Antagonismul Executiv-Președinție, este nociv sau util pentru țară?
![]() ![]() ![]() |
Antagonismul Executiv-Președinție, este nociv sau util pentru țară?
corbex |
![]()
|
||
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|||
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Bun, deci e cam clară soluția: modificarea radicală a Constituției, în scopul eliminării struțocămilismului actual. Republică prezidențială sau parlamentară (aici rămâne de ales - referendum popular?)
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.487 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Uitasem ca on-topic nu mi-am dat cu parerea.
Intr-o tara normala ar fi util. dar noi n-avem asa ceva... |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Acum așteptăm opinia CC despre cine trexă meargă la Bruxelles.
Cât de penibil.. ![]() Ca o paranteză: faptul că-i suprasolicitată Curtea asta în ultima vreme demonstrează cât de meseriaș e scrisă constituția. This post has been edited by Markos: 27 Jun 2012, 11:30 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
QUOTE(corbex @ 27 Jun 2012, 12:06) Sint de parerea lui Dacis. o republica prezidentiala curata ar fi simplificat enorm decorul politic. Imediat dupa caderea lu' Ceausescu a fost si teama sa se dea iar puteri prea mari unui singur om. Daca schimbam constitutia mai candideaza Base o data pe modelul Iliescu? |
--------------------
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Sincer, parerea mea este ca nu.
|
--------------------
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
curtea e sesizata f des ca un handibel vrea sa faca numai ca el desi nu are atatea atributiuni.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
grecule se umple si asa..... plus ca omul in general, e predispus la abuzuri chiar daca scrie negru pe alb ce are voie sa faca.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Interesant ca adeptii" tatucului" care sa pastoreasca pulimea" sunt aici pedeleii.
![]() Tampitelule ![]() ![]() Despre sefii cei mari aia e alta poveste. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Tocmai de aceea o putere impartita juma/juma ni s-ar potrivi. Cu manual de utilizare profesionist intocmit asupra felului in care fiecare putere o poate faulta pe cealalta cind sare calul.
Cum ar fi suspendarea si dizolvarea parlamentului. Dar fara "se poate, va putea intia" si alte rahaturi din astea. Limba romana e suficient de dotata ca sa definesti clar orice, daca vrei. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(bion @ 27 Jun 2012, 12:56) Nu ma simt printre baietii verzi-portocalii-cacanii, da' iti raspund. Cand am zis ca ni se potriveste un tatuc, nu am vorbit despre ce cred eu (dupa mine, cu alti politiceni, normali la cap, constitutia de acuma, cu mici, mici modificari ni se potriveste ca o manusa! pe bune). M-am bazat pe niscaiva studii care spun ca peste 80% (82 sau 84 parca) dintre romani vor o republica prezidentiala. Vreo 10% (fix bazinul electoral standard al PNL-ului ori mai corect al dreptei) vor republica curat parlamentara, iar 3-5% (dupa vant si vremea de afara) monarhie. (Tot studiile alea sociologice spun ca peste 88% din romani sunt pentru reintroducerea pedepsei cu moartea!) QUOTE(b76bgaarh @ 27 Jun 2012, 12:54) Nu vrei tu sa numesti un astfel de abuz?! Da' asa, unul clar, vorba englezului "crystal clear"! (Nu sustin ca nu e abuziv; ohoho... si inca cum! Doar ca nu incalca clar, evident, vizibil constitutia. Daca vrei, iti pot detalia.) Vezi tu, inclusiv pe strada, in societate, dupa respectul fata de lege, oamenii sunt de macar doua feluri: a) unii care zic:"fac ce-mi spune legea"; ![]() QUOTE(Markos @ 27 Jun 2012, 12:25) Iote scenariul cel mai SF pe care pot acum sa mi-l imaginez. Constitutional, Base e indreptatit sa mearga oriunde vrea muschii lui. Ca ne "reprezinta". (Chiar daca sa negocieze si sa ia decizii nu poate, ca e atributia guvernului!). Ce-ar fi sa faca excat cum fac occidentalii din cele mai multe tari: pentru fiecare astfel de intalnire presedintele delega PM sa reprezinte tara. Adica, mai clar, CC sa ii dea dreptate lui Base, iar Base sa zica: "Ba, Victoras, ia du-te tu, ma, la UE, sa-ti dea aia ...UE cu doctoratul tau, savant de renume mondial ce esti!...". Nu-i asa ca ne-am distra copios?!... This post has been edited by dacis: 27 Jun 2012, 12:30 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
tovarasu propogandist dacis. eu am zis ca omul, in genaral, are o predipozitie la abuzuri, nu doar chioru tau iubit.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
Markos |
![]()
|
dacis: L-ar acuza mulți că a produs scandalul de pomană, just for fun.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu e niciun antagonism, tovarasi.
E dovada clara ca puterea se detine si se exercita, nu se imparte cu nimeni. Mai precis, care pe care, asa cum a glasuit dl Ponta aseara: "Adica ei au voie sa faca presiuni si noi nu avem voie? Cum asa?" |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(b76bgaarh @ 27 Jun 2012, 13:31) Domnuuuuu, vezi de mana mai usor boii pe oglinda de sticla. A avea o opinie si a fi partizan (de propaganda nici nu indraznesc sa amintesc!) sunt lucruri complet diferite. N-am nici o simpatie politica, da' ii drept ca am multi care-mi displac. Singurul merit pe care i-l recunosc lui Base este ca dislocat structura de monolit a clasei politice. Care se aparau / sustineau / promovau transpartinic. Pentru asta chiar merita sa ii fim recunoscatori. De restul.... vai de mama noastra. PS Ii drept ca prin gaurile de la o caramida lucrurile nu se vad chair asa bine, da'asta nu-i vina mea si nici a altora. Sorry. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
vezi cum ai scos din context ce am zis eu, de aia te-am facut propagandist... nu ca il aperi sau nu pe unu sau altul.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
corbex |
![]()
|
Usurinta cu care faceti voi propagandist pe oricine e mult prea asemanatoare cu hotul care striga hotii.
Parca ar fi textul din Morometii, in care unul ii zice celuilalt ca e tuberculos, din cauza de disensiune politica. Aia erau niste tarani. This post has been edited by corbex: 27 Jun 2012, 13:12 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE Curtea Constitutionala a decis, miercuri, ca presedintele Romaniei participa la reuniunile Consiliului European, in calitate de sef al statului, aceasta atributie putand fi delegata de catre acesta, in mod expres, primului-ministru. Acu' sa vezi.. ![]() This post has been edited by Markos: 27 Jun 2012, 15:30 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Astia de la CC au devenit un fel de "how is made"
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
QUOTE Decizia CCR: Presedintele Romaniei merge la Consiliul European QUOTE Victor Ponta: Maine voi merge la Bruxelles. Decizia Curtii nu e o surpriza, Basescu si-a numit acolo oameni care ii indeplinesc dorintele Inversati numele (ponta merge - baxe zice ca se duce el) si apoi bagati. This post has been edited by kum: 27 Jun 2012, 16:00 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
corbex |
![]()
|
Pe ponta il asteapta vreo 500 de romani inarmati cu teze de doctorat. in usa consiliului.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
Lasă nene, să meargă amândoi! Poate e de votat ceva, nu se prind ăia și-avem două voturi.
Deși ăștia doi sunt în stare să voteze diferit ![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Eu ma intreb ce semnale da un premier care nu respecta o decizie a Curtii Constitutionale (o institutie destul de importanta a statului dupa parerea mea) partenerilor externi. Ca aia interni (adica noi) nu contam.
Bombo, stai chill. Spiritul tau n-a murit. E mai revergorat ca niciodata in discipolul tau! This post has been edited by kum: 27 Jun 2012, 16:02 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
se repeta acelsi scenariu cu razgandeanu..... in ambele situatii este prezent base, oare de ce?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
Markos |
![]()
|
Păi unul se pișă pe CC, iar celălalt pe Parlament. Formează cuplul perfect, "iote bă, a venit românii!"
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
|
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(Garett @ 27 Jun 2012, 17:36) Poate asa le intra o data pentru totdeauna in dovleac astora de la usl: pana nu-l suspenda de popeye nu vor putea guverna! Pai a zis-o Ponta azi: "Blocajul permanent la care presedintele Traian Basescu si cei cativa oameni care inca ii mai sunt credinciosi supun Romania nu poate fi acceptat si nu poate fi considerat normal in niciun fel de tara democratica. Consider ca am obligatia, alaturi de Parlamentul Romaniei, sa incercam sa deblocam aceasta situatie si singurii care pot sa decida, pana la urma, sunt cetatenii Romaniei." Vrei traducerea? ![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th June 2025 - 15:09 |