Acuratete vitezometru
![]() ![]() ![]() |
Acuratete vitezometru
stfp |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 17 January 03 From: Bucuresti, Romania ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
bondoo7 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 9 September 02 From: Roman ![]() |
teoretic te poti orienta dupa turatia motorului (pe drum drept - fara declivitate) stiind care este viteza din cartea tehnica la 1000 rpm aferenta unei trepte de viteza.
din cate stiu eu masuratoarea cu gps este relativa, un echipament gps foarte bun iti indica f. bine pozitia si mai putin viteza de deplasare. daca vrei test adevarat incearca viteza cu radarul |
--------------------
dacia
supernova confort toate bune ?..?..?
|
|
Sergiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 494 Joined: 23 May 02 From: Timisoara ![]() |
Nu am facut test cu GPS. Cam la fel e si la mine abaterea (dupa ureche, radare din astea de pe strada etc.)
Nu cred ca daca un GPS iti indica pozitia nu iti poate indica si viteza cu aceeasi precizie. Nu vad logica! Poate nu poate sa-ti indice viteza momentana, adica sa masoare de 1000 de ori pe sec, dar daca mergi in linie dreapta, tot cam acolo esti chiar daca masori o data la cateva secunde. |
--------------------
Dacia
SupeRNova
|
|
DSops |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 663 Joined: 20 November 02 From: Timisoara ![]() |
Eu am facut ceva teste pe bulevard, unde afiseaza viteza, m-au mai prins niste radare si am ajuns la concluzia ca vitezometrul meu arata destul de exact viteza reala + 10%.
Unde gasesc si eu un GPS mic si la ce pret? |
-------------------- |
|
alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Admin Posts: 749 Joined: 22 May 02 ![]() |
La o viteza de 60km/h pe ceas, radarul de la arcul de triumf imi indica ~55km/h.
Este destul de frustrant ca, chiar de la viteze mici, vitezometrul sa arate aiurea. ![]() |
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Poate gresesc, dar io asa stiam, ca toti constructorii fac asta, nu as putea sa zic de ce. Deci poate nu e o functionare gresita a indicatorului de viteza, ci asa a fost construit din fabrica (vorba ceea: it's not a bug, it's a feature
![]() |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- -
|
|
djtzeava |
![]()
|
![]() membru bosorog :D Group: Members Posts: 349 Joined: 23 October 02 From: beler ![]() |
mda si mie la fel plec de la acrul de triumf pe mijloc pe unde sant radarele ale spre casa scantei(fosta ca actuala nu stiu cum ii zice)cu 60KM/h asa arata vitezometrul din masina si radarul arata 55km/h am mai trecut cu acul la 70km/h si radarul arata 65km/h. hmmmmmmmmmm nu stiu ce sa zic o fi defect radarul,nu stiu exact dar daca era asa cu 60km/h si arata 55km/h trebuia ca la 70km/h sa arate ce va de genul eu stiu cam 63km/h sau 64km/h dar in nici un caz 65km/h :?
|
--------------------
dacia /bmw/vw
supernova europa/318/passat 2.0tdi
11-01, 06-98, 04-07 b27upz,b28wpz,b280wpz
|
|
dax |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 15 January 03 From: Arad ![]() |
Imi pun si eu o intrebare : daca vitezometrul arata mai mult..asta nu inseamna ca si kilometrajul arata si el mai mult ? ...deci apare un consum mai mic, daca raportezi la km parcursi care nu mai sunt cei reali ci mai mult...poate chestia asta e intentionata...
|
-------------------- |
|
DSops |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 663 Joined: 20 November 02 From: Timisoara ![]() |
Nu neaparat. Ar trebui ca vitezometrul sa arate mai mult din proiectare, iar kilometrajul sa arate exact (cu cauciucuri standard).
|
-------------------- |
|
dragOn |
![]()
|
![]() Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza) Group: Members Posts: 692 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Cu aproape toate masinile cu care am trecut pe la Casa Scânteii radarul arata mult mai putin decat arata pe bord asa ca :?:
|
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
- B xx UEX Never drive faster then your angel can fly !!!
|
|
djtzeava |
![]()
|
![]() membru bosorog :D Group: Members Posts: 349 Joined: 23 October 02 From: beler ![]() |
da asa e am mai trecut cu o lada cu 60km/h si radarul arata 55km/h nu se poate ca toate vitezometrele sa aibe aceeasi eroare eu stiu daca treci pe acolo cu 100Km/h cred ca o sa arate 95km/h
![]() ![]() ![]() |
--------------------
dacia /bmw/vw
|
|
bondoo7 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 9 September 02 From: Roman ![]() |
am facut duminica un test de mers in paralel cu un ford focus si erorile de indicator au fost la 120km/h ~ +3 l, 130~ +5 la DSN
|
--------------------
dacia
|
|
ssulea |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 11 June 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE am facut duminica un test de mers in paralel cu un ford focus si erorile de indicator au fost la 120km/h ~ +3 l, 130~ +5 la DSN Nu inteleg notatiile anterioare, poti explica mai clar? |
-------------------- |
|
bondoo7 |
![]()
|
"~+" inseamna "mai mult cu aproximativ..."
k ? |
--------------------
dacia
|
|
luxcor |
![]()
|
![]() Acaru' Păuna Group: Members Posts: 272 Joined: 18 February 03 From: Bucuresti - Dorobantzi ![]() |
Dupa parerea mea cel mai bun si adevarat test ramane "Testul cu noile aparate radar ale POLITIEI"
Daca se poate pana in +30 km ca dupa aia costa cam mult ... Toate bune, |
--------------------
Hyundai TUCSON
2,7 V6 AT 190 CP
GLS 4WD Premium - 2007
- B 07 LUS Batrân, bolnav și cu nervii la pamant ... ultimii 20 trecura mai repede ca primii 20 ... ardeti cât puteți ...
Ex: 1300, 1310, Supernova, Solentza |
|
![]()
|
|
Group: Posts: 0 Joined: -- Warn: (0%) ![]() ![]() |
stiam ca e o chestie si cu cauciucurile , cu dimensiunile lor dar nu mai stiu cum era "formula" de calcul. Ideea era ca la aceeasi viteza indicata de vitezometru , cu 2 pneuri diferite ( de fapt inaltimile taloanelor diferite) , obtineai 2 viteze reale diferite :shock: ....Mi-a zis un inspector de la ASIROM acu' vreo 5 ani.
....Deci e posibil ca motorul si mecanica sa fie proiectate pt. un anumit standard de pneuri si uzina sa fi folosit alt standard. |
-------------------- |
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Mda ... tu ai dreptate in ceea ce spui .. dar !!!!!! .... cutia si motorul sunt cele de pe Clio parca nu ???? Si Clio-ul merge cu "papuci" de 175/65/13 nu ???? ... la fel ca DSN ... deci pana la urma tot eroarea intentionat pusa ar fi explicatia ...
|
--------------------
.
.
.
|
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
liviu nu mai stiu exact ce latime au cele de clio dar janta e de 14 sigur.
|
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
djtzeava |
![]()
|
sant asa am vazut la mine in cartier clio cu 'papuci'de R13/175/65 si unul care avea jenti din AL care avea 'papuci' de R14 dar nu mai tin minte cat de late erau cauciucurile si cat de joase
|
--------------------
dacia /bmw/vw
|
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Sambata cand am plecat la munte radarul de la arc arata 45 si eu aveam 50 fix pe bord, viteza constanta. La intoarcere am trecut cu 70 pe bord si radarul tot 70 arata.
imposibil asa ceva. ar trebui sa facem o chesti de genul: stam mai multi si intr-o parte a intersectiei si in cealalta (pe trotuar undeva) si unu alearga cu diverse viteze (mari) si daca apare vreun echipaj de politie il anuntam pe vitezoman. |
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
![]()
|
|
Toate masinile au o abatere la vitezometru (adica arata mai mult decat viteza reala), dar la DSN se pare ca e mult mai mare abaterea. Daca la altele apar abateri de 5-6km/h la 150-160km/h la DSN cred ca sunt ceva de genul 10-12km/h cel putin.
|
-------------------- |
|
Marius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 13 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Stati linistiti. Credeam ca am inebunit eu cand am trecut pe Kiseleff. 70 km/h la bord si indicatorul suspendat arata 58km/h. Solenza are standard 165/70/13. Si chiar daca e Scala, are 165/65/14. Deci problema este undeva la fabrica.
|
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
aviasol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.000 Joined: 3 April 03 From: Bucuresti ![]() |
problema s-a diskutat si para diskutat
|
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
- WTX galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional ! |
|
DRE |
![]()
|
![]() Pimp inside Group: Members Posts: 141 Joined: 12 March 03 From: Bucuresti ![]() |
Sper sa nu spun o prostie, dar, oare radar-ul faimos de la Herastrau nu cumva e putin defect? S-a gandit cineva la asta? Doar traim in Romania... :cry: N-ar fi asa un soc sa aflam ca pe langa vitezometrele noastre, nici acel radar nu functioneaza prea corect... :shock: Un prieten a fost luat de radar cand indicatorul de pe bord arata cca. 65 km/h si tipii ku Passat-u' i-au zis ca avea 62 km/h. Asa mai merge (ma refer ca diferenta)... Parca totusi radarul "gratuit" din oras arata diferente uriase: 60km/h pe bord -> 52 km/h "reali" !?! Pai daca la 60 la ora e asa o diferenta, la 160
![]() |
--------------------
Audi
A4
2010 Viteza luminii este mai mare decit cea a sunetului. De aceea, unii oameni par straluciti, pina ii auzi vorbind...
|
|
alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Admin Posts: 749 Joined: 22 May 02 ![]() |
Date luate direct din calculatorul masinii (evident in timpul mersului)
60 pe ceas 55 pe calculator 70 pe ceas 62 pe calculator |
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
![]()
|
|
La presiunea in pneuri nu s-a gindit nimeni ? Daca ai gumele putin desumflate, asta inseamna sa zicem 2 cm micsorare a razei rotii, 4 cm in diametru, 12 cm in circumferinta deci rezulta ce va dati seama si voi, dif. de indicatie a vitezometrului. Oricum o indicatie exacta a vit. este posibila numai in conditiile de umflare care le-a stabilit producatorul.
|
-------------------- |
|
r@zvan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 22 October 03 ![]() |
nu stiu care sunt motivele ,dar la majoritatea automobilelor exista aceasta diferenta .intotdeauna viteza reala este mai mica cu aprox.10%decat viteza reala .aceasta diferenta este trecuta deobicei si in fisa tehnica a masinii . :!:
|
-------------------- razvan
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
OFF TOPIC .. Bine ai venit pe forumul nostru
![]() |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE intotdeauna viteza reala este mai mica cu aprox.10%decat viteza reala O intrebare: tu ai incercat sa scrii celor ce ofera premiul Nobel? Daca si demonstrezi acest lucru, cu siguranta ca iei premiul Nobel in fizica... ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
Liviu |
![]()
|
Hai mai .. lasa baiatul in pace .. ce .. parca tu nu te-ai incurcat in idei niciodata
![]() |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 00:01 |