie) : ajungem de la un pasalac turcesc (medieval) la o stat modern european (Romania Mare)
Asta in conditiile a 3 razboaie grele pe care le duce tara

1946-2012 (aprox. 70 de ani depresedentie neaosa) am ajuns inapoi la pasalac mafiot divizat, ultima tara ca nivel de trai din UE (europeana doar cu numele) - cu jumatate din teritoriu lasat de greaua mostenire monarhista

In perioada de pace si prosperitate

E prea grea alegerea, intradevar!
wacko.gif

--------------------
+
Garett
post 27 Oct 2012, 07:38
Post #119

Membru autentic

QUOTE(dacis @ 26 Oct 2012, 10:46)
@Garett

Eu nu sustin ca Base nu s-a bagat in treaba DNA-ului ori vreunei alte institutii. Problema este ca aia care sustin ca a facut aceste lucruri nu au adus niciodata vreo dovada palpabila. Ai tu una? Ca altfel totul este si ramane aceeasi zvonsitica si acelasi folclor perpetuu.
*

Again, nu frecventez nici golden spritz nici visinica, capsunica sau alte carciumi deci nu interactionez in vreun fel cu popeye ca sa mi se confeseze! Intre zvonistica si a judeca pe baza faptelor concrete e o diferenta. Ca tu nu vrei sa pui 2+2 e strict treaba ta. Eu prefer sa-mi trag singur concluziile. Zice popeye ca la referendum au fost fraude? A doua zi dna incepe sa arunce cu Biblii dupa tarani prin biserica! "Nu e bine domnu' chestor"? A doua zi domnu' chestor este umflat de dna!
Acum, evident, tu poti foarte bine sa crezi in zane, balauri si coincidente! Cum eu nu cred in cele mentionate concluzionez ca e o relatie cauza-efect.
Americanii aia ai lui Huntington de care zici tu sunt fix rednecks din "America profunda" taranoi ignoranti din statele rurale, bigoti si rasisti pentru care "Jesus was a good, christian, red, white and blue american! There was no brown folks in the Bible, y'all!" © Larry The Cable Guy.

--------------------
No Reno Forever
+
dacis
post 27 Oct 2012, 07:59
Post #120

Membru autentic

QUOTE(luck33ro @ 27 Oct 2012, 08:26)
am ajuns inapoi la pasalac
*

Apoi daca tu crezi asta, naiv mai esti! N-am ajuns nicaieri. Orientali am devenit de pe la 1500-1600 (nu uita intrigile la Inalta Poarta pline de "fair play", inclusiv in cazul unor domni cu care ne laudam: Stfean cel Mare, Vlad Tepes, Mihai Viteazu etc.etc.), am ramas asa si n-am incetat vreodata sa fim asa.

Daca tu te iluzionezi ca structura profunda Romaniei, talpa tarii, marea majoritate au iesit macar 5 minute de sub umbrela stilului oriental, apoi te inseli amarnic!

Trecerea aia de la Romania feudala la Romania moderna a facut-o o elita extrem de subtire. Si ea s-a realizat in materie de cladiri, amenajari urbanistice, etc. Partial, si in ce priveste institutiile, dar deloc in privinta mentalitatii marii majoritati a populatiei. Cand au decis sa modernizeze tara, cei care au avut initiativa au inteles ca pot schima Romania, dar nu pot schimba romanii. Au mers inainte, bazandu-se pe celebrul proverb oriental care si azi motiveaza cei mai multi romani: capul plecat sabia nu-l taie!

Idiotul ala de Huntington fix asta zice: tarile apartinand culturilor orientale (slav-ortodoxa, musulmana etc.) - si in general non-occidentale pot sa isi insuseasca institutii occidentale, dar nu si valorile din spatele acestora. Si nici mentalitatile.

QUOTE(Garett @ 27 Oct 2012, 08:38)
Cum eu nu cred in cele mentionate concluzionez ca e o relatie cauza-efect.
*

Si crezi ca are cineva probe materiale ale faptului ca Base a facut altceva decat sa dea declaratii la TV? Ca pana si ultimul parlamentar are imunitate pentru declaratiile publice. Evident ca, daca aceasta confesiune ar fi fost facuta, fix in aceeasi termeni, intr-o convorbire telefonica cu Procurorul general, altfel statea treaba. Ce sustin eu este ca atat timp cat singurul lucru palpabil prin care se probeaza implicarea lui Base in afacerile diverselor institutii sunt luarile sale de pozitie publice, acestea nu au DIN PUNCT DE VEDERE JURIDIC nici o valoare. Pricepusi?!...

Repet, nu a cere raportul e o culpa, ci a spune ce sa faca si ce sa nu faca.

This post has been edited by dacis: 27 Oct 2012, 08:03

--------------------
dacis
+
26 Pages « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 11:24
Forum Renault