Avort: pro/contra, strict despre acțiunea de a avorta
![]() ![]() ![]() |
Avort: pro/contra, strict despre acțiunea de a avorta
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
<offtopic>
Iar vorbești din auzite Dan. Logodna, în ceea ce privește BO, este promisiunea făcută de cei doi tineri că se se vor căsători. Promisiune binecuvântată de o slujbă. Nicidecum "dreptul" de a face bunga-bunga. </offtopic> |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cdadan @ 9 Apr 2012, 11:23) Tu citesti pe diagonala? BO nu trebuie sa recomande nimic. Trebuie doar sa deschida (sau mai bine zis sa inchida) ochii. Dezlegare la peste nu inseamna ca trebuie neaparat sa mananci peste. Daca esti adevarat, te abtii. In uzantele BO mai exista si logodna, care e tot un fel de dezlegare la peste. Insa daca esti adevarat, faci bunga-bunga doar dupa taina cununiei. Zic BO fiindca BOR e doar o filiala supusa. ![]() Unde ai auzit tu de logodna? Logodna nu exista in fata bisericii. la BO cum zici tu ori este cununat ori nu esti-nu exista pe jumatate. Si dezlegarea la peste are o insemnatate: Peste in post se mananca doar de sarbatoare, in postul Pastelui e Buna Vestire si Floriile. Nu are legatura cu vorba din popor: e bine sa mananci peste de Florii...mananci ca e dezlegare si pentru a sarbatori ceva. Cum adica daca esti adevarat te abtii? Voi va auziti? Astea le scoateti asa pe banda rulanta? Le auzi la Antena 3? Ai vb vreodata cu un preot adevarat sa vezi ? Nu zic de popii de cartier. |
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Tot off-topic, ca prea era ridicata la fileu.
Avand in vedere ca in MULTE cazuri e o diferenta de 15 minute intre logodna si casatorie, e prea complicat sa pui un semn cu "revin imediat". |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(Sudsemnatu @ 9 Apr 2012, 11:36) ... Nu are legatura cu vorba din popor: e bine sa mananci peste de Florii...mananci ca e dezlegare si pentru a sarbatori ceva. Cum adica daca esti adevarat te abtii? <offtopic>Corect, sărbătorești. Nu există "ești adevărat, te abții". Pentru că dezlegarea se dă tocmai pentru a sărbători, nu penru a te da mare că ești adevărat. Asta e o prostie și dovadă de mândrie. </offtopic> |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(Markos @ 9 Apr 2012, 11:30) Atunci pofteste material suplimentar: "Biserica a considerat totdeauna drept pacat foarte grav, egal cu avortul in gravitate, si luarea de medicamente cu scop avortiv, barierele mecanice (steriletul si anumite pilule) prin care se urmareste impiedicarea ovulului fecundat de a ajunge pe peretii uterului (acestea sunt tot practici avortive) si medicamentele contraceptive." Semnat de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, prin 2005. Deci prezervativul, steriletul, pilulele sau legarea trompelor = avort. Poti sa-l lasi sa se prinda si sa-l scoti dup-aia, ca-i tot o pla. QUOTE(DragosP @ 9 Apr 2012, 11:33) Asa e. Insa in termeni populari logodna = dezlegare, iar multi preoti recomanda aceasta practica pentru cei care nu au rabdare pana dupa cununie. Intreaba si tu pe la tara, sau pe aia mai batrani. ![]() 9 Apr 2012, 12:02: QUOTE(Sudsemnatu @ 9 Apr 2012, 11:36) Aualeu. In bransa exista si fake-uri? Cum e cu taina preotiei si sfantul duh? ![]() This post has been edited by cdadan: 9 Apr 2012, 11:02 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Deci mi-a dat cu integrala explicatia ta. Eu zic ca mai bine te duci si te documentezi mai bine, nu vreau sa iti explic acuma cum e cu pacatul trufiei si ca daca te duci la cineva in casa e bine sa mananci ce iti pune pe masa, ca sa nu il jignesti, chiar daca e mancare de dulce.
Nu vreau sa o dam in altele cum ca un om care tine post nu ar trebui sa dea dovada de mandri ci de smerenie. In fine...cred ca tu cunosti niste cazuri concrete si poate vorbesti din experienta. Eu iti spun doar cum ar trebui sa fie lucrurile. Faptul ca e o sarbatoare si ai voie sa mananci peste...nu vad niciun act de mandrie, adevarat sau prostie. A spus Tutea multe vorbe mari dar de de una mi-am adus aminte acum: Mi-am dorit de multe ori să fac o teză de doctorat cu tema: aflarea în treabă ca metodă de lucru la români. Orice padure are si uscaciunile ei. Care este problema? te consideri perfect? Nici Biserica nu neaga aceste fapte...s-au mai vazut cazuri de preoti cazuti in PACATE>..inclusiv la Patriarhie. Trebuie sa generalizam acum? This post has been edited by Sudsemnatu: 9 Apr 2012, 11:04 |
--------------------
Skoda Fabia 2005
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(Sudsemnatu @ 9 Apr 2012, 12:02) Eu? Doamne fereste ... dar ma gandeam cum identific preotul ala adevarat. Greu, foarte greu, sunt in mare dilema. In plus, vezi ca ai jignit preotii de cartier. ![]() Bai, sa mor infipt, cum naiba sa echivalezi metodele contraceptive cu avortul? Asta considerati ca-i educatia corecta pentru voi si copii vostri? ![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
QUOTE(cdadan @ 9 Apr 2012, 12:13) Eu? Doamne fereste ... dar ma gandeam cum identific preotul ala adevarat. Greu, foarte greu, sunt in mare dilema. In plus, vezi ca ai jignit preotii de cartier. ![]() Bai, sa mor infipt, cum naiba sa echivalezi metodele contraceptive cu avortul? Asta considerati ca-i educatia corecta pentru voi si copii vostri? ![]() Nu am jignit pe nimeni. Cine se simte, se simte ![]() ![]() |
--------------------
Skoda Fabia 2005
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
Ca să aungi preot nu se mai cere vocație, har și credință ci bani, relații și învârteli. Așa că, o să-mi sară mulți în cap, dar le-aș da foc la preoți așa cum îi ardeau înainte pe vrăjitori. FMM
|
--------------------
.
.
.
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
QUOTE(Lostboy @ 9 Apr 2012, 12:17) Ca să aungi preot nu se mai cere vocație, har și credință ci bani, relații și învârteli. Așa că, o să-mi sară mulți în cap, dar le-aș da foc la preoți așa cum îi ardeau înainte pe vrăjitori. FMM De aia nu acuz pe nimeni de nimic. E numai vina unora care din dorinta de a face bani, repede, rapid, au ales aceasta vocatie/meserie. De aia lumea a prins aceasta boala pe ei...ca televiziunile de stiri nu prezinta decat cazurile astea ( absolut reale ): nu le-a inmormantat mortul ca nu au avut sa ii dea bani etc etc etc. Dar sa vezi la televizor cazuri cu pretori care fac fapte bune, nu le vede nimeni. De ex: cazul parintelui Tanase de la Valea Screzii care e a fost mediatizat doar cand i-a luat foc casa. Cateva motive pentru care nu ma uit la tv de stiri ![]() http://www.kmkz.ro/de_ras/texte/absolut-to...unile-de-stiri/ |
--------------------
Skoda Fabia 2005
|
Lostboy |
![]()
|
Afirmația nu am făcut-o în baza celor văzute la TV. Am avut (din păcate) destule ocazii în care am fost nevoit să interacționez cu preoții și m-au scârbit ”sfătuitorii comunității”.
|
--------------------
.
.
.
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.075 Joined: 11 February 04 ![]() |
Citez din Gandul:
Președintele Asociației Creștine Arsenie Boca, Cristian Filip, a declarat pentru gândul că țara noastră are nevoie de o astfel de lege. "România este pe primul loc în ceea ce privește numărul de avorturi la nivel european. Și dacă suntem atenți la ceea ce înseamnă avortul, aflăm că avortul este un act de crimă. Astfel, România este pe locul I la crime în Europa. Nu este nicio diferență dintre un copil de trei ani și unul de o lună, două sau trei aflat în stadiul embrionar. El respiră acolo în burtica mamei. Aici este toată problema. Din păcate, nu ne dăm seama de faptul că un copil are dreptul la viață înainte de a se naște. Susținem o astfel de inițiativă legislativă deoarece considerăm că mamele nu sunt în cunoștință de cauză atunci când apelează la întreruperea de sarcină. Noi ne dorim ca prin aceste măsuri femeile să conștientizeze riscurile la care se expun", ne-a spus Cristian Filip. Ma intereseaza partea asta: El respiră acolo în burtica mamei. Aveti ceva detalii? Cum respira el in uter? Pe unde vine aerul? http://www.scientia.ro/biologie/37-cum-fun...erin-fatul.html Astia ne mint? This post has been edited by dizzy: 9 Apr 2012, 11:55 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
cdadan |
![]()
|
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
cdadan |
![]()
|
de pe un site care se vrea a fi educativ credincios:
Curvia fără alt trup e o batjocură la adresa lui Dumnezeu, pentru că înseamnă aducerea de jertfă Diavolului cu sămânța trupului propriu. Folosirea de materiale adiționale pentru stimulare se socotește de două ori păcatul malahiei, iar lubrifianții în loc de scuipat se socotește de trei ori. Pentru dildouri și alte asemenea obiecte există canon separat. O așa-numită „modă” astăzi este folosirea bășicii, sau a prezervativului, așa cum mai e el cunoscut. Prin aceasta omul comite tot malahie, adică același păcat. Cel care a făcut așa ceva și se căiește trebuie să verse conținutul prezervativului la loc în pântecele femeii, având grijă să călăuzească sămânța acolo unde s-ar fi dus în mod normal într-o împreunare naturală. Risipirea sămânței este o formă superioară de batjocură a vieții și a lui Dumnezeu, dar înghițirea sămânței de bărbați sau femei este una din cele mai mari pervertiri care pot exista! Evitați pe cât posibil zona gurii, dacă de păcat nu vreți sau nu puteți să scăpați. ![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.075 Joined: 11 February 04 ![]() |
Aici ai dat-o pe religie si nu are nici o legatura cu avortul!
Mie nu-mi pre pasa de parerea Sfantului Sinod, ma intereseaza daca legal se va interzice avortul si contraceptia. Stiu ca dpdv ortodox orice partida de sex care nu duce la procreere e pedepsita. Sexul ar fi acceptabil doar daca se face din nevoia de a adue urmasi si nu din placere. Mi-as dori sa nu ajunegm stat fundamentalist religios dar se pare ca facem pasi sanatosi in aceasta directie. This post has been edited by dizzy: 9 Apr 2012, 13:19 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
cdadan |
![]()
|
Dragos o sa ma intrebe de unde le scot. Uite, de aici:
http://credinciosii-intreaba.blogspot.com/...stiu-si-eu.html Nenea asta, dupa parerea Sudsemnatului, e un preot adevarat. ![]() dizzy, conform sfantului sinod al bor, tot ce tine de contraceptie = avort. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Lostboy |
![]()
|
QUOTE Malahia: cea mai scârboasă patimă Măi, credincioșii, voi ați ”săvârșit păcatul malahiei”?Da' fiți sinceri, vă rog! |
--------------------
.
.
.
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
QUOTE(cdadan @ 9 Apr 2012, 14:09) Dragos o sa ma intrebe de unde le scot. Uite, de aici: http://credinciosii-intreaba.blogspot.com/...stiu-si-eu.html Nenea asta, dupa parerea Sudsemnatului, e un preot adevarat. ![]() dizzy, conform sfantului sinod al bor, tot ce tine de contraceptie = avort. sincer...nu vreau sa te jignesc dar asta ti-e nivelul, daca crezi ca blogul ala e facut pe bune |
--------------------
Skoda Fabia 2005
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(cdadan @ 9 Apr 2012, 11:56) "Biserica a considerat totdeauna drept pacat foarte grav, egal cu avortul in gravitate, si luarea de medicamente cu scop avortiv, barierele mecanice (steriletul si anumite pilule) prin care se urmareste impiedicarea ovulului fecundat de a ajunge pe peretii uterului (acestea sunt tot practici avortive) si medicamentele contraceptive." Deci e clar, tu ai o problemă de înțelegere. Din ce ai citat tu acolo, unde scrie de prezervativ? Hai, lămurește-mă te rog. Dar numai din ce ai scris tu. Ție-ți iese din pwlă ovul fecundat, și purtând prezervativ l-ai împiedica să ajungă pe peretele uterului?? Semnat de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, prin 2005. Deci prezervativul, steriletul, pilulele sau legarea trompelor = avort. ![]() QUOTE Asa e. Insa in termeni populari logodna = dezlegare, iar multi preoti recomanda aceasta practica pentru cei care nu au rabdare pana dupa cununie. Intreaba si tu pe la tara, sau pe aia mai batrani. ![]() Lasă-mă măi cu băbismele, tu ai spus de logodnă după "uzanțele BO", apoi o dai la întors cu băbisme și țățisme... Păi despre ce discutăm aici? Pe de altă parte. tu și alți "revoluționari" ca tine ai impresia că Biserica e un organizație democratică. Ei bine, nu prea e așa. Însă, dacă nu-ți convine dogma și/sau canonul, nu te împiedică nimeni să faci ca "biserica soră eretică" ( ![]() ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cdadan |
![]()
|
Bine sefu, dar aici tot la misto o fi? Ia citeste, sa vezi suma de efecte adverse.
![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Lostboy |
![]()
|
Are idei multe și îmbârligate!
This post has been edited by Lostboy: 9 Apr 2012, 13:33 |
--------------------
.
.
.
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Vă pun mai jos definiția acestui cuvânt potrivit cu dicționarul Strong de cuvinte din limba greacă a Noului Testament: 3120 malako,j malakos {mal-ak-os’} Meaning: 1) soft, soft to the touch 2) metaph. in a bad sense 2a) effeminate 2a1) of a catamite 2a2) of a boy kept for homosexual relations with a man 2a3) of a male who submits his body to unnatural lewdness 2a4) of a male prostitute Potrivit acestei definiții, malah era termenul aplicat bărbaților care se prostituau cu alți bărbați homosexuali. Deci, ceea ce Biblia numește malahie este diferit de definiția dată de DEX și care este răspândită în poporul nostru. oare cum o fi? |
--------------------
Skoda Fabia 2005
|
cdadan |
![]()
|
Dragos, era un raspuns pentru alt coleg.
Pentru tine: barierele mecanice (steriletul si anumite pilule) prin care se urmareste impiedicarea ovulului fecundat de a ajunge pe peretii uterului (acestea sunt tot practici avortive) si medicamentele contraceptive." Steriletul impiedica ovulul fecundat sa ajunga pe peretii uterului? Medicamentele contraceptive impiedica ovulul fecundat sa ajunga pe peretii uterului? Eu sunt de vina ca astia din sfantul sinod le-au incurcat ca la Ploiesti? Uite ce au inteles altii: Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) interzice cu fermitate avortul, chiar daca sarcina a aparut in urma unui viol, dar si orice metoda contraceptiva, fie medicamente sau sterilet This post has been edited by cdadan: 9 Apr 2012, 13:45 |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
DragosP |
![]()
|
Da, împiedică ovulul fecundat să se bla-bla, pentru că ovulul nu va mai fi fecundat.
Logic, nu? Da' cum ziceai că-i cu logodna și cu lăbăreala? |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 02:53 |