DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Motor 1.4l - 16V

klaus
post 10 Mar 2009, 22:54
Post #61

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Sa ridicati loganul pe cric pe spate si apoi sa deschideti usile. Si apoi sa le inchideti (cu masina pe cric, nu pe roata)
Apoi sa faceti acelasi experiment si cu DSN.
Sa-mi spuneti pana unde ajungeti cu experimentul la DSN

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dr_mKe
post 10 Mar 2009, 22:59
Post #62

Membru cu stetoscop

Group: Members
From: Deva

Fara rigidizari suplimentare cu strutbars, o sa cada masina de pe cric de la atata trantit usa care nu se mai inchide tongue.gif

--------------------
RENAULT LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE 2010 / 2022
+
Maskatu
post 11 Mar 2009, 07:47
Post #63

Logan 0.9 TCE

Group: Moderatori DaciaClub
From: zuzu

QUOTE(klaus @ 10 Mar 2009, 22:54)
Sa ridicati loganul pe cric pe spate si apoi sa deschideti usile. Si apoi sa le inchideti (cu masina pe cric, nu pe roata)
Apoi sa faceti acelasi experiment si cu DSN.
Sa-mi spuneti pana unde ajungeti cu experimentul la DSN
*

Nu are rost un asemenea experiment. Deja se stie... caroseria de la DSN se "muleaza" cu mult prea mult la denivelari, mai ales pe drumuri de "tara". Sasiul e mult prea "moale", iar usile nu se "lipesc" bine pe caroserie, in speta pe chederul usilor, iar la denivelari, caroseria se torsioneaza, prin urmare componentele "libere" se misca in voie, adica hayonul si usile fata spate care "oscileaza" din locatia lor nu prea fixa si se freaca de cheder.

La aceasta problema nu prea ai ce sa faci decat cum a zis colegul strut bar. Bari de rigidizare pentru fata si spate nu cred ca au mare efect. In cel mai bun caz nu se va mai torsiona asa tare spatele (portbagajul) si fata (motorul) dar "mijlocul" se va misca in voie la fel ca si inainte prin urmare usile tot se vor misca din loc.

--------------------
Dacia Logan 0.9 TCE - 2019 - ---
+
djasu82
post 11 Mar 2009, 18:37
Post #64

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

QUOTE(Tince1290 @ 10 Mar 2009, 23:43)
eee....hai lasa k nu e nici loganul chiar asa rau...costa 150 de mil dar are totusi servodirectie...abs..niste air-bag-uri....pentru mine sincer nu conteaza dar sunt alti care se bucura de aceste dotari biggrin.gif...eu zic sa nu intram iar in subiesctul asta ca nu mai terminam si ne dau domnii administratori avertisment biggrin.gif....

revenind...eu imi pastrez parerea....anume ca nu se merita sa schimbi motorul unei masini....costurile sunt prea mari iar raportul avantaje/ dezavantaje e 1...adica sunt echilibrate...avantajul este puterea suplimentara...care conteaza atat de mult pt unii....dar dezavantajele compenseaza...consum mai mare....costuri de intretinere mai mari si un stres suplimentar adus masinii (mai mult decat poate duce saraca....parerea mea biggrin.gif)....toata lumea vrea putere..dar ce faceti voi cu ea in bucuresti??? in fine...fiecare cu piticii lui....

dar investitia e prea mare...costa mult de intretinut...si cu banii de la investitie + modificarile aduse masinii + costurile de intretine pe 2 ani + valoarea actuala a masinii + taxele de omologare = o masina noua biggrin.gif si posibil si mai buna (un renault clio de ex wink.gif)....sau..cum si-a cumparat un coleg de-al meu...un Fiat Stilo 1.6 16V...in jur de 5000 euro cu 100.000 km la bord wink.gif

PS: pentru cei cu prejudecati...nu e tocmai o masina de femei tongue.gif...merge foarte bine si are o GRAMAAAADAAAA de DOTARI  blush.gif
*

Eu unu nu am ce sa intretin pe sub ea e ca noua ca la inceput fiindca i-a dat tata cu destul moloz biggrin.gif si vad ca tot persista naiba de parca ar fi scufundat-o in baie de ulei deci ca schimb vede ulei si filtrele care nu te duce mai mult de 200 de lei . Si inca ceva nu consuma mai mult daca e 16V wink.gif de obicei si asa e scade consumul cu mai multe supape bineinteles daca rulezi moderat 100-120 km/h.
Dar decat sa dau 15000 de lei mai bine 5000 de lei si o fac boboc biggrin.gif daca ar fi sa fie .
Nu inteleg cum la voi se misca haionul ala am dat si eu de el stanga dreapta nimic e static , acum doua zile am ridicat masina pe cric si am dat roata din fata jos am deschis si inchis usa de pe partea cu roata si cricul pus fiindca uitasem cate una alta si nu a cazut . Nu cred ca toate super novele se asemana sau loganurile plus mai conteaza si cum a fost intretinuta.

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
klaus
post 11 Mar 2009, 18:43
Post #65

步步

Eu zic ca o revenire cu picioarele pe pamant nu ar dauna. Ce naiba, am avut DSN la viata mea, am mers special in portbagaj sa vad ce scartaie pe drum denivelat si de la atata rigiditate a masinii vedeam soarele pe toate paritle pe langa chederul hayonului, ba pe stanga, ba pe dreapta. Se facea loc de 1 deget - doua intre hayoun si cheder. Si asta am vazut cu ochii mei, ca de-mi zicea cineva i-as fi zis ca minte.
Eu zic sa spunem gogosi la cei care nu stiu care e adevarul, ce naiba.

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
emil_t
post 11 Mar 2009, 20:13
Post #66

Membru autentic

daca ati auzit de accidentul de acum cateva zile din cluj, cand o dacia nova a intrat pe contrasens si a lovit o ambulanta, da stiu ambulanta are peste 2 tone, supernova 900 kg, dar totusi ... sa se rupa in doua, a fost impactul destul de puternic, si din cate vad a lovit nova in lateral, cu toate astea, sa se indoaie fara sa recunosti masina dar nu sa se rupa, acum am parte de senzatii tari in supernova cand trec de 50 pe ora ph34r.gif

SURSA

http://www.citynews.ro/_Files/Thumbs/NewsA...500-HA1-VA4.jpg[/IMG]

6976_0000038499_W332-H500-HA1-VA4.jpg

7638_0000038499_W640-H425-HA1-VA4.jpg

--------------------
Dacia Supernova '03
+
djasu82
post 11 Mar 2009, 20:30
Post #67

MEMBRU DACIA CLUB

Crezi ca un logan ramanea intreg sau alte masini ?
Klaus nu spun ca nu scartie la mine plasticurile scartie fiindca sunt prost montate haionul nu are treba cel putin la mine am tras de el in toate felurile nimic. Cand am intervenit la politele din plastic care sustin difuzoarele zgomotul s-a redus fiindca am pus cauciuc moale pentru amortizare. Ce a mai ramas sunt cele doua bucati de plastic care pleaca de la baza difuzoarele din spate si urca in sus, la mine acelea vibreaza si le voi rezolva in rest nu am probleme.

This post has been edited by djasu82: 11 Mar 2009, 20:32

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
klaus
post 11 Mar 2009, 20:35
Post #68

步步

Eu zic ca, in opinia mea, DSN nu e o masina care sa suporte motoare prea puternice.
Si ce are pe ea e foarte reusit, atat cutie cat si motor. Multe masini serioase nu se ridica la nivelul placerii pe care o furnizeaza combinatia de motor si cutie pe DSN. Ca in rest nu straluceste, ca a fiu dragut, e altceva.

--------------------
+
vis-a-vis
post 11 Mar 2009, 20:37
Post #69

DaciaClubber

QUOTE(klaus @ 11 Mar 2009, 18:43)
Eu zic ca o revenire cu picioarele pe pamant nu ar dauna. Ce naiba, am avut DSN la viata mea, am mers special in portbagaj sa vad ce scartaie pe drum denivelat si de la atata rigiditate a masinii vedeam soarele pe toate paritle pe langa chederul hayonului, ba pe stanga, ba pe dreapta. Se facea loc de 1 deget - doua intre hayoun si cheder. Si asta am vazut cu ochii mei, ca de-mi zicea cineva i-as fi zis ca minte.
Eu zic sa spunem gogosi la cei care nu stiu care e adevarul, ce naiba.
*

Si conduceai tot tu? 04.gif

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
Tince1290
post 12 Mar 2009, 19:19
Post #70

Membru cititor

djasule..consuma mai putin la 100-120 km/h..dar vorbim totush de o masina de oras...iar in bucurestiul vostru aglomerat tongue.gif

--------------------
- - -
+
djasu82
post 12 Mar 2009, 20:03
Post #71

MEMBRU DACIA CLUB

aglumerat daca nu-l cunosti biggrin.gif si o iei asa pe bulevard cu masina ... eu de obicei o mai iau si pe stradute adiacente altfel as ramane cu orele in traficmai ales la uniri , romana , khiselev , stefan cel mare , obor ,mihai bravu , aparatorii patrei , crangasi - zona politehnici.

--------------------
+
klaus
post 13 Mar 2009, 00:41
Post #72

步步

[off-topic] Curios sunt eu cum ocolesti unirii pe stradute adiacente [/off-topic]

--------------------
+
razvanamza
post 3 Oct 2009, 11:16
Post #73

Membru Numarator

From: Buzau

Teoretic se poate....cand vii dinspre Universitate faci stanga inainte de pasaj, si te scot stradutele la statia OMV, cand vii dinspre Alexandria poti scurta pe la Mitropolie, cand vii pe garla o iei prin spatele la biblioteca Nationala, etc.. Dar daca vii dinspre eroile spre dristor nu ai cum....

--------------------
Dacia Oarecare Candva - Bz-00-xxx
(\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste Bunny into your
(")_(") signature to help him gain world domination.
+
andreiy
post 4 Oct 2009, 22:42
Post #74

Membru autentic

From: Pitesti

QUOTE(klaus @ 11 Mar 2009, 20:35)
Eu zic ca, in opinia mea, DSN nu e o masina care sa suporte motoare prea puternice.
*

Daia nu mai rezistau novele de raliu la 300-400 cp
Cu modificarile necesare iti rezista cu brio si ma refer la ramforsari,frane,suspensie

--------------------
Dacia SuperNova 2002
Imi place stilul tau, tunezi si apartamente?
+
aluibasarabeanu
post 28 Oct 2009, 02:03
Post #75

Membru autentic

From: CONSTANTA

Eu personal am condus vreo 3 luni un papuc modificat si omologat in Constanta.Ave motor 1,9 diesel fara turbo de Audi.Pentru integrarea motorului a fost schimbat tot cadrul fata pe care ulterior sau montat aripile ,bara si toate piesele de dacie.Nu avea modificari la sistemul de franare sau la altceva.Cu acel cotet am reusit sa fac de ras multe masini mult mai scumpe si mai cu pretentii,prindea 160,170 si destul de repede ,mai ales cand era goala.Aici era toata distractia,cand vedeai cum se holbau la tine ceilalti soferi,te stricai de ras,chiar am vazut unul cu un cielo care si-a dat toata silinta sa ma depaseasca,dar nu a reusit nicicum,abia in urmatoarea localitate ne-am intalnit si i-am vazut fata aia mirata cu care se uita la un amarat de papuc.Deci,cum spunea cineva de mai sus mi-ar place sa am si eu pe SN mea vreo 100 de cai sa fac de ras pe altii si sa ma ajute la depasiri si nu sa fac drifturi,curse sau cine stie ce maimutareli ca sa imi trebuiasca alt sistem de franare,sway bar-uri si alte chestii scumpe.Tot respectul pentru unul care o sa reuseasca sa faca asta dar cu sume decente si cu putere reala nu ca a auzit el ca filtrul de aer sport ii da 4 cai ,plus evacuarea 5 cai si tot asa ii aduna sii da vreo o suta si de cai si in realitate este doar efectul Placebo...

--------------------
Renault Megane 2.2 1,6 16v anul 2006 - Necunoscut momentan
+
Reckno
post 28 Oct 2009, 09:41
Post #76

Adaug tampiti in lista de warn logs!

accidentul ala cu nova cred ca a fost undeva in partea dreapta spate, parerea mea este ca acea nova ori avea pragurile si stalpii numai rugina ori cred ca a fost facuta din 2 bucati si sudata.

--------------------
Renault Megane Coupe 2011 - MAG
+
gcgeorgescu
post 28 Oct 2009, 09:43
Post #77

Membru

tare ce zici tu ali laugh.gif . cum e timpul prin basarabi?
dar sa sti ca si cu dsn prinzi 170 si poti sa faci de ras cielo sau logan (1.4 1.6). iti spun din experienta.

28 Oct 2009, 09:46:
vi duminica in bucuresti sa iti admiram tunata?

This post has been edited by gcgeorgescu: 28 Oct 2009, 09:46

--------------------
Renault Fluence 30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 17:50
Forum Renault