Politia Internetului
![]() ![]() ![]() |
Politia Internetului
cosmin_2300 |
![]()
|
||
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
|
||
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|||
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
QUOTE ACTA este un acord internațional care vine și sincronizează de fapt țările semnatare și ați văzut că suntem într-o companie destul de selectă și mă refer la Statele Unite, mă refer la țările europene care au semnat, Japonia, Coreea de Nord. Este o sincronizare între aceste țări pentru combaterea pirateriei, furtului să-i spunem pe românește, pe internet. Valerian Vreme. Ministrul comunicatiilor, pentru cine se-ntreaba. |
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
pai daca nu ai net pe telefon, nu ai de ce te teme.
|
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Păi tocmai asta e ideea, că descarc torenții utilizând telefonul, nu PC-ul (care
This post has been edited by cosmin_2300: 1 Feb 2012, 13:00 |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Asta a facut baiatul ala care a fost saltat la Timisoara? Daca vorbeste, se va ajunge la Bion.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
yhattori |
![]()
|
![]() * Group: Members Posts: 522 Joined: 18 August 09 ![]() |
QUOTE(cosmin_2300 @ 1 Feb 2012, 12:48) De curiozitate: - ai licență la Windows? am. QUOTE - la antivirus? nu folosesc antivirus. QUOTE - absolut toate programele din PC-ul tău sunt demo sau cu licență? nu. mai sint si public domain, open source, creative common, shareware, freeware sau donationware. QUOTE - nu ai nici măcar un film downloadat de pe internet (la activ sau în PC)? am sute de filme downloadate de pe internet, la activ sau pe pc. pentru toate detin drepturi de utilizare personala dobindite perfect legal cf legislatiei in vigoare la momentul intrarii in posesie. kxz, nu mi-ai raspuns: ce pot face eu, persoana fizica, pentru a stopa/intirzia/modifica ACTA si consecintele sale si de ce nu ai deschis acest topic in 2008 cind a avut loc prima runda de negocieri pentru tratat? |
--------------------
*
*
*
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(Garett @ 1 Feb 2012, 06:12) Lasa vrajeala, ca la petarde si perdele de fum stiu ca esti expert! MIe mi se pare cam ipocrizie sa'l acuzi pe viju de petarde si perdele de fum cind tu zici c-ai scos afumatoarea-n strada. Mai nasol e ca ti-o dai singur la gioale. ACTA anuleaza de jure prezumtia de nevinovatie, elimina necesitatea unui mandat judecatoresc pentru efectuarea unei perchezitii informatice si incalca articolul din Constitutie referitor la secretul corespondentei! ![]() ![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.075 Joined: 11 February 04 ![]() |
Perfect nea corbex, perfect!
La asta ma gandeam si eu, un computer curat cu linux conectat la internet si care treage tot ce vreau eu si arunca printr-o alta placa de retea catre un alt computer. Il tin in beci, poa sa si-l faca coif. Abonametnul la internet il fac pe numele cainelui, pisicii, pestisorului auriu. In afara de filme si muzica ce mama naibii sa mai piratezi... In ziua de azi ai youtube, vplay si altele pt filme, muzica e garla pe youtube. This post has been edited by dizzy: 1 Feb 2012, 13:39 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(kxz @ 1 Feb 2012, 12:45) In principiu vei avea obligatia (daca ai net, evident) sa ai un programel in calc. care analizeaza tot. Ce filme vezi, ce jocuri, programe folosesti. Cum sesizeaza ceva dubios, anunta mai departe. Vine politia, ia hardul si pleaca. Pe urma vine si un cadou. Apoi m-am scos, ca sigur n-o sa scoata si-o versiune de linux. Amu' serios, voi va auziti? Perchezitia computatorului cand nu sunteti acasa? Babaieti, ce vor analiza vor fi datele traficate de unu-altu pe internet. Si cum traficul poate fi criptat, iar torentul functioneaza pe legaturi peer to peer (asta ca sa nu mai zic de chunk-urile descarcate in oarescare dezordine), chiar sunt curios cum o rezolva pe asta. Nu ca toata treaba n-ar fi tragica, pentru ca deschide usa catre magarii incredibile, dar la cum puneti voi problema pe-aici, ma improsc pe jos de ras. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Gasisem mai demult, pe-un calculator vechi, cu W98SE (evident fara licenta), un fisier "hidden", mi se pare ca-i zicea "user.dat" sau ceva de genul. M-am chiorat in el, si nu mi-a convenit deloc ce-am gasit: tot ce aveam pe el (programe, muzica, filme, cu mentiunea: "license: NO"), adresele vizitate, tot. Mai bine zis, nu mi-a convenit ca nu stiam cui se adreseaza, cine are nevoie de datele alea. Binenteles ca era nemodificabil, nu se putea muta, fara el nu mai mergea "fereastra". Deci nu vad ce program special ar trebui, in ziua de azi.
![]() Acum am, pe rabla mea, un xp CU licenta, dar nu ma incalzeste deloc. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
Relax, totul e cu licenta, mai putin surubele si peulitele de la monitor.
This post has been edited by zanzie: 1 Feb 2012, 14:00 |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
yhattori |
![]()
|
QUOTE(maho @ 1 Feb 2012, 13:50) Gasisem mai demult, pe-un calculator vechi, cu W98SE (evident fara licenta), un fisier "hidden", mi se pare ca-i zicea "user.dat" sau ceva de genul. M-am chiorat in el, si nu mi-a convenit deloc ce-am gasit: tot ce aveam pe el (programe, muzica, filme, cu mentiunea: "license: NO"), adresele vizitate, tot. Mai bine zis, nu mi-a convenit ca nu stiam cui se adreseaza, cine are nevoie de datele alea. Binenteles ca era nemodificabil, nu se putea muta, fara el nu mai mergea "fereastra". Deci nu vad ce program special ar trebui, in ziua de azi. ![]() Acum am, pe rabla mea, un xp CU licenta, dar nu ma incalzeste deloc. ala e profilul utilizatorului respectiv. exista pe orice windows de la 95 incoace, cite unul pentru fiecare utilizator existent. contine toate setarile si personalizarile utilizatorului respectiv. NU contine "tot ce aveai pe el programe, muzica, filme, cu mentiunea license:NO si adresele vizitate". il poti modifica, muta, sterge fara nici o problema daca nu e in uz in momentul acela (adica daca nu esti logat cu userul respectiv) si daca ai drepturi de scriere asupra lui (in practica, daca esti administrator). daca doresti de exemplu sa-ti muti "Documents and Settings" de pe C: pe D: chiar va trebui sa faci misculatii din astea cu user.dat, plus ceva modificari prin registru. This post has been edited by yhattori: 1 Feb 2012, 14:01 |
--------------------
*
*
*
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
e simpatic barbosu... ![]() This post has been edited by luck33ro: 1 Feb 2012, 14:08 |
--------------------
**
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(vijelie @ 1 Feb 2012, 08:41) Nu e vorba daca te prinde sau nu, e vorba ca pentru a vedea daca furi sau nu iti vor analiza TOT traficul. Ori eu poate trimit cuiva date confidentiale, propietate personala pe care n-am chef sa le vada altcineva. Cine imi garanteaza mie ca nu isi baga nasul 100%? Poate inventez reactorul de fuziune la rece pe balcon si constat cu stupoare ca l-a brevetat inaintea mea isp-stul sau organizatia de gestiune a drepturilor de autor care mi-a interceptat mailul in care ii povesteam cuiva cum functioneaza! Sau orice alta analogie absurda! Problema e ca tu "organ" trebuie sa demonstrezi folosind mijloace legale punctuale ca fac ceva ilegal nu sa pescuiesti tot in speranta ca o sa prinzi ceva! Daca trimit o poza pe mail cu Crucea Caraimanului e cheama ad absurdum ca am comis o ilegalitate pentru ca nu detin drepturile de autor asupra Crucii! This post has been edited by Garett: 1 Feb 2012, 14:31 |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
QUOTE(yhattori @ 1 Feb 2012, 13:24) kxz, nu mi-ai raspuns: ce pot face eu, persoana fizica, pentru a stopa/intirzia/modifica ACTA si consecintele sale si de ce nu ai deschis acest topic in 2008 cind a avut loc prima runda de negocieri pentru tratat? pentru ca abia acum au lansat forma finala si acum a iesit publica informatia. e bine ca ma trezesc si in cdeasul al 12-lea, nu raman sa dorm in continuare. QUOTE(bucatzel @ 1 Feb 2012, 13:36) Apoi m-am scos, ca sigur n-o sa scoata si-o versiune de linux. Amu' serios, voi va auziti? Perchezitia computatorului cand nu sunteti acasa? Babaieti, ce vor analiza vor fi datele traficate de unu-altu pe internet. Si cum traficul poate fi criptat, iar torentul functioneaza pe legaturi peer to peer (asta ca sa nu mai zic de chunk-urile descarcate in oarescare dezordine), chiar sunt curios cum o rezolva pe asta. Nu ca toata treaba n-ar fi tragica, pentru ca deschide usa catre magarii incredibile, dar la cum puneti voi problema pe-aici, ma improsc pe jos de ras. nu analizeaza traficul, iti analizeaza computerul. de exemplu, acordul prevede si controlul a ce ai pe hardul laptopului, in aeroport. deci nu are importanta criptarea, cat timp ei analizeaza inainte de criptare. ce program folosesti, ce joc joci, ce film vezi. perchezitii se fac si acum, am un prieten care s-a trezit cu potera la usa, cu mandat. avea 11 giga la share pe odc, i-au luat hardul. nu l-a vazut nici acum, nu i-a venit nici amenda... a intrebat de hard la politia de aici, i-au raspuns ca e la bucale la analiza, ca daca-l vrea sa se duca sa faca analiza impreuna cu aia din bucale. de atunci m-am invatat minte si nu mai pun la nimeni doar un hub, ci 20-30 sa se mai imprastie traficul. aplicarea legislatiei de acum ar fi suficienta daca s-ar dori doar stoparea pirateriei. acordul asta are bataie mai lunga, niciodata nu strica sa stii ce mai face omul. |
--------------------
Dacia 1410
/
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Stie cineva unde se depun CV-urile pentru Politia Internetului?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE(kxz @ 1 Feb 2012, 14:36) perchezitii se fac si acum, am un prieten care s-a trezit cu potera la usa, cu mandat. avea 11 giga la share pe odc, i-au luat hardul. nu l-a vazut nici acum, nu i-a venit nici amenda... a intrebat de hard la politia de aici, i-au raspuns ca e la bucale la analiza, ca daca-l vrea sa se duca sa faca analiza impreuna cu aia din bucale. de atunci m-am invatat minte si nu mai pun la nimeni doar un hub, ci 20-30 sa se mai imprastie traficul. Eu asta nu o cred. Si in plus cine mai foloseste odc ? ![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
kxz |
![]()
|
pai intra pe un hub si o sa vezi ca sunt si cu peste 10.000 de useri online. sunt multi, odc e extrem de simplu pentru cineva care are cunostinte minime de calculator.
|
--------------------
Dacia 1410
/
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
QUOTE "ACTA ii forteaza pe furnizorii de Internet sa desfasoare activitati de supraveghere la nivelul retelelor proprii si sa puna la dispozitia detinatorilor drepturilor de proprietate intelectuala datele personale ale presupusilor faptuitori." Unde scrie in ACTA ca "ii forteaza" ? R.M. clarifica te rog. ACTA nu este o lege. Este un tratat international. Asta inseamna ca odata adoptat, ACTA nu are niciun efect direct asupra legislatiei tarilor semnatare. Chiar daca ar fi o lege la noi (mai tineti minte Legea nr. 298/2008 ?) asa cum ar trebui astfel incat paragraful de mai sus sa fie valid tot exista portite, chiar din tratat. ISP-isti ar putea zice binemersi ca implementarea nu poate fi facuta pentru ca impiedica desfasurarea activitatii legtime a retelei lor. 27.4 "shall be implemented in a manner that avoids the creation of barriers to legitimate activity," Sa nu uitam si ca in 1995 Romania a semnat TRIPS.Mai sa fie.... "This meant that name-brand pharmaceutical companies were able to maintain high drug prices so long as they were still under the 20-year patent protecting their products. Within developing countries, however, this additional term of patent protection ultimately resulted in the overall reduction of affordable medicine." ACTA nu va schimba ce este mai sus. Aici se explica lucrurile mai bine, de la TRIPS din anii '90 pana la ACTA. http://www.natlawreview.com/article/trips-...-face-ambiguity Sa mai zic si ceva de COUNCIL REGULATION (EC) No 1383/2003 ? ACTA este un update, o actualizare, atat. Aduce nou pirateria online in scop comercial printre altele dar mentine o buna bucata din deja existentul TRIPS+EC No 1383/2003. Pentru cei din US si UK de exemplu nu ar fi nimic nou. |
--------------------
...
...
...
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(kxz @ 1 Feb 2012, 14:36) Ca sa faca asta, fie imi instaleaza un program in comp (discutabil rau de tot), fie forteaza producatorii de sisteme de operare sa inglobeze si turnatorul.dll / .so / .samd In oricare caz, un amarat de firewall l-ar linisti pe turnatorul in cauza. Cat despre a-mi analiza compul in aeroport, am zis deja cate ceva despre partitii criptate pe nu mai stiu care topic. |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
yhattori |
![]()
|
|
--------------------
*
*
*
|
|
kxz |
![]()
|
pai asta e ideea, sa-ti instaleze un programel in comp. rulezi un film de pe hard, ala anunta. acel programel iti va fi impus de provider, obligat si el, la randul lui. fara el, nu vei putea accesa netul.
|
--------------------
Dacia 1410
/
|
bucatzel |
![]()
|
da-o in ftere, si linux from scratch, si aia tot n-ajunge la mine in comp.
L.E. kxz. ca sa faca de-astea, e la schimbat la infrastructura (si aici ma refer la isp) de nu-s ei vrednici. Sniffere de pachete puse in routerele isp-istilor in schimb... asta e usor. This post has been edited by bucatzel: 1 Feb 2012, 15:44 |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
yhattori |
![]()
|
n-o sa poti sa bootezi linuxul tau pe noile placi de baza/procesoare/etc compatibile ACTA. ca n-are certificat digital de la cine trebuie sa certifice. si nu mai e voie sa fabrici placi de baza si procesoare care sa fie capabile sa ruleze soft necertificat.
cu ocazia asta se da si o lovitura crincena la 90% din FOSS. e un scenariu. |
--------------------
*
*
*
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
si daca eu vajnic utilizator de internet folosesc o cartela reincarcabila? ce o sa imi faca? in afara de faptul ca o sa ma pupe marunt, rotund si apasat? Cum ma depisteaza? Sa zicem ca se prind aia de la vomrange. si imi inchid cartela. Bine... pana se prind pot sa termin creditul. Si ma duc si cumpar alta cartela .. si tot asa... ca cartela-i gratuita, platesti doar creditul... Este ca imi sufla in ms.dos?
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
ag02cws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.443 Joined: 2 December 06 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
Nu trebuie sa prezinti un act de identitate cand cumperi cartela?
|
--------------------
Dacia 1310 L 1994 /
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008 / Kia Cee'd
2008
|
|
corbex |
![]()
|
Inca nu. Decit in Elvetia. Cantoanele francofobe.
This post has been edited by corbex: 1 Feb 2012, 16:21 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 04:53 |